Gazete Vatan Logo

Yeni hayat

Bradley Manning hapiste cinsiyet değiştirdikten sonra Chelsea adını almıştı.

Yeni hayat

Amerikan ordusuna ait yüzbinlerce gizli belgeyi Wikileaks sitesine sızdırdığı için 35 yıl hapis cezasına çarptırılan eski asker Chelsea Manning, dün Instagram hesabından ilk ‘özgür’ fotoğrafını paylaştı.

Eski Başkan Barack Obama’nın özel yetkisiyle cezasını hafiflettiği Manning böylece, geçirdiği cinsiyet değişikliği ameliyatından sonra ilk kez görüntülenmiş oldu. Cinsiyet değiştirmeden önce Bradley adını kullanan Manning, kadın kıyafetleri içerisinde çektiği bir önceki fotoğrafını 2013’te, henüz davası sürerken sosyal medya üzerinden paylaşmıştı.

Ordu bünyesinde kalacak

ABD ordusu sözcüsü Dave Foster hafta içinde yaptığı açıklamada, Manning’in ordu bünyesinde kalmaya devam edeceğini, sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini, ancak kendisine herhangi bir maaş ödemesi yapılmayacağını duyurmuştu.

Son 7 yılını askeri hapishanede geçiren 29 yaşındaki Manning, cezaevinde 2 kez intihar girişiminde bulunmuş, bir kez de açlık grevine girmişti. Manning, kendisine ‘vatan haini’ diyen ve idam cezası verilmesini savunan Donald Trump’ın başkan seçilmesinin ardından Obama’dan kendisini affetmesini istemiş, Obama da talebe olumlu yanıt vermişti.

Haberin Devamı