Elektrikte yeni dönem! Resmen değişti, faturalar...
Elektrikte yeni dönem! Resmen değişti, faturalar... Elektrikte yeni dönem Resmi Gazete'de yayımlandı. Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiren değişiklik ile faturalarda yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor. Yeşil tarife kategorisindeki tüketicilerin faturalarına işaret veya logo konulacak. Yeşil tarife haricindeki tüketicilere tedarik edilen elektrik enerjisinin belirli bir miktarının veya oranının yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğinin ifşası için, ilgili enerji miktarına ilişkin EPİAŞ tarafından oluşturulan belgeler kullanılacak. İtfa belgelerinde de özel işaret ve logo yer alacak.
8.05.2021 Ekonomi
Elektrik faturalarında yeni dönem! 1 Haziran’da başlıyor...
Elektrik faturalarında yeni dönem! 1 Haziran’da başlıyor... Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiren değişiklik. Faturalarda yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor. Enerji sektöründe ‘yeşil’ dönem 1 Haziran’da başlıyor. Tüketiciler 1 Haziran’dan itibaren yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş enerjiyi kullanmayı seçebilecek. Elektrik üreticileri, enerjinin kaynağını belgeleyecek. Yeşil enerji kullandığını belgelemek, özellikle firmalara Avrupa’ya ihracatta rekabet üstünlüğü sağlayacak. Bundan sonra tüketiciler Yenilenebilir (doğa dostu) enerji kaynaklarından üretilen, uluslararası geçerliliği olan akredite kuruluşlarca sertifikalandırılan ve şeffaf olarak raporlanabilen enerji (yeşil enerji) tarifesine geçebilecekler. Yeşil enerji kullanan abonelerin faturalarında ise özel bir işaret bulunuyor.
5.05.2021 Ekonomi
100 liralık faturada 1 liralık indirim!
100 liralık faturada 1 liralık indirim! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından son dönemde yenilenebilir enerji kaynakları alanında yapılan yatırımlar vatandaşa ucuz elektrik olarak dönmeye başladı. Bu daha başlangıç...
12.05.2017 Ekonomi