Tespih

Tespih

Son dakika tespih haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tespih ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tespih haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tespih

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tespih gelişmeleri de dahil olmak üzere 382 tespih haberi bulunmuştur. Tüm tespih haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ünlü arabeskçi simsiyah evi gündem oldu! Tespih ve antika merakı dikkat çekti
Ünlü arabeskçi simsiyah evi gündem oldu! Tespih ve antika merakı dikkat çekti Kanal D’de yayınlanan “Evrim Akın ile Ev Gezmesi” programı bu kez ünlü arabeskçinin evini mercek altına aldı. Siyah detaylar dikkat çekerken antika ve tespih koleksiyonu beğeni toplandı.
22.04.2024 Magazin
Aziz Yıldırım'dan Dursun Özbek'e sert yanıt
Aziz Yıldırım'dan Dursun Özbek'e sert yanıt Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in bugün yaptığı açıklamalara yazılı bir metin paylaşarak cevap verdi. Yıldırım yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe camiası, Dursun Özbek ve benzerleri korkup, sinerken, onların suyuna giderken FETÖ'ye savaş açmış ve kazanmış bir camiadır. O gün FETÖ'nün değirmenine su taşıyanlar malumdur. Bunlar arasında Galatasaray'ın eski başkanları ve mensupları da vardır. FETÖ'ye karşı verilen mücadelede ortada olmayan bu kişiler benim nazarımda FETÖ yandaşıdır" dedi.
27.02.2024 Futbol
Nazar İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Nazar İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Nazar İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Nazar İle İlgili Hadisi Şerifleri... Toplum arasında nazar pek çok kişi tarafından bilinmektedir. Bazı insanların dikkatli bakışlarıyla iyi giden olayları olumsuz bir hale getirmeleri de nazar değmesi ile yorumlanır. İslam dininde de nazardan bahsedilmiştir. Nazar ile ilgili de pek çok hadis bulunur. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
Lav Taşı Özellikleri Nelerdir? Lav Taşının En Bilinen Faydaları...
Lav Taşı Özellikleri Nelerdir? Lav Taşının En Bilinen Faydaları... Lav taşı volkanların patlaması ve akan sıvının kuruması ile ortaya çıkar. Lav taşı bazalt taşı olarak da bilinen yarı değerli bir taştır.
2.02.2024 Yaşam
Sodalit Taşı Özellikleri Nelerdir? Sodalit Taşının En Bilinen Faydaları...
Sodalit Taşı Özellikleri Nelerdir? Sodalit Taşının En Bilinen Faydaları... Sodalit taşı magmatik kayaçlarda oluşan ve çivit mavisi rengi ile birçok kişinin dikkatini çeken doğal taşlardandır. Sodalit taşı akıl taşı, nirvana taşı ya da mantık taşı olarak da bilinmektedir.
1.02.2024 Yaşam
Kaplan Gözü Taşı Özellikleri Nelerdir? Kaplan Gözü Taşının En Bilinen Faydaları...
Kaplan Gözü Taşı Özellikleri Nelerdir? Kaplan Gözü Taşının En Bilinen Faydaları... Kaplan gözü taşı, yeraltından çıkarılan, kıymetli ve birçok faydası olan doğal bir taştır. Kuvars taş grubuna ait olan kaplan gözü taşı, özellikle Afrika, Avustralya, Hindistan ve Meksika’ da bulunur. Kaplan gözü taşı, enerji veren, kişinin birçok problemlerine fayda sağlayan bir taş olmasıyla bilinir.
1.02.2024 Yaşam
Ramazan hocanın katili bulundu mu? Ramazan Pişkin evli mi, çocuğu var mı, Ramazan Hoca’nın katili yakalandı mı, kim çıktı?
Ramazan hocanın katili bulundu mu? Ramazan Pişkin evli mi, çocuğu var mı, Ramazan Hoca’nın katili yakalandı mı, kim çıktı? Diyarbakır Ulu Cami'deki konuşmaları ile bilinen Ramazan Pişkin, İstanbul'da bir iş yerinde çıkan tartışmada bıçaklanarak hayatını kaybetti. Peki, Ramazan Hoca'nın katili bulundu mu? Ramazan Hoca'nın katili kim, yakalandı mı? Ramazan Pişkin neden öldürüldü, evli mi, çocuğu var mı?
1.02.2024 Gündem
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları...
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları... Sedef taşı, deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan sert bir maddedir ve estetik bir görüntüye sahiptir. Bereket taşı olarak da bilinen sedef taşı deniz ve okyanus bulunan ülkelerde çıkarılmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
Meddah Nedir, Kime Denir? Meddah Oyunu Özellikleri Nelerdir?
Meddah Nedir, Kime Denir? Meddah Oyunu Özellikleri Nelerdir? Meddah, tek başına oynanan tiyatro demektir. Meddahlar hikaye anlatıcısıdır ve tek başlarına halka hikaye anlatırlar. 
31.01.2024 Gündem
Telefonuna gelen bildirimi görünce şok oldu! Hesabına yanlışlıkla yatan para şaşkınlık yarattı
Telefonuna gelen bildirimi görünce şok oldu! Hesabına yanlışlıkla yatan para şaşkınlık yarattı Diyarbakır’da banka hesabına yanlışlıkla 450 bin TL gönderildiğini fark eden Cebrail Çelebi, gizlilik politikası nedeniyle bankadan ulaşamadığı şahsı sosyal medyadan bularak parayı iade etti. Nefsine yenik düşmediğini belirten Çelebi, “Helal rızık işin malına bereket de koyar” dedi.
7.12.2023 Gündem
Hakkari'de tespih böcekleri mahalleyi istila etti! Uzman isim çaresini ve çözümü açıkladı...
Hakkari'de tespih böcekleri mahalleyi istila etti! Uzman isim çaresini ve çözümü açıkladı... Tespih böcekleri mahallilerin hayatını kabusa çevirdi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Vezirli Mahallesi tespih böceği istilasına uğradı. Evlerden kürek dolusu böcek temizlemek zorunda kalan vatandaşlar, yetkilerden yardım bekliyor. Tesbih böceği istilasının iklim farklılıkları ve yanlış zirai ilaçlama nedeniyle olabileceğini dile getiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Evin Polat Akköprü, "Tespih böceklerinin orada bulunmasının en önemli nedeni bölgenin sulak alanda olması. Nemi çok sever. Borik asit, diatomlu toprak kullanılarak böceklerin ölümü sağlanabilir" dedi.
18.10.2023 Gündem
Osmanlı'dan kalan tespihler ev parasına satılıyor! Talep büyük
Osmanlı'dan kalan tespihler ev parasına satılıyor! Talep büyük Şanlıurfa’da farklı taş ve malzemelerden yapılan tespihler kalitesi ve yapılış tarihine göre rekor fiyatlara satılıyor.
27.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde 15 Temmuz'un izleri duruyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde 15 Temmuz'un izleri duruyor Muğla'nın Marmaris ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ üyesi askerlerce basılan 5 yıldızlı Turban Grand Yazıcı Otel, o gecenin izlerini taşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisi olarak kullandığı oda ile şehit olan koruma polisi Mehmet Çetin'in kaldığı oda kapalı tutulup, o geceki haliyle korunuyor.
15.07.2023 Gündem
Tesbih namazı ne zaman kılınır? Tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, cemaatle kılınır mı? Tesbih namazının fazileti ve kılınışı…
Tesbih namazı ne zaman kılınır? Tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, cemaatle kılınır mı? Tesbih namazının fazileti ve kılınışı… Tesbih namazı kılmak isteyenler, tespih namazının nasıl kılındığını, kaç rekat olduğunu araştırmaya başladı. Tesbih namazı, ömürde bir kez olsun kılınması tavsiye edilen mendub bir namazdır. Kerâhet vakitlerinde kılınmayan tesbih namazında sehiv secdesini gerektiren bir şey olursa, sehiv secdesi normal olarak yapılır, o secdelerde tesbih namazına özgü tesbihat yapılmaz. Peki, Tesbih namazı kaç rekattır, nasıl kılınır, ne zaman kılınır? İşte Tesbih namazı kılınışı…
19.06.2023 Gündem
İstanbul'da tarihi eser operasyonu! Fil dişi tespih bulundu
İstanbul'da tarihi eser operasyonu! Fil dişi tespih bulundu İstanbul'da bir depoya yapılan operasyonda çok sayıda 'kültür mirası' niteliğinde kapı ele geçirildi. Operasyonda fildişinden olduğu değerlendirilen süslemeli boynuz ile bir tane de tespih bulundu.
2.06.2023 Gündem
Sinan Oğan CNN Türk'te: Türkiye'de linç kültürü bitmeli
Sinan Oğan CNN Türk'te: Türkiye'de linç kültürü bitmeli Cumhur İttifakı'na desteğini açıklayan Sinan Oğan, CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Oğan, "Hakaret eden herkese dava açacağım, eleştirenlere değil. Bu linç kültürüyle hesaplaşacağım ben. Linç kültürünün demokrasiye bir tehdit olduğunu düşünüyorum" dedi Oğan, "Benim Kılıçdaroğlu'ndan talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı. Makam, mevki talep etmedim" diye konuştu. Oğan, Erdoğan'ı destekleme kararıyla ilgili de "Bir pazarlık asla olmadı. Biz ortaya birtakım ilkeler koyduk. Ortada pazarlık değil, ilkeler var" ifadelerini kullandı.
26.05.2023 Gündem
Sahte ayçiçek yağı fabrikasıyla büyük vurgun! İşte filmleri aratmayacak dolandırıcılığın detayları
Sahte ayçiçek yağı fabrikasıyla büyük vurgun! İşte filmleri aratmayacak dolandırıcılığın detayları Adana merkezli 9 ilde, ayçiçek yağı satışı vaadiyle Fransa ve Arap ülkelerindeki iş insanlarını 150 milyon lira dolandırdıkları suçlamasıyla gözaltına alınan Sait Yusufoğlu ve oğlu Mehmet Yusufoğlu’nun da aralarında bulunduğu adliyeye sevk edilen 37 şüpheliden 12'si tutuklandı.
7.05.2023 Yaşam
Saffat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Saffat Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Saffat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Saffat Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Saffat Suresi 182 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “es-Sâffât” kelimesinden alır. Sâffât, sıra sıra dizilenler, saf saf duranlar anlamına gelir. Sûrede başlıca, meleklerden, cinlerden, kıyamet ve ahiret olaylarından söz edilir. Ayrıca Saffat Suresi’nde Nûh, İbrahim, İsmail, İshak, Mûsâ, Hârun, İlyas, Lût ve Yûnus Peygamberlerin kıssalarına yer verilmektedir. Peki, Saffat Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? İşte Saffat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Al'a Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al'a Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ala suresi, Mekke döneminde inmiştir. 19 âyettir. Sûre, adını birinci âyette yer alan ve AllahTeâlâ’yı niteleyen “el-A’lâ” kelimesinden almıştır. A’lâ, en yüce demektir. Sûrede Allah, vahiy ve Kur’an, peygamber ve tebliğ görevi, tebliğ karşısında insanların takındıkları farklı tavırlar ve bunun ebedî hayattaki sonuçları ele alınmıştır. Peki, Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? İşte Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri
4.05.2023 Sureler
Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu, meali ve tefsiri!
Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu, meali ve tefsiri! Meryem Suresi, konusunu Hz. Meryem’den alması sebebi ile surenin ismi bu olmuştur. Müslümanların Mekke’den, Habeşistan’a hicret etmeden öncesinde ve Fatır Suresinden de sonra inen suredir. Sure doksan sekiz ayetten oluşuyor ve Kuran-ı Kerim’de 19. Sırada yer alırken, 44. Sırada indirilmiştir. İçerisinde tilavet secdesi bulundurur. Peki, Ramazan ayında Meryem Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? İşte Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
4.05.2023 Sureler
Enbiya Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Enbiya Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Enbiya Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Enbiya Suresi okumanın yararları ve faziletleri Enbiya suresi Kuran-ı Kerim'in 21. Suresidir. Enbiya kelime olarak ‘Peygamber’ demektir. Mekke'de indiğine inanılan Enbiya Suresi, Peygamberlerin çeşitli özelliklerinden ve dini yayma sürecinden bahseder. Peki, Enbiya Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? Enbiya suresi kaç kere okunmalıdır? İşte detaylar...
4.05.2023 Sureler
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ahzab Suresi, din alimleri ve Müslümanlar tarafından tefsir konuların üzerinde çalışma yapılmış konuların başında yer almaktadır. Ahzab suresinin bazı ayetlerinde emanet kavramı ve emanete rivayet gibi birçok konunun detaylı ile yardımcı olmaya çalıştığı görülmektedir. Emanet kavramı oldukça önemi olan, dikkat edilmesi gerekilen kavramların arasında yer almaktadır.
12.03.2023 Dini Bilgiler
İnternette caretta caretta kabuğundan tespih satıyorlar! 6 bin liraya kadar çıkıyor
İnternette caretta caretta kabuğundan tespih satıyorlar! 6 bin liraya kadar çıkıyor Dünyada nesli tehlike altındaki türlerden caretta carettaların kabuklarından yapılan tespihler, internetten 850 ile 6 bin lira arasında fiyatlarla satılıyor.
22.02.2023 Yaşam
Depremden 5 gün sonra kurtarıldı, elindeki tespihle enkazdan çıkarıldı
Depremden 5 gün sonra kurtarıldı, elindeki tespihle enkazdan çıkarıldı Kahramanmaraş depreminin 5. gününde Gürsu Arama Kurtarma ekibinin tespih çekerken ulaştığı 41 yaşındaki Suriyeli Hüsam Muhammed, 10 saatlik çalışmanın ardından enkaz altından çıkarıldı.
11.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tespih ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tespih haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.