Aksaray Üniversitesi

Aksaray Üniversitesi

Son dakika aksaray üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aksaray üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aksaray üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aksaray Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aksaray üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 399 aksaray üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm aksaray üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çobanlık yaparken keşfedildi! Tanıştığı antrenör hayatını değiştirdi!
Çobanlık yaparken keşfedildi! Tanıştığı antrenör hayatını değiştirdi! Aksaray'ın Eskil ilçesinde koyun otlatıp futbol oynarken mahalleyi ziyarete gelen ve aynı zamanda antrenör olan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mihman Altıntop’un kendisiyle konuşup yönlendirdiği Çağla Çağatan (18), spor lisesini bitirip, beden eğitimi öğretmenliği bölümünü kazandı. Kadınlar 3’üncü Lig Tuz Gölüspor takımında da forma giyen Çağatan, “'Yapamaz' dediler, başardım. İlk önce eğitimimi bitirip büyük bir futbolcu olup kendimin ve ailemin hayatını kurtarmak istiyorum. Hedeflerim büyük, inşallah olur” dedi.
25.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı.
1.08.2023 Gündem
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi Ege Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi'nden bilim insanları, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, ters lale türüne ait yeni bir bitki keşfetti. Literatüre kazandırılan ve bilimsel ismi 'Fritillaria karakocanensis' olan bitkiye, 'Karakoçan lalesi' adı verildi.
6.07.2023 Yaşam
Savcıdan hakime, öğretmenden akademisyene; Türk insanının sahte mesleklerle imtihanı!
Savcıdan hakime, öğretmenden akademisyene; Türk insanının sahte mesleklerle imtihanı! Tekirdağ’da ortaya çıkan sahte doktor skandalı, Türkiye’de yakın zamanda yaşanan diğer sahtekarlıkları akıllara getirdi. Öyle ki hakim olmadığı halde savcı eşini kandıran da var, öğretmen olmadığı halde okulda müdürlük yapan da... Akademisyenin yaptığı oyun ise şeytanın bile aklına gelmeyecek cinsten. İşte Türk insanının sahte mesleklerle imtihanı...
1.12.2022 Gündem
Rıza Kayaalp kimdir, nereli, kaç yaşında? Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp hakkında merak edilenler…
Rıza Kayaalp kimdir, nereli, kaç yaşında? Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp hakkında merak edilenler… Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Sırbistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazandı. Beşinci kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp, Türk güreş tarihine geçti. Peki, Rıza Kayaalp kimdir, nereli, kaç yaşında? Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp hakkında merak edilenler…
14.09.2022 Şampiy10
YÖK Başkanı Özvar: Engelsiz eğitim için projeler geliştiriyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Engelsiz eğitim için projeler geliştiriyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 'Engelsiz Üniversite Ödül Töreni'nde "Engelli öğrencilere engelsiz bir eğitim ve öğretim ortamı sunmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.
30.06.2022 Eğitim
Mezarlıkta korkunç olay! Annesini ve abisini öldürüp intihar etti
Mezarlıkta korkunç olay! Annesini ve abisini öldürüp intihar etti Aksaray’da tedavi gören ağabeyi için İstanbul’dan gelen bir genç, evlerinin avlusunda önce ağabeyini sonra da Annesini vurarak köyün mezarlığında intihar etti.
6.04.2022 Gündem
Define ararken korkunç son! Kazdığı tünelin altında kalarak can verdi
Define ararken korkunç son! Kazdığı tünelin altında kalarak can verdi Aksaray’da define aramak için kazdığı iddia edilen tünelin üzerine çökmesi sonucu göçük altında kalarak ağır yaralanan 1 kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
14.01.2022 Yaşam
Sahte doçent Zehra Zulal Atalay'ın cezası belli oldu
Sahte doçent Zehra Zulal Atalay'ın cezası belli oldu Son dakika haberine göre, Aksaray Üniversitesi'nin doçentlik belgesinin sahte olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından tutuklanan Zehra Zulal Atalay Laçin, 'Dolandırıcılık' suçundan 1 yıl 3 ay hapis ve 11 bin 300 lira para cezası aldı.
14.01.2022 Gündem
Define avcıları kazdıkları tünelde suçüstü yakalandı
Define avcıları kazdıkları tünelde suçüstü yakalandı Aksaray’da define aramak için 9 metre derinliğinde 25 metre uzunluğunda tünel kazan 6 defineci, kazdıkları tünelde jandarma tarafından suçüstü yakalandı
14.01.2022 Yaşam
Alkollü sürücü savunmasıyla şaşırttı: Karnım acıkmıştı!
Alkollü sürücü savunmasıyla şaşırttı: Karnım acıkmıştı! Aksaray’da 1.18 promil alkollü araç kullanırken polise yakalanan sürücü, “Karnım acıkmıştı, yemek yemeye çıkmıştım. Normalde yapmıyorum” diyerek kendini savundu.
3.01.2022 Yaşam
112'yi arayıp, sahte içkiden fenalaştığını söyleyen reklamcı öldü
112'yi arayıp, sahte içkiden fenalaştığını söyleyen reklamcı öldü Aksaray’da, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni 4 gün önce arayıp, sahte içkiden fenalaştığını söyleyince tedaviye alınan Süleyman Çiğdem (56), hayatını kaybetti. Çiğdem'in sahte içkiden zehirlenip zehirlenmediğinin belirlenmesi için alınan doku örnekleri, mikrobiyoloji laboratuvarında incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
20.12.2021 Gündem
Sahte doçent Zulâl Atalay Laçin'in ifadesi de yalan çıktı! Profesörlük Google’dan...
Sahte doçent Zulâl Atalay Laçin'in ifadesi de yalan çıktı! Profesörlük Google’dan... Zulâl Atalay Laçin Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurup, “İlk ifadem doğru değildi, tekrar ifade vermek istiyorum” dedi. Bilgisayar kullanmayı çok iyi bildiğini söyleyen Laçin, “Google’dan arattığınızda birçok diploma örneği çıkar. Diplomadaki imzaları oralardan temin ettim ve kendim attım. Doçentlik belgesi de aynı şekilde” dedi.
16.12.2021 Gündem
Uyuşturucu kullanırken suçüstü yakalandı, “Görüşeceğiz” deyip tehdit etti
Uyuşturucu kullanırken suçüstü yakalandı, “Görüşeceğiz” deyip tehdit etti Aksaray’da arkadaşıyla birlikte uyuşturucu kullanırken bekçiler tarafından suçüstü yakalanan şüpheli, hastanede basın mensuplarını tehdit ederek, “1 saat sonra görüşeceğiz” dedi.
14.12.2021 Yaşam
Sahte doçent hakkındaki iddianame tamamlandı! Zehra Zulal Atalay Laçin için istenen ceza belli oldu
Sahte doçent hakkındaki iddianame tamamlandı! Zehra Zulal Atalay Laçin için istenen ceza belli oldu Son dakika haberine göre; Aksaray Üniversitesi'nin doçentlik belgesinin sahte olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından tutuklanan Zehra Zulal Atalay Laçin hakkındaki iddianame tamamlandı. Laçin'in 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına sebebiyet vermek suretiyle nitelikli dolandırıcılık' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.
14.12.2021 Gündem
Timur Yılmaz bulundu mu? Aksaray’da intihar eden oğlunun ardından “Kavuşma vakti” diyen Dr. Timur Yılmaz kimdir?
Timur Yılmaz bulundu mu? Aksaray’da intihar eden oğlunun ardından “Kavuşma vakti” diyen Dr. Timur Yılmaz kimdir? Aksaray'da girdiği bunalım sonucu intihar eden 14 yaşındaki çocuğun, sabah saatlerinde evden ayrılan babası Dr. Timur Yılmaz’dan haber alınamıyor. Sosyal medya hesabından yaptığı "Olmadı, olduramadım, olacak. Kavuşma vakti. Doğduğunda söylemiştim. Seni asla bırakmam." mesajı Timur Yılmaz’ın yakınlarını endişelendiriyor. Peki, Timur Yılmaz kimdir, bulundu mu?
6.12.2021 Yaşam
Sahte doçent her şeyi itiraf etti
Sahte doçent her şeyi itiraf etti Sahte belgelerle profesörlük kadrosuna atandığı ortaya çıkınca tutuklanan Zulâl Atalay Laçin sonunda itiraf etti. “Pişmanım” diyen Laçin, üniversite diploması, master ve doktora belgelerinin sahte olduğunu anlattı. Laçin hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmî belgede sahtecilik” suçlarından iddianame hazırlandı.
2.12.2021 Yaşam
Şehri ayağa kaldıran olay! Her yolu denediler, Tüfekle bir kişiyi vurup...
Şehri ayağa kaldıran olay! Her yolu denediler, Tüfekle bir kişiyi vurup... Aksaray’da pompalı tüfekle bir kişiyi vuran şahıs kaçarken polis ekiplerinin etrafını sarması üzerine önce tüfeği polise doğrulttu, sonra da boğazına dayayarak intihar girişiminde bulundu. Polis ekiplerinin çelik yelek giyerek uzun namlulu silahlarla geniş güvenlik önlemleri aldığı olayda şüpheli 1,5 saat süren ikna çalışması sonucu teslim oldu.
28.11.2021 Yaşam
Sahte profesör skandalı! Tüm belgeleri düzenletmiş
Sahte profesör skandalı! Tüm belgeleri düzenletmiş Sahte doçentlik belgesiyle profesör kadrosuna atanan Zulâl Atalay Laçin’in mastır ve doktora belgelerinin de sahte olduğu ortaya çıktı.
26.11.2021 Yaşam
Yer altı suyu çekildi, yüzey yarıkları oluştu! 300 metre uzunluğunda...
Yer altı suyu çekildi, yüzey yarıkları oluştu! 300 metre uzunluğunda... Aksaray'da, bilinçsiz tarımsal sulama ve kuraklık nedeniyle yer altı su seviyesinin gün geçtikçe azalmasıyla toprağın çökmesi sonucu yüzey yarıkları oluştu. Aksaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hatim Elhatip, yarıklardan birinin 300 metre uzunluğunda, 5 metre eninde ve 15 metre derinliğinde olduğunu belirtip, ''Beslenme zayıfladığından dolayı bölgede yer altı suları 100 metreye kadar çekildi hatta bazı bölgelerde 100 metrenin de altına iniyor. Yer altı sularının aşırı kullanımının nedeni, bazı çiftçilerimizin geleceğini düşünmeden sularımızı aşırı kullanmaya yönelmesidir'' dedi. 
25.11.2021 Gündem
Hasan Dağı ne zaman patladı, Hasan Dağı patlarsa ne olur? Hasan Dağında volkanik hareketlilik!
Hasan Dağı ne zaman patladı, Hasan Dağı patlarsa ne olur? Hasan Dağında volkanik hareketlilik! En genç volkanik dağlardan biri olan Aksaray'daki Hasan Dağı'nın magma tabakasında hareketlilik yaşandığı haberlerinin ardından Aksaray Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz bir açıklama yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada "Böyle gözlemsel değerler ile Hasan Dağı'nda hemen hareket olacak, demek; çok doğru bir yaklaşım değil" dedi. Peki, Hasan Dağı en son ne zaman patladı? Hasan Dağı patlarsa ne olur?
19.11.2021 Gündem
Hasan Dağı nerede, hangi ilde? Türkiye’nin 2. büyük volkanik dağı Hasan Dağı patlayacak mı, aktif mi?
Hasan Dağı nerede, hangi ilde? Türkiye’nin 2. büyük volkanik dağı Hasan Dağı patlayacak mı, aktif mi? Türkiye’de Erciyes Dağı’ndan sonraki 2. büyük volkanik dağ olan Hasan Dağı’nda depremlerden sonra yapılan inceleme ve ölçümlerde hareketlilik gözlendi. Aksaray AFAD Müdürü Cezmi Türkmen, “Depremlerin ardından yaptığımız incelemede magma tabakasındaki hareketliliği, yükselmeleri gördük ve tespit ettik” dedi. Söz konusu açıklamanın ardından Hasan Dağı nerede, hangi ilde? Hasan Dağı patlayacak mı? Türkiye’nin 2. büyük volkanik dağı Hasan Dağı aktif mi? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
19.11.2021 Gündem
FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni örgütün ABD yapılanmasını deşifre etti! Tek tek isim verdi
FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni örgütün ABD yapılanmasını deşifre etti! Tek tek isim verdi MİT operasyonu ile yurt dışında yakalandıktan sonra tutuklanan FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, mahkemede örgütün ABD yapılanması konusunda itiraflarda bulundu. Birçok örgüt üyesinin ismini vererek yapılanmayı ifşa eden Gülen'in tahliye talebi ise reddedildi.
18.11.2021 Gündem
Üniversitede sahte doçent skandalı! Detaylar ortaya çıktı
Üniversitede sahte doçent skandalı! Detaylar ortaya çıktı Sahte doçentlik belgesiyle üniversitede işe başlayan, bu durum anlaşılınca da tutuklanarak cezaevine gönderilen Zulal Atalay Laçin soruşturmasında detaylar ortaya çıktı.
30.10.2021 Yaşam
Tutuklanan öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay: Bütün belgelerim yasal
Tutuklanan öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay: Bütün belgelerim yasal Aksaray Üniversitesi'nin doçentlik belgesinin sahte olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından dün tutuklanan öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin'in ifadesinde, 'Bütün evraklarım ve belgelerim yasal. Bana yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum'' dediği öğrenildi.
28.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aksaray Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aksaray üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.