Gebelik Testi

Gebelik Testi

Son dakika gebelik testi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gebelik testi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gebelik testi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gebelik Testi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gebelik testi gelişmeleri de dahil olmak üzere 228 gebelik testi haberi bulunmuştur. Tüm gebelik testi haberleri aşağıda listelenmiştir.
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
'Veda Mektubu'nda Aslı ve Mehmet'in bebekleri oluyor!
'Veda Mektubu'nda Aslı ve Mehmet'in bebekleri oluyor! Kanal D'nin Pazartesi akşamlarına damga vuran dizisi Veda Mekttubu, dün akşam 9.bölümüyle ekrana geldi.
25.04.2023 Magazin
Ceylin ve Ilgaz tekrar bir arada! Boşanamadılar
Ceylin ve Ilgaz tekrar bir arada! Boşanamadılar Pazar akşamlarına damga vuran Yargı yine soluksuz izlendi. Ilgaz ve Ceylin'in boşanmaya bir adım daha yaklaşması seyircide merak uyandırdı. Yargı 50. bölümde neler oldu? İşte detaylar...
16.01.2023 Magazin
Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik testi yapılır? Gebelik testi ne zaman yapılır? Hamilelik testi kaç gün sonra yapılmalı?
Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik testi yapılır? Gebelik testi ne zaman yapılır? Hamilelik testi kaç gün sonra yapılmalı? Korunmasız cinsel ilişki sonrasında istenmeyen bir hamilelikten endişe duyan ya da bebek planlayan çiftler cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamileliğin belli olduğu ve ne zaman testlerin kesin sonuç verdiğini merak ederler. Hamilelik ile ilgili en doğru sonuçların alınacağı bir süre vardır. İlk başvurulan ise genelde evde partik olarak yapılan gebelik testleridir. Ancak, ilişkinin hemen ardından veya sonraki birkaç gün içinde hamilelikle ilgili kesin sonuç alamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Peki, Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik testi yapılır? Gebelik testi ne zaman yapılır? Hamilelik testi kaç gün sonra yapılmalı? İdrarda gebelik testi en erken ne zaman belli olur? Kaç günlük hamilelik kan testinde çıkar? İşte hamilelik ile ilgili ve gebelik testleri ile ilgili bilmeniz gerekenler…
28.12.2022 Sağlık
Erken hamilelik belirtileri nelerdir? Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtileri başlar? Hamilelik nasıl anlaşılır?
Erken hamilelik belirtileri nelerdir? Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtileri başlar? Hamilelik nasıl anlaşılır? Erken gebelik belirtileri korunmasız cinsel ilişki sonrasında hemen hemen pek çok çifttin merak ettiği konuların başında geliyor. Hamilelikte ilk belirtiler kişiden kişiye ve gebelikten gebeliğe değişiklik gösterebilir. Hamile olup olmadığınızı öğrenmeden önce vücutta bazı değişiklikler meydana gelir. Hamile olup olmadığınızı anlamanın en güvenilir yolu testlerdir ancak bazı belirtiler hamilelik durumunuzu yansıtabilir. Hamileliğin erken belirtileri arasında ilk ve en önemlisi adet gecikmesi ve sabah bulantıları yer alır. Vücuttaki bazı değişiklikler de hamileli olup olmadığınız hakkında fikir verebilir. Peki, Erken hamilelik belirtileri nelerdir? Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtileri başlar? Hamilelik nasıl anlaşılır? İlk gebelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar? Hamileliğin ilk haftalarında neler olur? İşte merak edilenler…
28.12.2022 Sağlık
Babanın, kızlarına istismardan 70,5 yıl hapse çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı
Babanın, kızlarına istismardan 70,5 yıl hapse çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı İzmir'de kızları N.B. (15) ile N.B.'ye (19) cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan ve indirimsiz olarak 70,5 yıl hapis cezasına çarptırılan R.B. (39) hakkında gerekçeli karar yazıldı. Kararda; öz kızlarına karşı gerçekleştirdiği ahlaki boyutu son derece çirkin olan davranışlar nedeniyle sanık R.B. hakkında takdiri indirim nedenleri görülmediği ve indirim yapılmadığı belirtildi. Eylemlerin ağırlığına göre caydırıcı özelliği dikkate alınarak R.B., hakkında alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verildiği de vurgulandı.
6.12.2022 Gündem
Zeynep ve Doruk'un aşkı filizlendi! O Kız  10. bölümde neler oldu?
Zeynep ve Doruk'un aşkı filizlendi! O Kız 10. bölümde neler oldu? Kanal D'nin yeni sezona damga vuran dizisi O Kız, 23 Kasım Çarşamba günü seyircilerle buluştu. Son bölümde Doruk ile Zeynep yakınlaşmaya başladı ve bunu fark eden Ozan ufak çaplı kıskançlık krizine girdi. Peki, O Kız 10. bölümde neler oldu?
24.11.2022 Magazin
Dini, anlamlı, komik, ağır, kapak Whatsapp Durum sözleri! Kısa, vurucu ve farklı seçenekleriyle 2022 Whatsapp hakkımda profil durum sözleri!
Dini, anlamlı, komik, ağır, kapak Whatsapp Durum sözleri! Kısa, vurucu ve farklı seçenekleriyle 2022 Whatsapp hakkımda profil durum sözleri! Whatsupp durum mesajları, günümüz dünyasında en çok kullanılan mesajlaşma uygulamasının milyonlarca kişiye ulaşmasıyla daha da önemli bir hal aldı. Sesli ve görüntülü görüşme imkanı tanıyan Whatsapp aynı zamanda kendimizi tek cümleyle anlattığımız, hissettiklerimizi paylaştığımız bir alan da sağlıyor. Kullanıcılar Whatsapp’ın sağladığı durum paylaşma özelliğiyle çeşitli sözleri profili aracılığıyla kitlelere ulaştırabiliyor. Biz de WhatsApp hakkımda, biyografi ve profil için etkileyici, dini, anlamlı komik ağır durum sözleri derledik. İşte Whatsapp durum sözleri…
20.04.2022 Gündem
Rahim ağzı kanserinin tespiti için test kiti
Rahim ağzı kanserinin tespiti için test kiti Ankara'da Hacettepe Üniversitesi, kadınların evde rahim ağzı kanseri testi yapabilmesi için kit geliştirdi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gültekin, "İnce çubuk olan test kitinin doğruluk oranı yüzde 98. Kadınlarımız jinekoloji masasına yatmadan evde rahim ağzı kanseri testi yapabilecek" dedi.
15.03.2022 Sağlık
13 yaşındaki kızın istismara uğradığını annesi ortaya çıkardı
13 yaşındaki kızın istismara uğradığını annesi ortaya çıkardı Adana’nın Feke ilçesinde bir kadının, velayeti boşandığı kocasında olan 13 yaşındaki kızının bedenindeki değişlikten şüphelenerek yaptığı gebelik testi ile dünyası başına yıkıldı. Anne E.O., tecavüze uğrayan evladını devlet koruması altına aldırırken, tecavüz şüphelisini kızının telefonundan mesaj atarak güvenlik güçlerine yakalatıp tutuklattı.
3.01.2022 Yaşam
Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik ne zaman belli olur?
Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik ne zaman belli olur? Korunmasız cinsel ilişki sonrası hamilelikten şüphelenen pek çok kadın erken hamilelik belirtilerini merak eder. Mümkün olan en kısa sürede hamile olup olmadığınızı anlamak için belirtiler dikkatle izlenir. Peki, Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik ne zaman belli olur? Adet gecikmesinden önceki en erken gebelik belirtileri ne? İşte detaylar…
2.01.2022 Sağlık
Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur?
Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur? Hamile olup olmadığınızı merak ettiğiniz günler hayatınızın en uzun zamanlarından biri gibi gelebilir. Hamilelikten şüpheleniyorsanız evde hamilelik testi kullanmak, hamile olup olmadığınız ile ilgili sorularınıza hızlı bir yanıt verebilir. Peki, Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur? İşte detaylar…
2.01.2022 Sağlık
TURKOVAC aşısıyla ilgili flaş açıklama! 6 ay boyunca...
TURKOVAC aşısıyla ilgili flaş açıklama! 6 ay boyunca... TURKOVAC'ın Faz-3 çalışması kapsamında gönüllülere uygulanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tuna Demirdal, "Aşı olan gönüllülerin 6 ay boyunca antikor düzeyi kontrol edilecek. Koruyucu antikorlarına düzenli aralıklarla bakılması gönüllümüzün lehinedir" dedi.
15.10.2021 Sağlık
Tümör alınınca 91 kilodan 70 kiloya düştü
Tümör alınınca 91 kilodan 70 kiloya düştü 25 yaşında bir çocuk annesi Kader İşçi, 9 ay önce şişkinlik şikayetiyle doktora başvurdu. Önce idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabileceği düşünüldü, ancak tedaviye rağmen karnındaki şişkinlik artmaya devam etti. Bu süreçte 55 kilodan 91 kiloya kadar çıkan genç kadına doğru teşhis 9 ay sonra kondu. Kader İşçi'nin yumurtalık tümörü olduğu anlaşıldı. Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kiniği'nden jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Taylan Şenol ve ekibi tarafından 15 gün önce ameliyat edilen İşçi'nin karnından tam 20 kiloluk tümör çıkarıldı.
5.10.2021 Sağlık
Gebeliğin ilk ayları çok önemli! Gelişim süreci...
Gebeliğin ilk ayları çok önemli! Gelişim süreci... Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Danışman, gebeliğin ilk aylarındaki gelişim sürecinin iyi takip edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Gebeliğin 13'üncü-14'üncü haftasına gelindiğinde ultrasonografik detayların, tarama testlerinin kabul edilir sınırlarda bulunması ve doktorunuzun herhangi bir tanısal teste gerek duyulacak risk taşımadığınızı bildirmesi durumunda gebelik sürecindeki en önemli dönemecin geride bırakıldığını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.
16.09.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde yeni uygulamalar nelerdir?
Tüp bebek tedavisinde yeni uygulamalar nelerdir? Tüp bebek tedavi yönteminde gelişen yeni uygulamaları Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın sizler için derledi.
10.09.2021 Sağlık
Turkovac mı Sinovac aşısı mı daha etkili? 168 gün...
Turkovac mı Sinovac aşısı mı daha etkili? 168 gün... Yerli Kovid-19 aşısı "Turkovac" için geçtiğimiz ay başlatılan Faz 3 çalışmasının ardından, bir yandan da Ankara ve İstanbul'da toplam 4 merkezde "üçüncü dozda Sinovac -Turkovac karşılaştırması" için Faz 2 araştırmalarına başlandı. İstanbul'da ilk gönüllülerin bu hafta kabul edildiği çalışmaya, 18-59 yaş arası iki doz Sinovac yaptırmış ve daha önce hiç Kovid-19 geçirmemiş kişiler kabul ediliyor. 220 katılımcının alınacağı çalışmada, üçüncü dozda hangi aşının daha güvenli ve etkin olduğunun belirlenmesi amaçlanıyor. Gönüllülere, üçüncü doz aşıları yapıldıktan sonra belli periyotlarla antikor düzeyleri ve olası yan etkileri yakından izlenecek, çalışmaya giren tüm gönüllüler 168 gün boyunca gözetimde tutulacak. "Çift kör" prensibine göre yürütülen çalışmada, kime hangi aşının yapıldığını ise 84. gününe kadar kimse bilmeyecek.
19.08.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisi ile ilgili tüm merak edilenler!
Tüp bebek tedavisi ile ilgili tüm merak edilenler! Tüp bebek, bebek sahibi olmak isteyen milyonlarca çift için önemli bir dönemeçlerden biri. Tüp bebek sürecinden geçmek, birkaç aşamadan geçmek anlamına geliyor. Bu yolculuğa başlamadan önce çiftlerin aklında ne kadar sürdüğü, neler yapılması gerektiği gibi pek çok soru da bulunuyor. Tüp bebek tedavisi ile ilgili merak edilen tüm soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman anlattı.
7.08.2021 Sağlık
Hamile olduğunu nasıl anlarsın? Hamilelik belirtileri neler? Hamile olduğunu anlamanın 5 yolu!
Hamile olduğunu nasıl anlarsın? Hamilelik belirtileri neler? Hamile olduğunu anlamanın 5 yolu! Hamile olup olmadığınızı mı merak ediyorsunuz? Hamile olup olmadığını anlamanın en kesin yolu elbette ki test yaptırmaktadır. Ancak hamilelik testi yapmadan bazı ipuçlarını takip ederek de hamile olup olmadığını anlayabilirsiniz. Peki, Test yapmadan hamile olduğunu nasıl anlarsın? İşte olası hamilelik belirtileri…
12.06.2021 Sağlık
Uzmanlardan anne adaylarına uyarı!
Uzmanlardan anne adaylarına uyarı! Gebelik süresince haftaya göre planlanan tarama testlerinin zamanında yaptırılmasının hem anne hem bebek sağlığı için büyük bir önem taşıdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Temel, "Gebelik süresince anne adaylarının hekimleri tarafından önerilen bazı tarama testlerini kesinlikle ihmal etmemelerini öneriyoruz" dedi.
16.04.2021 Sağlık
Tüp bebekte başarıyı etkileyen 2 faktöre dikkat
Tüp bebekte başarıyı etkileyen 2 faktöre dikkat Tüp bebek tedavisinin 6 adımda uygulandığını belirten Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, "Anne adayının yaşı ve çiftlerini sigara kullanımı tedavinin başarısını etkiler. Anne adayı ne kadar genç ise tüp bebekte gebelik şansı o kadar yüksektir" dedi.
23.02.2021 Sağlık
Kan donduran olay! Kimse görmesin diye bebeğini...
Kan donduran olay! Kimse görmesin diye bebeğini... İstanbul'da 21 yaşındaki Özge Ö., ayrıldığı erkek arkadaşından hamile kaldı. Genç kız, uyarıcı madde kullandığı gün evde gizlice doğum yaptı. Ailesi bebeğini görmesin diye kordonunu bağlamadan elbise dolabına koydu. Hastaneye kaldırılan Özge Ö.'nün doğum yaptığı anlaşılınca bebeği itiraf etti.
10.01.2021 Yaşam
MEB açıkladı! Okullarda yeni dönem!
MEB açıkladı! Okullarda yeni dönem! MEB milyonlarca öğrenciyi ilgilendin bir karar aldı. Meslek liseleriyle ilgili önemli bir çalışma başlatıldı. Başlayan bu yeni dönemde şehrin ihtiyaçlarına göre meslek liseleri açılacak. Meslek lisesi öğrencilerinin sadece okulda teorik ders alarak değil, sahada çalışarak yetişmesi gerektiğine işaret eden Selçuk, her kentin üretim potansiyeline göre meslek lisesi açılacağını söyledi. Meslek liseleri açılırken ihtiyacın da baz alındığını hatırlatan Selçuk, fabrikaların ve otellerin içerisine öğrencilerin eğitimini sürdürebilecekleri okulların açılması konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni dönemde bir değişiklik daha göze çarpıyor. Meslek liselerinden öğretmenlerin yanında artık ustabaşıları da derse girebilecek.
26.10.2020 Eğitim
Anne adayları hangi testleri ihmal etmemeli?
Anne adayları hangi testleri ihmal etmemeli? Uzmanlar hamilelik döneminde yapılması gereken testlerin hem bebeğin hem de annenin bu süreci sağlıkla geçirmesine yardımcı olduğuna ve gerekli durumlarda zamanında tedavi olanağı sağladığına dikkat çekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar da, gebelik döneminde yapılması gereken testlerin bu nedenle çok önemli olduğunu söyledi.
14.10.2020 Sağlık
Salgında dış gebeliğe dikkat
Salgında dış gebeliğe dikkat Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İbrahim Anıl Kulaksız, korona virüs salgını dolayısıyla hamileliğin ilk zamanlarında doktor kontrollerinin ihmal edilebileceğine dikkat çekerek, dış gebelikle ilgili uyarılarda bulundu.
23.09.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gebelik Testi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gebelik testi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.