Diş Çürükleri

Diş Çürükleri

Son dakika diş çürükleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diş çürükleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diş çürükleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Çürükleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş çürükleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 163 diş çürükleri haberi bulunmuştur. Tüm diş çürükleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler Ağız kokusu, muhtemelen bir kişinin yaşayabileceği en rahatsız edici durumlardan biri. Bu sorunun ortaya çıkmasının farklı nedenleri var. Birçok kişi diş dolgusunun ağız kokusu yapıp yapmadığını merak ediyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Yaşam
Diş Apsesi Nasıl Geçer? Diş Apsesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Apsesi Nasıl Geçer? Diş Apsesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş apsesinin geçmesi için dişin çekilmesi ya da diş apsesinin boşaltılması gerekebilir. İlaç tedavisi veya kanal tedavisi de bunun geçmesi için tercih edilebilir.
1.01.2024 Sağlık
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş ağrısı son derece zorlu geçen ağrılar arasında yer almaktadır. Diş ağrısının farklı nedenlere bağlı olarak oluşabileceğini söylemekte mümkün olmaktadır. Diş çevresinde veya dişin iç kısmında gelişen bir ağrı türüdür. Herkesin hayatında en az bir kez karşılaşmış olduğu diş ağrısının geçmesi için ağrının geçiştirilmemesi ve nedeninin öğrenilmesi gerekmektedir. 
1.01.2024 Sağlık
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı'
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı' Niğde Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Naife Yüksel Can, sürekli ağız kokusunun birçok nedeni olabileceğini belirterek, sistemik rahatsızlıkların araştırılmasına ve düzenli ağız bakımına dikkati çekti.
24.12.2023 Yaşam
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ağız kokusu sosyal hayatı etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkar. Tek başına bir sağlık sorunu olmasa da altında yatan farklı problemler olabilir.
24.03.2023 Sağlık
Ağız sağlığının ihmal edilmesi diş kaybına neden olabilir!
Ağız sağlığının ihmal edilmesi diş kaybına neden olabilir! Diş Hekimi Şahin Durmuş, diş kaybına neden olan ağız sağlığı ihtimali ve dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
11.05.2022 Sağlık
Bir lokmayı 20 kez çiğneyemiyorsanız dikkat! Kilo almanıza yol açabilir!
Bir lokmayı 20 kez çiğneyemiyorsanız dikkat! Kilo almanıza yol açabilir! Salata yerine makarnayı tercih ediyorsanız dikkat! Çürük dişler fazla kilo almanıza yol açabilir! Bazı hastalıklar, beslenme ve hareket etme alışkanlıklarımız gibi nedenler, kilo almamıza yol açıyor. Bu nedenlerin arasında çoğumuzun çok da farkında olmadığı ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar da bulunuyor. Çürük dişten ağız içindeki iltihaplara kadar farklı durumlar, kilo almamıza yol açabiliyor. Diş Hekimi Hatice Ağan, fazla kilo almamızın ya da obezitenin ağız ve diş sağlığı ile yakından ilişkisini anlattı.
20.03.2022 Sağlık
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya Korona virüsün ortaya çıkmasıyla uygulanan sosyal yaşam kısıtlamaları çocukların hayatını da olumsuz yönde etkiledi. Özellikle beslenme alışkanlıklarında olumsuz değişimler meydana geldiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özçelik Ersü, “Okulların kapatılması, belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasakları çocuklarda hareketsizlik, asosyallik, daha fazla yeme eğilimiyle sonuçlandı” dedi.
21.12.2021 Sağlık
Kontrolleri aksatmayın! Kalp hastalığı ve kansere neden olabilir!
Kontrolleri aksatmayın! Kalp hastalığı ve kansere neden olabilir! Türkiye'de her 4 yetişkinden üçünde diş çürüklerine rastlandığını belirten Diş Hekimi Hüsnü Temel, “Diş kontrollerinin aksatılması, kalp rahatsızlıklarından kansere kadar çok sayıda riskli hastalığa kapı aralıyor. Sağlıksız beslenme de diş kayıplarını artırıyor. Kaybedilen dişler için ayları bulan sancılı implant tedavisini, kurum bünyesindeki laboratuvarımız ve dijital teknolojilerle 1 güne indirmeyi başardık” dedi.
9.11.2021 Sağlık
Türkiye’de yetişkinlerin yüzde 73,8’inin dişleri çürük
Türkiye’de yetişkinlerin yüzde 73,8’inin dişleri çürük Türkiye'de her 4 yetişkinden üçünde diş çürüklerine rastlandığını belirten Novadent Mesul Müdürü Dt. Hüsnü Temel, “Diş kontrollerinin aksatılması, kalp rahatsızlıklarından kansere kadar çok sayıda riskli hastalığa kapı aralıyor. Sağlıksız beslenme de diş kayıplarını artırıyor. Kaybedilen dişler için ayları bulan sancılı implant tedavisini, kurum bünyesindeki laboratuvarımız ve dijital teknolojilerle 1 güne indirmeyi başardık” dedi.
9.11.2021 Sağlık
Doğru temizlenmeyen gece plakları dişlere zarar verebiliyor
Doğru temizlenmeyen gece plakları dişlere zarar verebiliyor Protetik Diş Tedavisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın Çelebi, “Diş sıkma ve gıcırdatma tedavisi için kullanılan gece plağının hijyenine dikkat edilmediği taktirde ağız kokusu ve uzun dönemde diş çürükleri ve diş eti iltihapları gelişebilir.” ifadelerini kullandı.
7.10.2021 Sağlık
Bu besinler dişlerinizi çürütüyor! 'Risk altındalar'
Bu besinler dişlerinizi çürütüyor! 'Risk altındalar' Günümüzde giderek yaygınlaşan sağlıksız beslenme alışkanlıkları diş çürüklerini de yaygınlaştırıyor. Özellikle de şeker, karbonhidrat ve asitli gıdaların ağırlıklı olarak tüketilmesinin ve diş temizliğine önem verilmemesinin dişlerin hızla çürümesine yol açtığını belirten Diş Hekimi Arzu Tekkeli, “Düzenli diş fırçalama ve ağız bakımı yapmayan kişiler, beslenmesinde karbonhidrat ve şekere ağırlık verenler, gece dişlerini fırçalamadan yatanlar, bebeklik çağında biberonla şeker, bal katılmış gıdalar ile beslenenler, çok fazla asitli gıdalar tüketenler diş çürükleri açısından risk altındalar” dedi.
12.08.2021 Sağlık
Propolis faydaları nelerdir? Propolis neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir?
Propolis faydaları nelerdir? Propolis neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir? Propolis, arıların iğne yapraklı ağaçlardan, bitkilerin yaprak, tomurcuk, gövde ve salgılarından topladığı maddeleri başlarında yer alan salgı bezlerinden salgıladıkları enzimlerle özenle işleyerek ürettiği, reçineye benzeyen bir üründür.
16.02.2022 Sağlık
Çocuklarda diş çürükleri farklı sebeplerden kaynaklanıyor
Çocuklarda diş çürükleri farklı sebeplerden kaynaklanıyor Çocuklarda görülen diş çürüklerinin beslenme şeklinden genetik faktörlere, ağız bakımından uzak durulması gereken besinlere kadar çeşitli nedenleri olabileceğini belirten Pedodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özge Yılmaz, "Diş çürüğü, basitçe, ağızda var olan bazı bakterilerin dişin sert yapısını, belirli etkenlerin varlığı sonucu bozulması olayıdır" dedi.
12.05.2021 Sağlık
'Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için bunları yapın'
'Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için bunları yapın' Ramazan ayında öğünlerde oluşturulacak düzen ve öğünlerde alınacak besinlere dikkat edilmesi sayesinde zinde ve sağlıklı bir ramazan geçirilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Cem Nevşioğulları, “Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmek için beslenme kalkanı oluşturun. Bu ayda uzun süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareketin azalması, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi nedenlerle beslenme problemleri ortaya çıkmaktadır” dedi.
9.04.2021 Sağlık
Ağız kokusu önlemenin 7 etkili yolu!
Ağız kokusu önlemenin 7 etkili yolu! Kendi nefesinin koktuğunun farkında olmayan pek çok insan özellikle pandemi döneminde maske kullanımı ile birlikte ağız kokusu sorununun farkına vardı. Bu zamana kadar yapılan araştırmalarda yetişkinlerin en az yüzde 50'si yaşamları boyunca ağız kokusundan müzdarip olduğunu gösteriyor. Özellikle iş hayatı olmak üzere boşanmalarda gerekçe sayılabilecek kadar ciddi bir sorun olan ağız kokusu için çözüm yollarını Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Dr. Dt. Hatice Ağan anlattı.
23.02.2021 Sağlık
Çocuklarda diş sorunu bağışıklığı etkiliyor!
Çocuklarda diş sorunu bağışıklığı etkiliyor! Okullarda, bazı kademelerde, yüz yüze eğitim 1 Mart’ta başlayacak. Derslerin başladığı dönemde, çocukların diş sorunları nedeniyle okullarından uzak kalmamaları için kalan bu 15 günlük sürede diş kontrollerinin yapılması, çürük, iltihaplanma gibi sorunlar varsa tedavi edilmesi çok önemli. Çocuklardaki diş problemlerinin eklem gelişimi ve bağışıklığını etkilediğine dikkat çeken Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, çocuklarda diş sorunları ve alınabilecek önlemleri anlattı
18.02.2021 Sağlık
Kilo vermede en önemli faktör ağız sağlığı!
Kilo vermede en önemli faktör ağız sağlığı! Detoks işleminin başlangıcının vücudumuzun giriş kapısı olan ağız olduğunu dile getiren Diş Hekimi Abdulkadir Polat, diş ve dil bölgelerinin temizlenmesinin kilo verme ve zinde kalma konusunda en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı.
11.02.2021 Sağlık
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi...
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi... Kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi, çocuklarda beyin hasarının oluştuğu yere ve hasarın genişliğine bağlı olarak gerçekleşir. Beyinde meydana gelen bir hastalık olan Serebral Palsi yaşla birlikte değişebilir, hareketleri kısıtlayıcı motor fonksiyon kaybına neden olabilir. Hastalarda epilepsi, zekâ geriliği, davranış bozukluğu, yutma sorunları, kas iskelet bozukları gibi sorunlar da görülebilir. Peki, Serebral Palsi ile ilgili merak edilenler…
19.01.2021 Sağlık
Pandemi şartlarında ağız ve diş sağlığı nasıl korunmalı?
Pandemi şartlarında ağız ve diş sağlığı nasıl korunmalı? Diş çürükleri ve dişeti hastalıkları, tüm dünyada görülme sıklığı en fazla olan enfeksiyon hastalıkları arasında yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de diş çürüğü ve dişeti hastalıklarında son 30 yılda bir miktar azalma olmasına karşın hala toplumun büyük bir kısmında görülüyor. 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Sunay, toplumda diş ve dişeti hastalıklarıyla ilgili farkındalığın artırılmasının diş hekimlerinin birincil görevi olduğunu ifade etti.
21.11.2020 Sağlık
Diş çürükleri zatürre riskini artırıyor
Diş çürükleri zatürre riskini artırıyor Zatürrenin (pnömoni) toplum sağlığını tehdit eden ciddi bir enfeksiyon hastalığı olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, "Ağız sağlığı ve hijyeni vücut direnci açısından çok önemli, diş çürükleri zatürre riskini artırıyor" dedi.
11.11.2020 Sağlık
“Çenelerimizin boyutları küçülüyor”
“Çenelerimizin boyutları küçülüyor” Çocuklarda ve yetişkinlerde diş teli kullanımının giderek arttığını belirten diş hekimi uzmanları, işlenmiş gıdaların ve sanayi tipi beslenmenin çocuk yaşlardan itibaren ağız, çene dokularına ciddi zararlar verdiğini söyleyerek önemli uyarılarda bulundu.
23.10.2020 Sağlık
'Diş eti iltihabı hamile kalmayı geciktirebilir'
'Diş eti iltihabı hamile kalmayı geciktirebilir' Ağız ve diş sağlığıyla kısırlık arasında bir ilişki olabileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, “3 binden fazla kadının ağız hijyeninin değerlendirildiği bir çalışmanın sonuçlarına göre gebe kalmakta zorlananların diş ve dişeti sağlığı, zorlanmayanlara göre belirgin derecede daha kötüydü. Bu kadınların, gebe kalmalarının yaklaşık 2 ay daha uzun sürdüğü gözlemlenmiştir” dedi.
21.10.2020 Sağlık
Rahimdeki yararlı bakterilerin tüp bebek tedavisinde başarı şansını artırdığı kanıtlandı
Rahimdeki yararlı bakterilerin tüp bebek tedavisinde başarı şansını artırdığı kanıtlandı İspanya'da yapılan bir araştırmada, rahimdeki yararlı bakterilerin, tüpleri hasar görmüş, tıkalı ya da tüpü olmayan kadınların anne olabilmelerinin yolunu açmak için uygulanan tüp bebek tedavisinin başarısını artırdığı ortaya çıktı. Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, çalışmayı çocuk sahibi olmak isteyen aileler için ‘yeni bir umut ışığı’ olarak değerlendirdi. Prof. Dr. Attar, “Faydalı bakterilerin yokluğu, embriyonun rahim duvarına yapışma oranını yüzde 60,7’den yüzde 23.1’e düşürmüş. Bu çok önemli bir bulgu” dedi.
26.08.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Çürükleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş çürükleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.