Tuz

Tuz

Son dakika tuz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tuz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tuz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tuz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tuz gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.635 tuz haberi bulunmuştur. Tüm tuz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hıdırellez’de tuz yiyip yatmak ritüeli ne zaman yapılır, günah mı, Hıdırellez gecesi ne kadar tuz yenir? Hıdırellez’de neden tuz yenir, tuz yedikten sonra su içilir mi?
Hıdırellez’de tuz yiyip yatmak ritüeli ne zaman yapılır, günah mı, Hıdırellez gecesi ne kadar tuz yenir? Hıdırellez’de neden tuz yenir, tuz yedikten sonra su içilir mi? Hıdırellez tuz yiyp yatmak ne zaman, nasıl yapılır, ne kadar tuz gerekir? Hıdırellez gecesi tuz yiyip yatmak ritüeli, 4-5 Mayıs’ta kutlanacak Hıdırellez gecesinin yaklaşmasıyla sorgulanmaya başlandı. Dileklerini dileyip gül ağacının altına gömme ritüeli dışında, Hıdırellez’de tuz yiyip yatmak ritüeli de yapılıyor. Rivayete göre eğer bekarlar Hıdırellez gecesi tuz ya da tuzlu ekmek yer ve uykuya yatarsa gece rüyasında gelecekteki eşini görüyor. Umut, bereket ve yeni bir başlangıcın habercisi olan Hıdırellez’de tuz yiyip yatmak ritüeli ne zaman yapılır, Hıdırellez gecesi tuz yiyip yatmak günah mı, Hıdırellez’de tuz yiyip yatmak nasıl yapılır, Hıdırellez gecesi ne kadar tuz yenir, tuz yedikten sonra su içilir mi?
5.05.2024 Gündem
Hıdırellez için 3 mükemmel ritüel ✨Geçen sene deneyenlerin dilekleri gerçekleşiyor! Bir çay kaşığı tuz yutup yatın
Hıdırellez için 3 mükemmel ritüel ✨Geçen sene deneyenlerin dilekleri gerçekleşiyor! Bir çay kaşığı tuz yutup yatın Hıdırellez için geri sayım başladı. 5 Mayıs'ta başlayıp 6 Mayıs akşamına kadar devam edecek olan Hıdırellez'de Hızır ve İlyas peygamberlerin yılda bir kez buluştuğuna inanılıyor. Yüzyıllardır farklı ritüellere sahne olan Hıdırellez için 3 farklı ritüeli derledik. Elma kabuğu ritüeli, tuz ritüeli ve herkes tarafından bilinen Gül Ağacı ritüeli nasıl yapılır? Geçen sene deneyenlerin dilekleri gerçekleşiyor. İşte Hıdırellez ritüelleri…
5.05.2024 Yaşam
Hıdırellez dileği su yoksa nasıl yapılır? 2024 Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılmalı?
Hıdırellez dileği su yoksa nasıl yapılır? 2024 Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılmalı? Hıdırellez halk takviminin önemli günlerinden birisidir. Kökeni İslam öncesine dayanır. Anadolu ve Orta Asya'da kutlanır. Pek çok kişi Hıdırellezi ritüellerle kutlar. Bunlar arasında Gül ağacı ritüeli, gece tuz yiyip yatmak, elma ritüeli gelir. Gönülden istediği şeyleri dilek kağıtlarına yazarak Hıdırellez günü ritüeller düzenlenir. Hıdırellez dilek kağıtları nasıl yazılır sorusu da bu yüzden gündem olmuştur. Öte yandan Hıdırellez dileği su yoksa nasıl yapılır sorusunun yanıtı da merak ediliyor. İşte Hıdırellez sabahı, akşamı ve Hıdırellez dilek kağıtlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler...
5.05.2024 Gündem
Hıdırellez dilekleri saat kaçta yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı ne zaman gömülür? Hıdırellez'de dileklerin kabul olduğu saat kaç?
Hıdırellez dilekleri saat kaçta yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı ne zaman gömülür? Hıdırellez'de dileklerin kabul olduğu saat kaç? Hıdırellez dilekleri saat kaçta yapılır sorusunun yanıtı merak ediliyor. 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan ve baharı müjdeleyen Hıdırellez'de insanlar dilekler tutuyor. Gül ağacı ve elma ritüelinin yanısıra gece tuz yiyip yatılıyor. En yaygın olanı ise gül ağacı altına dilek dilemektir. Peki Hıdırellez dilek kağıdı ne zaman gömülür?
5.05.2024 Gündem
Doğal gaz depolama tesislerinin kapasitesi artıyor!
Doğal gaz depolama tesislerinin kapasitesi artıyor! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'ye (BOTAŞ) ait Silivri ve Tuz Gölü'ndeki doğal gaz depolama tesislerinin kapasitelerinin 2028'de 12 milyar metreküpe çıkarılacağını açıkladı.
5.05.2024 Gündem
Kadın futbolcular birbirine girdi! Çevik Kuvvet devreye girdi, 7 oyuncu yaralandı
Kadın futbolcular birbirine girdi! Çevik Kuvvet devreye girdi, 7 oyuncu yaralandı Aksaray’da Kadınlar Futbol 3'üncü Lig 7'nci Grup 10’uncu haftasında karşı karşıya gelen Tuz Gölüspor ile Mezitli Mercanlar Kadın Futbol Takımları arasında yaşanan kavganın ardından, her iki takımın futbolcuları darp raporu alarak birbirlerinden şikayetçi oldu. Yaşanan kavga ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
2.05.2024 Futbol
Kadınlar Futbol 3. Lig’de olaylı maç! 7 oyuncu yaralandı
Kadınlar Futbol 3. Lig’de olaylı maç! 7 oyuncu yaralandı Aksaray’da Kadınlar Futbol 3'üncü Lig 7'nci Grup 10’uncu haftasında karşı karşıya gelen Tuz Gölüspor ile Mezitli Mercanlar Kadın Futbol Takımları arasında yaşanan kavganın ardından, her iki takımın futbolcuları darp raporu alarak birbirlerinden şikayetçi oldu. Yaşanan kavga ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
2.05.2024 Vatan TV
Bakan Bayraktar açıkladı: Doğal gaz üretimimiz 4,6 milyon metreküp günü buldu
Bakan Bayraktar açıkladı: Doğal gaz üretimimiz 4,6 milyon metreküp günü buldu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'de üretilen gazla ilgili, “Bugün itibarıyla üretimimiz yaklaşık 4,6 milyon metreküp günü buldu. 1,8 milyon hanenin doğal gazını biz kendi gazımızdan karşılar hale geldik. Bunu da artırmayı hedefliyoruz. İlk etapta önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde inşallah 10 milyon metreküpe ulaşmış olacağız” dedi.
1.05.2024 Ekonomi
Bu sabun kol ve bacaklarda pürüz bırakmıyor! Pütürlü görüntü giderici
Bu sabun kol ve bacaklarda pürüz bırakmıyor! Pütürlü görüntü giderici Birçok kişi kol ve bacaklarda oluşan pütürlü görüntü nedeniyle rahatsız olur. Tuz sabunu cildi pürüzsüz hale getiren birçok özelliğe sahiptir.
1.05.2024 Yaşam
Nihal Candan, sağlık sorunları sebebiyle cezaevinden tahliye edilmişti! 'Ailem moral olsun diye kuaföre götürdü'
Nihal Candan, sağlık sorunları sebebiyle cezaevinden tahliye edilmişti! 'Ailem moral olsun diye kuaföre götürdü' Dolandırıcılık çetesine üye oldukları iddiasıyla tutuklanan Nihal-Bahar Candan kardeşlerden Nihal, cezaevinde anoreksiya (yiyememe) hastalığına yakalanınca 37 kiloya düştü ve tahliye edildi. Evinde tedavisi devam eden Nihal Candan, neden hemen kuaföre gittiğiyle ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi.
1.05.2024 Magazin
1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle kapalı yollar kaçta açılacak? Bugün İstanbul’da yollar ne zamana kadar kapalı? İstanbul Valiliği 1 Mayıs kapalı yollar haritası
1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle kapalı yollar kaçta açılacak? Bugün İstanbul’da yollar ne zamana kadar kapalı? İstanbul Valiliği 1 Mayıs kapalı yollar haritası 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı. Trafiğe kapalı yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" etkinlikleri kapsamında karayolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamaları saat 04.00'te, deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamaları saat 05.30 itibariyle başlatılacak. Peki, 1 Mayıs kapalı yollar ne zaman açılacak, bugün işçi bayramı nedeniyle kapalı yollar saat kaçta açılacak?
1.05.2024 Gündem
Mutfak tezgahı temizliğinde en iyi yağ sökücüye 10 kat fark atıyor - Bu karışım zaten evinizde var: Kaşığın ucuyla ekleyin, neler oluyor izleyin
Mutfak tezgahı temizliğinde en iyi yağ sökücüye 10 kat fark atıyor - Bu karışım zaten evinizde var: Kaşığın ucuyla ekleyin, neler oluyor izleyin Mutfak ve tuvalet temizliği herkesin muzdarip olduğu konulardan birisidir. Daha kolay ve etkili bir temizlik yöntemi aranır. Evde bulunana iki malzemeyle yapacağınız detarjan karışımına kaşığın ucuyla eklediğinde farkı fark ediyorsunuz.
26.04.2024 Yaşam
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Basit nazar kovucu: Evin dört köşesine serpin, kapının önüne koyun! Negatif enerjiyi evinize sokmuyor
Basit nazar kovucu: Evin dört köşesine serpin, kapının önüne koyun! Negatif enerjiyi evinize sokmuyor Kötü enerjiden, iyi niyetli olmayan düşüncelerden korunmak için eski insanların yöntemleri illa ki kulaklara çalınmıştır. Bunlardan birisi de kapının önüne tuz serpmektir. Peki bunun ne işe yaradığını biliyor musunuz?
3.04.2024 Yaşam
Başakşehir'de feci kaza! Tuz yüklü kamyon otomobile çarptı
Başakşehir'de feci kaza! Tuz yüklü kamyon otomobile çarptı Başakşehir'de yokuş çıkan tuz yüklü kamyon geri geri kayarak arkasındaki otomobile çarptı. Kamyonda yüklü olan tuz otomobilin üzerine döküldü.
26.03.2024 Gündem
Çobanlık yaparken keşfedildi! Tanıştığı antrenör hayatını değiştirdi!
Çobanlık yaparken keşfedildi! Tanıştığı antrenör hayatını değiştirdi! Aksaray'ın Eskil ilçesinde koyun otlatıp futbol oynarken mahalleyi ziyarete gelen ve aynı zamanda antrenör olan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mihman Altıntop’un kendisiyle konuşup yönlendirdiği Çağla Çağatan (18), spor lisesini bitirip, beden eğitimi öğretmenliği bölümünü kazandı. Kadınlar 3’üncü Lig Tuz Gölüspor takımında da forma giyen Çağatan, “'Yapamaz' dediler, başardım. İlk önce eğitimimi bitirip büyük bir futbolcu olup kendimin ve ailemin hayatını kurtarmak istiyorum. Hedeflerim büyük, inşallah olur” dedi.
25.03.2024 Gündem
Adanalıların sofrasından eksik olmuyor! Sıradan pilavları unutun, dakikalar içinde hazır, işte dövme pilavı tarifi
Adanalıların sofrasından eksik olmuyor! Sıradan pilavları unutun, dakikalar içinde hazır, işte dövme pilavı tarifi Bir kez yiyen tadını unutamıyor. Adana denilince akla ilk kebap gelse de birçok yöresel lezzet damakları çatlatıyor. Birçok lezzeti barındıran Adana’nın meşhur lezzetlerinden birisi de dövme pilavıdır. Sıradan pilavları unutturacak bu lezzet sadece 20 dakikada hazırlanıyor. İşte “Adana usulü dövme pilavı nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı size özel tarifimizde...
24.03.2024 Adana
Adanalıların vazgeçilmezi: Bir kez yiyen tadını unutamıyor! Adana usulü avgan pilavı nasıl yapılır?
Adanalıların vazgeçilmezi: Bir kez yiyen tadını unutamıyor! Adana usulü avgan pilavı nasıl yapılır? Adana denilince akla yöresel lezzetler geliyor. Birçok lezzeti barındıran Adana’nın meşhur lezzetlerinden birisi de avgan pilavıdır. “Adana usulü avgan pilavı nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı size özel tarifimizde…
13.03.2024 Adana
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor Ramazan'da ani ve hızlı yemek yemenin tehlikesine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, en önemli sıkıntının tansiyon yükselmesi olduğunu söyledi.Boztosun, "Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı"dedi.
11.03.2024 Gündem
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı Diyetisyen Yağmur İlayda Taş, her yaş aralığındaki bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi gerektiğini belirterek, “rafine şeker tüketilmemeli ve günlük tuz alımına dikkat edilmeli. Sağlıklı pişirme teknikleri tercih edilmeli” dedi.
4.03.2024 Adana
Ne yaparsanız yapın yemeğe zamanında baharat ekleyin! Yıllardır yapılan hata...
Ne yaparsanız yapın yemeğe zamanında baharat ekleyin! Yıllardır yapılan hata... Yemeğe zamanında baharat eklemek tüm tadını tuzunu etkiliyor. Yemeklerin lezzetini doğrudan etkileyen püf noktalara haberimizde yer verdik.
27.02.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa'da: 31 Mart'ta onu da özgürleştireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa'da: 31 Mart'ta onu da özgürleştireceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi partisine sözünü geçiremediği halde borusunu burada öttürmeye heveslenen birileri var. Buradan kendisine sesleniyorum, hiç merak etmesin, kendini boşuna paralamasın, boynuna vurulan prangalardan kurtulacağı gün çok yakındır. Manisa'nın da desteğiyle 31 Mart'ta onu da özgürleştirerek maruz kaldığı eziyetten kurtaracağız" ifadelerini kullandı.
27.02.2024 Gündem
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları...
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları... Lapis lazuli taşı, Antik Mısır döneminden beri kullanılan değerli bir taştır ve rengi de genelde lacivert olur. Lapis lazuli taşı renginden dolayı lacivert taşı olarak da isimlendirilir. 
3.02.2024 Yaşam
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk Türk vatandaşı Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi tamamlandı. İstasyonda Gezeravcı'nın bulunduğu Ax-3 misyonu için veda töreni düzenlendi.
2.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tuz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tuz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.