Define

Define

Son dakika define haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan define ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını define haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Define

haberleri sayfasında son dakika yaşanan define gelişmeleri de dahil olmak üzere 505 define haberi bulunmuştur. Tüm define haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otlukbeli'nde  define avcısı yakalandı! Ele geçirilen tarihi eserlere el konuldu
Otlukbeli'nde  define avcısı yakalandı! Ele geçirilen tarihi eserlere el konuldu Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Otlukbeli İlçe Emniyet Amirliğiyle yapılan ortak çalışmalarda 2863 SKM suçunun önlenmesi kapsamında define avcısı yakalandı.
19.04.2024 Gündem
Define kazısında jeneratör gazından zehirlendiler!
Define kazısında jeneratör gazından zehirlendiler! Bursa’nın İznik ilçesinde mağarada define kazısı sırasında jeneratörden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen Tevfik Özdemir, Tevfik Özdemir ve İbrahim Ergün hayatını kaybettiler.
18.04.2024 Gündem
Defineciler tarihi eser bulma hayaliyle 30 metre kuyu kazdı
Defineciler tarihi eser bulma hayaliyle 30 metre kuyu kazdı Denizli’de define bulma hayali ile kaçak kazı yapan define avcıları 30 metre derinliğinde kazdıkları kuyuda suçüstü yakalandılar.
25.02.2024 Gündem
Arkeolojik sit alanında kaçak kazıya 4 tutuklama
Arkeolojik sit alanında kaçak kazıya 4 tutuklama Eskişehir Alpu ilçesindeki birinci derece arkeolojik sit alanı olan Aktepe höyüğünde, kaçak kazı yapıp define ararken suçüstü yakalanan 6 şüpheliden 4’ü, tutuklandı.
5.01.2024 Gündem
Anavarza Antik Kenti'nde hazine bulundu! Ağzı deri ile kapalı küp heyecan yarattı...
Anavarza Antik Kenti'nde hazine bulundu! Ağzı deri ile kapalı küp heyecan yarattı... Antik kentte bulunan gizemli küp Adana'da heyecan yarattı. Kozan ilçesinde bulunan 7 bin 500 yıllık geçmişe sahip Anavarza Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmasında içinde sikke, altın ve ziynet eşyalarının yer aldığı küp bulundu. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.
16.09.2023 Yaşam
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı Eyüpsultan'da eşine 5 yıl önce cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği kuzeni Abdullah Koşar'ı başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Aslan İlhan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, olay yerinde 'Namussuzluğun bedeli budur' notu bulunmasına rağmen, cinayetin maktul Koşar, şüpheli Aslan İlhan, İlhan'ın eşi ve ağabeyleri arasında Trakya'da bulunan definenin paylaşımı konusundaki anlaşmazlık yüzünden gerçekleştiğine kanaat getirdi. Savcılık, Aslan İlhan, eşi Semanur İlhan ve ağabeyleri Erdal İlhan ve Nedim İlhan'ın "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle cezalandırılmaları talebiyle dava açtı.
26.08.2023 Yaşam
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı Tarihi eser kaçakçılarının akılalmaz oyunu ortaya çıktı! Define avcıları tarihi eser bulamayınca taklit eser üretmeye başladı. Konuya ilişkin detayları aktaran Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, tarihi eser kaçakçılığını vatana büyük bir ihanet olarak değerlendirdiğini söyledi.
2.08.2023 Yaşam
Bolu Mudurnu esrarengiz kazı! Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor? Bolu gizemli kazıda son durum
Bolu Mudurnu esrarengiz kazı! Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor? Bolu gizemli kazıda son durum Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma çerçevesinde Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Nisan ayında iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı. Bolu’da esrarengiz kazı olarak adlandırılan, kaza çalışması ile ilgili detaylar merak ediliyor. Alana ev sahibi çiftin dahi yaklaştırılmadığı iddia edilirken, büyük bir gizlilikle devam eden kazıda son durum sorgulanıyor. Peki, Bolu Mudurnu esrarengiz kazı nedir, Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor?
29.07.2023 Gündem
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Sıtkı Toy’a ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 aydır yürütülen kazı çalışmasıyla ilgili bölgede çobanlık yapan vatandaş İHA’ya konuştu. İşte detaylar...
29.07.2023 Gündem
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde, yaşlı bir çifte ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma talimatıyla 3 aydır kazı yapılıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden getirilen 15 madenci tarafından yerin metrelerce altında yapılan ve büyük gizlilik içerisinde yürütülen esrarengiz kazıda ne arandığıyla ilgili bilgi verilmiyor.
28.07.2023 Gündem
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama: 8500 yıllık tarih müze bekliyor
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama: 8500 yıllık tarih müze bekliyor Marmaray projesi sırasında keşfedilen ve dünyanın en büyük antik gemi koleksiyonu olarak kabul edilen Yenikapı batıklarının konservasyon sürecinde arkeolojik duraklama yaşanıyor. Yenikapı Batıkları Kazısı ve Konservasyon Projesi'nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Ufuk Kocabaş, “Bir müze veya çok iyi bir depo kurulmadığı için yeni batıklara geçemiyoruz. Bu anlamda iş akışımızda bir kırılma var. Eserlerin korunabilmesi adına müzenin muhakkak kurulması gerekiyor” açıklamasında bulundu.
18.06.2023 Gündem
Defineciler mahalleyi talan etti! 'Gece gündüz koşturuyoruz ama baş edemiyoruz'
Defineciler mahalleyi talan etti! 'Gece gündüz koşturuyoruz ama baş edemiyoruz' Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, 2011 yılında afet bölgesi ilan edilerek boşaltılan Başköy Mahallesi, define avcılarının hedefi oldu. Mahallede koruma altına alınan 21 kilise ile 14 tarihi ev defineciler tarafından tahrip edildi. Tarihçi Yusuf Ateş, "Mahalle halkı, 2014 yılından itibaren devletimiz tarafından imar ve inşa edilen yeni Başköy bölgesindeki afet evlerine yerleştirilmeye başlandı. O tarihten itibaren boşalan köyün yeni sakinleri ise tüm güvenlik önlemlerine rağmen izinsiz kazı yapan, tarihi eserleri talan eden define avcıları oldu" dedi.
11.06.2023 Yaşam
Elindeki sigarayla apartmana girdi, ortalık savaş alanına döndü!
Elindeki sigarayla apartmana girdi, ortalık savaş alanına döndü! Denizli’de kepçe operatörünün sabaha karşı, elindeki sigarayla oturduğu apartmana girmesinin ardından korkunç bir patlama meydana geldi. Kepçe operatörü yaralandığı patlamanın ardından ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda dükkanın camının patladığı, yakındaki bir galeride bulunan otomobillerin hasar aldığı patlamanın yaşandığı apartmanın bodrumunda kaçak kazı malzemeleri ele geçirildi.
14.05.2023 Yaşam
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Kehf Suresinin Ramazanda ve geri kalan tüm zamanlarda da okunmasının faziletlerinden biri Hadisi şerifte belirtildiğine göre; bir kişinin Kehf Suresindeki ilk on ayeti ezberlerse, o kişi Deccal fitnesinden korunur.
9.05.2023 Sureler
Kendisini savcının manevi oğlu, eşini ise hakim olarak tanıttı, mağduru da savcının akrabası ile evlendirme umuduyla dolandırdı
Kendisini savcının manevi oğlu, eşini ise hakim olarak tanıttı, mağduru da savcının akrabası ile evlendirme umuduyla dolandırdı Kocaeli’de şoför olarak taksisinde çalışan kişiye savcının manevi oğlu olduğunu, adliyede görülen davasıyla ilgili kendisine yardımcı olacağını söyleyerek dolandırdı. Sahte savcı rolüne giren kişiyle görüntülü konuşma yapan ve buna inanan mağdur şahıs, aynı zamanda savcının akrabası ile evlenme umuduyla da kandırıldı. Buna benzer yöntemlerle 2 kişiyi 225 bin TL zarara uğratan 2 şahıs hakim karşına çıktı.
20.01.2023 Gündem
Yer: Antalya... Sahilden 'altın ve gümüş çıkıyor', defineciler akın etti
Yer: Antalya... Sahilden 'altın ve gümüş çıkıyor', defineciler akın etti Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına etkili olmuş, günlük hayatı pek çok yönden olumsuz etkilemişti. Yağış ve fırtına etkisini yitirince ise taşan derelerin getirdiği alüvyonlar dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nin bazı bölümlerini kahverengiye bürüdü. Vatandaşlar dalgaların da olduğu sahildeki son durumu görmek için orada toplanırken defineciler de adeta bölgeye akın etti. Bazı vatandaşlar, dev dalgalardan sonra dedektörle altın ve bozuk para aradı. Bir kişi "Gümüş ve altın çıkıyor" dedi.
13.01.2023 Yaşam
Rüyasında gördü, Almanya'dan köyüne geldi, 120 bin TL harcadı: Elmas, mücevher
Rüyasında gördü, Almanya'dan köyüne geldi, 120 bin TL harcadı: Elmas, mücevher Almanya'da yaşayan Nazmiye Karaman (45) yıllar önce gördüğü rüyayı unutmadı. Günler geçtikçe rüyayı gerçekleştirme hayaliyle yanıp tutuşan Karaman, memleketi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine geldi. Almanya'da biriktirdiği 120 bin TL'yi rüyasında gördükleri üzerine harcamaya karar veren Karaman "Gördüğüm rüya acaba gerçek olur mu diye bunu yapıyorum. Hedefim bunu ortaya çıkarmak" dedi. İşte haberin detayları...
13.01.2023 Yaşam
Altın sikkeler mutfak zemininden fışkırdı! Tarihin en büyük hazinelerinden biri...
Altın sikkeler mutfak zemininden fışkırdı! Tarihin en büyük hazinelerinden biri... İngiltere Kuzey Yorkshire'da bulunan Ellerby kasabasında bir çift mutfak döşemesini yenilemek isterken ülke tarihinin en büyük hazinelerinden birini buldu. 18. yüzyıldan kalma döşeme tahtalarının altındaki bir kaptan çıkan altınlar rekor fiyata satıldı.
10.10.2022 Dünya
Define avcısı iki arkadaş sikkeleri paylaşamayınca yakalandı! İstanbul’da film gibi olay
Define avcısı iki arkadaş sikkeleri paylaşamayınca yakalandı! İstanbul’da film gibi olay Muş’ta bir arazide kazı yapan define avcısı iki arkadaş, Roma dönemine ait sikke, bilezik ve heykeller buldu. Tarihi eserleri alarak İstanbul Güngören’e getiren iki arkadaştan biri paylaşım konusunda anlaşmazlık yaşanınca emniyete giderek şikayette bulundu. Güngören Asayiş Büro Amirliği ekipleri, işyerindeki havalandırma boşluğuna gizlenen tarihi esenlere el koyarak 3 şüpheliyi gözaltına aldı.
4.10.2022 Yaşam
Dev külçe altına paça biçilemiyor! Bahçesinde kaza yaparken hazine buldu!
Dev külçe altına paça biçilemiyor! Bahçesinde kaza yaparken hazine buldu! Altınlar, değerli taşlar, sikkeler... İlginç buluşlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Gizli hazineler, ilginç fosiller, antik kentler derken son olarak Kalifornia'da bir adamın bahçesinde bulduğu dev külçe altın gündeme geldi. İşte dünyanın farklı yerlerinde ortaya çıkan değerli eşyalar...
27.09.2022 Dünya
Tonlarca altın ortaya çıktı! 1 milyon dolarlık altın, gümüş sikkeler, tuğla ve değerli taşlar...
Tonlarca altın ortaya çıktı! 1 milyon dolarlık altın, gümüş sikkeler, tuğla ve değerli taşlar... En büyük hazinesi olarak ifade edilen ve 1857'de batan gemideki 150 milyon dolarlık mallar görücüye çıktı. İçerisinde 500'den fazla kişi ve 9 ton altınla batan gemiden çıkan el ilginç şey ise 1 milyon dolar değerindeki altın tuğla oldu. Diğer bir muhteşem hazine ise 350 yıldır Bahamalar'ın köpek balıklarıyla dolu sularının altında olan gemi enkazından çıkarıldı...
15.09.2022 Dünya
Altın, mücevher, gümüş ve elmaslarla dolu hazinenin sırrı! İşte halen bulunamamış defineler: Altın sikkeler, tonlarca gümüş, zümnrütler...
Altın, mücevher, gümüş ve elmaslarla dolu hazinenin sırrı! İşte halen bulunamamış defineler: Altın sikkeler, tonlarca gümüş, zümnrütler... Altın sikkeler, tonlarca gümüş, elmas ve zümrütlerle dolu bir çok hazine denizin ve toprağın altında yatıyor. İnanılmaz bir servet barındıran bu hazineler kolay yoldan zengin olmak isteyenlerin hayalini süslüyor. Eğer 'gömülü hazine' hikayeleri uydurma masallar sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Bir yerlerde 'hazine' sözcüğünü duyduğumuzda hemen yola çıkıp araştırmalara başlama duygusu baş gösteriyor.
6.09.2022 Dünya
İranlı kadından dayak ve 10 milyon liralık dolandırıcılık iddiası
İranlı kadından dayak ve 10 milyon liralık dolandırıcılık iddiası Türkiye üzerinden Fransa'ya gitmek için 3 yıl önce Van'a gelen 51 yaşındaki İranlı Nasrin Asadiyan Tarakkom, duygusal ilişki yaşadığı Hamza isimli bir kişi tarafından yaklaşık 10 milyon liraya denk gelen 550 bin dolarının çalındığını iddia etti.
6.09.2022 Yaşam
Define aramak için kuyu açan 2 kişi hayatını kaybetti
Define aramak için kuyu açan 2 kişi hayatını kaybetti Mersin’de define arayan 3 kişiden biri, açtıkları 15 metrelik kuyuda, diğeri ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ölen 2 kişinin metan gazından zehirlendikleri ihtimali üzerinde duruluyor.
24.08.2022 Yaşam
28 ton altın çıkarılacak! Nazilerin gizli hazinesinin değeri dudak uçuklattı...
28 ton altın çıkarılacak! Nazilerin gizli hazinesinin değeri dudak uçuklattı... Altın dolu hazine bulundu. Polonya'da Hitler'in askerleri tarafından genelev olarak kullanılan sarayın bahçesine gömülen tam 28 ton hazine bulundu. Hazinenin içinde bulunduğu kasaların 1 Eylül'de çıkarılması beklenirken hazinenin yaklaşık miktarının 240 milyon Euro olduğu belirtildi.
5.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Define ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki define haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.