Zam Oranları

Zam Oranları

Son dakika zam oranları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zam oranları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zam oranları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zam Oranları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zam oranları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.116 zam oranları haberi bulunmuştur. Tüm zam oranları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni tablo belli oldu: 44 bin TL'yi aştı
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni tablo belli oldu: 44 bin TL'yi aştı Memur maaşlarına ve emekli ayılıklarına yapılacak zam oranları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz zammı için tablo değişti. Her yıl 6 ayda bir, memur maaşları enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile güncelleniyor. Ocak 2024'te, %29,78 enflasyon farkına ek olarak %15 toplu sözleşme zammıyla memur maaşları %49,25 artırıldı. Bu güncellemeyle en düşük memur maaşı 32.860 TL'ye yükseldi. Temmuz ayında ise tüm maaşlar yeniden artacak.
18.04.2024 Çalışma Hayatı
MSB: Gara bölgesinde 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Gara bölgesinde 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı, operasyonun detaylarını paylaştı.
16.04.2024 Gündem
Emekli kök maaş tablosu şimdiden belli oldu! Zam oranları için yeni tahmin geldi
Emekli kök maaş tablosu şimdiden belli oldu! Zam oranları için yeni tahmin geldi Emekli maaşına yapılacak zam ve ek ödemeler vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Son açıklanan enflasyon rakamı sonrası emekli maaşlarıyla ilgili zam hesapları şimdiden yapılmaya başladı. Yapılan açıklamalarda enflasyonun Mayıs ayında düşüşe geçmesi öngörülüyor. Peki enflasyon tahminlerine göre emeklilere yüzde kaç zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isim tek tek açıkladı. İşte emekli zammı ile ilgili son gelişmelerin ayrıntıları...
16.04.2024 Çalışma Hayatı
3 aylık memur enflasyon farkı kaç oldu, ocak şubat mart enflasyon farkı yüzde kaç? Memur emeklisi enflasyon farkı belli oldu
3 aylık memur enflasyon farkı kaç oldu, ocak şubat mart enflasyon farkı yüzde kaç? Memur emeklisi enflasyon farkı belli oldu Memur ve emekliler için Temmuz ayı zammı öncesi 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. Farkların belli olmasıyla 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Öte yandan Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. İşte memur enflasyon farkı Nisan 2024
3.04.2024 Çalışma Hayatı
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Kira zam oranları belli oldu
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Kira zam oranları belli oldu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Şubat ayında enflasyon yüzde 67.07 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 55.91 olarak belirlendi.
4.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
5.02.2024 Ekonomi
Kira zam oranları belli oldu! Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor
Kira zam oranları belli oldu! Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor Ev sahibi kiracı milyonları yakından ilgilendiriyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kira artış oranları da belli oldu. İş yerleri ve konutlarda kira artışları farklı oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ocak ayında enflasyon yüzde 64,86 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 54,72 olarak belirlendi. Ancak getirilen düzenleme ile konut kiralarındaki artış oranı 2 Temmuz tarihine kadar yüzde 25 olacak.
5.02.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı %49,25’e yükseltiyoruz" dedi. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.
23.01.2024 Ekonomi
Özel eğitim ve rehabilitasyon zam 2024 | Özel eğitim ödenek zammı 2024 ne kadar? Rehabilitasyon zam oranı 2024 yüzde kaç? Özel eğitim zam oranları 2024 Ocak
Özel eğitim ve rehabilitasyon zam 2024 | Özel eğitim ödenek zammı 2024 ne kadar? Rehabilitasyon zam oranı 2024 yüzde kaç? Özel eğitim zam oranları 2024 Ocak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "2024 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Peki, Özel eğitim ödenek zammı 2024 ne kadar olacak? Rehabilitasyon zam oranı 2024 yüzde kaç? İşte Özel eğitim ve rehabilitasyon zam 2024…
23.01.2024 Ekonomi
SSK emeklisine refah payı verilecek mi? İşçi emeklisi refah payı alacak mı, emekliye refah payı ne zaman açıklanacak?
SSK emeklisine refah payı verilecek mi? İşçi emeklisi refah payı alacak mı, emekliye refah payı ne zaman açıklanacak? Emekliye refah payı verilecek mi? Üretici enflasyonuna işaret eden yurt içi üretici fiyat endeksi de aralık ayında yıllık yüzde 44,22, aylık yüzde 1,14 artarken; 12 aylık ortalamalara göre yüzde 49,93 artış gösterdi. Memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı dahil artışları yüzde 49.25 oldu. SSK ve Bağkur emeklilerinin ise yüzde 37.57 oldu. Zam oranları kesinlik kazandıktan sonra emekli refah payı ile ilgili aramalar arttı. Emekliler arama motorlarına yönelerek emekliye refah payı verilecek mi, emekli maaşı refah payı ne kadar, SSK emeklisine refah payı var mı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
4.01.2024 Emekli
Özel sektör çalışanı milyonları ilgilendiriyor! Kritik zam detayı belli oldu
Özel sektör çalışanı milyonları ilgilendiriyor! Kritik zam detayı belli oldu Asgari ücret üzerinde maaş alan çalışanların zam alıp almayacağı iş sözleşmelerinde yer alan maddelere göre belirleniyor. Eğer sözleşmede belirtilmedi ise zam işverenin inisiyatifine bırakılmış oluyor. Peki zam alamayan çalışanların hukuki hakları neler?
4.01.2024 Çalışma Hayatı
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar?
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar? Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı için araştırmalar arttı. 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci sonuçlandı. Memur toplu sözleşme zammı 2024 için yüzde 15+10, 2025 içinse yüzde 6+5 olarak gerçekleşecek. Enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa enflasyon farkı da eklenecek.
3.01.2024 Ekonomi
Zam tablosu değişti! Emekli aylıklarında ve memur maaşlarında büyük artış, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de dahil...
Zam tablosu değişti! Emekli aylıklarında ve memur maaşlarında büyük artış, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de dahil... SGK emekli maaşı zammı ve memur maaş artışları önümüzde hafta netleşecek. Emekliye zam, en düşük emekli maaşı ve memur maaş zammı olmak üzere 2024'te 3 düzenleme yapılacak. Ocak ayı ile birlikte işçi, işsiz, emekli, memur, sosyal yardım alanlar gibi birçok kesimin geliri artmış olacak. Vatandaşlar yeni yılda yeni maaşlarını alacak. İşte milyonların merak ettiği maaş zammı rakamları...
31.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret açıklanıyor! Kritik toplantı sona erdi, İşte konuşulan maaş zam oranları...
Asgari ücret açıklanıyor! Kritik toplantı sona erdi, İşte konuşulan maaş zam oranları... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Çalışma Bakanı Işıkhan 19.30'da açıklama yapacak. Bakan Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kimse enflasyona ezdirilmeyecek' talimatı sonrası kalıcı refah artışı için hedefi belirledi. Bunun yanında asgari ücret ve emekli maaşı zammı refah payı ile belirlenecek. Asgari ücrete yüzde 40 zam olması durumunda yüzde 2,5, yüzde 45 zam yapılması durumunda yüzde 7,5 yüzde 50 zam yapılması durumunda ise yüzde 12,5 refah payı söz konusu olacak. Yüzde 55 zam olması durumunda ise refah payı yüzde 17,5 olacak. Öte yandan Çalışma Bakanı Işıkhan Türk-İŞ Genel Merkezinde, Türk- İŞ Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Bakan Işıkhan, "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız." dedi. İşte asgari ücrette masadaki son rakam...
27.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret ne kadar olacak? Uzman isimler açıkladı, kritik fark 1710 TL
Asgari ücret ne kadar olacak? Uzman isimler açıkladı, kritik fark 1710 TL Asgari ücret ile çalışan milyonlarca kişi zam oranları ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Asgari ücrete bu yıl bir kez zam yapılması gündemde. Zam oranları ile ilgili farklı görüşler bulunuyor. Sosyal güvelik uzmanları zam tahminlerini açıklayarak, masadaki olası rakamlara değindi. Asgari ücret ile ilgili yapılan en düşük ve yüksek artış arasında 1710 TL'lik fark bulunuyor. İşte asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmelerin ayrıntıları...
21.12.2023 Çalışma Hayatı
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına büyük zam! Kök ücret ve kademeli artış detayı ortaya çıktı
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına büyük zam! Kök ücret ve kademeli artış detayı ortaya çıktı Milyonlarca memur ve emeklinin gözü zam oranlarına çevrildi. Emekli kök maaş zammı, memur maaş zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi için geri sayım başladı. 2024 Ocak zammı ile milyonların geliri artacak. Nihai zam oranları öncesi Merkez Bankası ekonomistlerle gerçekleştirdiği 2023 yılının son anketini yayımladı. Böylece emekli ve memur zammı için en güçlü ipucu da gelmiş oldu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emeklilere yüzde 50 civarında artış yapılacağından bahsetti. Peki bu orana göre en düşük memur ve memur emeklisinin maaşı ne olur? En düşük emekli maaşı için tahminler neler? İşte detaylar..
20.12.2023 Çalışma Hayatı
Emekliye ve memura çifte müjde verildi! Büyük zam geliyor, işte meslek meslek yeni maaşlar
Emekliye ve memura çifte müjde verildi! Büyük zam geliyor, işte meslek meslek yeni maaşlar Emekli kök maaş zammı, memur maaş zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi için geri sayım başladı. 2024 Ocak zammı ile milyonların geliri artacak. Nihai zam oranları öncesi Merkez Bankası ekonomistlerle gerçekleştirdiği 2023 yılının son anketini yayımladı. Böylece emekli ve memur zammı için en güçlü ipucu da gelmiş oldu. İşte polisten, memura, hemşireye kadar yeni emekli zammı ve meslek meslek memur maaşları hesaplama tabloları...
18.12.2023 Çalışma Hayatı
Net asgari ücret rekor kıracak! Zam oranları belli oluyor, 2024 net asgari ücret için sürpriz rakam
Net asgari ücret rekor kıracak! Zam oranları belli oluyor, 2024 net asgari ücret için sürpriz rakam 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
17.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar...
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar... Asgari ücretli milyonları ilgilendiren zam oranları için nefesler tutuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü yapacak. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki, senaryolar neler? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu.
16.12.2023 Çalışan Hakları
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha...
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha... Milyonlarca çalışan merakla bekliyor. 2024 asgari ücreti için zam oranları gelmeye devam ediyor. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırmıştı.2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? SGK Uzmanı Murat Bal CNN Türk canlı yayında milyonların merak ettiği soruyu yanıtladı. İşte detaylar...
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Emekliye ve memura ek ödeme müjdesi! Maaşlara 8.077 TL ilave ödeme yapılacak
Emekliye ve memura ek ödeme müjdesi! Maaşlara 8.077 TL ilave ödeme yapılacak Milyonlarca memur ve emekli ocak zammını bekliyor. Zam oranları ile ilgili yeni rakamlar ortaya çıkarken ek ödeme de maaşlara yansıyacak. Emeklilik planı yapanlar ise zam kararını bekliyor. Zamlı maaşların ödenmeye başlaması ile emeklilik dilekçesini verecek olanlar yüksek emekli aylığı alacak. Peki ek ödeme imkanından emekli olanlar da yararlanacak mı? İşte yeni memur ve emekli aylıkları ile ilgili detaylar...
13.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücrete büyük zam geliyor! Refah payı detayı ve üç farklı zam formülü ortaya çıktı
Asgari ücrete büyük zam geliyor! Refah payı detayı ve üç farklı zam formülü ortaya çıktı Son dakika asgari ücrete zam haberi... Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret için zam pazarlığı başladı. İşveren ve işgörenler ortak bir noktada buluşmak istiyor. 7 milyon asgari ücretliyi doğrudan, dolaylı olarak da tüm çalışanları ilgilendiren asgari ücret ile ilgili olası zam oranları gündemdeki yerini koruyor. İşte işçi ve işverenlerin üzerinden pazarlık yapacağı rakamlar...
13.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili dikkat çeken açıklama! Net rakam verildi
Asgari ücret zammı ile ilgili dikkat çeken açıklama! Net rakam verildi Asgari ücret ile çalışan milyonlarca kişi zam oranları ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Asgari ücrete bu yıl bir kez zam yapılması gündemde. Zam oranları ile ilgili farklı görüşler bulunuyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete olası net asgari ücreti açıkladı. İşte asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmelerin ayrıntıları...
9.12.2023 Çalışma Hayatı
Net asgari ücret kaç lira olacak? Zam oranları ile ilgili son rakamlar ortaya çıktı
Net asgari ücret kaç lira olacak? Zam oranları ile ilgili son rakamlar ortaya çıktı Asgari ücretli milyonlar yapılacak zam oranına kilitlendi. Aralık ayına girilmesiyle birlikte asgari ücrette zam maratonu başlıyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle ilgili “Bir kez verilecek zamla bu iş biter” ifadelerini kullandı. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni asgari ücret tahminleri geliyor. 4 senaryo gündemde. İşte asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklamalarının detayları...
4.12.2023 Çalışma Hayatı
Emekli, memura zam! Maaş hesabı değişti, zam oranı açıklandı, ek zam müjdesi, işte yeni maaş tablosu
Emekli, memura zam! Maaş hesabı değişti, zam oranı açıklandı, ek zam müjdesi, işte yeni maaş tablosu Milyonlarca emekli ve memur açıklanacak enflasyon rakamlarını bekliyor. Pazartesi 5 aylık enflasyon oranının netleşmesiyle emekli ve memur Ocak zammı büyük oranda belli olacak. Nihai emekli maaşı ve memur maaş zammı Ocak ayında Aralık ayı enflasyon rakamları kesinleşecek. Böylece 20 milyonu aşkın vatandaşın maaşları 2024 yılının ilk yarısı için netlik kazanacak. Peki emeklilerin zam oranları ne olacak? İşte son dakika haberin detayları...
2.12.2023 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Zam Oranları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zam oranları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.