Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son dakika dikkat edilmesi gerekenler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dikkat edilmesi gerekenler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dikkat edilmesi gerekenler gelişmeleri de dahil olmak üzere 766 dikkat edilmesi gerekenler haberi bulunmuştur. Tüm dikkat edilmesi gerekenler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında söylediği kamuda alınacak yeni tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları ortaya çıktı.
19.04.2024 Ekonomi
TÜVTÜRK'te araç muayene istasyonları için yeni dönem! Artık zorunlu olmayacak, işte dikkat edilmesi gerekenler
TÜVTÜRK'te araç muayene istasyonları için yeni dönem! Artık zorunlu olmayacak, işte dikkat edilmesi gerekenler Araç muayene istasyonları için yeni dönem resmen başladı. Türkiye'nin 81 şehrinde faaliyet gösteren TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında yeni döneme girilirken, araç sahiplerinin muayene süreçlerini sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için dikkat etmeleri gereken önemli adımlar tek tek açıklandı. Sektör uzmanı Mesut Karaca muayene işlemlerinin nasıl yapılacağıyla ilgili bilgi vererek vatandaşa uyarılarda bulundu.
19.04.2024 Ekonomi
Türkiye sandıkta seçimini yapıyor! Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler tek tek açıklandı
Türkiye sandıkta seçimini yapıyor! Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler tek tek açıklandı Türkiye’nin 81 ilinde 31 Mart 2024 yerel seçimleri için sandığa gitmeye başlayan vatandaşlar gözlerini seçim sonuçlarına dikti. 32 ilde saat 07.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00’da sona erdi. Diğer illerde ise oy verme işlemi saat 08.00’de başladı, 17.00 itibariyle de oy verme işlemi sona erecek. YSK tarafından belirlenen seçim yasaklarının bitmesi ile birlikte AK Parti, CHP, İYİ Parti ve diğer siyasi partilerin il il seçim haritası, oy sonuçları gelmeye başlayacak. Tercihlerinizi birden fazla oy pusulası ile göstereceğiniz bu seçimde nasıl oy kullanacağınızı, nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte 6 adımda oy kullanma rehberi...
31.03.2024 Gündem
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında merak edilenleri anlatıyor.
26.02.2024 Yaşam
Musluk suyunu buralarda kullanmayın! Doktor uyardı: Ciddi enfeksiyon riski var!
Musluk suyunu buralarda kullanmayın! Doktor uyardı: Ciddi enfeksiyon riski var! Musluk suyunun ciddi enfeksiyon risklerini Dr. Jen Caudle aktardı. Bez bile yıkanırken dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. İşte musluk suyunda dikkat edilmesi gerekenler...
1.02.2024 Yaşam
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir?
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir? Biyografi, toplum tarafından tanınmış olan kişilerin hayatını konu edinen bir yazı türüdür. Biyografide devlet lideri, sporcu, din görevlisi ya da sanatçıların hayatı konu olarak seçilebilir. 
18.01.2024 Gündem
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir?
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir? Biyografi, toplum tarafından tanınmış olan kişilerin hayatını konu edinen bir yazı türüdür. Biyografide devlet lideri, sporcu, din görevlisi ya da sanatçıların hayatı konu olarak seçilebilir. 
11.01.2024 Gündem
e okul güncelleme yap | E OKUL VBS güncelleme nasıl yapılır? e okula giremiyorum 2024
e okul güncelleme yap | E OKUL VBS güncelleme nasıl yapılır? e okula giremiyorum 2024 e-Okul güncelleme nasıl yapılır? Sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Kullanıcılar güncelleme nedeniyle e-Okul'a giremediğine yönelik paylaşımlar yapıyor. Peki, e-Okul'a giremiyorum, neden? E Okul VBS yenileme nasıl yapılır? İşte e okul güncelleme
10.01.2024 Eğitim
Ortak Kullanım Alanları Nerelerdir? Ortak Kullanım Alanlarına Örnekler...
Ortak Kullanım Alanları Nerelerdir? Ortak Kullanım Alanlarına Örnekler... Sadece kişiye özel olmayan, diğer insanların da yararlanabildiği birçok mekan bulunmaktadır. Bu mekan ya da yerleşim bölgelerine ortak kullanım alanları adı verilmektedir. Adından anlaşıldığı üzere bulunanların yerlerin ortaklaşa kullanılıyor oluşu kişiler açısından birçok sorumluluk getirmektedir. Bu sorumluluklardan birisi ise bu alanları temiz tutmaktır. Temiz ve dağıtılmamış bir biçimde başka kişilerin de kullanmasına olanak sağlamalı gelecek nesillerin kullanımı için de özen gösterilmelidir.
4.01.2024 Yaşam
Kavun Kaç Kalori? Kavun Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kavun Kaç Kalori? Kavun Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kavun genelde yaz aylarında tüketilen bir meyvedir. Kavunun 1 dilimi 50 kalori, 100 gramı ise 28 kaloridir.
17.12.2023 Sağlık
İncir Kaç Kalori? İncir Besin Değerleri Ve Kalorisi...
İncir Kaç Kalori? İncir Besin Değerleri Ve Kalorisi... 1 adet orta boy incir 48 kaloridir. 1 adet incirin içinde 12,47 gram karbonhidrat ve 1,89 gram lif bulunur.
17.12.2023 Sağlık
Uyuz hastalığından korunmak için dikkat edilmesi gerekenler
Uyuz hastalığından korunmak için dikkat edilmesi gerekenler Uyuz hastalığının hızla yayılım gösterdiğini ve kişilerin hayat kalitesini düşürdüğünü söyleyen Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin, “Özellikle toplu taşımada, kalabalık ortamlarda hijyene dikkat edilmeli. Havlu, nevresim, iç çamaşırı gibi kişisel eşyalar kesinlikle ortak kullanılmamalı" dedi.
18.11.2023 Sağlık
Okul servisleri yeni döneme hazırlanıyor! Tek tek kontrol ediliyor
Okul servisleri yeni döneme hazırlanıyor! Tek tek kontrol ediliyor Okulların açılmasına sayılı günler kala servis araçları son hazırlıklarını yapıyor. Bakımları ve trafiğe çıkmaları için gerekli olan belgeleri tamamlayan servis şoförlerine eğitim de verildi. Rehber ablaların da katıldığı eğitimde öğrencilerin güvenli bir şekilde yolculuk yapması için dikkat edilmesi gerekenler konuşuldu. Altur Okul Servis Taşımacılığı Müdürü Bülent Ertürk, okul servislerinin arkasındaki 'Okul Taşıtı' yazısı ve ışıklı 'Dur' tabelası son derece önemli olduğunu söyleyerek "Çünkü servis, öğrenci aldığı ya da indirdiği zaman bu tabelayı yakar ve arkadaki araçlar bu tabelanın yandığını gördüğünde durmak zorundadır. Öğrenciler aracın durmasını ve rehber ablalarının araçtan inmesini beklesin. Emniyet kemeri takmak zorunludur, ayrıca araçta yemek ve içmek yasak" dedi.
5.09.2023 Yaşam
Uzmanı uyardı: Mangal keyfi sağlığınızı tehdit edebilir
Uzmanı uyardı: Mangal keyfi sağlığınızı tehdit edebilir Mangal yapmak isteyenlerin sağlıklarını korumak için bazı noktalara dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Maria Tanoğlu Abdülmesih, “Çünkü doğru pişirme yöntemlerine uyulmadığı takdirde mangal keyfi, sağlığı tehdit eden, kanserojen bir riske dönüşüyor” diyerek, sağlıklı ve lezzetli bir mangal için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.07.2023 Sağlık
Mangaldaki tehlike! Bu şekilde yapılmazsa et yerine zehir yiyoruz: Et ve tavuğun farkını açıkladı
Mangaldaki tehlike! Bu şekilde yapılmazsa et yerine zehir yiyoruz: Et ve tavuğun farkını açıkladı Mangal keyfi sağlığınızı tehdit edebilir, kansere yol açıyor, adeta zehir yiyoruz. Uzmanı sağlıklı bir mangal için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Mangal yapmak isteyenlerin sağlıklarını korumak için bazı noktalara dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Maria Tanoğlu Abdülmesih, “Çünkü doğru pişirme yöntemlerine uyulmadığı takdirde mangal keyfi, sağlığı tehdit eden, kanserojen bir riske dönüşüyor” diyerek, sağlıklı ve lezzetli bir mangal için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.07.2023 Sağlık
Kredi Kartı Nasıl Kullanılır? Kredi Kartı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kredi Kartı Nasıl Kullanılır? Kredi Kartı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kredi kartı, alışveriş imkanını kolaylaştıran oldukça etkili bir araçtır. Birçok kampanya ile kullanıcılarına cazip fırsatlar sunan kredi kartı hem dikkat hem de güvenlik gerektirmektedir. Bu sebeple kredi kartı kullanırken dikkat edilmesi gereken birçok önemli husus bulunmaktadır. Alışveriş kolaylığı ve bankalardaki kredi notlarının yükselmesi için sıklıkla tercih edilen kredi kartları, özenli kullanılırsa oldukça karlı sonuçlar doğurmaktadır.
7.07.2023 Eğitim
Saç Açıcı Nasıl Kullanılır? Saç Açıcı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Saç Açıcı Nasıl Kullanılır? Saç Açıcı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Saç rengini değiştirmek isteyen kişiler saç açıcı ürünlerine yönelebilir. Saç açıcı ile beraber saçlarda istenilen açık renk elde edilir ve ardından boya işlemi tamamlanır. Böylelikle yeni renk saçta daha güzel ve parlak durur.
2.07.2023 Sağlık
Kebabın başkentinde kebapçılar uyardı: "İyi yanmayan kömür kansere neden olur"
Kebabın başkentinde kebapçılar uyardı: "İyi yanmayan kömür kansere neden olur" Kebabın başkenti Adana'da kebapçılar, etlerin nasıl saklanıp tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Kebapçı Cihangir Korkmaz ilk günkü etle Adana Kebap yapılmasının lezzetli olmayacağını, mangal kömürünün de iyi yanmamasının kansere neden olabileceğini belirtti.
27.06.2023 Yaşam
Su Kaç Kalori? Su Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Su Kaç Kalori? Su Besin Değerleri Ve Kalorisi... Su kaç kalori ya da suyun faydaları gibi pek çok soru akla gelmektedir. Su her canlı için yaşam kaynağıdır. İnsan vücudunun %75 oranında su içerdiği bilinmektedir. Bu nedenle su tüketimi ve tüketilen suyun kalitesi çok önemlidir. Doğada üç şekilde bulunan su, katı sıvı ve gaz olarak tanımlanabilmektedir.
22.06.2023 Sağlık
Araba Nasıl Kullanılır? Araba Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Araba Nasıl Kullanılır? Araba Kullanırken Yapılması Gerekenler... Araba sürmek yaşam konforu için önemli konulardan bir tanesidir. Ancak büyük ölçüde dikkat isteyen, kontrol gerektiren ve durum hakimiyetine sahip olmayı beraberinde getiren bir aktivitedir. Bundan dolayı araba sürerken kişinin konsantrasyonun tam sağlanması gerekir.
21.06.2023 Gündem
Kurban Bayramı öncesi uzman isimden çok önemli uyarılar: Oldukça tehlikeli
Kurban Bayramı öncesi uzman isimden çok önemli uyarılar: Oldukça tehlikeli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesim aşamalarında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili, “Usulüne uygun kesim yapılmazsa, hasta hayvanların kesiminde kullanılan bıçak kişilerin derisini kestiyse ya da şarbonlu hayvanın eti iyice pişirmeden yenilirse oldukça tehlikeli olan deri şarbonu, mide-barsak şarbonu hatta menenjit tablosu gelişebilir. Mide bağırsak şarbonu yüzde 75, menenjit gelişti ise yüzde 95 öldürücüdür” dedi.
18.06.2023 Gündem
Adet Kabı Nasıl Kullanılır? Adet Kabı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Adet Kabı Nasıl Kullanılır? Adet Kabı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Regl dönemi birçok kadın için fiziksel ve ruhsal olarak sancılı geçer. Dolayısıyla bu dönemde kadınlar rahat olmak istemektedir. Kadınlar yakın bir tarihe kadar yalnızca tampon ve hijyenik ped kullanmaktaydı. Fakat son dönemlerde adet kabı olarak da bilinen menstrüal kabı çok popüler olmaya başladı. Adet kabının sıklıkla tercih edilmesinin nedeni ise pek çok avantajı da beraberinde getirmesidir.
16.06.2023 Sağlık
Hep birlikte sandık başına Türkiye! 13. Cumhurbaşkanı bugün seçiliyor
Hep birlikte sandık başına Türkiye! 13. Cumhurbaşkanı bugün seçiliyor Türkiye'de bugün yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlık numarasını taşıyan, resimli ve resmi bir kimlik belgesiyle oylarını kullanabilecek. İlk turda tam 8.3 milyon seçmen oy kullanmamıştı.
28.05.2023 Gündem
Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler! 5 adımda ikinci tur rehberi
Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler! 5 adımda ikinci tur rehberi Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için bugün bir kez daha sandık başına gidiyor. 2 adayın yarışacağı bu turda seçmenlerin işi daha kolay. Oy sayma işlemlerinin ve sonuçların açıklanmasının da çok daha hızlı olması bekleniyor...
28.05.2023 Gündem
Okullarda yeni dönem! Bakan Özer duyurdu
Okullarda yeni dönem! Bakan Özer duyurdu Okullarda yeni dönem başlıyor. 81 ildeki tüm okullarda uygulanacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüzlerce rehber öğretmen adayının beklediği müjdeyi açıkladı.
27.05.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Dikkat Edilmesi Gerekenler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dikkat edilmesi gerekenler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.