Sperm Sayısı

Sperm Sayısı

Son dakika sperm sayısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sperm sayısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sperm sayısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sperm Sayısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sperm sayısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 176 sperm sayısı haberi bulunmuştur. Tüm sperm sayısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında merak edilenleri anlatıyor.
26.02.2024 Yaşam
Uzman isimden erkeklere uyarı! Bunu yapmak sperm sayısını ciddi oranda düşürüyor
Uzman isimden erkeklere uyarı! Bunu yapmak sperm sayısını ciddi oranda düşürüyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nicel Taşdemir, yaşam tarzının baba olmak için gereken sperm miktarında etkili olduğunu belirterek, 'kısırlık' hakkında açıklamalarda bulundu.
24.07.2023 Sağlık
Çakşır Otu Nedir? Çakşır Otu Faydaları Nelerdir?
Çakşır Otu Nedir? Çakşır Otu Faydaları Nelerdir? Çakşır otu, kurak topraklarda yetişen ve boyu da 2-3 metreye kadar ulaşan bir bitkidir. Maydanozgiller familyasından olan bu bitkinin çiçekleri tohumlu bir yapıya sahiptir.
5.07.2023 Sağlık
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz?
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, açıklanamayan gebeliklerde tercih edilen aşılama tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Testosteronu ve libidoyu yükseltiyor, kolesterolü dengede tutuyor! İyi gelmediği hastalık yok, tam bir protein deposu...
Testosteronu ve libidoyu yükseltiyor, kolesterolü dengede tutuyor! İyi gelmediği hastalık yok, tam bir protein deposu... Libidoyu yükseltiyor, prostatı koruyor, uykuyu düzenliyor, stresi azaltıyor, kalbi koruyor, saç dökülmesini engelliyor. Vitamin, mineral, antioksidan, protein, lif ne ararsanız bu besinde var. Tokoferoller, fitoöstrojenler, omega-3 yağ asitleri bakımından çok zengin, mide, akciğer ve kolon kanserleri dahil olmak üzere birçok kanser türlerine karşı koruma sağlıyor. Bağışıklık sistemini geliştirerek hastalıklarla mücadele ediyor, günlük potasyum ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyor. Sperm sayısı ve kalitesini yükseltiyor, testosteronu yükseltiyor. Çinko açısından oldukça zengin, kolesterolü dengede tutmaya yardımcı oluyor.
5.03.2022 Sağlık
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir?
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, yumurtalık ve sperm dondurma bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
4.03.2022 Sağlık
Düşük sperm sayısı hamilelik şansını düşürüyor!
Düşük sperm sayısı hamilelik şansını düşürüyor! Sağlıklı bir hamileliğin belirleyici kriterleri arasında yeterli sayıda sağlıklı sperm rezervinin bulunması gerekiyor. Erkeklerdeki kısırlık problemlerinin büyük çoğunluğunu oluşturan düşük sperm sayısı ise çiftlerin bebek sahibi olma kararlarını ertelenmesine neden oluyor. Çiftlerin, düşük sperm sayısı hakkında bilgi sahibi olmadığını bu yüzden karamsarlığa kapılarak tedavi olmayı ertelediklerini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, ‘’Erkeklerde sperm sayısının düşüklüğü ile belirlenir. Düşük sperm sayısı ise doğal yollarla gebe kalmayı zorlaştırır. Sperm sayısı ve hareketliliği kadar, sperm hücrelerinin yapısı da bu süreçte oldukça önemlidir. Dolayısıyla çocuk sahibi olamayan çiftlerin yüzde 25’inde erkeğe bağlı sperm bozukluklarına rastlanıyor’’ diye belirtti.
24.02.2022 Sağlık
Cinsel hayatı bitiriyor! Yeni keşfedildi
Cinsel hayatı bitiriyor! Yeni keşfedildi İngiltere’nin Nature Dergisinde 10 Ocak 2022 tarihinde yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre sperm üretiminde yer alan genlerdeki mutasyonlar erkeklerde potansiyel bir kısırlık nedeni olarak bulundu. Konuyla ilgili dünya genelindeki bilimsel çalışmalarla yakından ilgilenen Embriyolog Turgay Barut, İngiltere’deki Newcastle Üniversitesi ve Hollanda’da bulunan Radboud Üniversitesi Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmalar sonucu erkek kısırlığına neden ola mutasyon bulunduğunu belirtti.
3.02.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış!
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış! Tüp bebek tedavisi sayesinde bugüne dek milyonlarca sağlıklı bebek dünyaya geldi. Ancak tüp bebek tedavisiyle ilgili toplumda doğru sanılan bazı hatalı bilgiler çiftlerin tedaviye geç başvurmalarına veya tedaviden kaçınmalarına neden olabiliyor. Peki, İlk tüp bebek denemesinde başarı şansı düşük mü? Bebeklerde doğumsal anomali riski artar mı? Tüp bebek tedavisi erken menopoza neden olur mu? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlışı anlattı.
27.01.2022 Sağlık
Erkeklerde kısırlığa neden olan 8 etken!
Erkeklerde kısırlığa neden olan 8 etken! Dünya Sağlık Örgütü tanımlarına göre İnfertilite yani kısırlık en az 1 yıllık korunmasız ilişkiye rağmen hamilelik oluşamaması durumu olarak tanımlanıyor. İnfertilite yani kısırlık problemi kadın ve erkeği eşit oranda etkileyen durumların başında geliyor. Erkek üreme sağlığını etkileyen nedenlerin başında hormonlar, sperm üretimi, sperm kanallarında spermin taşınması ve cinsel fonksiyon bozukluklarının geldiğini ifade eden Embriyolog Abdullah Arslan, erkeklerde kısırlığın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.01.2022 Sağlık
Koronavirüs geçiren erkekler için flaş uyarı: Baba olamayabilirsiniz!
Koronavirüs geçiren erkekler için flaş uyarı: Baba olamayabilirsiniz! Koronavirüsle ilgili korkutan bir gerçek daha ortaya çıktı. Özellikle hamile kadınlar ve erkekler için kritik bir uyarı geldi. Belçika'da yapılan yeni bir araştırma koronavirüsün spermlere aylarca zarar vererek bebek sahibi olmayı zorlaştırabileceğini ortaya koydu.
22.12.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisi öncesi hangi testler yaptırılmalıdır?
Tüp bebek tedavisi öncesi hangi testler yaptırılmalıdır? Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran tüp bebek tedavisinin başarılı sonuçlanması için tedavi öncesi yapılması gereken testleri sizler için derledi.
21.10.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde yeni uygulamalar nelerdir?
Tüp bebek tedavisinde yeni uygulamalar nelerdir? Tüp bebek tedavi yönteminde gelişen yeni uygulamaları Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın sizler için derledi.
10.09.2021 Sağlık
Erkeklerin sperm sayısını artırıyor! Cinselliğe etkisi...
Erkeklerin sperm sayısını artırıyor! Cinselliğe etkisi... Uzmanlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile hastalığa karşı geliştirilen aşıların erkek üreme sistemi üzerindeki etkilerinin araştırıldığı çalışmalarda hastalığın, sperm sayısı, volümü ve hareketlerinde azalmalara yol açarken, aşının sperm sayısında artış sağladığının tespit edildiğine dikkati çekiyor
6.09.2021 Sağlık
Erkeklerde görülen kısırlık hakkında her şey!
Erkeklerde görülen kısırlık hakkında her şey! Kısırlık (interfelite) çiftlerin düzenli ve korunmasız ilişkiye girmelerine rağmen 1 yıl içinde gebeliğin gerçekleşmemesi olarak tanımlanıyor. Üreme çağındaki her 100 çiftten 10 ile 15'inde kısırlık görülebiliyor ve yaş ilerledikçe de görülme sıklığı artıyor. Çevresel koşulların da olumsuz etkilerine bağlı olarak önemi giderek artan erkek kısırlığı, günümüzde modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor.
23.08.2021 Sağlık
İnsanlığı bekleyen büyük tehlike! 2045 yılında 'sıfır' olacak
İnsanlığı bekleyen büyük tehlike! 2045 yılında 'sıfır' olacak Bilim insanları 2045 yılında sperm sayısı "0" olacak dedi ve bunun insanlık için büyük bir tehlike oluşturduğunu açıkladı. Uzmanlara göre bu durumun meydana gelmesini tetikleyen birden fazla tehlike var.
26.02.2021 Sağlık
Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle başarı artıyor
Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle başarı artıyor Her 10 çiftten birinde infertilite yani kısırlık görülebiliyor. İnfertilite tanısı alan çiftlere uygulanan en etkili tekniğin tüp bebek tedavisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, "Tüp bebek tedavisinde kişiye özel tedaviler sonucu, başarı şansı yani gebelik elde etme oranları artıyor” dedi.
15.02.2021 Sağlık
Genç kadından kocasına şok! Sperm sayısı yetersiz diye...
Genç kadından kocasına şok! Sperm sayısı yetersiz diye... İzmir'de yaşayan Suriyeli Emine Ezzat (23), sperm sayısının yetersiz olduğunu gerekçe göstererek kocası Nureddin Ezzat'a (28) boşanma davası açtı. Yargıtay içtihatlarına göre eşlerden birinin çocuğunun olmamasının tek başına boşanma sebebi sayılmadığını belirten Nureddin Ezzat'ın avukatı Irmak Karacadağ, "Burada asıl mağdur müvekkilimdir. Hem eşinden hem de onun ailesinden hakaretlere varan psikolojik baskıya maruz kalmıştır" dedi.
11.02.2021 Gündem
Erkekte cinsel gücü artırmanın yolları!
Erkekte cinsel gücü artırmanın yolları! Birçok erkek cinsel performanslarını artırmanın yollarını arıyor. Cinsel gücü arttıran kimyasallar almak yerine basit ve doğal yollarla performansı arttırmak mümkün. Peki, erkeklerde cinsel gücü artıran yiyecekler nelerdir? Cinsel gücü arttırma yöntemleri neler? İşte erkeklerde cinsel arzuyu arttırmanın yolları!
17.03.2021 Sağlık
"İnfertilite nedenlerinin yüzde 40’ı erkeğe bağlı"
"İnfertilite nedenlerinin yüzde 40’ı erkeğe bağlı" Üroloji Uzmanı Dr. Yusuf Gençten; “Bebek sahibi olamayan çiftlerin yüzde 40’ında erkek infertilite neden olabiliyor. Bu tanıyı alan erkekler, infertilitenin bir eksiklik hatta erkekliğin kaybı olduğunu zannediyor. Oysa böyle bir durum yok" dedi.
25.11.2020 Sağlık
Kilo, Stres ve Sigaranın İnfertilite Üzerine Etkisi
Kilo, Stres ve Sigaranın İnfertilite Üzerine Etkisi Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir; kilo, stres ve sigaranın infertilite üzerindeki etkisini anlattı.
22.10.2020 Sağlık
Hangi kısırlık tedavisi size uygun?
Hangi kısırlık tedavisi size uygun? Çoğu çift, bebek sahibi olmaya çalıştıktan bir yıl sonra başarılı olamıyorsa doktora gitmelidir. 35 yaşın üzerinde bir kadınsanız veya düzensiz bir regl döneminiz varsa ve 6 aydır hamile kalmaya çalışıyorsanız ama başarılı olamıyorsanız mümkün olan en kısa sürede bir doktora görünün. Eşiniz de doktora görünmelidir. Büyük ihtimalle kısır olabilirsiniz. Hemen tedaviye başlamalısınız.
6.10.2020 Sağlık
Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını artırmanın yolları
Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını artırmanın yolları Günümüzde milyonlarca çift doğurganlık sorunları yaşıyor. Bu sorunlar dünyada her altı çiftten yaklaşık birini etkiliyor. Araştırmalar, her üç vakadan birinin yalnızca erkekteki doğurganlık sorunlarından kaynaklandığını gösteriyor. Kısırlık ile ilgili tedavi yöntemleri günümüzde yaygın olsa da, hamile kalma şansınızı artırmak için günlük hayatta dikkat etmeniz gereken bazı durumlar da bulunuyor. Doğurganlığı sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı ile korumak mümkün. Peki, Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını arttırma ne yapılmalı? Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay, sperm sayısını artırmanın yollarını anlattı.
28.09.2020 Sağlık
Semen testi nedir? Sperm testi nasıl yapılır? Sperm testi nasıl verilir?
Semen testi nedir? Sperm testi nasıl yapılır? Sperm testi nasıl verilir? Sperm sayımı testi olarak da bilinen sperm analizi, bir erkeğin sperminin sağlığını ve canlılığını analiz eder. Çiftler bebek sahibi olma konusunda sorun yaşadığında uzmanlar ile olarak bir semen analizi ister. Semen testi yani sperm testi bir doktorun bir erkeğin kısır olup olmadığını belirlemesine yardımcı olan testlerin başında gelirç Analiz ayrıca, kısırlığın arkasındaki nedenin düşük sperm sayısı veya sperm disfonksiyonu olup olmadığını belirlemeye yardımcı olur. Peki, Semen testi nedir? Sperm testi nasıl yapılır? Sperm testi nasıl verilir? İşte sperm testi hakkında merak edilenler...
5.09.2020 Sağlık
'Nar ve domates kısırlık riskini azaltıyor'
'Nar ve domates kısırlık riskini azaltıyor' Kısırlık sorununun toplumda erkek ve kadında eşit oranda görüldüğünü söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Çağcıl Yetim, “Sperm hareketlerini hızlandıran besinlerden nar ve domates kısırlık riskini azaltır. Araştırmalar düzensiz beslenen erkeklerde kısırlık riskinin fazla olduğunu göstermiştir.” dedi.
12.08.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sperm Sayısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sperm sayısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.