Türk Konseyi

Türk Konseyi

Son dakika Türk Konseyi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Konseyi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Konseyi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Konseyi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk konseyi gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.701 türk konseyi haberi bulunmuştur. Tüm türk konseyi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan: Atık üretmeyen yaşam modelini dünyada yaygınlaştırmalıyız
Emine Erdoğan: Atık üretmeyen yaşam modelini dünyada yaygınlaştırmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Danışma Kurulunun ilk toplantısına başkanlık etti. Emine Erdoğan, Sıfır Atık Hareketi için küresel çağrıda bulunarak, "Temizlemekten ziyade kirletmemeyi esas almalı, atık üretmeyen bir yaşam modelini tüm dünyada yaygınlaştırmalıyız" açıklamasını yaptı.
27.07.2023 Gündem
Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde Erdoğan'a çifte nişan verilecek
Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde Erdoğan'a çifte nişan verilecek Türklerin kültür ve bilim kenti Semerkant'ta 11 Kasım'da 9'uncusu düzenlenecek 'Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çifte nişan verilecek. Üye ülkeler, Türk dünyasına hizmetleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Türk Dünyası Ali Nişanı', Özbekistan da 'Milli Nişan' takdim edecek.
5.11.2022 Siyaset
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü?
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim ne günü olarak kutlanır? 3 Ekim'de yaşanmış doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar, günün önemi gibi konu başlıkları merak ediliyor. Peki, 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü?
3.10.2022 Gündem
Aksakallar Konseyi nedir, ne demek? Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Heyeti ne iş yapar, görevi nedir, kimlerden oluşuyor?
Aksakallar Konseyi nedir, ne demek? Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Heyeti ne iş yapar, görevi nedir, kimlerden oluşuyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi heyetini kabul etti. Söz konusu gelişmenin ardından Aksakallar Konseyi hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Aksakallar Konseyi nedir, ne iş yapar? Aksakallar Konseyi Heyeti kimlerdir, görevi ne
11.02.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika faiz, enflasyon ve asgari ücret açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika faiz, enflasyon ve asgari ücret açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi gündemiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Her zaman düşük faizi savunduğunu ve bu konuda taviz vermeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Faiz lobileri kuduruyor" dedi. Asgari ücretle ilgili kararın, görüşmelerin akışına göre verileceğini kaydeden Erdoğan, "Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum" diye konuştu.
29.11.2021 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a sert tepki: Açıklamaları skandaldır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a sert tepki: Açıklamaları skandaldır AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, "Macron’un Türkiye’nin askerlerini çekmesi çağrısı skandaldır" diyerek sert tepki gösterdi.
15.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.
12.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Konseyi Zirvesi'nde önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Konseyi Zirvesi'nde önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Konseyi 8. Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Konseyi olarak Afrika'ya 2,5 milyon doz aşı bağışlayacağız. Bunun 2 milyonunu Türkiye olarak biz bağışlayacağız" dedi.
12.11.2021 Siyaset
Türk keneşi ne demek? Türk Konseyi ülkeleri hangileri? Aksakallılar Konseyi'nde kimler var?
Türk keneşi ne demek? Türk Konseyi ülkeleri hangileri? Aksakallılar Konseyi'nde kimler var? Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 8. Zirvesi başladı. Pek çok kişi de Türk Konseyi ile ilgili bilgileri merak ediyor. Peki, Türk keneşi ne demek? Türk Konseyi ülkeleri hangileri? Aksakallılar Konseyi'nde kimler var? Aksakallılar Konseyi'nde Türkiye'den kim var? İşte Türk Konseyi ve Aksakallılar Konseyi ile ilgili tüm detaylar...
12.11.2021 Gündem
İstanbul'da Türk Konseyi Zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi kararlar alacağız
İstanbul'da Türk Konseyi Zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi kararlar alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde konuştu. Tarihi kararlara imza atacaklarını belirten Erdoğan, "Aile resmimizin daha da zenginleşmesi için önümüzdeki dönemde KKTC'yi aramızda görmeyi arzu ediyoruz. Kıbrıs Türklerinin maruz bırakıldıkları ecridin hafifletilmesinde desteklerinize güveniyorum." dedi.
12.11.2021 Siyaset
Türk liderler cuma namazını Fatin Rüştü Zorlu Camisi'nde kıldı
Türk liderler cuma namazını Fatin Rüştü Zorlu Camisi'nde kıldı Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin (Türk Konseyi) liderleri, cuma namazını Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Fatin Rüştü Zorlu Camisi'nde kıldı.
12.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi Genel Sekreterliği binasının resmi  açılışını yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi Genel Sekreterliği binasının resmi açılışını yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'ne (Türk Konseyi) üye ülkelerin liderleri ile Türk Konseyi Genel Sekreterliği binasının resmi açılışını gerçekleştirdi.
12.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan'ın yaptığı nankörlüktür
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan'ın yaptığı nankörlüktür Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Toplantı sonrası Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye'ye yönelik sözleri üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyayı aldatabilirsiniz ama Türkiye'yi aldatamazsınız. Yunanistan dürüst davranmıyor. Elimizde belgeler var. 5 milyona yakın mülteciyi ev sahipliği yapan ülkeye, "Mülteci sorunu Türkiye'den kaynaklanıyor" demek, nankörlüktür." ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan, ABD'nin Dedeağaç'a askeri sevkiyat yapmasıyla ilgili olarak, "Aslında Dedeağaç bir üs değil. Yunanistan'ın kendisi şu anda ABD'nin bir üssü noktasına gelmiştir. Şu anda Yunanistan'ın içerisindeki ABD üslerinin sayısını ben saya saya bitiremedim." dedi.
11.11.2021 Siyaset
İstanbul'da bazı yollar geçici olarak trafiğe kapatılacak
İstanbul'da bazı yollar geçici olarak trafiğe kapatılacak Türk Konseyi Sekretaryası Merkez Binası açılışı nedeniyle yarın saat 10.00 ile 13.00 arasında İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak.
11.11.2021 Yaşam
Bakan Çavuşoğlu Türkmenistan Dışişleri Bakanı ile görüştü
Bakan Çavuşoğlu Türkmenistan Dışişleri Bakanı ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8. Türk Konseyi Zirvesi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ile ikili görüşme gerçekleştirdi
11.11.2021 Siyaset
Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi canlı yayında duyurdu
Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi canlı yayında duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası canlı yayında müjdeyi duyurarak, "40 bin yeni sağlık personeli alımı yapılacak." ifadelerini kullandı.
8.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev'i kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'i kabul etti.
3.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Kritik kararlar aldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Kritik kararlar aldık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Bakü şehrinde gerçekleştirilen Türk Konseyi Başsavcılar Şurası'na gönderdiği mesajda, "Terörizm, düzensiz göç, sınır aşan suçlar gibi bizi ve vatandaşlarımızı doğrudan etkileyen tehditlerin arttığı bir dönemde; yargı organlarımızın yeni diyalog zeminleri oluşturmalarına büyük önem veriyoruz" dedi.
1.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan ile normalleşme şartını açıkladı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan ile normalleşme şartını açıkladı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Fuzuli'de ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan'la normalleşme şartını açıklarken Aliyev de elçilerin açıklamalarına karışı Türkiye'nin yanında durdu ve "Dünya çapında Türkiye-Azerbaycan kardeşliği işbirliği önemlidir. Hiç kimse Türkiye'nin öz iradesine dikte edemez. Türk halkının çıkarlarını gururunu koruyan lider buradadır. Hiç kimse Türkiye'nin öz iradesine dikte edemez" diye konuştu.
26.10.2021 Gündem
Altun: Türk Konseyi'ndeki üye ülkeleri platforma davet ediyoruz
Altun: Türk Konseyi'ndeki üye ülkeleri platforma davet ediyoruz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye-Azerbaycan Ortak Medya Platformu'na ilişkin, "Türk Konseyi'ndeki bütün üye ülkeleri biz bu platforma davet ediyoruz." dedi.
23.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Afrika ülkelerine aşı yardımı yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Afrika ülkelerine aşı yardımı yapacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son 2 yıllık sürece baktığımızda batılı ülkeler başta olmak üzere gelişmiş devletlerin salgın sürecini adalete ve hakkaniyete uygun yönetmediklerini görüyoruz. Afrika halkı salgın sürecinde yalnız bırakılmıştır. TURKOVAC aşımız devreye girdiğinde örnek bir davranış sergileyeceğiz. Kar eksenli yaklaşılmasını doğru bulmuyoruz. Kıta ülkelerine aşı yardımı da yapacağız." dedi
22.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sosyal medya uyarısı: Milli güvenliği tehdit eder konuma geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sosyal medya uyarısı: Milli güvenliği tehdit eder konuma geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Konseyi Medya Forumu'na video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Demokrasi dersi verenlerin meslek ahlâkına güvenemeyiz" ifadelerini kullandı.
22.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togo'ya teşekkür: FETÖ ile mücadelemize verdiği destek takdire şayandır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togo'ya teşekkür: FETÖ ile mücadelemize verdiği destek takdire şayandır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togo ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Faure Gnassingbe ile yaptığı ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Togo’nun FETÖ ile mücadelede verdiği desteğin takdire şayan olduğunu ifade etti.
19.10.2021 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Almanya dürüst bir arabulucu
Bakan Çavuşoğlu: Almanya dürüst bir arabulucu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya seçimlerine ilişkin, "Alman halkının iradesi sandığa yansıdı. Ya büyük koalisyon ya da 3'lü koalisyon olacak. Avrupa ve Almanya'ya hayırlı olsun. Bizim de Almanya ile bazı konularda görüş ayrılığımız oldu ama genel anlamda Almanya'nın dürüst bir arabulucu olduğunu söyleyebilirim. Türk asıllı milletvekili sayısının da arttığını görüyoruz" dedi.
30.09.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop, Avrasya Medya Forumu'na video mesaj gönderdi
TBMM Başkanı Şentop, Avrasya Medya Forumu'na video mesaj gönderdi TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kazakistan'ın başkenti Nur-Sultan'da düzenlenen Avrasya Medya Forumu'nun 17'nci Toplantısı'na video mesaj gönderdi.
17.09.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Türk Konseyi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk konseyi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.