Sistem

Sistem

Son dakika sistem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sistem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sistem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sistem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sistem gelişmeleri de dahil olmak üzere 22.040 sistem haberi bulunmuştur. Tüm sistem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayraktar Akıncı'dan deniz hedeflerine tam isabet
Bayraktar Akıncı'dan deniz hedeflerine tam isabet Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, deniz üstünde seyreden hareketli ve sabit hedeflere yönelik gerçekleştirilen atış testlerini başarıyla tamamladı. Bayraktar AKINCI, milli elektro-optik sistem ve yerli mini akıllı mühimmatları kullanarak deniz hedeflerini başarıyla imha etti.
7.05.2024 Ekonomi
Hastaneye gidecekler dikkat! MHRS randevu sistemi değişiyor
Hastaneye gidecekler dikkat! MHRS randevu sistemi değişiyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemi ve sağlık yönetiminin koordinasyonu konusunda perşembe kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi.
7.05.2024 Gündem
Emniyet teşkilatının elektronik kelepçe başarısı! Prosedür tek tek açıklandı
Emniyet teşkilatının elektronik kelepçe başarısı! Prosedür tek tek açıklandı Aile içi ve kadına şiddetin önlenmesi amacıyla 25 Ocak 2021'de kurulan Elektronik İzleme Merkezi'nde şu ana kadar 5 bin 848 vakanın takibi yapıldığını belirten İçişleri Bakanlığı, ektronik kelepçe ile adım adım izlenen bu kişilerin hiçbiri yeni şiddet olayına karışmadı. 24 saat esasına göre görev yapılan merkezde aktif 788 yükümlünün takibi yapıldığı açıklandı.
7.05.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan göç açıklaması! Yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayız
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan göç açıklaması! Yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayız Türkiye’nin insani yardımlar konusunda, özellikle göçmenlerle ilgili alanda dünyada en büyük fedakarlığa katlanan ülkelerin başında geldiğini ifade eden Türkiye Büyük Milletler Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenen 10. Parlamento Başkanları Toplantısı'nın ‘Uluslararası Göç Akımlarındaki Artış Göz Önüne Alındığında, İnsan Hakları Nasıl Güvence Altına Alınır?’ konulu 4. Oturumunun başkanlığını yaptı.
7.05.2024 Gündem
Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarı ile tamamladı
Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarı ile tamamladı Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Milli Muharip uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarıyla tamamladı. KAAN, 14 dakika havada kalarak, 10.000 feet irtifa ve 230 knot hıza ulaşmayı başardı.
6.05.2024 Ekonomi
Apartmanda iklimlendirme sistemiyle uyuşturucu imalatına jandarma darbesi! Hepsi yakalandı
Apartmanda iklimlendirme sistemiyle uyuşturucu imalatına jandarma darbesi! Hepsi yakalandı Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, apartmanlarda iklimlendirme sistemi kurarak uyuşturucu imal ettiği öne sürülen 3 şüpheliyi yakaladı.
5.05.2024 Adana
Bakan Uraloğlu duyurdu: TÜRKSAT 6A’ya yeni logo
Bakan Uraloğlu duyurdu: TÜRKSAT 6A’ya yeni logo Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın üretim ve test süreçlerinin başarıyla tamamlandığını ve Haziran ayında Amerika’nın Florida eyaletindeki Space-X’in merkezine gönderileceğini hatırlatarak Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın logosunu belirlediklerini açıkladı.
5.05.2024 Gündem
Yurt dışında yaşayanların sosyal güvenlik işlemlerine kolaylık
Yurt dışında yaşayanların sosyal güvenlik işlemlerine kolaylık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının çalışma ve sosyal güvenlik işlerine ilişkin, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma ve sosyal güvenliğe ilişkin işlerini dijital olarak yapabilmesi için çalışmalara başladık” dedi.
3.05.2024 Ekonomi
Mayıs celbi askerlik yerleri açıklandı: Er sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı!
Mayıs celbi askerlik yerleri açıklandı: Er sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı! 2024 Mayıs celbi için askerlik yerleri belirlendi. Yedek subay, astsubay ve er adayları, kendi sınıflandırma sonuçlarını e-Devlet platformu üzerinden öğrenebilirler. Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan sevk tarihlerine göre adaylar, birlik yerlerini ve görev yerleri nereden öğrenilecek
3.05.2024 Gündem
2024 MSB mayıs celbi askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı
2024 MSB mayıs celbi askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı Mayıs celbi askerlik yerleri belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, mayıs 2024 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerleri online sistem üzerinden ilan edildi.
3.05.2024 Gündem
Er sınıflandırma sonucu neden açıklanmadı? Askerlik yerleri neden görünmüyor? 2024 Mayıs celbi sınıflandırma sonuçları
Er sınıflandırma sonucu neden açıklanmadı? Askerlik yerleri neden görünmüyor? 2024 Mayıs celbi sınıflandırma sonuçları Askerlik yerlerinin neden açıklanmadığı ve görülmediği sorgulanıyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, askerlik yerlerinin ilan edileceği tarih duyuruldu. Mayıs 2024 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerleri online sistem üzerinden ilan edilecek. Peki, Er sınıflandırma sonucu neden açıklanmadı? Askerlik yerleri neden görünmüyor?
3.05.2024 Gündem
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktı
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3, yerli motor ile 33.000 feet irtifaya çıkarak rekor kırdı.
2.05.2024 Ekonomi
1 Mayıs nedeniyle Ankara’da hangi yollar kapalı, bugün Ankara’da kapalı yollar ne zaman açılacak? 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Ankara’daki kapalı yollar ne zaman açılacak?
1 Mayıs nedeniyle Ankara’da hangi yollar kapalı, bugün Ankara’da kapalı yollar ne zaman açılacak? 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Ankara’daki kapalı yollar ne zaman açılacak? Ankara’da 1 Mayıs İşçi Bayramı, Tandoğan Meydanı’nda kutlanacak. DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve ADO tarafından yapılan çağrı ile saat 12.00’de AKM önünden yürüyüşe başlanacak ve 13.30’da ise Tandoğan Meydanı’nda miting başlayacak. Peki, Ankara’da 1 Mayıs nedeniyle hangi yollar kapalı? 1 Mayıs’ta yollar ne zaman kapanacak, saat kaçta açılacak?
1.05.2024 Yaşam
1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle kapalı yollar kaçta açılacak? Bugün İstanbul’da yollar ne zamana kadar kapalı? İstanbul Valiliği 1 Mayıs kapalı yollar haritası
1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle kapalı yollar kaçta açılacak? Bugün İstanbul’da yollar ne zamana kadar kapalı? İstanbul Valiliği 1 Mayıs kapalı yollar haritası 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı. Trafiğe kapalı yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" etkinlikleri kapsamında karayolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamaları saat 04.00'te, deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamaları saat 05.30 itibariyle başlatılacak. Peki, 1 Mayıs kapalı yollar ne zaman açılacak, bugün işçi bayramı nedeniyle kapalı yollar saat kaçta açılacak?
1.05.2024 Gündem
Bayraktar TB3, bir aşamayı daha geçti
Bayraktar TB3, bir aşamayı daha geçti Bayraktar TB3 33. test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, o anları paylaştı.
30.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
30.04.2024 Gündem
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı! Ulaşımda kısıtlama olacak
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı! Ulaşımda kısıtlama olacak İstanbul Valiliği 1 Mayıs'ta toplu ulaşıma kısıtlama getirildiğini açıkladı. Kapatılacak yollarda kısıtlama 04.00'te, deniz ve raylı sistem ulaşımındaki kısıtlamalar kısıtlamalar 05.30'ta başlayacak.
30.04.2024 Gündem
Simit fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Zorunlu hale getirildi
Simit fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Zorunlu hale getirildi Simit fiyat tarifelerinde Ticaret Bakanlığı'nın görüşünün alınması zorunlu hale getirildi. Böylece ekmek fiyat tarifelerindeki sistem simit tarifileri için de geçerli olacak. Bu kapsamda hazırlanan tarifeye Bakanlığın olumsuz görüş vermesi halinde yeni tarife talebi gerekçeleriyle birlikte Bakanlığı gönderilecek. Bakanlık görüşünün ardından tarife yürürlüğe girecek.
30.04.2024 Ekonomi
Vize çilesi bitmiyor! Haftalar sürüyor
Vize çilesi bitmiyor! Haftalar sürüyor Avrupa ülkelerine vize çilesi sürerken Almanya, İtalya ve İspanya’nın ‘Türk vatandaşlarına vize başvurularını mayıs sonuna kadar kapattığı’ iddia edildi. Diplomatik kaynaklar ise başvuruların kapatılmadığını, artan talep nedeniyle yoğunluk yaşandığını öne sürdü.
30.04.2024 Gündem
1 Mayıs ve 19 Mayıs ulaşım kararı Resmi Gazete’de
1 Mayıs ve 19 Mayıs ulaşım kararı Resmi Gazete’de 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
30.04.2024 Ekonomi
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız!
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız! Havacılık ve savunma şirketlerinin temsilcileriyle buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayii anlamında başkalarının kanatlarıyla uçma gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Başkan Görgün, "Biz kendi kanatlarımızla ‘Hürkuş’ olacağız" dedi.
26.04.2024 Gündem
Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçti Yerli ve milli Bayraktar TB3 31. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Baykar, resmi sosyal medyasından o uçuşu paylaştı. Paylaşımda toplam uçuşun 295 saat olduğu belirtildi. İşte detaylar...
25.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA adım adım sona gelemeye devam ediyor. Orta ve yüksek irtifa sistem tanımlama ve performans testlerini de tamalayan TB3 30'DA 30 yaparak başarısıyla göz doldurdu.
24.04.2024 Ekonomi
Tek bir kırışık bırakmıyor - 2 tanesini zerdeçalla karıştırıp direkt sürün; gençliği 10 yıl geri çağırıyor
Tek bir kırışık bırakmıyor - 2 tanesini zerdeçalla karıştırıp direkt sürün; gençliği 10 yıl geri çağırıyor Yumurtanın harika bir güzellik malzemesi olabileceğini düşündünüz mü? Protein ve besinler açısından zengin olan ve diyetinize dahil ettiğiniz yumurta tüm sistem için yararlı. Ancak sadece bu değil, aynı zamanda cilt için paha biçilmez faydaları var.
24.04.2024 Yaşam
ASELSAN'dan elektronik harp sistemi! Elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabilecek
ASELSAN'dan elektronik harp sistemi! Elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabilecek Askerî Elektronik Sanayi (ASELSAN), tarafından üretilen, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve güvenlik güçleri için geliştirilen EJDERHA, elektronik devre içeren her türlü sivil ve askeri aracı elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabileceği açıklandı.
23.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sistem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sistem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.