Halife Hafter

Halife Hafter

Son dakika Halife Hafter haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Halife Hafter ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Halife Hafter haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Halife Hafter

haberleri sayfasında son dakika yaşanan halife hafter gelişmeleri de dahil olmak üzere 363 halife hafter haberi bulunmuştur. Tüm halife hafter haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk SİHA'larına büyük övgü: Durdurulamıyor
Türk SİHA'larına büyük övgü: Durdurulamıyor Birleşik Krallık merkezli yayın kuruluşu BBC'nin Rusça servisi, yerli ve milli SİHA'ların mucidi Haluk ve Selçuk Bayraktar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Analiz haberde, Türk SİHA'larının başarısından, "Bayraktar TB2'lerin dünyada en popüler drone: Doğru zamanda doğru yerde olmayı başarıyorlar." ifadeleriyle söz edildi. Haberde görüşlerine başvurulan BBC Rusça Savunma Muhabiri Pavel Aksyonov, "Piyasada yüksek taktik ve teknik özellikleri olan pek çok rakibi bulunsa da Bayraktar TB2, orta menzilli ve uzun ömürlü İHA'lar arasında en popüleri. Burada Bayraktar'ın geçmişinin başarılarla dolu olmasının etkisi var: Bu model aynı anda birden fazla cephede kullanıldı ve durdurulamadı. Ukrayna öncesinde Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ'da, Türkiye tarafından Şubat 2020'deki Suriye operasyonunda ve Libya'da Halife Hafter'e karşı başarıyla kullanılmıştı." dedi.
27.08.2022 Ekonomi
Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor?
Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor? Rusya Ukrayna savaşı kritik bir boyuta geldi. Ukrayna'da savaş koşulları iyice ağırlaştı. Rus askeri konvoyu Kiev ve Harkov'u kilometrelerce çevreliyor. Rusya'nın gizli operasyon gücü Wagner'i devreye sokacağı hatta paralı Wagner askerlerinin çatışmalara girdiği iddiaları da var. Peki, Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor? İşte detaylar…
11.03.2022 Dünya
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek 400 kişilik bir suikast ekibini Kiev'e gönderdiği iddia edildi. Times'a göre Kremlin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek için Afrika'dan 400'den fazla paralı Rus askeri getirdi. 'Wagner Grubu' olarak bilinen özel suikastçıların, Moskova'nın doğu Avrupa komşusunu ele geçirmesine yardım etmek için Putin'den Zelenski ve diğer 23 hükümet yetkilisini öldürme emri aldığı iddia ediliyor. Peki, Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
28.02.2022 Dünya
Son dakika... BM Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis istifa etti
Son dakika... BM Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis istifa etti Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis istifa etti. Kubis'in, Libya'da 24 Aralık'ta yapılması planlanan başkanlık ve parlamento seçimleri öncesi istifası için henüz bir gerekçe gösterilmedi.
23.11.2021 Dünya
Libya Başbakanı Dibeybe, başkanlık seçimleri için adaylık başvurusu  yaptı
Libya Başbakanı Dibeybe, başkanlık seçimleri için adaylık başvurusu yaptı Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede 24 Aralık'ta gerçekleştirilmesi planlanan başkanlık seçimleri için adaylık başvurusunda bulundu.
21.11.2021 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Kent resmen toplu mezarlığa döndü, yüzlerce ceset...
Libya'da sıcak gelişme! Kent resmen toplu mezarlığa döndü, yüzlerce ceset... Libya hükümeti, Haziran 2020'de ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarılan Terhune kentinde üç mezar daha bulunduğunu duyurdu.
7.11.2021 Dünya
Afrika’ya SİHA satışı Fransa’yı panikletti: ‘Savaşlarda hayal edilen silah’
Afrika’ya SİHA satışı Fransa’yı panikletti: ‘Savaşlarda hayal edilen silah’ Fransız basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretini yakından takip ediyor. Le Figaro gazetesi haberinde "SİHA'lar dünyadaki savaşlarda hayal edilen silahtır” ifadelerine yer verirken, Fransız devlet radyosu RFI, SİHA’ların Batılı emsallerinden daha ucuz ve Çinlilerinkinden daha kaliteli olduğunu belirtti. Le Monde gazetesi de Türkiye'nin 20 yılda Afrika'daki büyükelçilik sayısının 9'dan 43'e çıkardığını ve ticaret hacmini 4 milyar dolardan 26 milyar dolara yükseltildiğini yazdı.
19.10.2021 Gündem
Macron'un Erdoğan takıntısı yaktı! Fransa'nın Mağrip'te Türkiye korkusu...
Macron'un Erdoğan takıntısı yaktı! Fransa'nın Mağrip'te Türkiye korkusu... Orta Doğu uzmanı Fransız tarihçi Jean-Pierre Filiu, Le Monde gazetesinde "Fransa'nın Mağrip'te Türkiye'ye yönelik garip takıntısı" başlıklı blog yazısı yayımladı.
18.10.2021 Dünya
TULİB Başkanı Karanfil’den ‘Libya’daki siyasi kargaşaya son verilsin’ çağrısı
TULİB Başkanı Karanfil’den ‘Libya’daki siyasi kargaşaya son verilsin’ çağrısı Libya'da yaşanan siyasi kargaşaya bir an önce son verilmesi gerektiğini söyleyen Türk-Libya İş Adamları Derneği Başkanı Murtaza Karanfil, " BM gözetiminde seçilen geçici hükümete saygı duyulmalı ve bu hükümetle seçimlere gidilmeli" dedi. Karanfil, Libyalıların artık savaş değiş barış istediğini, ülkede eskiye dönülmesi halinde büyük kaos yaşanacağını ve kaybedenin Libyalılar olacağını vurguladı.
25.09.2021 Ekonomi
Libya'da kritik gelişme! Mısır Devlet Başkanı Sisi Hafter'i Türkiye için bırakıyor...
Libya'da kritik gelişme! Mısır Devlet Başkanı Sisi Hafter'i Türkiye için bırakıyor... Libya'da dengeleri değiştirecek gelişmeyi Afrika basınının önde gelen medya kuruluşlarından Africa Intelligence duyurdu. Basın, Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin Türkiye ile çatışmak istemediğini, bu nedenle Libya'da darbeci Hafter'e verdiği desteği çekmeyi planladığını öne sürdü.
25.09.2021 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Hafter askeri yetkilerini devretti
Libya'da sıcak gelişme! Hafter askeri yetkilerini devretti Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter, 24 Aralık'ta yapılması planlanan başkanlık seçimlerine girebilmek için sözde yetkilerini 3 aylığına devretti.
22.09.2021 Dünya
Libya ordusu harekete geçti! Hafter güçleri konvoylarla yola çıktı
Libya ordusu harekete geçti! Hafter güçleri konvoylarla yola çıktı Libya Başkanlık Konseyi, ülkede konseyin onayı dışındaki tüm askeri hareketliliğin yasaklandığını duyurdu.
19.06.2021 Dünya
Libya Başbakanı Dibeybe, Bingazi ziyaretini iptal etti
Libya Başbakanı Dibeybe, Bingazi ziyaretini iptal etti Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin engellemesi sonucu bugün Bingazi kentine yapacağı ziyareti iptal etti.
25.04.2021 Dünya
Yunanistan Başbakanı Miçotakis kovduğu elçinin ayağına gitti
Yunanistan Başbakanı Miçotakis kovduğu elçinin ayağına gitti Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ülkesinin Libya ile bozulan ilişkilerini düzeltmek amacıyla, Türkiye anlaşması nedeniyle sınır dışı edilen Libya’nın eski Atina Büyükelçisi, şimdiki Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü.
7.04.2021 Dünya
AB'den flaş Doğu Akdeniz kararı! Türkiye ile krize neden olmuştu
AB'den flaş Doğu Akdeniz kararı! Türkiye ile krize neden olmuştu Avrupa Birliği (AB), Akdeniz'de Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetlemek için hayata geçirdiği tartışmalı İrini Operasyonu'nun yetki süresini 31 Mart 2023'e kadar uzattı.
26.03.2021 Dünya
Hafter'in kontrolündeki Bingazi'de kimliği belirsiz 11 ceset  bulundu
Hafter'in kontrolündeki Bingazi'de kimliği belirsiz 11 ceset bulundu Libya'da ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter kontrolündeki Bingazi kentinde kimliği belirsiz 11 kişinin cesedine ulaşıldı.
18.03.2021 Dünya
Darbeci Hafter'in paralı askerler market alışverişinde görüntülendi! Ellerinde silahlarla...
Darbeci Hafter'in paralı askerler market alışverişinde görüntülendi! Ellerinde silahlarla... Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e paralı askerlerin ülkeden çıkartma çağrısına bir kez daha uymadı. Darbeci Hafter'in saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagnere bağlı paralı askerler Sirte kentindeki markette alışverişte görüntülendi.
30.01.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doğu Akdeniz'i bir rekabet alanı olmaktan çıkartıp uzun vadeli çıkarlarımıza hizmet edecek bir iş birliği havzası haline getirmeliyiz. Hiçbir geçerliliği olmayan maksimalist haritalar üzerinden ülkemizin sahillerine hapsedilme girişimlerine itiraz ediyoruz. Doğu Akdeniz'de hakkımız olmayan bir şeyi talep etmiyoruz. Yunanistan'ı gerginliği tırmandırmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz." dedi.
12.01.2021 Siyaset
TBMM'deki karar sonrası Halife Hafter'den hadsiz Türkiye açıklaması
TBMM'deki karar sonrası Halife Hafter'den hadsiz Türkiye açıklaması Libya'da Bingazi merkezli gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, Türkiye’ye yönelik hadsiz açıklamalarda bulundu.
26.12.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler Libya ordusu, Halife Hafter'e bağlı ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin, Sirte, Cufra ve güney bölgesine askeri yığınak yaptığının gözlemlendiğini açıkladı.
12.12.2020 Dünya
Libya'da alıkonulan Türk gemisi serbest bırakıldı
Libya'da alıkonulan Türk gemisi serbest bırakıldı Libya'da Hafter güçlerinin 5 Aralık'ta alıkoyduğu ilaç yüklü Jamaika bandralı Türk gemisi serbest bırakıldı
10.12.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler Libya ordusu, Halife Hafter'e bağlı ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin, Sirte ile Cufra bölgesine silah ve paralı asker sevkiyatı yaptığını açıkladı.
9.12.2020 Dünya
Wagner komutanından Türkiye itirafı! 'Dikkate almadık bu yüzden kaybettik'
Wagner komutanından Türkiye itirafı! 'Dikkate almadık bu yüzden kaybettik' Libya'da gayri meşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter saflarında savaşan Rus paralı asker grubu Wagner'in sözde eski komutanlarından Marat Gabidullin, Libya'daki savaşı kaybettiklerini itiraf ederek," Türkiye'nin müdahalesini dikkate almadık. Bu yüzden kaybettik" dedi.
9.12.2020 Dünya
Hafter'in skandal hamlesi hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama
Hafter'in skandal hamlesi hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın Misrata kentine ulaştırmak üzere ilaç taşıyan bir Türk gemisinin gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçleri tarafından alıkonması hakkında açıklamada bulundu.
8.12.2020 Siyaset
Hafter'den skandal hamle! İlaç taşıyan Türk gemisine el koydu
Hafter'den skandal hamle! İlaç taşıyan Türk gemisine el koydu Libya'nın Misrata kentine ulaştırmak üzere ilaç taşıyan bir Türk gemisi, talimatlara uymadığı iddiasıyla 9'u Türk, 17 mürettebatıyla gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçleri tarafından alıkondu.
8.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Halife Hafter ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki halife hafter haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.