Türk-Alman Üniversitesi

Türk-Alman Üniversitesi

Son dakika Türk-Alman Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk-Alman Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk-Alman Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk-Alman Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk-alman üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 576 türk-alman üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm türk-alman üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Varank: Güçlü üst yapıların inşası ancak güçlü altyapıların inşasıyla mümkün
Bakan Varank: Güçlü üst yapıların inşası ancak güçlü altyapıların inşasıyla mümkün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Güçlü üst yapıların inşası ancak güçlü altyapıların inşasıyla mümkün. Yeterince yükselebilmek istiyorsak, zirveye tırmanmak istiyorsak öncelikli olarak kaliteli ve sağlam altyapılara sahip olmak zorundayız." dedi.
2.09.2022 Ekonomi
Yeni fakülte kuruluyor! Resmi Gazete'de yayımlandı
Yeni fakülte kuruluyor! Resmi Gazete'de yayımlandı Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak, İlahiyat Fakültesi kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.06.2022 Gündem
YÖK'te 6 üyenin görevlerine son verildi, 5 yeni üye seçildi
YÖK'te 6 üyenin görevlerine son verildi, 5 yeni üye seçildi Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verilmesi ve 5 yeni üyenin seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
3.06.2022 Gündem
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Aylar sonra ilk kez oldu! Eskiye dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Aylar sonra ilk kez oldu! Eskiye dönüyor Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çip krizi sebebiyle araba fiyatlarında yeni değişimler yaşanacak. İkinci el araba piyasasında ise hareketlenme başladı. Durgunluk sebebiyle fiyatların bir miktar düştüğünü söyleyen satıcılar önümüzdeki günlerde piyasının daha da hareketlenmesi bekliyor. Vatandaş ise istediği fiyattan araba bulamamasından şikayetçi. Vatandaşlar 90 bin lira bandında araba kalmamasından yakındı. Öte yandan Çip krizinin yol açtığı olumsuz etkiler Türkiye'de de derinden yaşanıyor. Son iki yıldır Türkiye'de satılan otomobillerde aksesuar seviyesi geriledi. Cam tavan, deri koltuk, şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi konfor ve güvenlik donanımları otomobillerden çıkarılmaya başlandı. Daha önce standart olan donanımlar isteğe bağlı olarak getirilmeye başlandı. Bunun en önemli nedeni ÖTV matrahına göre vergilendirme uygulaması. 1.000 TL'lik bir fark bile otomobilin ÖTV matrahını etkiliyor ve bir üst dilime çıkarıyor. Dolayısıyla otomobilin anahtar teslim satış fiyatını yükseltiyor. Bu yüzden firmalar modellerinin alt dilimdeki ÖTV matrahına girmesi için çabalıyor. Otomobillerini daha az aksesuarla getiriyorlar. Öte yandan araba fiyatlarıyla ilgili uzmanlar son dakika açıklamalarda bulundu! Uzmanlar nisan yanında yaşanacak fiyat değişimleriyle ilgili fiyat verdi. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
10.04.2022 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Böylesi görülmedi ilk kez oldu! Tarih verildi! Nisan ayında...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Böylesi görülmedi ilk kez oldu! Tarih verildi! Nisan ayında... Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çip krizi sebebiyle araba fiyatlarında yeni değişimler yaşanacak. Çip krizinin yol açtığı olumsuz etkiler Türkiye'de de derinden yaşanıyor. Son iki yıldır Türkiye'de satılan otomobillerde aksesuar seviyesi geriledi. Cam tavan, deri koltuk, şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi konfor ve güvenlik donanımları otomobillerden çıkarılmaya başlandı. Daha önce standart olan donanımlar isteğe bağlı olarak getirilmeye başlandı. Bunun en önemli nedeni ÖTV matrahına göre vergilendirme uygulaması. 1.000 TL'lik bir fark bile otomobilin ÖTV matrahını etkiliyor ve bir üst dilime çıkarıyor. Dolayısıyla otomobilin anahtar teslim satış fiyatını yükseltiyor. Bu yüzden firmalar modellerinin alt dilimdeki ÖTV matrahına girmesi için çabalıyor. Otomobillerini daha az aksesuarla getiriyorlar. Öte yandan araba fiyatlarıyla ilgili uzmanlar son dakika açıklamalarda bulundu! Uzmanlar nisan yanında yaşanacak fiyat değişimleriyle ilgili fiyat verdi. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
7.04.2022 Ekonomi
Lise öğrencilerinin geliştirdiği robot denizleri tertemiz yapacak
Lise öğrencilerinin geliştirdiği robot denizleri tertemiz yapacak Kocaeli’nin Gebze ilçesinde eğitim gören lise öğrencileri, uzaktan kumanda ile kontrol edilen deniz temizleme robotu geliştirdi.
19.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk-Alman Üniversitesi’ne 4/B sözleşmeli personel alınacak!
Türk-Alman Üniversitesi’ne 4/B sözleşmeli personel alınacak! Türk-Alman Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Türk-Alman Üniversitesi’ne KPSS 2020 (B) grubu puan sıralaması esas alınarak yazılı ve sözlü mülakat yapılmaksızın sözleşmeli personel alınacak. Peki, Türk-Alman Üniversitesi sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Türk-Alman Üniversitesi sözleşmeli personel alımı ilanı…
4.10.2021 Personel Alımı
Bakan Varank duyurdu! 60 bine yaklaştı
Bakan Varank duyurdu! 60 bine yaklaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugüne kadar 6,2 milyar dolarlık ihracat, 131 milyar TL'lik satış gerçekleştiren teknoparklarda 6 bin 680 firmanın yer aldığını ve buralarda çalışan Ar-Ge personel sayısının 60 bine yaklaştığını duyurdu.
7.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Türkiye'nin çehresini tamamen değiştireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Türkiye'nin çehresini tamamen değiştireceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beykoz Cam ve Billur Müzesi'nin açılışında konuştu. Erdoğan, ''Yatay mimariyi yaygınlaştırmak suretiyle Türkiye'nin çehresini orta ve uzun vadede tamamen değiştireceğimize inanıyoruz'' dedi.
9.04.2021 Siyaset
TBMM gündeminde bu hafta hangi konular görüşülecek? Kamu görevine atanacaklar hakkında kanun teklifi detayları!
TBMM gündeminde bu hafta hangi konular görüşülecek? Kamu görevine atanacaklar hakkında kanun teklifi detayları! TBMM Genel Kurulu gündemi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. TBMM Genel Kurulunda bu hafta, kamu görevine atanacaklar hakkında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükümlerini yeniden düzenleyen kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak. Peki, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi ne zaman görüşülecek? TBMM gündeminde hangi konular var? İşte Kamu görevine atanacaklar hakkında kanun teklifi detayları ve 2021 TBMM gündemi!
22.03.2021 Gündem
AB Zirvesi ne zaman? AB Liderler Zirvesi'nde gündem Türkiye!
AB Zirvesi ne zaman? AB Liderler Zirvesi'nde gündem Türkiye! AB liderler zirvesi öncesinde AB dışişleri bakanları dün Brüksel’de toplandı. Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin görüşüldüğü toplantıda tüm gelişmeler dışişleri bakanları düzeyinde ele alındı. Pek çok kişi de AB Liderler Zirvesi'ni araştırıyor. Peki, AB Zirvesi ne zaman? İşte AB Liderler Zirvesi ile ilgili detaylar...
8.12.2020 Gündem
2050'de yaklaşık 100 bin yolcu drone ile taşınacak
2050'de yaklaşık 100 bin yolcu drone ile taşınacak Türk-Alman Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yaşanur Kayıkcı, drone taşımacılığının ticari faaliyetlerden sağlığa kadar pek çok alanda kullanımının yaygınlaşması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Roland Berger Danışmanlık şirketinin araştırmalarına göre 2050 yılında yaklaşık 100 bin yolcunun drone ile ulaşımının sağlanması hedeflenmektedir." dedi.
27.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi girişimci yetiştirecek
Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi girişimci yetiştirecek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İSTKA'nın desteğiyle hayata geçirdiği Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, girişimcilere yapay zeka (AI), 3 boyutlu tasarım ve robotik kodlama alanlarında eğitim verecek.
15.11.2020 Bilim ve Teknoloji
İŞKUR kamu işçi ilanları! İŞKUR kamu işçi alımı başvuruları nasıl yapılır?
İŞKUR kamu işçi ilanları! İŞKUR kamu işçi alımı başvuruları nasıl yapılır? Türkiye genelinde, çeşitli özel kurumsal şirketlerde ve fabrikalarda istihdam edilmek üzere İŞKUR vasıtasıyla toplamda 57 bin 360 personel alımı yapılacak. İŞKUR’un kamu iş ilanları kategorisinde yayınlanan ilanlara göre 88'i kamu kurumlarında olmak üzere memur-işçi statüsünde istihdam edilmek üzere, personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, İŞKUR’un kamu işçi alımı başvuruları nasıl yapılır? İşte İŞKUR kamu iş ilanları ile ilgili detaylar...
13.07.2020 Personel Alımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Libya açıklaması: Bizim hedefimiz...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Libya açıklaması: Bizim hedefimiz... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Libya'daki krizi sonlandırmak en büyük hedefimiz. Almanya ile bu konuda ortak çalışıyoruz." dedi.
24.01.2020 Gündem
Angela Merkel'den İstanbul'da flaş açıklamalar
Angela Merkel'den İstanbul'da flaş açıklamalar Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının Açılış Töreni’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Merkel, "Türk-Alman bilim ilişkileri Türk-Alman Üniversitesi'yle başlamadı. Türkiye'nin cömert teşvikleriyle başlamıştır. Türkiye milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bunu takdirle karşılıyoruz." dedi.
24.01.2020 Gündem
Angela Merkel Türkiye'ye geliyor
Angela Merkel Türkiye'ye geliyor Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 24 Ocak 2020 tarihinde Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.
23.01.2020 Dünya
Yeni enstitü ve fakülteler kuruldu
Yeni enstitü ve fakülteler kuruldu Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü ve fakültelerin kurulması ile bazı enstitü ve yüksekokulların kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.12.2019 Gündem
Fahriye Evcen oğluna okul arıyor
Fahriye Evcen oğluna okul arıyor Oyuncu Fahriye Evcen, 4,5 aylık oğlu Karan’ın sağlığından eğitimine kadar gelecek planı yapıyor
2.08.2019 Magazin
Bakan Varank'tan "masum görünümlü tehlike" uyarısı
Bakan Varank'tan "masum görünümlü tehlike" uyarısı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Japonya'nın Tsukuba kentinde düzenlenen G20 Ticaret ve Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.
12.06.2019 Bilim ve Teknoloji
Alzheimer’a ilaç umudu!
Alzheimer’a ilaç umudu! Bilim kadını Dr. Orkide Coşkuner-Weber, Alzheimer hastalığının kimyasal mekanizmalarını araştırdığı makalesiyle, Amerikan Kimya Topluluğu’nun prestijli dergisi Journal of Chemical Information and Modeling’in özel sayısında yer aldı. Coşkuner, ‘yaptıkları araştırmalar sonucunda Alzheimer hastalığı için yeni bir ilacın geliştirilebileceğini’ söyledi.
7.06.2019 Sağlık
Resmi Gazete'de yayımlandı! Teknoloji geliştirme bölgeleri...
Resmi Gazete'de yayımlandı! Teknoloji geliştirme bölgeleri... Teknoloji geliştirme bölgelerinin belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
22.05.2019 Gündem
Almanya'da Türkiye merkezli ilk üniversite
Almanya'da Türkiye merkezli ilk üniversite Berlin International Üniversitesi, Almanya'nın yüksek eğitim kurumu Bilim Konseyinden (Wissenschaftsrat) kurumsal akreditasyon alarak bu ülkedeki ilk Türkiye merkezli üniversite oldu.
16.05.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş enflasyon açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş enflasyon açıklaması! Memleketi Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdelerini peş peşe sıraladı. Erdoğan, "İnşallah enflasyon tekrar yüzde 6'lara, 7'lere kadar düşecek. Çünkü bize böyle 20,19,buralarda enflasyon yakışmaz" dedi.
2.03.2019 Dünya
Hazal Kaya'nın başı dertte
Hazal Kaya'nın başı dertte Oyuncu Hazal Kaya, Doçent Dr. Ruhet Genç'ten 192 bin liralık alacağı için icra takibi başlatmıştı. Genç, oyuncu tarafından mağdur edildiğini belirterek 200 bin liralık dava açtı.
28.09.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Türk-Alman Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk-alman üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.