Gazete Vatan Logo

Çoğunluk evden çalışmayı tercih ediyor! Ofisler boş kaldı

İngiltere'de 43 işyerini kapsayan bir araştırma, pandemi sonrasında uzaktan çalışmaya yönelimi gösterdi. Rapora göre, çalışanlar haftada ortalama 1,5 günü ofiste geçirirken çoğunluk evden çalışmayı tercih ediyor.

Çoğunluk evden çalışmayı tercih ediyor! Ofisler boş kaldı

Toplam 50 bin kişinin çalıştığı 43 işyerini kapsayan bir araştırma, insanların pandemi öncesine kıyasla çok daha az ofise gittiğini ve daha çok evden çalıştığını gösterdi.

Şirketlerde pandemi öncesi haftada ortalama 3,8 gün ofisten çalışılırken şimdi ise bu oran haftada sadece 1,5 güne indi. Yine bu şirketlerde Cuma günü ofisten çalışanların oranı yüzde 13 olarak belirlendi.

OFİSLERDE DOLULUK YÜZDE 29

Consultancy Advanced Workplace Associates şirketi tarafından Haziran ve Temmuz aylarında İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da yapılan araştırma, ofislerin ortalama doluluk oranının yüzde 29 olduğunu ve en çok hafta ortası kalabalık olduğunu ortaya koydu.

DİĞER ÜLKELERDE BENZER

Hükümete, bazı bankalara ve demiryolu şirketlerine de danışmanlık yapan araştırma şirketi Advanced Workplace Associates, evden çalışma eğilimleri bakımından Birleşik Krallık'ın diğer ülkelerle genel olarak benzer eğilimler gösterdiğini de tespit etti.

YARI YARIYA DÜŞTÜ

Şirket, 12 diğer ülkede 27 bin kişiyi kapsayan bir çalışma daha yaptı ve benzer sektörlerde haftalık ortalama ofisten çalışma süresinin pandemi öncesindeki 3,8 günden 1,4 güne indiğini gördü.

Haberin Devamı

BANKACILIK BİRİNCİ

Ofisten çalışma yüzdesinin Kuzey Amerika ve Latin Amerika ülkelerinde en düşük olduğu görüldü. Sektörel olarak ise incelenen sektörler arasında ofisten çalışma yüzdesi bankacılık alanında en yüksek, teknoloji alanında en düşük çıktı.

HİBRİT ÇALIŞMA DA YAYGIN

Pandemi sırasında, ofis işçilerinin çoğu işveren tarafından evden çalışmaya yöneltilmişti. Şimdi pandemi yasaklarının kalkmasına karşın birçok işyerinde ofis ve işyeri karması bir çalışma modeli sürdürüldüğü anlaşılıyor.

İŞTE İNCELENEN SEKTÖRLER

İncelenen işyerleri bankacılık, enerji, mühendislik, sağlık, sigorta ve teknoloji gibi sektörleri kapsıyor.