Evden Çalışma

Evden Çalışma

Son dakika evden çalışma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan evden çalışma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını evden çalışma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Evden Çalışma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan evden çalışma gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.582 evden çalışma haberi bulunmuştur. Tüm evden çalışma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışma saatleri Türkiye'de kısalıyor! 3 model ortaya çıktı işte detaylar...
Çalışma saatleri Türkiye'de kısalıyor! 3 model ortaya çıktı işte detaylar... Çalışma saatleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Özellikle pandemi sürecinden sonra Türkiye’de de kısa çalışma, evden çalışma gibi durumlarda artışlar görülmüştü. İşveren maliyeti dikkate alındığında bazı meslek gruplarında çalışanların evden faaliyet göstermesi bazı avantajlar sağlayabiliyor. Öte yandan çalışma sürelerini kısaltılmasıyla ilgili hükümet düğmeye bastı. Çalışma saatleriyle ilgili 3 model ortaya çıktı. İşte merak edilen tüm detaylar...
14.12.2023 Çalışma Hayatı
Evden çalışanlara uzman isimden kritik uyarılar: Psikolojinizi bozabilir, aile içi ilişkilerinizi olumsuz etkileyebilir
Evden çalışanlara uzman isimden kritik uyarılar: Psikolojinizi bozabilir, aile içi ilişkilerinizi olumsuz etkileyebilir Pandemiyle birlikte iş hayatında dönüşüme neden olan evden çalışmanın, psikolojik sorunlara yol açabildiğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Cengiz Soylu, “Çok sayıda araştırma evden çalışmaya bağlı psikolojik değişimin stres artışına, buna bağlı olarak ruhsal patolojilerin ve ruhsal temelli bedensel hastalıkların ortaya çıkmasına neden olduğunu göstermiştir. Üstelik bu şekildeki çalışma koşullarının evlilikteki mutluluğu da olumsuz etkilediği, hatta boşanma oranlarında artışa neden olduğu görülmüştür” dedi.
25.10.2023 Çalışan Hakları
WhatsApp üzerinden dolandırıcılık alarmı! Sakın inanmayın
WhatsApp üzerinden dolandırıcılık alarmı! Sakın inanmayın Son günlerde Whatsapp üzerinden beğeni yaparak günlük 1500 TL’ye kadar para kazanabileceğiniz yönünde mesaj aldıysanız, her an dolandırılabilirsiniz.
23.09.2023 Gündem
Evden çalışanlar dikkat! Personele klavye dinleme uygulaması, işinden kovuldu
Evden çalışanlar dikkat! Personele klavye dinleme uygulaması, işinden kovuldu Büyük bir sigorta şirketi evden çalışan personelini kontrol etmek için klavye dinleme (keystroke) teknolojisini kullandı. Performansı nedeni ile işten çıkarılan kadının itirazı Adil Çalışma Komisyonu tarafından kabul edilmedi.
9.08.2023 Dünya
Uzaktan çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! İşveren klima giderini ödemek zorunda mı?
Uzaktan çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! İşveren klima giderini ödemek zorunda mı? Pandemi ile birlikte çalışma hayatında uygulanmaya başlayan uzaktan çalışması sistemi hem çalışan hem de işveren açısından avantajlı olması sebebi ile yaygınlaştı. Evden çalışma sürecinde ortaya çıkan hangi giderlerin işveren tarafından ödeneceği çalışanlar tarafından merak ediliyor. Özellikle klima giderini işverenin ödeyip ödemeyeceği son günlerde havalardaki aşırı sıcaklık nedeni ile uzaktan çalışanlar tarafından araştırılıyor. İşte konunu ayrıntıları...
24.07.2023 Çalışma Hayatı
Evden çalışarak para kazanabilirsiniz! Vergi alınmıyor, 120 bin TL'ye kadar muafiyet
Evden çalışarak para kazanabilirsiniz! Vergi alınmıyor, 120 bin TL'ye kadar muafiyet Evinde, el emeği ile ürettiğini internetten satanlara 120 bin liraya kadar vergi muafiyeti sağlanıyor. Bu uygulama özellikle aile bütçesine katkı sağlamak isteyen ev kadınlarına önemli bir kolaylık sağlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, bu kapsamda nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek açıkladı. İşte üretimi teşvik eden detaylar…
24.03.2023 Ekonomi
Aksa Akrilik kimin, Aksa Akrilik’in sahibi kim?
Aksa Akrilik kimin, Aksa Akrilik’in sahibi kim? Aksa Akrilik, haftada 4 gün mesai uygulamasına geçiyor. Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, “Yapılan araştırmalara göre, iş yaşam dengesinin sağlanmasına yönelik yeni çalışma sistemleri, çalışanların memnuniyeti üzerindeki olumlu etkisinin yanı sıra, üretkenliği ve verimliliği de önemli ölçüde artırdı. Avrupa’da birçok ülke, esnek çalışma seçenekleri ile hem çalışan memnuniyetinde hem de iş sonuçlarında oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını duyurdu.
27.12.2022 Ekonomi
Otomotiv devinden flaş karar! Fabrikada üretimi durdurdu
Otomotiv devinden flaş karar! Fabrikada üretimi durdurdu Volkswagen, Çin'de hızla artan Covid-19 vakalarının ardından Chengdu kentindeki fabrikasında üretimi askıya aldı.
28.11.2022 Ekonomi
İşçi ve işveren herkesi ilgilendiriyor! Evden çalışma uyarısı
İşçi ve işveren herkesi ilgilendiriyor! Evden çalışma uyarısı Çalışan herkesi ilgilendiren gelişme! Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemine geçilmişti, son dakika açıklaması geldi. Türkiye’deki 5 şirketten dördü bundan şikayetçi, uzmanlar çalışanları uyardı. Devreye girip, tüm bilgilere erişebiliyorlar. İşte işçi ve işverenleri yakından ilgilendiren kritik uyarıların detayı..
14.10.2022 Çalışma Hayatı
Korkulan oldu! Çin'in Chengdu kentinde 4 günlük sokağa çıkma yasağı
Korkulan oldu! Çin'in Chengdu kentinde 4 günlük sokağa çıkma yasağı Çin'in Chengdu kentinde artan Covid-19 vakalarının ardından 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
1.09.2022 Dünya
Çoğunluk evden çalışmayı tercih ediyor! Ofisler boş kaldı
Çoğunluk evden çalışmayı tercih ediyor! Ofisler boş kaldı İngiltere'de 43 işyerini kapsayan bir araştırma, pandemi sonrasında uzaktan çalışmaya yönelimi gösterdi. Rapora göre, çalışanlar haftada ortalama 1,5 günü ofiste geçirirken çoğunluk evden çalışmayı tercih ediyor.
15.08.2022 Ekonomi
Mesai saatleriyle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve değişiyor
Mesai saatleriyle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve değişiyor Mesai saatleriyle ilgili son dakika açıklaması. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Mesai saatlerinin düşürülmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mesai saatlerinin düşürülmesine yönelik söylemlerinin de temelini enerji verimliliğinin oluşturduğu öğrenilirken, bu kapsamda hem kamu hem de özel sektörde evden çalışmaların teşvik edilmesi, hem işe gelip giderken harcanan yakıt hem de plazalardaki yüksek enerji faturalarından tasarruf edilmesi amaçlanıyor. Yapılan hesaplamalara göre kamu ve özel sektörde mevcut çalışanların yüzde 20'sinin işlerini evden de yürütebileceği, bunun sağlanması halinde yakıt tüketiminde ciddi bir düşüş yaşanacağı kaydedildi. Evde çalışmanın beraberinde getireceği elektrik yüküne ilişkin de çalışmalar yapılırken, vatandaşın da kazançlı çıkacağı belirtildi. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
23.07.2022 Çalışma Hayatı
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan...
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan... Çalışma hayatında yeni bir dönem başlıyor. Pandemi ile birlikte başlayan uzaktan çalışma süreci ilr prk çok sektörün ofis dışından da çalışabildiği görüldü. Sagın döneminin sona ermesiyle uzaktan çalışan bazı firmalar ofislere dönmeye başladı. Ancak çalışanların büyük kısmı uzaktan çalışmanın devam etmesini istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları Türkiye’de esnek çalışma modelini yeniden gündeme getirdi. TİSK’in çalışmasına göre, Türkiye’de çalışanların yüzde 21’i için uzaktan çalışma modelinin mümkün olabileceği belirtilirken bu oranın artması bekleniyor. TİSK Başkanı Akkol, uzaktan çalışmanın yanı sıra yarı zamanlı çalışma, mikro işler, çağrı üzerine çalışma gibi birçok farklı esneklik modelinin bulunduğunu belirtiyor.
20.07.2022 Çalışma Hayatı
Ege’ye konut akını başlıyor! Firmalar harekete geçti
Ege’ye konut akını başlıyor! Firmalar harekete geçti Değişen konut talebi ve uzaktan çalışma, büyükşehirlerde yaşayan vatandaşları tersine göçe yönlendirdi. Talebi gören gayrimenkul firmaları da harekete geçti. Onlarca firma Bodrum, Çeşme ve Urla’da yeni yatırım için kolları sıvadı. Milyarlık yatırımlarla binlerce konut yolda...
22.05.2022 Ekonomi
Gözaltındaki mor halkalar basit bir cilt problemi olmayabilir
Gözaltındaki mor halkalar basit bir cilt problemi olmayabilir Genetik faktörlerin yanı sıra, yaş alma, aşırı stres, sağlıksız beslenme ve uykusuzluğa bağlı oluşan gözaltı morluklarıyla ilgili şikayetler, pandemiyle birlikte daha da arttı. Uzun süreli bilgisayar kullanımının gözaltında ödem yaratarak mor halkalar olarak kendini gösterdiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Gözaltı morlukları yalnızca bir cilt problemi olarak değerlendirilmemeli. Bu sorun bir semptom olarak vücudun genetik ve çevresel faktörlerden kötü etkilendiğine, saman nezlesi, rinit ve konjonktivit gibi alerjik reaksiyonlara işaret olabilir. Mor halkalar, genetik bir rahatsızlık olarak da ortaya çıkabilir. Mor halkaları kozmetik ürünlerle geçici olarak kapatılabilirsiniz ama bu semptomların dikkate alınmaması bütünsel sağlık açısından sakıncalı” dedi.
20.05.2022 Sağlık
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Ve değişti zorunlu değil artık...
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Ve değişti zorunlu değil artık... Milyonlarca çalışan merak ediyordu. 2 yıldır pandemi nedeniyle evde çalışmak zorunda kalan çalışanlar ofislerine dönmek isterse ne olacak?Çalışma hayatında yeni gündem 'işyerine dönüş.' Tedbirlerin daha da yumuşatılmasıyla pandemi süresince uzaktan çalışanlar, artık ofislerine dönmeyi talep edebilir. Bu durumda işveren bunu kabul etmek zorundadır, aksi halde çalışana tazminatını alma hakkı doğar.
Vodafone, 2025’e kadar kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor
Vodafone, 2025’e kadar kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor Vodafone, Türkiye’de de 2025 yılına kadar kadın çalışan oranını yüzde 44’ten yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor. Türkiye Vodafone Vakfı'nın da kadınların güçlenmesi amacıyla hayata geçirdiği projelerle son 11 yılda 61 bine yakın kadına ulaşırken, toplam 8,7 milyon TL’lik yatırım yaptıığı belirtildi.
4.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Gece vardiyası obezite ve diyabet riskini artırabilir
Gece vardiyası obezite ve diyabet riskini artırabilir Yapılan bir araştırmada gece vardiyasında çalışmanın obezite ve diyabet riskini artırdığının ortaya çıktığını işaret eden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seyfullah Kan, “Gece vardiyasında çalışırken yemek tüketmek, sık seyahat etmek, uyku bozukluğu gibi faktörler vücudun biyolojik saatini olumsuz etkileyerek obezite ve diyabete davetiye çıkarmaktadır” dedi.
3.03.2022 Sağlık
SSK'lı, Bağ-Kur'lu milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! Emeklilik, kıdem tazminatı, prim, vergi...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! Emeklilik, kıdem tazminatı, prim, vergi... Milyonlarca çalışanı kapsıyor! 4/a, 4/ b statüsünde çalışanlar için geçerli. Emeklilikten kıdem tazminatı ödemesine kadar birçok hakkı kapsıyor. Pek çok işveren aynı uygulamayı yapıyor. Çalışanların hizmet alımı sözleşmesini imzalamadan önce bir kez daha düşünmesinde fayda var. Pandemi ile başlayan uzaktan çalışma modeli salgında normalleşme sürecine girilse de pek çok şirkette devam ediyor. Özellikle evden çalışmanın firmaların üzerindeki yol, yemek gibi giderlerin düşmesini sağlaması dolayısıyla tercih edilmeye devam ediyor. Çalışanlar için de yolda geçen sürenin ortadan kalkması, ev konforunda çalışmanın rahatlığı uzaktan çalışma sisteminin işlevselliğini artırıyor. Ancak çalışma mevzuatında uzaktan çalışanların hakları ile ilgili net sınırlar çizilmediği için evden çalışma, çalışanlar açısından bazı dezavantajlar yaratabiliyor. Çalışma biçiminin sosyal güvenlik açısından hangi statüde değerlendirileceği konusundaki belirsizlik, emeklilik hakkını tehlikeye sokabiliyor. Yargıtay, evden çalışmaların hangi durumda 4/a, hangi durumda 4/b statüsünde değerlendirileceğine ilişkin önemli bir içtihat kararı verdi. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararın detayları...
Hollanda'dan flaş Türkiye kararı! Önlemler yumuşatıldı!
Hollanda'dan flaş Türkiye kararı! Önlemler yumuşatıldı! Hollanda hükümeti, koronavirüsün Omicron varyantının yayılmasını önlemek amacıyla getirilen Covid önlemlerini bugünden itibaren yumuşatıyor.
16.02.2022 Dünya
Apple'dan flaş karar! Tüm çalışanlara 1000'er dolar...
Apple'dan flaş karar! Tüm çalışanlara 1000'er dolar... Apple omicron varyantıyla beraber koronavirüs vakalarının artmasıyla ofise zorunlu dönüş tarihini süresiz olarak erteledi. Tüm çalışanlarına evdeki çalışma ortamlarına katkıda bulunmak için 1000'er dolar bonus ödemeye karar verdi
19.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Koronaya yakalanma riskini arttıyor! Hayati uyarı
Koronaya yakalanma riskini arttıyor! Hayati uyarı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Nöroloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Yılmaz, yetersiz uykunun Covid-19'a yakalanma riskini artırdığını söyledi. Özellikle uyku apnesi olanların Covid-19'a bağlı ölümcül komplikasyonlarının çok daha sık ve öksürükle görüldüğüne dikkat çeken Yılmaz, "Bu kişilerin aşılarını düzenli olması, maske ve mesafeye dikkat etmesi, hiçbir rahatsızlığı olmayanlara göre daha önemli" dedi. 
16.12.2021 Yaşam
Hollanda'da kısmi kapanma 1 ay uzatıldı
Hollanda'da kısmi kapanma 1 ay uzatıldı Hollanda'da korona virüs salgınında artan vaka sayıları ve Omicron mutasyonu nedeniyle kısmi kapanma 1 ay uzatıldı.
14.12.2021 Dünya
İş arayanlara sosyal medyada büyük tuzak!
İş arayanlara sosyal medyada büyük tuzak! İş ilanlarına başvuran pek çok kişi kimlik bilgilerini dolandırıcılara kaptırdı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu, “Mağdurlar mahkemeye başvursun” uyarısı yaptı.
11.12.2021 Gündem
Omicron hamlesi! Dev şirketler kararı peş peşe duyuruyor
Omicron hamlesi! Dev şirketler kararı peş peşe duyuruyor İngiltere’de yeni varyant nedeniyle devreye alınan önlemler sonrası JP Morgan ve Deutsche Bank’ın Londra’daki çalışanları yeniden evden çalışma sistemine geri dönecek. Sadece JP Morgan ve Deutsche Bank değil birçok şirket pandeminin ilk zamanlarındaki çalışma sistemine dönmeye başladıklarını duyurdu.
10.12.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Evden Çalışma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki evden çalışma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.