Çocukların tuvalet eğitiminde nelere dikkat edilmelidir?
Çocukların tuvalet eğitiminde nelere dikkat edilmelidir? Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek Karataş, ebeveynlerin çocuklarının tuvalet eğitimi sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
27.07.2022 Sağlık
Çocuğun özbakım becerileri nasıl geliştirilmeli?
Çocuğun özbakım becerileri nasıl geliştirilmeli? Çocuğun giyinme, yemek yeme, ağız ve diş temizliği, tuvalet alışkanlığı gibi özbakım becerilerinin yaş dönemine uygun kazanımı önem taşıyor. Özbakım becerileri gelişimi için ebeveynlere tavsiyelerde bulunan uzmanlar, gözlemlemenin ve model olmanın önemine dikkat çekiyor. Çocuk Gelişimcisi Begüm Gamiş, yaş yaş çocukta hangi özbakım becerilerinin olması gerektiğini anlattı.
4.05.2021 Sağlık
Evde yatan hasta bakımını kolaylaştıran tüyolar
Evde yatan hasta bakımını kolaylaştıran tüyolar Pandemi sürecinde evde yaşlı ve engelli hastaların bakımındaki püf noktaları anlatan İlk ve Acil Yardım Uzmanı Tanya Agopyan, “Bası yarasını (yatak yarası) önlemede beslenme, bireysel hijyen, pozisyon verme ve gergin yatak çarşafı en önemli etkenlerdendir” dedi. Düzenli bacak egzersizleriyle bağırsakların çalıştığı için kabızlığın da önleneceğini söyleyen Agopyan, hastayı hareket ettirdikçe bası yarasından kurtarıp, şişkinliklerin azalmasının sağlandığını dile getirdi.
7.03.2021 Sağlık