Uzman

Uzman

Son dakika uzman haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzman ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzman haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzman

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzman gelişmeleri de dahil olmak üzere 21.120 uzman haberi bulunmuştur. Tüm uzman haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenler ne zaman başöğretmen olacak?
Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenler ne zaman başöğretmen olacak? 2023 Ocak ayında uygulamaya alınan uzman öğretmenlik 10 yıl olan bekleme süresi 8 yıla düşeceği iddiaları öğretmenler arasında yayıldı. Yasal uygulamaya göre, ataması yapılan bir öğretmen 10 yıl görev yaptıktan sonra, uzman öğretmenlik eğitimlerini alıp, MEB tarafından yapılan sınava giriyor. Uzman öğretmenlik sınavında en az 70 puan alan öğretmenler uzmanlık kariyer basamağına geçiyor. Peki, Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi?
21.05.2024 Gündem
Gaziantep’teki vatandaşların çevre illere gitmesine son veren 3 boyutlu cihaz! Kolaylık sağlayacak
Gaziantep’teki vatandaşların çevre illere gitmesine son veren 3 boyutlu cihaz! Kolaylık sağlayacak Gaziantep Şehir Hastanesi, 3 boyutlu aritmi cihazları ile kalp çarpıntısı ve ritim bozukluğu tedavisinde sayılı merkez haline gelecek.
20.05.2024 Gaziantep
Adana kebabıyla ilgili müthiş özellik! Uzman açıkladı depoları fullüyor
Adana kebabıyla ilgili müthiş özellik! Uzman açıkladı depoları fullüyor Adana'nın meşhur lezzetlerinin sağlık üzerine olumlu etkileri ortaya çıktı. Tescilli Adana kebabı ve yanında servis edilen salataların, vücudun ürettiği en güçlü antioksidan olan ve hastalıklara karşı direnç sağlayan ‘glutatyon’un seviyesini arttırdığı açıklandı.
21.05.2024 Adana
Öğretmen atamalarıyla ilgili yeni gelişmeyi açıkladı: Mülakata son veriliyor
Öğretmen atamalarıyla ilgili yeni gelişmeyi açıkladı: Mülakata son veriliyor TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2025 yılından itibaren öğretmen atamalarında uygulamayı planladığı 'Öğretmen Akademisi'nin, bu hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ile resmileştirileceğini açıkladı.
18.05.2024 Gündem
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödül
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödül Uluslararası Rekabet Ağı (ICN) ve Dünya Bankası tarafından her yıl düzenlenen Rekabet Savunuculuğu Yarışması’nın 2024 yılı kazananlarından biri de Rekabet Kurumu oldu.
17.05.2024 Gündem
Estetikte yeni dönem! Dolgu uygulamalarıyla gençlik hayalleri gerçek oluyor
Estetikte yeni dönem! Dolgu uygulamalarıyla gençlik hayalleri gerçek oluyor Yüzde yaşlanma karşıtı nazolabial dolguların yanı sıra, dudak ve burun dolgusunun da yaygınlaştığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, dolgu uygulamalarına dair merak edilenleri açıkladı. Ulusal, " Kırışık giderici enjeksiyonlar, termal dolgu maddeleri gibi malzemelerle gençleşme fikri yaygınlaşıyor. Üstelik bu işlemler, insanların günlük hayatına hızla dönmesini de sağlıyor. Dolgu uygulamaları ile gençliğe dönüş hayali gerçek oluyor" dedi.
17.05.2024 Gündem
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödül
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödül Uluslararası Rekabet Ağı (ICN) ve Dünya Bankası tarafından her yıl düzenlenen Rekabet Savunuculuğu Yarışması’nın 2024 yılı kazananlarından biri de Rekabet Kurumu oldu.
17.05.2024 Ekonomi
Burdur'da 'akraba' krizi! CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
Burdur'da 'akraba' krizi! CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi Büyük Birlik Partisi'nin 31 Mart seçimlerinde Burdur'dan belediye başkan adayı Muhammet Taşkın, Belediyede Başkan Ali Orkun Ercengiz'in çok sayıda akrabası olduğunu belirterek bir liste hazırladı. Yeni atama yapmadığını söyleyen Ercengiz ise kendisini savundu.
17.05.2024 Gündem
Kira ve satın alımda bu detay dikkat! Bütün paranız yanabilir
Kira ve satın alımda bu detay dikkat! Bütün paranız yanabilir Konut satın almak isteyen, kiralama yapacak veya turizm amaçlı günlük daire kiralamak isteyen vatandaşların ilk adresi ilan platformları. Geçtiğimiz yıl ilanlarla ilgili bir düzenleme gelse de sahte ilan belirsizliği hala sürüyor. Peki vatandaş ne yapmalı? Uzman isimden ‘yerinde görün’ uyarısı geldi. İşte detaylar...
16.05.2024 Ekonomi
Ev alacak ve kiralama yapacaklara önemli uyarı! Sahte ilan vurgusu
Ev alacak ve kiralama yapacaklara önemli uyarı! Sahte ilan vurgusu Konut satın almak isteyen, kiralama yapacak veya turizm amaçlı günlük daire kiralamak isteyen vatandaşların ilk adresi ilan platformları. Geçtiğimiz yıl ilanlarla ilgili bir düzenleme gelse de sahte ilan belirsizliği hala sürüyor. Peki vatandaş ne yapmalı? Uzman isimden ‘yerinde görün’ uyarısı geldi. İşte detaylar...
16.05.2024 Ekonomi
Gram altında rüzgar tersine döndü! Yatırımı olanlar dikkat: Yeni tahminler geldi
Gram altında rüzgar tersine döndü! Yatırımı olanlar dikkat: Yeni tahminler geldi Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın yatırımı olanlara uyarı yapıldı. Altın yatırımcılarının merakla takip ettiği kritik veri geçtiğimiz gün açıklandı. ABD’de enflasyon rakamlarının belli olmasıyla piyasalar hareketlendi. Geçtiğimiz haftalarda sert düşüş gösteren altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Peki gram altın için hedeflenen ilk seviye ne? Uzman isim beklentilerini tek tek açıkladı. İşte detaylar...
16.05.2024 Ekonomi
“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi
“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından akademisyenlere yönelik olarak düzenlenen Yeşil Yetenekler-Eğiticilerin Eğitimi programının ilk etabı dört haftanın ardından tamamlandı. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimlere başta Gaziantep Üniversitesi olmak üzere bölge üniversitelerinden yetmişin üzerinde akademisyen katıldı.
15.05.2024 Gaziantep
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yer altından gelen ses kayaları hakkında konuştu.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yer altından gelen ses kayaları hakkında konuştu. Bingöl’ün Solhan ilçesi Yenidal köyünde yer altından ses geldiği ve büyük deprem olacağına işaret ettiğine yönelik sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Prof. Dr. Naci Görür,“Tahmin ettiğim kadarıyla bu ses, yerin derinliklerinde kayaların kırılmasına veya sürtünmesine işaret etmiyor. Sanki geniş bir yüzeyden gaz çıkışını andırıyor” dedi.
14.05.2024 Gündem
Sosyal medya kullanımı tatil tercihlerini etkiliyor!
Sosyal medya kullanımı tatil tercihlerini etkiliyor! Sosyal medya kullanımı tatil tercihlerini etkilediğini söyleyen Onur Öztürk, tatilcilerin dijitalleşmeyle birlikte değişen alışkanlıklarına ışık tuttuğunu söyledi. Öztürk,“Kötü otel yoktur, yanlış tercihler vardır” dedi.
14.05.2024 Gündem
Beyin kanserinin en agresfi türü olan glioblastoma teşhisi konuldu! Kendi çalışmasıyla tedavi oldu
Beyin kanserinin en agresfi türü olan glioblastoma teşhisi konuldu! Kendi çalışmasıyla tedavi oldu Beyin kanseri teşhisi koyulduktan tam bir yıl sonra iş arkadaşıyla birlikte üstünde çalıştığı tedaviyle kendini tedavi ederek kanseri yenen Avustralyalı bilim insanı Dr Richard Scolyer, iş arkadaşı Profesör Georgina Long ile uzun zamandır birlikte yürüttüğü kanser tedavisiyle uzmanların gözetiminde tedavi olmayı başardığı açıklandı.
14.05.2024 Gündem
Dolar, borsa ve altın ile ilgili çarpıcı yorum! Uzman isim kritik seviyeyi açıklayarak rakam verdi
Dolar, borsa ve altın ile ilgili çarpıcı yorum! Uzman isim kritik seviyeyi açıklayarak rakam verdi Dolar, borsa ve altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. 24 Nisan tarihinden bu yana neredeyse soluksuz düşüş gösteren dolar/TL’deki aşağı yönlü baskı dikkat çekiyor. Geçen hafta borsa rekor üstüne rekor kırarken, altın fiyatları 3 hafta sonra ilk kez yükseliş göstermişti. Peki dolar/TL’deki baskının nedeni ne? Ekonomist Hikmet Baydar, kurdaki en kritik seviyeyi açıkladı. İşte piyasalara dair tahminler...
13.05.2024 Ekonomi
Promosyon ödemeleri güncellendi! Bankalar art arda yeni tutarları duyurdu,işte en yüksek promosyon veren 11 banka
Promosyon ödemeleri güncellendi! Bankalar art arda yeni tutarları duyurdu,işte en yüksek promosyon veren 11 banka Bankalar emekli vatandaşlar için harekete geçti, promosyon miktarları değişti. Tüm emekliler bankaların promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Banka promosyonu güncel rakamları paylaşıldı. Mayıs ayı itibariyle 11 bankadan tek tek emekli promosyon açıklaması geldi. Buna göre kampanyalar 20.000 TL'ye dayandı. Uzman isimler ise banka seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi. İşte Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, Garanti dahil en yüksek emekli promosyonu veren bankalar...
12.05.2024 Çalışma Hayatı
Uzmanlardan tehlike uyarısı: Metro, metrobüs ve otobüste boşalan koltuğa hemen oturmayın! İşte nedeni
Uzmanlardan tehlike uyarısı: Metro, metrobüs ve otobüste boşalan koltuğa hemen oturmayın! İşte nedeni Sosyal medyada yer alan bir video günün en çok konuşulan olayı oldu. Bir uzmanın ilginç bir önerisinin yer aldığı videoda; metro, metrobüs ve otobüslerden boşalan koltuğa hemen oturmanın tehlikeleri yer aldı. Boşalan koltuğa hemen oturmamak gerektiğini söyleyen uzman, "Oradan kalkanın enerjisi hala orada duruyor. Koltuktaki sıcaklık onun enerjisi... Negatif mi, pozitif mi bilemiyoruz" diyerek çözüm önerisini paylaştı.
12.05.2024 Gündem
Geometri ile uzay zirvesi! Marmara Üniversitesi'nde uzay bilimi konferansı düzenlendi
Geometri ile uzay zirvesi! Marmara Üniversitesi'nde uzay bilimi konferansı düzenlendi Marmara Üniversitesi’nde Geometri Günleri adı altında düzenlenen konferansa ilgi yoğundu. Yurtdışından ve yurtiçinden çok önemli bilim insanlarının katıldığı uluslararası etkinlikte, uzay ve geometri konuları ele alındı.
12.05.2024 Gündem
Şehidin hatıraları ile en zor Anneler Günü
Şehidin hatıraları ile en zor Anneler Günü Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ziya Özkozanoğlu’nun annesi Hatice Özkozanoğlu, oğlundan geriye kalan eşyalarla doldurduğu bir odada Anneler Günü’nde evlat hasretini gideriyor.
11.05.2024 Adana
Misli’de NBA Play-Off şöleni yaşanıyor! Türkiye’nin en yüksek oranları, canlı yayınlar ve çok daha fazlası…
Misli’de NBA Play-Off şöleni yaşanıyor! Türkiye’nin en yüksek oranları, canlı yayınlar ve çok daha fazlası… Basketbolseverler için sezonun en güzel zamanı geldi… NBA ve pek çok ligde Play-Off heyecanı yaşanırken; Türkiye’nin en hızlı büyüyen resmi bahis platformu Misli de bu heyecana “Şampiyon Oranlar” ve canlı yayınlar ile ortak oluyor. Ayrıca Misli, basketbol sahnesinin zirvesi kabul edilen NBA’de ise Play-Off maçlarında “Türkiye’nin En Yüksek Oranları”nı sunuyor. Sadece maç önünde değil canlı bahiste de en yüksek oranları sunan Misli, maçların keyfini ikiye katlıyor.
10.05.2024 İddaa
Konut satışında yeni dönem! Uzman isim 'takas' yöntemini açıklayıp alım fırsatı için tarih verdi
Konut satışında yeni dönem! Uzman isim 'takas' yöntemini açıklayıp alım fırsatı için tarih verdi Türkiye genelinde konut fiyatları yılda yüzde 12 düşüşle tüm zamanların en fazla oranına ulaştı. Emlak ve konut piyasasında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren uzmanlar konut fiyatlarında önümüzdeki 6 aylık sürenin alım için fırsat olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekerken, konut alımlarında son zamanlarda artan takas usulünde dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
10.05.2024 Adana
Petrol fiyatlarında keskin düşüş! İşte benzin ve motorinde son durum
Petrol fiyatlarında keskin düşüş! İşte benzin ve motorinde son durum Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika detayı ortaya çıktı. Petrol fiyatları 12 Nisan’da 92 doları aştıktan sonra sert düşüş eğilimine girdi. Yaklaşık 1 aylık süreç içerisinde petrolde yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı. Peki petrol fiyatlarındaki sert düşüşün nedeni ne? Petrolde sert gerilemenin ardından akaryakıt fiyatlarında daha fazla indirim görülür mü? Konuyla ilgili merak edilenleri uzman isim açıkladı. İşte petrolde tahminler...
9.05.2024 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! ‘Otomobilimizde zehir soluyoruz’
Arabası olanlar dikkat! ‘Otomobilimizde zehir soluyoruz’ Yeni bir araştırmada, otomobillerin içindeki havada yüksek düzeyde toksik alev geciktirici bulunduğu ve bunun sağlık sorunlarına neden olduğu bildirildi.
9.05.2024 Gündem
Altın ve borsa için sürpriz gelişme! Piyasalarda son durum ne? Uzman isim önemli tahminlerde bulundu
Altın ve borsa için sürpriz gelişme! Piyasalarda son durum ne? Uzman isim önemli tahminlerde bulundu Altın ve borsa piyasaları, son dönemde yaşanan dalgalanmalarla yatırımcıları endişelendirdi. Altın, tarih boyunca güvenli liman olarak görülse de, son zamanlarda fiyatlarında yaşanan iniş çıkışlar, piyasalarda belirsizlik yarattı. Özellikle jeopolitik gerginlikler, enflasyon endişeleri ve merkez bankalarının politika hamleleri, altın fiyatlarının seyrini etkileyen önemli faktörler arasında yer aldı. Öte yandan borsada da dalgalı seyir sürüyor. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk piyasalarla ilgili son durumu değerlendirdi.
9.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Uzman ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzman haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.