Bingazi

Bingazi

Son dakika bingazi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bingazi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bingazi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bingazi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bingazi gelişmeleri de dahil olmak üzere 420 bingazi haberi bulunmuştur. Tüm bingazi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğunun gerileme dönemine rastlayan Uşi Antlaşması Osmanlı'nın kritik bölgelerinin kaybedilmesine tanıklık eden antlaşmalardan birisi olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda Osmanlı İmparatorluğunun 600 yıllık hayatında elinde bulunduran Trablusgarp bölgesini bu antlaşmayla kaybetmiştir.
15.09.2023 Eğitim
Libya’daki sellerde acı bilanço! 2 bin ölü, 6 bin kayıp olduğu tahmin ediliyor
Libya’daki sellerde acı bilanço! 2 bin ölü, 6 bin kayıp olduğu tahmin ediliyor Libya’nın doğusundaki “hükümetin başbakanı” Ossama Hamad yaptığı açıklamada, ülkede etkili olan Daniel Fırtınası’nın neden olduğu sellerde 2 bin kişinin hayatını kaybettiğinden endişe edildiğini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı mesajda "Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, Libya halkının yanındadır." ifadelerini kullandı.
12.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sel felaketini yaşayan Libya'ya destek mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sel felaketini yaşayan Libya'ya destek mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da meydana gelen sel felaketiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Libya’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, Libya halkının yanındadır." dedi.
11.09.2023 Gündem
Karanfil: 11 yıl sonra Bingazi'de ilk kez Türk fuarı düzenlendi
Karanfil: 11 yıl sonra Bingazi'de ilk kez Türk fuarı düzenlendi Geçtiğimiz hafta 38 firma ve 65 iş insanının katıldığı Libya'daki ‘Türk İhraç Ürünleri Fuarı’ sona erdi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, 2012 yılından bugüne kadar geçen 11 yılın ardından Bingazi'de ilk kez bir Türk fuarı düzenlendiğine vurgu yaparak, "Libya ile olan 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize bu fuar ile daha da yaklaştık" dedi.
23.06.2023 Ekonomi
İlklerin pilotu Mehmet Şentürk hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekâtı'na damga vurmuştu
İlklerin pilotu Mehmet Şentürk hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekâtı'na damga vurmuştu Meslek yaşamı boyunca gökyüzünde ilklere imza atan ve birçok kritik uçuşta yer alan kaptan pilot Mehmet Şentürk, 92 yaşında hayatını kaybetti. Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında gizli görevle Libya'dan Türkiye'ye silah taşıyan uçakların pilotlarından olan Şentürk Kaptan, 12 Eylül darbesinin ardından 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in talimatına rağmen asla kestirmediği bıyıklarıyla da tanınıyor. 
23.07.2022 Yaşam
Türkiye'den Libya'ya düzenli Ro-Ro seferleri başladı
Türkiye'den Libya'ya düzenli Ro-Ro seferleri başladı Libya’ya ikili ticaret hacminin artırılması amacıyla, bugüne kadar sadece deneme amaçlı gerçekleştirilen Ro-Ro seferleri düzenli olarak yapılmaya başlandı.
25.06.2021 Ekonomi
Libya konulu İkinci Berlin Konferansı başladı
Libya konulu İkinci Berlin Konferansı başladı Libya'daki siyasi süreç ve 24 Aralık seçimlerinin ele alınacağı İkinci Berlin Konferansı, Birleşmiş Milletler (BM) ve Almanya himayesinde, Türkiye'nin de dahil olduğu uluslararası aktörlerin katılımıyla başladı.
23.06.2021 Dünya
Libya'dan flaş Mısır hamlesi! Yıllar sonra yeniden başladı
Libya'dan flaş Mısır hamlesi! Yıllar sonra yeniden başladı Libya Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 8 yıllık aradan sonra Mısır ile ortak konsolosluk komitesinin çalışmalarına yeniden başladığını ilan etti.
5.05.2021 Dünya
Libya Başbakanı Dibeybe, Bingazi ziyaretini iptal etti
Libya Başbakanı Dibeybe, Bingazi ziyaretini iptal etti Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin engellemesi sonucu bugün Bingazi kentine yapacağı ziyareti iptal etti.
25.04.2021 Dünya
Dünyanın gözü bu zirvede! Türkiye ile Libya arasında 5 kritik anlaşma...
Dünyanın gözü bu zirvede! Türkiye ile Libya arasında 5 kritik anlaşma... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Heyetler arası görüşmelerinin ardından, 5 anlaşmanın imza töreni yapıldı. Erdoğan, Türkiye'nin Libya'ya her türlü desteği vereceğini belirterek, "Bu vesileyle corona belasının yaygın şekilde devam ettiği sürede yarın 150 bin doz aşıyı da kendilerine teslim edeceğiz" dedi.
12.04.2021 Siyaset
Hafter'in kontrolündeki Bingazi'de kimliği belirsiz 11 ceset  bulundu
Hafter'in kontrolündeki Bingazi'de kimliği belirsiz 11 ceset bulundu Libya'da ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter kontrolündeki Bingazi kentinde kimliği belirsiz 11 kişinin cesedine ulaşıldı.
18.03.2021 Dünya
TBMM'deki karar sonrası Halife Hafter'den hadsiz Türkiye açıklaması
TBMM'deki karar sonrası Halife Hafter'den hadsiz Türkiye açıklaması Libya'da Bingazi merkezli gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, Türkiye’ye yönelik hadsiz açıklamalarda bulundu.
26.12.2020 Dünya
Almanya'dan izinsiz arama yapılan Türk gemisiyle ilgili açıklama! Yasak malzeme bulunmadı!
Almanya'dan izinsiz arama yapılan Türk gemisiyle ilgili açıklama! Yasak malzeme bulunmadı! Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Christian Thiels, Akdeniz'de Türk gemisine dün yapılan hukuk dışı aramaya ilişkin geminin yükünde yasak olan herhangi bir malzeme bulunmadığını açıkladı.
23.11.2020 Dünya
Türk gemisindeki hukuk dışı aramanın izin olmadan yapıldığı kabul edildi! Türkiye harekete geçti!
Türk gemisindeki hukuk dışı aramanın izin olmadan yapıldığı kabul edildi! Türkiye harekete geçti! İrini Operasyonu Komuta Merkezi, Akdeniz'de Türk gemisine dün yapılan hukuk dışı aramaya ilişkin, bayrak devleti Türkiye'den cevap almadan gemiye çıkıldığını bildirdi. Ankara'daki Avrupa Birliği (AB) ve İtalya büyükelçileri ile Almanya Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağırılarak, İrini Operasyonu'nun Türk gemisine yönelik eylemi protesto edildi.
23.11.2020 Gündem
Akdeniz'de sıcak saatler!  Alman askerleri Türk gemisine çıktı, Türkiye harekete geçti...
Akdeniz'de sıcak saatler! Alman askerleri Türk gemisine çıktı, Türkiye harekete geçti... Gelen son dakika haberine göre; Libya Bingazi'nin 200 kilometre kuzeyinde kargo gemisini durdurup arama yapmak isteyen Alman donanma askerleri, Ankara'nın anında devreye girmesiyle Pazartesi sabah gün doğarken gemiyi terk etti.
23.11.2020 Dünya
6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu tarihi nedir? İstanbul 4 yıllık işgalden nasıl kurtuldu, İstanbul’un kurtuluşu nasıl oldu?
6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu tarihi nedir? İstanbul 4 yıllık işgalden nasıl kurtuldu, İstanbul’un kurtuluşu nasıl oldu? Osmanlı Devleti ve müttefikleri 1. Dünya Savaşı'ndan yenilgiyle çıkınca, işgalin yolu da örülmeye başlandı. 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak İtilaf Devletleri 13 Kasım 1918'de donanmalarını Haydarpaşa önüne demirledi. 1918'de başlayan işgal, 16 Mart 1920 yılında resmi bir işgale dönüştü. Peki, 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu nasıl gerçekleşti? İstanbul’un kurtuluşu tarihi…
6.10.2020 Gündem
Libya'da Hafter yanlısı sözde hükümet istifa etti
Libya'da Hafter yanlısı sözde hükümet istifa etti Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter yanlısı doğudaki sözde hükümet, ağırlaşan yaşam şartlarına karşı 3 gündür devam eden protestolar nedeniyle Tobruk'taki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih'e istifasını sundu.
13.09.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Hafter milisleri göstericilere ateş açtı
Libya'da sıcak gelişme! Hafter milisleri göstericilere ateş açtı Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in kontrolündeki Merc kentinde, ağırlaşan yaşam şartlarını protesto etmek isteyen göstericilere milisler tarafından ateş edilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.
13.09.2020 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye enerji üreten bir ülke olacak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye enerji üreten bir ülke olacak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Karadeniz'de doğal gaz keşiflerinin henüz başlangıcında olduğunu belirterek, bölgedeki keşif ve sondaj çalışmalarını aynı anda sürdüreceklerini söyledi.
24.08.2020 Gündem
Hafter köşeye sıkıştı, istihbarat askeri itiraf etti! 'Hafter artık Bingazi’de istenmiyor'
Hafter köşeye sıkıştı, istihbarat askeri itiraf etti! 'Hafter artık Bingazi’de istenmiyor' Türkiye’nin Milli Birlik Hükümeti’ne desteğiyle Libya’da gücünü yitiren Hafter, uzun süredir kontrolü altındaki bölgelerde de istenmiyor. Libya Ulusal Ordusu (LUO) mensubu isminin açıklanmasını istemeyen bir istihbarat askeri, Hafter cephesinde yaşananları anlattı. Hafter’in gücünün azaldığını itiraf eden LUO askeri, “Savaşı kaybetmeyi kaldıramadı. Trablus ve Tarhuna yenilgisiyle ilgili eleştirenleri DEAŞ ve Müslüman Kardeşler yanlısı oldukları iddiasıyla cezalandırıyor” dedi.
18.08.2020 Dünya
MHP lideri Bahçeli'den son dakika erken seçim açıklaması!
MHP lideri Bahçeli'den son dakika erken seçim açıklaması! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son dakika açıklamalarında bulundu. Bahçeli erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Cumhuriyet’in yüzüncü yılına temel sorunlarını kökten bitirmiş bir ülke olarak ulaşmak öncelikli ve önemli hedefimizdir. Bu çerçevede erken seçim tartışmaları mahsurludur, sinsi ve sivri bir amaca matuftur. Bilinmelidir ki, 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacaktır." ifadelerini kullandı.
12.08.2020 Siyaset
Libya'da sıcak gelişme! Yeni sevkıyatlar yapıldı
Libya'da sıcak gelişme! Yeni sevkıyatlar yapıldı Libya Ordusu, Rus Ulyişin kargo uçaklarıyla ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerine yeni sevkıyatlar yapıldığını duyurdu.
2.08.2020 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Libya'nın bölünmesine kesinlikle karşıyız
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Libya'nın bölünmesine kesinlikle karşıyız Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Biz Libya'nın haritada, siyasi ya da coğrafi bölünmesine kesinlikle karşıyız. Bu felaket bir senaryo olur. Irak'ta, Suriye'de ve diğer yerlerde örneklerini gördük ve bunlardan ders almalıyız.'' dedi.
21.07.2020 Gündem
Türkiye'nin Mısır planı! Eğer Libya'ya asker sokarlarsa...
Türkiye'nin Mısır planı! Eğer Libya'ya asker sokarlarsa... Mısır Parlamentosu, Cumhurbaşkanı Sisi ve Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin Libya'ya askeri olarak müdahale etmesine izin veren tezkereyi onayladı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, gelişmeleri yakından izleyen Ankara ise Mısır'ın hamlesine karşılık askeri ve diplomatik süreçleri kapsayan iki aşamalı bir plan hazırlamış durumda.
21.07.2020 Dünya
Türkiye ve Rusya'dan peş peşe kritik Libya açıklaması
Türkiye ve Rusya'dan peş peşe kritik Libya açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan Libya açıklamaları geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'meşru Trablus hükümetine desteğimiz devam edecek.' açıklamasında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Türkiye ve Rusya'nın Libya'da acil ateşkes üzerine çalıştığını açıkladı.
8.07.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bingazi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bingazi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.