Fransızlar

Fransızlar

Son dakika Fransızlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Fransızlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Fransızlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fransızlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fransızlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.323 fransızlar haberi bulunmuştur. Tüm fransızlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın yeni rotası belli oldu!
Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın yeni rotası belli oldu! Beşiktaş'ın Kamerunlu yıldızı Vincent Aboubakar'ın yeni rotası belli oluyor. Siyah-Beyazlı ekibin çok büyük beklentiler içerisinde olduğu yıldız golcü bu sezonki performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Fransızlar, Aboubakar'ın yeni rotasını açıkladı.
3.04.2024 Beşiktaş
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nejla Günay Adana’da verdiği konferansta, “1919-1922 yılları arasında yaşanan Çukurova ve Çevresinde Türklerin Fransız-Ermeni İşgaline Karşı Mücadelesi”ni anlattı.
25.02.2024 Adana
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER Adana'nın kurtuluşunun yıl dönümü, coşkuyla hatırlanmaya devam ediyor. Özellikle Adana şehri olmak üzere, 5 Ocak'ta kutlanan bu anlamlı gün, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu onurlandırmak amacıyla coşkuyla karşılanıyor. Peki, Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu, nasıl gerçekleşti? 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri…
5.01.2024 Gündem
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Milli mücadele ülkemizin tarihi açısından önemli bir dönemdir. Eğitim sisteminde bu konu ilk kez 4. sınıfta Sosyal bilimler dersinde işlenir.
25.12.2023 Eğitim
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı Çanakkale Kara Savaşları sırasında Fransızların çıkarma yaptığı Kumkale bölgesindeki Türk mezarlığına yapılan Fransız Anıtı'nın sahte olduğu ortaya çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsani ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay, "Fransız askerlerinin anısına 25-26 Nisan 1915 tarihi" şeklinde Fransızca bir açıklama yazılan anıtın 1920 yılında Yunanlılar tarafından yaptırıldığını ve anıtın sahte olduğunu söyledi. Atabay, buraya bir Fransız Anıtı yapılmasının uluslararası hukuk açısından da yanlış bir davranış olduğunu ifade etti.
1.11.2023 Gündem
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu, Trablusgarp ile 1. Balkan Savaşı'nda kayıplar yaşamıştı. Bu kayıplar özellikle askeri, siyasi ve ekonomik alanında olmuştu. Tabi Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin gözü Osmanlı'nın üzerinde olmaya devam ediyordu. Almanya ise Osmanlı Devleti'ni yanında görmek istiyordu. Böyle bir ortamda 1. Dünya Savaşı kaçınılmaz olmuştur. 1914 yılında başlayan savaş 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile son bulmuştur. 
12.09.2023 Eğitim
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Cezayir, Afrika'nın kuzey bölümünde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları arasında Mali, Fas, Nijer, Libya ve Tunus yer almaktadır.
4.09.2023 Eğitim
Halil Konakçı hakkında soruşturma! Diyanet açıkladı
Halil Konakçı hakkında soruşturma! Diyanet açıkladı Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakçı hakkında, sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma başlattı.
14.08.2023 Gündem
Bartuğ Elmaz'ın bir sonraki satıştan payı dikkat çekti
Bartuğ Elmaz'ın bir sonraki satıştan payı dikkat çekti Fenerbahçe'nin renklerine bağladığı Bartuğ Elmaz için Sarı Lacivertli kulüp Marsilya'ya 1 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödeyecek.
20.07.2023 Fenerbahçe
Fransızlar, Sarı Kırmızı ekiple PSG görüşmesini duyurdu! Icardi'nin bonservisi ortaya çıktı
Fransızlar, Sarı Kırmızı ekiple PSG görüşmesini duyurdu! Icardi'nin bonservisi ortaya çıktı Galatasaray gelecek sezon için transfer çalışmalarını sürdürürken, Mauro Icardi gündemin ilk sırasında yer alıyor. Fransız basını da Sarı-kırmızılı ekiple PSG arasındaki görüşmeyi duyurdu. Arjantinli yıldızın bonservisi ortaya çıktı. İşte detaylar...
8.07.2023 Magazin
Maraş Otu Nedir? Maraş Otu Faydaları Nelerdir?
Maraş Otu Nedir? Maraş Otu Faydaları Nelerdir? Maraş otu özellikle Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta sıklıkla kullanılır. Bu ot halk arasında deli tütün ismi ile de bilir. Maaş otunun yaprakları toz haline getirilip bir miktar su, meşe, asma ya da ceviz külü ile yoğrulmasıyla elde edilen bir üründür.
6.07.2023 Sağlık
5.75 milyon euro'ya aldılar en az iki katına satacaklar!
5.75 milyon euro'ya aldılar en az iki katına satacaklar! Galatasaray'ın 5.75 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Nantes'a sattığı Mostafa Mohamed'in Premier Lig'e gideceği ortaya çıktı.
25.06.2023 Fransa
Binali Yıldırım: Bu seçim, bu milletin evlatlarının geleceğinin seçimi
Binali Yıldırım: Bu seçim, bu milletin evlatlarının geleceğinin seçimi AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "Bu seçim, bu milletin evlatlarının geleceğinin seçimi. Bu seçim, yeni yüzyılda tam bağımsız Türkiye'nin seçimi" dedi.
9.05.2023 Gündem
Mısır Büyükelçiliği personeli Sudan'da vuruldu
Mısır Büyükelçiliği personeli Sudan'da vuruldu Sudan’da devam eden çatışmalar sırasında başkent Hartum’daki Mısır Büyükelçiliği’nde görevli 1 personel vurularak yaralandı.
23.04.2023 Dünya
Sacha Boey gitmek istediği ligi açıkladı: Hayalim...
Sacha Boey gitmek istediği ligi açıkladı: Hayalim... Adı sık sık büyük kulüplerle anılan ve Galatasaray'ın en az 15 milyon euro bonservis bedeli belirlediği Sacha Boey Transfermarkt'ın sorularını cevapladı.
14.04.2023 Galatasaray
İstanbul'daki 5 konsolosluk bugün de kapalı
İstanbul'daki 5 konsolosluk bugün de kapalı Hollanda Başkonsolosluğu'nun ardından Almanya, Fransa, Belçika ve İngiltere Başkonsolosluğu da kapatıldı. Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, bugün de güvenlik gerekçesiyle halka kapalı olacağını duyurdu. Beyoğlu'ndaki Almanya Başkonsolosluğu'nda önlem olarak, zırhlı polis aracı bekletildiği olduğu görüldü. Kapıda "Konsolosluk bugün kapalıdır. Tüm randevular iptal edilmiştir. Güncel gelişmelere internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz" yazılı bir kağıt asıldı.
2.02.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU) projesiyle ilgili, "Bu konuda yurt dışından talepler var, şu anda bizle beraber çalışan mühendisleri de var. Bunlar devletten devlete yapılması gereken bir anlaşma. Şu anda devlet tarafından açıklanmış bir anlaşma yok" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve Adana'nın Kurtuluşu 100. Yıl sözleri! Adana nasıl kurtuldu, Adana’nın kurtuluş tarihi
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve Adana'nın Kurtuluşu 100. Yıl sözleri! Adana nasıl kurtuldu, Adana’nın kurtuluş tarihi 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu ile ilgili sözler ve Adana’nın Kurtuluşu 100. Yıl mesajları günün anlam ve önemine istinaden sorgulanıyor. Adana'nın Kurtuluşunun 100. yıl dönümü bugün kutlanıyor. Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmak, Adana'nın Kurtuluş tarihini öğrenmek isteyenler arama motorlarına yönelerek 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, şiirler, görseller ile Adana’nın Kuruluşu nasıl oldu, ne zaman? sorularına yanıt arıyor. İşte Adana’nın Kuruluşu mesajları ve sözleri…
5.01.2023 Gündem
PKK sempatizanları Paris'i savaş alanına çevirdi Fransızlar Türkiye'yi hedef aldı
PKK sempatizanları Paris'i savaş alanına çevirdi Fransızlar Türkiye'yi hedef aldı Cuma günü meydana gelen saldırı sonrası Paris sokaklarının savaş alanına çeviren PKK sempatizanlarına Fransız medyası sahip çıktı. Fransızlar PKK sempatizanları yerine Türkiye'yi hedef almayı seçti. Ülkenin en büyük gazetelerinin yaptığı akılalmaz suçlamalar 'pes' dedirtti.
26.12.2022 Dünya
AK Parti'li Çelik: Terörle mücadele hepimizin ortak mücadelesi olmalı
AK Parti'li Çelik: Terörle mücadele hepimizin ortak mücadelesi olmalı  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa'da yaşanan saldırı ve ardından çıkan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede,  "Herkesi bu olaylar vesilesiyle bir kere daha düşünmeye, Türkiye’nin terör konusundaki hassasiyetine destek vermeye davet ediyoruz. Terörle mücadele hepimizin ortak mücadelesi olmalıdır. Avrupa’da sırf Türkiye karşıtlığı yüzünden terör örgütlerinin himaye edilmesinin, eninde sonunda Avrupa’nın başına büyük belalar açacağının ipucu olarak bu gelişmeler ortaya çıkmıştır" diye konuştu.
25.12.2022 Gündem
Dünya Kupası’nda finalin adı; Arjantin - Fransa
Dünya Kupası’nda finalin adı; Arjantin - Fransa Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası Yarı Final müsabakasında Fransa, Fas’ı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi. Dünya Kupası’nda final 18 Aralık Pazar günü Arjantin ile Fransa arasında oynanacak.
14.12.2022 Futbol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Şanlıurfa'daki mitinge 110 bin kişinin katıldığını açıklayarak, "Bu bir rekor" dedi. Erdoğan, "Güvenlik şeridini mutlaka tamamlayacağız, terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
3.12.2022 Siyaset
Dünya Kupası’nda büyük sürpriz!
Dünya Kupası’nda büyük sürpriz! Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Fransa ve Avustralya, D Grubu’nu ilk 2 sırada bitirerek son 16’ya yükselme başarısı gösterdiler.
30.11.2022 Futbol
Milli Mücadele Kahramanları... Kurtuluş Savaşı Kahramanları Kimlerdir?
Milli Mücadele Kahramanları... Kurtuluş Savaşı Kahramanları Kimlerdir? Milli Mücadele döneminin başarılı olmasında kahramanların etkisi oldukça çoktur. Erkek ve kadın fark etmeden herkes elinden geleni yapmıştır.
17.11.2022 Eğitim
Fransızlardan Bayraktar TB2'lere büyük övgü: Türkiye vazgeçilmez oldu
Fransızlardan Bayraktar TB2'lere büyük övgü: Türkiye vazgeçilmez oldu Dağlık Karabağ, Libya, Ukrayna'da çok önemli başarı gösteren yerli SİHA ve İHA'lar tüm dünyanın diline pelesenk oldu. Son olarak Fransızlar Bayraktar TB2'yi öve öve bitiremedi. Ünlü radyo ve televizyon ağı, France info tarafından yapılan haberde, "Bu drone'lar, Türkiye'nin dünyanın birçok bölgesinde vazgeçilmez bir tedarikçi olmasını sağlıyor" ifadelerine yer verildi. Haberde Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasında başı çeken Çin ile kıyaslandı.
16.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Fransızlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fransızlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.