Down

Down

Son dakika down haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan down ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını down haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Down

haberleri sayfasında son dakika yaşanan down gelişmeleri de dahil olmak üzere 656 down haberi bulunmuştur. Tüm down haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyaca ünlü masallar engelsiz bir dünya için yeniden yazıldı
Dünyaca ünlü masallar engelsiz bir dünya için yeniden yazıldı Küresel masallar, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yeniden yorumlandı.
14.05.2024 Vitrin
Herkes İçin Hareketlilik uygulaması bu yıl hayata geçiyor
Herkes İçin Hareketlilik uygulaması bu yıl hayata geçiyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik edecek ve toplumsal hayata diğer bireylerde eşit şartlarda katılımını sağlamak amaçlı ilk kanunun 2005 yılında imzalandığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda fırsat eşitliğini ön planda tutan hükümetlerimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya, umut ve özlemlerini gerçekleştirmeye gayret etmiştir.” dedi.
13.05.2024 Ekonomi
Engel tanımadı, 27 yaşında basketbola başladı! Takımın değişmezi oldu
Engel tanımadı, 27 yaşında basketbola başladı! Takımın değişmezi oldu Adana'da 27 yaşında yeteneği keşfedilerek basketbola başlayan down sendromlu milli basketbolcu Onur Kurtulmuş, dünya ikincisi milli takımın da önemli oyuncularından oldu.
3.05.2024 Adana
Down sendromlu Ramazan, ilk kez doğum günü kutladı! "Oğlumun bugün yüzü güldü"
Down sendromlu Ramazan, ilk kez doğum günü kutladı! "Oğlumun bugün yüzü güldü" Adana’da hayatı boyunca doğum günü kutlamayan down sendromlu 23 yaşındaki Ramazan için yapılan doğum günü sürprizinde annesi gözyaşlarını tutamadı. Ramazan’ın mutluluğu ise gözlerinden okundu.
2.05.2024 Adana
Dünya şampiyonu Selin Naz ve Nilsu'ya coşkulu karşılama! Büyük gurur yaşadı
Dünya şampiyonu Selin Naz ve Nilsu'ya coşkulu karşılama! Büyük gurur yaşadı Dünya şampiyonu Selin Naz Özcan, 35 ülkenin katıldığı down sendromlu sporcuların uluslararası olimpiyat oyunlarında jimnastik dalında iki alette altın ve dünya birinciliği, iki alette gümüş ve dünya ikinciliği, tasnifte gümüş olmak üzere toplamda 5 madalya kazanarak Türkiye’yi, Adana’yı başarıyla temsil edip dünya şampiyonu oldu. Selin Naz’ın hocası Erkan Sert, sporcusuyla gurur duyduğunu vurguladı.
26.03.2024 Adana
Down Sendromlu Selin Naz, dünya şampiyonu oldu! Büyük gurur
Down Sendromlu Selin Naz, dünya şampiyonu oldu! Büyük gurur Antalya’da düzenlenen 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda, Adanalı down sendromlu cinmastikçi Selin Naz Özcan şampiyon oldu.
25.03.2024 Adana
Adana'nın Perileri down sendromuna dikkat çektiler
Adana'nın Perileri down sendromuna dikkat çektiler 01 Adana Basketbol Kulübü oyuncuları, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında farkındalık oluşturmak için renkli çoraplar giydi.
22.03.2024 Adana
Vali Köşger'den farkındalık mesajı: "Her Zaman Yanınızdayız"
Vali Köşger'den farkındalık mesajı: "Her Zaman Yanınızdayız" Vali Yavuz Selim Köşger, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü'nde yayınladığı mesajla özel çocukların yanında olduğunun vurgusunu yaptı.
21.03.2024 Adana
Down Sendromu Günü sözleri ||  Anlamlı Down Sendromu farkındalık günü ile ilgili sözler: 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü mesajları
Down Sendromu Günü sözleri || Anlamlı Down Sendromu farkındalık günü ile ilgili sözler: 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü mesajları Down Sendromu günü sözleri ile 21 Mart Down Sendromu Günü kutlama mesajları için aramalar arttı. Bugün, 21 Mart Perşembe günü, Down Sendromu Farkındalık Günü'nü kutluyoruz. Bu özel günde, sevdiklerimize ve dostlarımıza "Hayatın her anında engel yoktur" mesajını yaymak için en etkileyici ve anlamlı sözleri sizler için paylaşıyoruz. Her bireyin benzersizliğini ve değerini vurgulayarak, farklılıkların gücünü kutluyoruz. İşte uzun, kısa, en güzel resimli 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü sözleri ve mesajları
21.03.2024 Gündem
Cengiz Kurtoğlu, Down sendromlu hayranının hayalini gerçekleştirdi!
Cengiz Kurtoğlu, Down sendromlu hayranının hayalini gerçekleştirdi! Çanakkale'de yaşayan Down sendromlu Ecem Balkan'ın hayali gerçek oldu. Cengiz Kurtoğlu 25 yaşındaki Balkan'la görüntülü konuştu.
22.02.2024 Magazin
Acun Ilıcalı: İnanın kızlarımı bile göremiyorum
Acun Ilıcalı: İnanın kızlarımı bile göremiyorum Yapımcı, televizyon kanalı ve futbol kulübü sahibi Acun Ilıcalı, Üsküdar'da down sendromlu gençlerle bir araya geldi. İşlerinden dolayı çok sık yurt dışı seyahati yapan ünlü isim, yoğun temposundan bahsetti. Ilıcalı'nın; Seda Başbuğ, Zeynep Ilıcalı ve Şeyma Subaşı ile biten evliliklerinden Banu, Leyla, Yasemin ve Melisa adından dört kızı bulunuyor.
3.12.2023 Magazin
İstanbul ve İzmir’de gönüllüler koştu, depremzede Down sendromlu çocuklar burs kazandı
İstanbul ve İzmir’de gönüllüler koştu, depremzede Down sendromlu çocuklar burs kazandı N KOLAY 18. İstanbul Yarı Maratonu ve 4. Maraton İzmir bu yıl da anlamlı çalışmalara sahne oldu. Down sendromlu bireylerin bağımsız ve üretken yaşamlar kurması için 2011 yılından bu yana çalışmalar yürüten Türkiye Down Sendromu Derneği adına İstanbul ve İzmir’de maratona katılan sporcular koştukça deprem bölgesinde yaşayan 32 çocuk burs kazandı.
10.05.2023 Yaşam
Gitarist Rob Laakso kanser sebebiyle hayatını kaybetti
Gitarist Rob Laakso kanser sebebiyle hayatını kaybetti 'Kurt Vile and The Violators' adlı müzik grubunun gitaristi Rob Laakso, 44 yaşında kansere yenildi.
7.05.2023 Magazin
İstanbul’da yeni ev sahibi dehşeti kamerada
İstanbul’da yeni ev sahibi dehşeti kamerada Kağıthane’de bir üst katta oturan ev sahibi, 1 ay önce satın aldığı dairede yaşayan kiracısı kadına balkondan küfür, hakaret ve tehditler savurdu. Down sendromlu kızıyla o esnada evde olan kadına, “O evi boşaltmazsan seni mahvederim” diyerek sözlü saldırıda bulunan şahsa vatandaşlar tepki gösterdi. Korku dolu o anlar kameralara yansıdı.
5.05.2023 Haber
İstanbul’da ev sahibi dehşeti! Kiracı ile engelli kızına ağır hareketler kameralarda
İstanbul’da ev sahibi dehşeti! Kiracı ile engelli kızına ağır hareketler kameralarda Kağıthane’de bir üst katta oturan ev sahibi, 1 ay önce satın aldığı dairede yaşayan kiracısı kadına balkondan küfür, hakaret ve tehditler savurdu. Down sendromlu kızıyla o esnada evde olan kadına, “O evi boşaltmazsan seni mahvederim” diyerek sözlü saldırıda bulunan şahsa vatandaşlar tepki gösterdi. Korku dolu o anlar kameralara yansıdı. 
5.05.2023 Yaşam
Sosyal medyaya video çekerken evi yaktı! Can pazarı yaşandı
Sosyal medyaya video çekerken evi yaktı! Can pazarı yaşandı Zeytinburnu'nda bir çocuk sosyal medyaya video çekmek isterken evi yaktı. Kapıyı açamayan mahalledekiler birinci kata tırmanarak balkon ve pencerelerden içeriye girmeye çalıştı. Babanın yaralandığı yangın sırasında yaşanan can pazarı cep telefonu kamerasına yansıdı.
18.04.2023 Yaşam
Bakan Kurum: İstanbul’da herkesin yuvasını depremlere dirençli hale getireceğiz’
Bakan Kurum: İstanbul’da herkesin yuvasını depremlere dirençli hale getireceğiz’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'umuzun 39 ilçe 963 mahallesinde hızlı bir şekilde inşa sürecini başlattık, 16 milyonun sağlıklı ve konforlu yaşam alanı için durmadan çalışacağız. İstanbul’da herkesin yuvasını depremlere dirençli hale getireceğiz" dedi.
9.04.2023 Ekonomi
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü mesajları-sözleri! Kısa, uzun, resimli Down Sendromu günü mesajları ve farkındalık kazandıran Down Sendromu sözleri!
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü mesajları-sözleri! Kısa, uzun, resimli Down Sendromu günü mesajları ve farkındalık kazandıran Down Sendromu sözleri! Down Sendromu mesajları ve 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü resimli sözler için aramalar arttı. Down sendromu, bir genetik bozukluktur. Normalde, insan hücrelerinde 46 kromozom bulunur, ancak Down sendromlu insanlar 21. kromozomlarında bir ekstra kromozom taşırlar, bu nedenle toplamda 47 kromozoma sahiptirler. Down sendromu, çoğu durumda doğum öncesi dönemde, bebeğin genetik materyalinin incelenmesi yoluyla teşhis edilebilir. Down sendromlu insanlar, fiziksel özellikleri, zeka seviyeleri ve sağlık durumları açısından farklılık gösterirler. Biz Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde farkındalık yaratacak sözleri ve mesajları bir araya getirdik. Peki, 21 Mart neden Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanıyor, İşte Kısa, uzun, resimli seçenekli Down Sendromu mesajları ve Down Sendromu günü sözleri…
21.03.2023 Gündem
AK Parti ve MHP, Erdoğan'ın adaylığı için YSK'ya başvurdu
AK Parti ve MHP, Erdoğan'ın adaylığı için YSK'ya başvurdu Ak Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri için olan adaylık belgesini YSK'ya teslim etti.
21.03.2023 Gündem
Bakan Kasapoğlu, down sendromlu milli sporcular ile basketbol oynadı
Bakan Kasapoğlu, down sendromlu milli sporcular ile basketbol oynadı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü sebebiyle down sendromlu milli sporcular ile bir araya geldi.
21.03.2023 Gündem
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kurulan iskelede çalışmalar devam ederken, kubbe aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarıldı ve kaplama aşamasına geçildi. Kulenin restorasyon yapılmadan önceki fotoğraflarında ise kolon demirlerinin açığa çıktığı, betonunda deniz kumu ve midye kabuklarının olduğu görüldü.
21.03.2023 Gündem
Lance Reddick neden öldü? Lance Reddick kimdir, kaç yaşındaydı, ölüm nedeni ne?
Lance Reddick neden öldü? Lance Reddick kimdir, kaç yaşındaydı, ölüm nedeni ne? Fringe ve The Wire gibi popüler televizyon dizilerindeki rolleriyle tanınan ve John Wick film serisinde Charon karakterine hayat veren ABD'li ünlü oyuncu Lance Reddick hayatını kaybetti. Peki, Lance Reddick neden öldü? Lance Reddick kimdir, kaç yaşındaydı?
18.03.2023 Magazin
Tom Sizemore beyin anevrizması geçirmişti! Son durumu
Tom Sizemore beyin anevrizması geçirmişti! Son durumu 'Saving Private Ryan' (Er Ryan'ı Kurtarmak) başta olmak üzere birçok filmde rol alan aktör Tom Sizemore, geçtiğimiz günlerde geçirdiği beyin anevrizması nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı. Menajeri tarafından yapılan açıklamada, ünlü ismin iyileşmesi için bir umut olmadığı ve ailesinin vermek zorunda olduğu bir karar olduğu söylendi.
28.02.2023 Magazin
Ünlü oyuncu beyin anevrizması geçirdi!
Ünlü oyuncu beyin anevrizması geçirdi! 'Saving Private Ryan' (Er Ryan'ı Kurtarmak) başta olmak üzere birçok filmde rol alan aktör Tom Sizemore, evinde geçirdiği beyin anevrizması nedeniyle yoğun bakıma alındı. Aktörün sözcüsü, konuyla ilgili açıklama yaparak Sizemore'un durumunun kritik olduğunu belirtti.
20.02.2023 Magazin
Ünlü müzisyen ve gitarist Jeff Beck hayatını kaybetti
Ünlü müzisyen ve gitarist Jeff Beck hayatını kaybetti Dünyanın en büyük gitaristlerinden bir sayılan İngiliz müzisyen Jeff Beck, geçirdiği ani hastalık nedeniyle 78 yaşında hayatını kaybetti.
12.01.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Down ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki down haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.