Vatandaş

Vatandaş

Son dakika vatandaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vatandaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vatandaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vatandaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vatandaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 17.512 vatandaş haberi bulunmuştur. Tüm vatandaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında soruları yanıtladı. Bakan Özhaseki "Biz bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz" diyerek sahillerde tarama yaptırıldığını ve tüm kaçak yapıların tespit edilip yıkılacağını duyurdu. Ayrıca Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edileceğini de açıkladı.
18.05.2024 Gündem
Gaziantep’in coğrafi işaretli ürünleri Ankara'da tanıtıldı! Vatandaşlar akın etti
Gaziantep’in coğrafi işaretli ürünleri Ankara'da tanıtıldı! Vatandaşlar akın etti Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep’in coğrafi işaret tescilli ürünlerini Ankara’da tanıttı. GTB tarafından tescil ettirilen 24 ürünün sergilendiği stant çeşitli illerden gelen TOBB delegeleri ile Ankaralıların yoğun ilgisini gördü.
17.05.2024 Gaziantep
Kira ve satın alımda bu detay dikkat! Bütün paranız yanabilir
Kira ve satın alımda bu detay dikkat! Bütün paranız yanabilir Konut satın almak isteyen, kiralama yapacak veya turizm amaçlı günlük daire kiralamak isteyen vatandaşların ilk adresi ilan platformları. Geçtiğimiz yıl ilanlarla ilgili bir düzenleme gelse de sahte ilan belirsizliği hala sürüyor. Peki vatandaş ne yapmalı? Uzman isimden ‘yerinde görün’ uyarısı geldi. İşte detaylar...
16.05.2024 Ekonomi
Banka promosyonu için dikkat çeken uyarı! 11 banka tek tek açıkladı ek ödeme müjdesi
Banka promosyonu için dikkat çeken uyarı! 11 banka tek tek açıkladı ek ödeme müjdesi Emekli milyonlarca vatandaş için promosyon uyarısı geldi. Emekli promosyonları ek ödeme fırsatı sunuyor. Bankalar arasındaki rekabet ise rakamın iyiden iyiye yükselmesine sebep oldu. Banka promosyonu tutarları emekliler tarafından mercek altında. Bununla beraber bankalar müşteri kazanabilmek adına emekli promosyon kampanyalarını kızıştırdı. 20.000 TL'ye dayanan emekli promosyonu dikkat çekiyor. Öte yandan uzmanlar emeklileri banka seçerken uyardı.
16.05.2024 Çalışma Hayatı
Evlenmek için durağa ilan astı! Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olanlara hitap etti
Evlenmek için durağa ilan astı! Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olanlara hitap etti Eskişehir’de bir otobüs durağına asılan, "Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olup evlenmek isteyen dürüst ciddi bayanların aramasını önemli arz ederim" ifadelerini içeren ilanı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.
16.05.2024 Gündem
Yurtdışından getirilen telefonlarla ilgili yeni karar! Kabul edilmeyecek
Yurtdışından getirilen telefonlarla ilgili yeni karar! Kabul edilmeyecek Yurtdışından telefon getirenler için yeni bir karar alındı. Karara göre birden fazla cep telefonu ile yurt içine dönen yolcular, getirdikleri 2. telefonu fazladan gümrük vergisi ödese de yurda sokamayacak.
16.05.2024 Ekonomi
Ev alacak ve kiralama yapacaklara önemli uyarı! Sahte ilan vurgusu
Ev alacak ve kiralama yapacaklara önemli uyarı! Sahte ilan vurgusu Konut satın almak isteyen, kiralama yapacak veya turizm amaçlı günlük daire kiralamak isteyen vatandaşların ilk adresi ilan platformları. Geçtiğimiz yıl ilanlarla ilgili bir düzenleme gelse de sahte ilan belirsizliği hala sürüyor. Peki vatandaş ne yapmalı? Uzman isimden ‘yerinde görün’ uyarısı geldi. İşte detaylar...
16.05.2024 Ekonomi
Umre’de rahatsızlanan vatandaş ambulans uçakla Gaziantep'e getirildi
Umre’de rahatsızlanan vatandaş ambulans uçakla Gaziantep'e getirildi Umre için gittiği Suudi Arabistan'da rahatsızlanan Türk vatandaşı, önceki gün sabah saatlerinde Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla yurda getirildi.
15.05.2024 Gaziantep
Gaziantep'te 103 engelliye akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı! “Bir Gün Değil 365 gün Beraberiz”
Gaziantep'te 103 engelliye akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı! “Bir Gün Değil 365 gün Beraberiz” Şahinbey Belediyesi, engelliler haftası nedeniyle 103 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtım yaptı.
15.05.2024 Gaziantep
Adana’nın çöplük isyanı: "Halk sağlığını tehdit ediyor" Kokusu vatandaşları bezdirdi
Adana’nın çöplük isyanı: "Halk sağlığını tehdit ediyor" Kokusu vatandaşları bezdirdi Adana’da yaklaşık 250 bin kişinin yaşadığı ilçede bulunan çöplük, hem kötü koku yayıyor hem de halk sağlığını tehdit ediyor. Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Kara, “Artık çöplüğün olduğu alan uygun bir bölge değil. Halk sağlığı açısından başka alanlar düşünülmeli” dedi.
14.05.2024 Adana
Gaziantep’te depremde ağır hasar alan bina yıkım sırasında çöktü!
Gaziantep’te depremde ağır hasar alan bina yıkım sırasında çöktü! Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremde ağır hasar alan bina, kontrollü yıkım sırasında kepçenin darbesiyle bir anda çökerek yerle bir oldu. Binanın çökme anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
15.05.2024 Gaziantep
Aşırı yağmur nedeniyle evleri su bastı, kanal ile yol birleşti
Aşırı yağmur nedeniyle evleri su bastı, kanal ile yol birleşti Adana'da aşırı yağmur nedeniyle evleri su bastı, sulama kanalı ile yol birleşti.
12.05.2024 Adana
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır? Vatandaşın gözü kulağı yarın açıklanacak olan kamuda tasarruf paketinde olacak. Peki açıklanacak önlemler neler olacak? Kamuda tasarruf tedbirleri vatandaşa nasıl yansır? İşte detaylar...
12.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasimize güç katacak yeni anayasa hazırlanmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasimize güç katacak yeni anayasa hazırlanmalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyaset kurumu nasıl layüsel değilse, yargı da eleştirilemez değildir. Yargının kararlarını beğenmeyebilir, itiraz edebilir, hoşnutsuzluğumuzu açıkça dile getirebiliriz. Buna kimse engel olamaz, olmamalıdır. Terörü övmediği, şiddeti teşvik etmediği ve hakarete varmadığı sürece insanlar fikirlerini farklı mecralarda özgürce yazabilir, paylaşabilir" ifadelerini kullandı.
10.05.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Kaynaklar yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata dönüşmeli" dedi. Şimşek ayrıca "Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Buna benzer yoğun şekilde yaptığımız çalışmalar var. Çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek" ifadesini kullandı.
10.05.2024 Ekonomi
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam! Tablo değişti, işte yeni maaşlar
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam! Tablo değişti, işte yeni maaşlar  Memur ve emekli milyonlarca vatandaş Temmuz zammına kilitlenmiş durumda. Zam oranları ile ilgili yeni tahminler açıklanırken refah payı detayı da ortaya çıktı. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı 4 aylık enflasyon farkı belli oldu. Emekli kök maaş zammı, memur maaş zammı ve en düşük emekli maaş zammı olmak üzere Temmuz döneminde 3 düzenleme yapılacak. Merkez Bankası yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Buna göre yıl sonu enflasyon beklentisi ilk tahmine göre 2 puan artış göstererek yüzde 38’e revize edildi. Peki son enflasyon tahminlerine göre memur ve emekliler ne kadar maaş zammı alacak? En düşük emekli maaşı için beklenti ne? İşte detaylar...
10.05.2024 Çalışma Hayatı
Adana'da "ölüm Allah'ın emri" diyen gençler sulama kanalına böyle atladı
Adana'da "ölüm Allah'ın emri" diyen gençler sulama kanalına böyle atladı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da her yıl onlarca kişinin boğularak hayatını kaybettiği suluma kanallarında gençlerin tehlikeli serinliği sürüyor.
9.05.2024 Adana
Emekli ve memur zammında yeni gelişme! Oran verildi, 4A,4B,4C için hesaplama tablosu değişti, 47.331  TL olacak
Emekli ve memur zammında yeni gelişme! Oran verildi, 4A,4B,4C için hesaplama tablosu değişti, 47.331 TL olacak Memur ve emekli milyonlarca vatandaş Temmuz zammına kilitlenmiş durumda. Ocak ayında yüzde 49,25 zam alan emekliler için temmuz ayı zammı kapıda. 4 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte emekli zammı netleşmeye başladı. Şimdi gözler emekli kök maaşları ve en düşük emekli maaşlarının güncellenmesine çevrildi. Peki, SSK, BAĞ-KUR en düşük emekli maaşı ne kadar olacak, kaç TL? İşte, 4A,4B,4C için yeni tablo...
8.05.2024 Çalışma Hayatı
Adanalı vatandaşlara uyarı geldi! Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs
Adanalı vatandaşlara uyarı geldi! Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2024 yılı Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam vergilerinin ilk taksitlerinin son ödeme gününün 31 Mayıs Cuma olduğunu hatırlattı.
6.05.2024 Adana
Hıdırellez coşkusu devam ediyor! Dilekler Tunca Nehri’ne bırakıldı
Hıdırellez coşkusu devam ediyor! Dilekler Tunca Nehri’ne bırakıldı Edirne'de Kakava-Hıdırellez Şenlikleri'nin son gününde, Tunca Nehri kıyısında kağıda yazdıkları dileklerini suya atan ve ağaçlara asan vatandaşların eğlendiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, "Kapanışımızı kadın odaklı olması beni çok memnun etti" dedi.
6.05.2024 Gündem
Sulama kanalına düşen kadını vatandaşlar kurtardı
Sulama kanalına düşen kadını vatandaşlar kurtardı Adana’da sulama kanalına düşen kadını çevredeki vatandaşlar kurtarırken, hastaneye götürülen kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
6.05.2024 Adana
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni oran verildi, refah payı detayı belli oldu
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni oran verildi, refah payı detayı belli oldu Memur ve emekli milyonlarca vatandaş Temmuz zammına kilitlenmiş durumda. Zam oranları ile ilgili yeni tahminler açıklanırken refah payı detayı da ortaya çıktı. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı 4 aylık enflasyon farkı belli oldu. Böylelikle geride sadece mayıs ve haziran aylarının enflasyon verisi kaldı. Peki açıklanan son verilere göre emekli maaşlarıyla ilgili konuşulan zam oranı ne? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...
5.05.2024 Çalışma Hayatı
Yurt dışında yaşayanların sosyal güvenlik işlemlerine kolaylık
Yurt dışında yaşayanların sosyal güvenlik işlemlerine kolaylık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının çalışma ve sosyal güvenlik işlerine ilişkin, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma ve sosyal güvenliğe ilişkin işlerini dijital olarak yapabilmesi için çalışmalara başladık” dedi.
3.05.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki: Şimdi iş başında koşturma dönemi
Bakan Özhaseki: Şimdi iş başında koşturma dönemi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Malatya’da çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Bizim literatürümüze güzel bir söz vardır. ‘Seçim biter geçim başlar’. Şimdi geçim dönemi, şimdi iş başında koşturma dönemi” dedi.
3.05.2024 Gündem
Parasını mevduata bağlayanlara kötü haber! Hesap değişti, faiz getirisi düşecek
Parasını mevduata bağlayanlara kötü haber! Hesap değişti, faiz getirisi düşecek Bankada parası olan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Mevduat faizleri ile ilgili yeni gelişme! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Liralaşma stratejisi kapsamında düşük tutulan Türk Lirası mevduatlara uygulanan gelir vergisi stopajı avantajı azalmaya başladı. Kısa vadede yüzde 5 olan vergi 2.5 puan artarak yüzde 7.5'e yükseldi. Parasını mevduata bağlayanlar elde ettikleri faiz gelirinden 2.5 puan daha vergi ödeyecek. 100 bin lirası olan bir vatandaş 32 gün vade ve yüzde 55 yıllık faiz üzerinden parasını mevduata yatırdığında aylık 241 lira yerine artık 361.6 lira stopaj ödeyecek.
2.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vatandaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vatandaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.