Turşu

Turşu

Son dakika turşu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan turşu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını turşu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turşu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turşu gelişmeleri de dahil olmak üzere 483 turşu haberi bulunmuştur. Tüm turşu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Hizmetçilik yaptığı iş adamı babası çıktı, milyarlık servete ortak oldu!
Hizmetçilik yaptığı iş adamı babası çıktı, milyarlık servete ortak oldu! Türk filmlerini aratmayan olay Manisa'da yaşandı. Yıllarca hizmetçilik yaptığı iş adamı Niyazi Üzmez'in babası olduğunu 71 yıl sonra öğrenen Kalbiye Sağlam, bunu DNA testiyle kanıtlayıp 1 milyarlık servete ortak oldu. Kalbiye Sağlam, babalığın benimsenmemesi nedeniyle de dava açtı.
15.01.2024 Gündem
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Migren bir hastalıktır ve şiddetli baş ağrısı olarak bilinir. Migrenin geçmesi için rahatlatıcı çaylar içmek, ışıklı yerlerden uzak durmak ve dinlenmek gerekir. 
8.01.2024 Sağlık
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Yumuşayan turşuyu çıtır çıtır yapan tüyo* Turşu bidonuna birkaç tane atın!
Yumuşayan turşuyu çıtır çıtır yapan tüyo* Turşu bidonuna birkaç tane atın! Yumuşayan turşuyu eski haline getirip çıtır çıtır yapan tüyo var.
3.01.2024 Yaşam
Türk halkının alışkanlıkları araştırıldı Neşeli Günler filmindeki tartışma son buldu! İşte yüzde 75'in tercihi: Limon mu sirke mi?
Türk halkının alışkanlıkları araştırıldı Neşeli Günler filmindeki tartışma son buldu! İşte yüzde 75'in tercihi: Limon mu sirke mi? Yapılan araştırma sonunda merak edilen cevap ortaya çıktı. Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden Neşeli Günler’e konu olan ve hafızalara kazınan ‘turşu limonlu mu olur, yoksa sirkeli mi’ tartışmasına yönelik araştırma yapıldı. Araştırma sonucuna göre, katılımcıların yüzde 75,9 gibi çok büyük bir çoğunluğu 'sirkeli' olanını tercih ederken yüzde 24,1 ise turşunun limonla yapılması gerektiğini ifade etti.
14.11.2023 Yaşam
Annesini rehin alan şüpheli hayatını kaybetti!
Annesini rehin alan şüpheli hayatını kaybetti! Antalya’da annesini bıçakla rehin alıp bıraktıktan sonra çağırılan polislere çamaşır suyu atarak eve girmelerini engelleyen, 4 saat direndikten sonra bacağından vurularak yakalanan Fırat Altun (28), tedaviye alındığı hastanede yaşamını yitirdi.
21.09.2023 Yaşam
Kaldirik Otu Nedir? Kaldirik Otu Faydaları Nelerdir?
Kaldirik Otu Nedir? Kaldirik Otu Faydaları Nelerdir? Kaldırık ya da kaldirik otu diğer isimleri ile ıspıt, hodan ya da sığırdili olarak da bilinir. Bahar aylarında satılan kaldirik otu hodangiller familyasındandır.
11.07.2023 Sağlık
Atiye'nin ikinci çocuğunun cinsiyeti belli oldu!
Atiye'nin ikinci çocuğunun cinsiyeti belli oldu! Beş yıl önce Erol Sebebci ile evlenen ve 2019 yılında Ferah Feza adını verdiği kızını kucağına alan Atiye, geçtiğimiz ay ikinci kez hamile olduğunu açıklamıştı. Katıldığı ödül töreninde hamilelik süreciyle ilgili konuşan Atiye, ikinci bebeğinin cinsiyetini de açıkladı.
15.06.2023 Magazin
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor Ramazan ayının son haftasında iftar ve sahurda tüketilmesi gerekenlerle ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Gizem Çalayır, yağlı ve tuzlu besinler, hamur işleri, turşu, sucuk falan, sosis, işlenmiş et ürünleri, şekerli atıştırmalıklar ya da tatlılar, bol baharatlı ve gazlı içeceklerin metabolizma hızını düşürdüğü için tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
16.04.2023 Vatan TV
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor Ramazan ayının son haftasında iftar ve sahurda tüketilmesi gerekenlerle ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Gizem Çalayır, yağlı ve tuzlu besinler, hamur işleri, turşu, sucuk falan, sosis, işlenmiş et ürünleri, şekerli atıştırmalıklar ya da tatlılar, bol baharatlı ve gazlı içeceklerin metabolizma hızını düşürdüğü için tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
16.04.2023 Gündem
Uzmanlardan ‘mutlaka su tüketin’ tavsiyesi
Uzmanlardan ‘mutlaka su tüketin’ tavsiyesi Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Burcu Almacan İnce, çay, kahve veya limonata gibi içeceklerin hiçbirinin suyun yerini tutmadığını belirterek, iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su tüketilmesini önerdi.
31.03.2023 Sağlık
Hatay'da epilepsi hastası Mustafa, 149'uncu saatte kurtarıldı
Hatay'da epilepsi hastası Mustafa, 149'uncu saatte kurtarıldı Kahramanmaraş merkezinin vurduğu Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da epilepsi hastası 35 yaşındaki Mustafa Sarıgül, 149'uncu saatte kurtarıldı.
12.02.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur
Emine Erdoğan: Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, sağlık gibi birçok sektörü içine alan büyük bir dönüşüm gerekiyor. Bu noktada üretimi gerçekleştiren iş dünyamızın katkısı son derece önemli" dedi.
13.01.2023 Gündem
Sahte zannettiği para hatalı baskı çıktı
Sahte zannettiği para hatalı baskı çıktı Mersin’in Tarsus ilçesinde bir kişi, müşterisinden gelen parayı sahte zannetti. Banka görevlilerinin incelemesiyle paranın sahte olmadığı, baskı hatası olduğu anlaşıldı.
12.01.2023 Yaşam
Üçlü salgına karşı savaşan en doğal antibiyotik, turşu
Üçlü salgına karşı savaşan en doğal antibiyotik, turşu Konya’da kış aylarında özellikle son zamanlarda artan grip salgınlarından sonra vatandaşlar bağışlıklarını güçlendirmek için turşuya ve turşu suyuna yöneldi. Mandalina, yumurta, kavun, karpuz gibi 65 çeşit turşu üretimi yapan Selman Kozan, “Turşu kış aylarında birçok hastalığa karşı savaşan en doğal antibiyotik gibidir ve turşunun birçok ilaçtan daha etkili olduğu bilinir” dedi.
12.01.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Erdoğan çiftçilere yeni destek paketini açıklayarak "Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecekltir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır." dedi.
6.01.2023 Gündem
Nefes darlığı şikayetiyle gitti, boynundan 800 gram kitle çıktı
Nefes darlığı şikayetiyle gitti, boynundan 800 gram kitle çıktı Diyarbakır'da nefes darlığı nedeniyle uyumakta zorlanan ve ameliyat korkusu yaşadığı için yıllardır doktora da gitmeyen 65 yaşındaki hastanın boğazındaki 800 gram ağırlığındaki kitle, şikayetleri artınca gittiği hastanede kendisini ikna eden doktorun yaptığı ameliyatla çıkartıldı. Operasyonu yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Toker, "Yıllarca hastalar ya doktora gelmekten korktukları için ya da ameliyattan koktukları için devasa büyüklüğe erişen kitleler şeklinde boyun ön bölgesinde görülebilir" dedi.
6.01.2023 Yaşam
Bu besinleri sakın tüketmeyin! Hepsi kış aylarında kalp krizine neden oluyor
Bu besinleri sakın tüketmeyin! Hepsi kış aylarında kalp krizine neden oluyor Kalp krizi ile ilgili son dakika açıklaması! Bu besinler kış aylarında tüketmek felaketi getiriyor, hepsi insan sağlığı için çok tehlikeli hale geliyor. Soğuk havaların kalp damar hastaları veya yüksek tansiyonu olanları olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı, “Kış mevsiminde tansiyon seviyelerinde yükselme meydana gelebileceği için bu durum kalp krizi riskini arttırmaktadır. Kişinin zaman zaman tansiyon değerleri ölçülmeli. Eğer bir düzensizlik varsa bu durumda hastane kontrollerini yaptırmamız gerekiyor. Yine tansiyondan korunabilmemiz için, özellikle bu dönemde çok fazla tüketilen turşu, tuzlu, salamura ve konserve gibi gıdalardan uzak durmamız gerekli. Bu sebeple yüksek riskli hastalarımız kış dönemine girmeden önce zatürre ve grip aşılarını yaptırmaları gerekmektedir” diyerek tavsiyelerde bulundu.
24.12.2022 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu kayıp 8 saatin hemen ardından Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir." dedi.
8.11.2022 Siyaset
Baba bağda üretiyor, oğlu tezgahta satıyor
Baba bağda üretiyor, oğlu tezgahta satıyor Bayburt'ta yaşayan ve organik tarımla uğraşan 69 yaşındaki Tacettin Tekdemir yarım asrı aşkın süredir sebze üreticiliği yapıyor.
16.10.2022 Yaşam
MHP lideri Bahçeli: Tarihimize ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz.
MHP lideri Bahçeli: Tarihimize ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince düzenlenen "2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantıları kapsamında Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı'nda konuşuyor. MHP lideri Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sözlerine tepki gösterirken "Biz tarihimizi ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz. Türk tarihi onların tarihi değildir" ifadelerini kullandı.
18.09.2022 Siyaset
Turşu bidonlarından uyuşturucu haplar çıktı
Turşu bidonlarından uyuşturucu haplar çıktı Ordu'nun Ünye ilçesinde durdurulan yolcu otobüsünde, turşu bidonlarının içinde 308 uyuşturucu hap ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.
10.09.2022 Yaşam
Emine Erdoğan, Ayaş'ta çiftçi kadınlarla tarladan domates topladı, kışlık menemen yaptı
Emine Erdoğan, Ayaş'ta çiftçi kadınlarla tarladan domates topladı, kışlık menemen yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, domatesiyle ünlü Ayaş'ta tarlaya girerek çiftçi kadınlarla yerli üretim ve ata tohumlarından elde edilen domateslerden topladı, kışlık menemen yapımına eşlik etti.
24.08.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Turşu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turşu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.