Endoskopi

Endoskopi

Son dakika endoskopi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan endoskopi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını endoskopi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Endoskopi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan endoskopi gelişmeleri de dahil olmak üzere 240 endoskopi haberi bulunmuştur. Tüm endoskopi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cerrahpaşa Tıp'ın büyük kısmı kapatıldı
Cerrahpaşa Tıp'ın büyük kısmı kapatıldı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın Fatih'te bulunan binalarında sağlık ve eğitim hizmeti binalardaki deprem risk durumu sebebiyle durduruldu. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof.Dr.Nuri Aydın, "Yaşanan son depremlerden sonra, betonarme bina stokumuzun değerlendirilmesi üniversitemiz ekipleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde, tüm dahili ve cerrahi bilimleri içerisinde barındıran toplam 17 ayrı binadan oluşan Monoblok binalar kompleksi ile Uğur Derman binası, yemekhane binası ve öğrenci yurt binalarının emniyetle hizmeti yerine getirecek güvenlik seviyesine sahip bulunmadığı ve bu binaların risk taşıdığı tespit edilmiştir. Acil ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimi haricindeki tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durdurulmuştur." dedi.
27.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sadettin Hülagü’nün biyografisi!
Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sadettin Hülagü’nün biyografisi! Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Prof. Dr. Sadettin Hülagü atandı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? Sadettin Hülagü kaç yaşında ve nereli? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sadettin Hülagü’nün biyografisi!
14.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na Sadettin Hülagü atandı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na Sadettin Hülagü atandı Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına eski Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü atandı. Hülagü’nün atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
13.12.2022 Siyaset
CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüne 'ihmal' soruşturması
CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüne 'ihmal' soruşturması Sağlık Bakanlığı, CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüyle ilgili ihmal iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Bodrum'daki hastanede babasına teşhis konulamadığını belirten avukat Ezgi Pekşen, teftiş kurulu müfettişlerine 5 saat ifade verdi.
27.09.2022 Gündem
Karnından 3 kiloluk kitle çıkartıldı
Karnından 3 kiloluk kitle çıkartıldı Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, nefes darlığı nedeniyle devlet hastanesine başvuran Bilsen Sinik'in (57) karnından ameliyatla 20 santim çapında 3 kilo ağırlığında kitle çıkartıldı.
21.05.2022 Yaşam
Ameliyat öncesi PCR testi kalktı mı? PCR testi kaldırıldı mı?
Ameliyat öncesi PCR testi kalktı mı? PCR testi kaldırıldı mı? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Ameliyat öncesi PCR testi zorunluluğu ile ilgili önemli karar! Sağlık Bakanlığı ameliyat ya da endoskopi, kolonoskopi gibi girişimsel işlemler öncesinde hastalara tarama amaçlı test zorunluluğunu uyguluyordu. Peki, Ameliyat öncesi PCR testi kalktı mı? PCR testi kaldırıldı mı? İşte detaylar…
6.05.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı resmi yazıyla duyurdu! Zorunluluk kaldırıldı
Sağlık Bakanlığı resmi yazıyla duyurdu! Zorunluluk kaldırıldı Sağlık kurumlarında hastalara yatış öncesi ya da yatış sırasında ya da günübirlik işlem ve operasyonlar öncesinde tarama amaçlı PCR testi uygulaması kaldırıldı.
6.05.2022 Gündem
Çölyak hastalığı ve tedavisini
Çölyak hastalığı ve tedavisini Uzmanlar, tüm dünyada çok yaygın görülen çölyak hastalığının tedavisi için ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf tahıllarında bulunan glütenden uzak sıkı bir diyet uygulanmasını tavsiye ediyor.
8.04.2022 Sağlık
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlem
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlem Ramazan ayında beslenme düzenindeki değişiklik mide ağrısına neden olabiliyor. Şikeyetlerin arttığı bu dönemde, uzmanlar mide ağrısının hafife alınmaması gerektiğini ifade ediyor. Mide ağrısına eşlik eden kanama, kilo kaybı, sarılık, iştahsızlık, boğazda takılma hissi, erken doyma veya kansızlık gibi durumlar varsa vakit kaybetmeden uzmana başvurmak gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan mide ağrısına eşlik eden belirtileri ve alınabilecek önlemleri anlattı. Peki, oruçluyken mide ağrısı neden olur? Mide ağrısı hangi hastalıkların habercisi olabilir? İşte mide ağrısına iyi gelen yöntemler…
4.04.2022 Ramazan
Her şeker hastasına ameliyat çözüm mü?
Her şeker hastasına ameliyat çözüm mü? Metabolik cerrahi olarak bilinen şeker ameliyatlarında hastanın yaşam şekli, beslenme alışkanlıkları, kullandığı diyabet ilaçları ve dozları, kişini kilosu ve yaşı etkilidir. Özellikle tatlı bağımlılığı olan, yüksek doz insülin ve ilave diyabet ilacı kullanan ileri derecede obez hastalarda gastrik bypass yöntemlerinden birisi tercih edildiğini belirten Obezite ve Metabolik Cerrahı Doç. Dr. Gül Bora Makal şeker ameliyatları hakkında bilgi verdi.
15.03.2022 Sağlık
Obezite mutlaka tedavi gerektirir!
Obezite mutlaka tedavi gerektirir! Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necat Kaplan, obezite hastalığının merak edilenleri sizler için derledi.
2.03.2022 Sağlık
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir?
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, yemek borusu kanserinin tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
3.02.2022 Sağlık
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır!
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır! Günümüzde yeni geliştirilen tedavi yöntemleri, erken teşhis ve tarama ile birçok kanser türünün önüne geçmek mümkün oluyor. Ailesinde bir kanser hikayesi bulunanlara, belirli bir yaş üzerinde olan kişilere mutlaka düzenli tarama yaptırması gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Süleyman Deniz Kahraman, kanser türleri ve belirtileri hakkında önemli bilgiler verdi.
1.02.2022 Sağlık
Cezaevi aramasında yakalanmamak için cep telefonu yuttu
Cezaevi aramasında yakalanmamak için cep telefonu yuttu Hindistan'da yakalanmaktan korkan tutuklu, cep telefonunu yuttu. Adı açıklanmayan adam yapılan operasyonla kurtarıldı. Endoskopiyi yapan Dr. Siddharth Srivastava, şimdiye kadar 10 benzer vaka gördüğünü söyledi.
20.01.2022 Dünya
Obezite cerrahisinde hangi yöntemler bulunmaktadır?
Obezite cerrahisinde hangi yöntemler bulunmaktadır? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, obezite ve tedavi yöntemleri hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
Refiye Yılmaz son durumu! İlik nakli bekleyen Refiye yaşıyor mu?
Refiye Yılmaz son durumu! İlik nakli bekleyen Refiye yaşıyor mu? ABD'de gerçekleşen çoklu organ nakli ile 5 organı birden değiştirilerek yeniden doğan Refiye Yılmaz’dan acı haber geldi. Tedavi gördüğü Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi hayatını kaybeden Yılmaz, Elmalı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Milyonda bir görülen Gardner Sendromu'na yakalanan Refiye, Sağlık Bakanlığınca 14 Nisan 2013'te tedavi için ABD'ye gönderilmişti. 
6.12.2021 Yaşam
19 aylık Murat'ın midesinden 17 mıknatıs çıktı
19 aylık Murat'ın midesinden 17 mıknatıs çıktı Denizli'de 19 aylık Murat Özdemir'in midesinden, birbirine yapışık halde 17 adet mıknatıs çıkarıldı.
24.10.2021 Yaşam
Orhan Çimen kimdir? Doç. Dr. Orhan Çimen görevden mi alındı?
Orhan Çimen kimdir? Doç. Dr. Orhan Çimen görevden mi alındı? Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Orhan Çimen’in görevden alınıp alınmadığı merak ediliyordu. Erzincan’da yaralı askerin şehit olmasında ihmal iddiası sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Orhan Çimen açığa alındı. Peki, Orhan Çimen kimdir, kaç yaşında?
22.10.2021 Gündem
Kovid sanıldı, kalbinin yarısı büyüklüğünde tümör çıktı
Kovid sanıldı, kalbinin yarısı büyüklüğünde tümör çıktı Giresun'da yaşayan 64 yaşındaki Tevhide Özkaya'nın geçtiğimiz yıl başlayan halsizlik şikayeti önce Kovid şüphesiyle araştırıldı. Aylarca süren şikayetlerinin nedeni bulunamadı. Daha sonra kanser ihtimali ile tetkikler yapıldı. Kızı ve damadı da doktor olan Özkaya'nın, Giresun'da nedeni bulunamayan hastalığının teşhisi, yaklaşık bir yıl sonra Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kondu. Kalbinde, kalbinin yarısı büyüklüğünde nadir görülen bir tümör vardı. Ancak bu sefer de ameliyat öncesi yapılan Kovid PCR testi pozitif çıktı. Onu da atlatan Özkaya'nın ameliyatını 1 hafta sonra acilen gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Koray Ak, "Bu büyüklükteki bir tümörle bu kadar uzun süre hayatta kalabilmesi mucize" dedi.
11.10.2021 Sağlık
Obezite tedavisinde balon yöntemi
Obezite tedavisinde balon yöntemi Obezitenin günümüzde tüm dünya üzerinde en önemli sağlık problemlerinden biri olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, obezitede tedavisinde kullanılan endoskopi gerektirmeyen bir yöntem olan mide balonuna ilişkin bilgi verdi.
20.09.2021 Sağlık
Yemek bile yiyemiyordu; Türkiye’de sağlığına kavuştu
Yemek bile yiyemiyordu; Türkiye’de sağlığına kavuştu Gürcistan’da yemek borusu kanseri teşhisiyle tümör ameliyatı geçiren Bezhan Metreveli, ameliyat sonrasında yemek borusunda oluşan kaçak nedeniyle hiçbir şey yiyemez hale geldi. Defalarca gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında sağlığına kavuşamayan Metreveli, tedavi için Türkiye’ye getirildi. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Uğur Korkmaz tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası sağlığına kavuşan genç adam, haftalar sonra ilk yemeğini Türkiye’de yedi.
11.09.2021 Sağlık
Reflü hastalığı küçük yaşlarda da görülebilir!
Reflü hastalığı küçük yaşlarda da görülebilir! Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Feryal Gün Soysal, çocuklarda küçük yaşlardan itibaren görülebilen gastroözofageal reflü hastalığı hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
6.09.2021 Sağlık
Reflü gırtlak kanserine neden olabilir
Reflü gırtlak kanserine neden olabilir Gırtlak kanserinin önlenebildiğinin bilimsel olarak kanıtlanmadığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eken, reflü kaynaklı gırtlak kanserlerinin baş-boyun kanserleri arasında en çok görülebilen kanser türü olduğunun altını çizdi.
13.08.2021 Sağlık
Gırtlak ve yutak kanserlerinden korunmak mümkün
Gırtlak ve yutak kanserlerinden korunmak mümkün Gırtlak ve yutak kanserinin önlenebilir hastalık olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eken, gırtlak kanserlerinin baş-boyun kanserleri arasında en çok görülebilen kanser türü olduğunun altını çizdi.
13.08.2021 Sağlık
Kedi ve köpeklerin yuttuğu cisimler hayatlarını riske edebilir!
Kedi ve köpeklerin yuttuğu cisimler hayatlarını riske edebilir! Köpek ve kedilerin yuttuğu yabancı cisimler hayati risk yaratan önemli sonuçlar doğurabiliyor. Köpeklerde kemik, çorap ve toka yutma vakaları sık gözlenirken kediler ise daha çok dikiş iğneleri ve ip yutuyor.
25.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Endoskopi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki endoskopi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.