Şeftali

Şeftali

Son dakika şeftali haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şeftali ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şeftali haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şeftali

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şeftali gelişmeleri de dahil olmak üzere 540 şeftali haberi bulunmuştur. Tüm şeftali haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yalancı bahar çiftçileri endişelendirdi! Erken çiçek açtı
Yalancı bahar çiftçileri endişelendirdi! Erken çiçek açtı Adana'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sonucunda ağaçlar yalancı bahara inanıp çiçek açtı. Çiftçi Mahmut Karakılıç, "Çiçek açtılar biz de endişeliyiz" dedi.
20.02.2024 Adana
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Östrojen Barındıran Gıdalar Listesi...
Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Östrojen Barındıran Gıdalar Listesi... Östrojen vücutta bulunan bir hormon olarak bilinmektedir. Temel cinsiyet hormonlarından birisi olarak bilinen östrojen aynı zamanda kadınlık hormonu olarak da bilinmektedir. Ancak hem erkek vücudunda hem de kadın vücudunda östrojen üretimi bulunmaktadır. Ancak kadın vücudunda erkek vücudunda olduğundan daha yüksek oranda östrojen üretildiği ifade edilebilir. 
30.01.2024 Sağlık
Yaz meyvesi erik ve kirazın fiyatı altın ile yarışıyor
Yaz meyvesi erik ve kirazın fiyatı altın ile yarışıyor Kayseri'de özellikle hamile kadınların tercih ettiği yaz meyveleri erik ve kirazın kilogram fiyatı, 3 bin ile 3 bin 200 TL arasında değişiyor. Kış aylarında yurt dışından getirilen mevsim dışı meyveler, şimdilerde çeyrek altın fiyatı ile yarışıyor.
19.12.2023 Ekonomi
Yerli malı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık uzun kısa seçenekli yerli malı haftası ile ilgili şiirler ve 1. 2. 3. 4. Sınıf yerli malı haftası şiirleri
Yerli malı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık uzun kısa seçenekli yerli malı haftası ile ilgili şiirler ve 1. 2. 3. 4. Sınıf yerli malı haftası şiirleri Yerli Malı Haftası şiirleri için araştırmalar devam ediyor. Her sene 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan Yerli Malı Haftası devam ediyor. İşte en güzel 2, 3, 4, 5, 6 kıtalık Yerli Malı Haftası şiirleri…
12.12.2023 Gündem
Türkiye'nin yedi renkli gölünde su seviyesi kritik seviyede! Yarı yarıya azaldı
Türkiye'nin yedi renkli gölünde su seviyesi kritik seviyede! Yarı yarıya azaldı Günün değişik zamanlarında farklı renkler alan, etrafı elma ve şeftali bahçeleriyle çevrili, berrak plajlarıyla ünlü, Türkiye’nin dördüncü büyük doğa harikası Eğirdir Gölü'ndeki su seviyesi kritik seviyelere yaklaşıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi aynı zamanda Su Enstitüsü müdürlüğünü yürüten Doç. Dr. Şehnaz Şener, 1969 yılı Haziran ayından itibaren bugüne kadar göl hacminin yarı yarıya azaldığını belirterek “Göl yüzey alanının ise 55 kilometre kare daha küçüldüğünü söyleyebiliriz” dedi.
22.09.2023 Yaşam
Talep arttı, kilosu 25 liradan satılıyor
Talep arttı, kilosu 25 liradan satılıyor Denizli’nin Çivril ilçesinde Eylül ayına kadar sürecek olan şeftali hasadı başladı. Çiftçiye umut olacak olan şeftalinin kilosunun fiyatı ise pazarlarda 20 ila 25 TL arasında değişiyor.
29.08.2023 Ekonomi
Şeftali bahçesinin ortasında çıktı! Görenler inanmıyor, tam 2 bin yıllık
Şeftali bahçesinin ortasında çıktı! Görenler inanmıyor, tam 2 bin yıllık UNESCO geçici miras listesinde bulunan Bursa'nın İznik ilçesinde Roma dönemine ait mezar anıtı olan dikilitaş (obelisk), tam 2 bin yıldır ayakta. İznik’e 5 kilometre uzaklıkta şeftali bahçelerinin tam ortasında yer alan Roma dönemi mezar anıtı obelisk, ihtişamı ile görenleri şaşırtıyor.
27.06.2023 Yaşam
Şeftali Kaç Kalori? Şeftali Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Şeftali Kaç Kalori? Şeftali Besin Değerleri Ve Kalorisi... En lezzetli ve aynı zamanda en sevilen meyve türleri içerisinde şeftali gelir. Birçok farklı türü ve çeşidi olmasının yanı sıra aynı zamanda oldukça faydalıdır. Tüylü ve tüysüz olması ile birlikte farklı boyutları üzerinden şeftali çeşitleri bulunduğunu söylemek gerekir. Bu bağlamda bir adet orta boy şeftali 200 gram gelir. Buna göre kalori açısından ise 78 kalori geldiğini söylemek mümkün. Büyük boy şeftali ise 300 gram gelir ve 117 kaloriye bedeldir. Bir orta boy porsiyon olarak bakıldığında da yine 120 gram şeftali 47 kalori olarak ifade edilir.
23.06.2023 Sağlık
Halde kilosu 7 lira, market rafında 27 lira! 'Ürünün yüzde 60’ı korsan satılıyor'
Halde kilosu 7 lira, market rafında 27 lira! 'Ürünün yüzde 60’ı korsan satılıyor' Adana Meyve-Sebze Hali'nde kilosu 3-7 lira olan şeftali, market raflarında 27 liradan satılıyor. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, bu fiyat farkına denetimsizlik ve korsan satışın neden olduğunu belirterek, "Israrla söylememize rağmen denetim sağlanmıyor. Hasat edilen ürünün yüzde 35-40’ı meyve-sebze haline gelirken yüzde 60’a yakını korsan şekilde satılıyor. Neden hale ürün girmiyor da dışarıda korsan olarak satılıyor?" dedi.
6.06.2023 Ekonomi
Kanı temizliyor, kansere karşı koruyucu! Doğal sakinleştirici
Kanı temizliyor, kansere karşı koruyucu! Doğal sakinleştirici Şeftali yaz meyvelerinin şefi. Yüksek lif içeriği şahane tadı ve serinletici özelliğiyle bu unvanı fazlasıyla hak ediyor. Diyetisyen Muhammed Şahin konu hakkında bilgiler verdi.
24.03.2023 Sağlık
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 2022 yılındaki bitkisel üretim miktarının 128,6 milyon tona ulaştığını ve böylece Cumhuriyet tarihinin üretim rekorunun kırıldığını duyurdu.
8.03.2023 Ekonomi
Yaptığı şaka herkesi şoke etti, salon buz kesti! 'Armie Hammer beni de yemeye çalışırdı'
Yaptığı şaka herkesi şoke etti, salon buz kesti! 'Armie Hammer beni de yemeye çalışırdı' Koronavirüs salgını yüzünden 2 senedir online olarak düzenlenen Sundance Film Festivali geri döndü. Görkemli bir geceyle açılış yapan festivalde açılış yemeği sayısız Hollywood yıldızını ağırladı. Ancak geceye sadece tek bir kişi damga vurdu ve söylediği sözler anında manşetlere ilk sıradan yerleşti.
21.01.2023 Magazin
4 adet erik 89 TL, 5 adet kiraz 125 TL
4 adet erik 89 TL, 5 adet kiraz 125 TL Kayseri'de kış ayında özellikle aşeren kadınların ilgi gösterdiği, manavda paketler halinde hazırlanan içinde 4 adet bulunan 50 gram erik 89, 5 adet kiraz 125 TL’den satışa sunuldu. Manav Mustafa Benli, ürünlerin yurt dışından geldiğini belirterek, “Fiyatlarımız geçen seneye göre artış gösterdi. Mevsim dışı meyveler için hamile eşleri günün her saati arıyor. Kapatmış olsak bile gece gelip dükkanı açıyoruz" dedi.
10.01.2023 Ekonomi
Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir?  Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler!
Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir? Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler! Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardan olan Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi araştırılıyor. Yerli tüketimin bilinçli olarak artması ve kullanımı amaçlanan Yerli Malı Haftası için okullarda bir dizi etkinlik düzenleniyor. Peki, Yerli Malı Haftası ne zaman? 12 Aralık önemi ne, ne olarak kutlanıyor? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir? Yerli Malı Haftası için neler yapılabilir? Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler!
12.12.2022 Gündem
22 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 aktüel 22-28 Ekim 2022 indirimli ürünleri neler? 22 Ekim Perşembe A101 kataloğu!
22 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 aktüel 22-28 Ekim 2022 indirimli ürünleri neler? 22 Ekim Perşembe A101 kataloğu! 22 Ekim A101 indirimleri merakla takip ediliyor. A101 22 Ekim 2022 kataloğu yayınlandı. A101 22-28 Ekim tarihlerinde geçerli olacak olan indirim kataloğunda yine birbirinden farklı ürünler raflardaki yerini aldı, alıcısını bekliyor. İşte 22 Ekim Perşembe A101 kataloğu…
22.10.2022 Ekonomi
Şehirden köye göç başlattı, işsizliği bitirdi! Türkiye’nin en büyüğü
Şehirden köye göç başlattı, işsizliği bitirdi! Türkiye’nin en büyüğü Yozgat’ın Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı köyünde 12 yıl önce köylülerin sınırları kaldırıp tarlalarını birleştirmesi ile oluşturulan Türkiye’nin en büyük ikinci meyve bahçesi, kentten köye geri göçü başlattı ve köyde işsizliği bitirdi.
5.10.2022 Ekonomi
Sezonun son hasadı yapıldı! Kilosu 7 lira
Sezonun son hasadı yapıldı! Kilosu 7 lira Bilecik'te bu yıl 36 bin ton şeftali ihraç edilirken, sezonun son hasadı kilosu 7 liraya İstanbul, Ankara, İzmir ve Şanlıurfa'daki hallere gönderildi.
8.09.2022 Ekonomi
Fiyatı yüzde 90 arttı! Yeni liste belli oldu
Fiyatı yüzde 90 arttı! Yeni liste belli oldu Fiyatlara zam geldi. Geçtiğimiz ay fiyatı yüzde 90 arttı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) yeni listeye tek tek açıkladı. Ağustos ayında Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamaları grubunda yer alan maç giriş bileti ücreti yüzde 90,90 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Öte yandan 2022 Ağustos ayında Gıda Harcamaları grubunda yer alan şeftali fiyatı yüzde 32,39 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu. İşte son dakika haberinin detayları...
2.09.2022 Ekonomi
Üreticide 2 TL 30 kuruş, marketlerde 13-14 TL! İsyan ettiren fiyat
Üreticide 2 TL 30 kuruş, marketlerde 13-14 TL! İsyan ettiren fiyat Tarımda üretim merkezlerinden Mersin'de şeftali hasadı tarlada 2 lira 30 kuruştan sürerken, üreticiler geçen yıl 4 TL'den sattıkları ürünlerinin düşük fiyata gitmesine anlam vermediklerini belirterek, tüketicilere marketlerde yüksek fiyata satılmasına karşı 'Biz ucuz satıyorsak, vatandaşta ucuza yesin' diye çağrıda bulundu.
18.08.2022 Ekonomi
Fiyatlar dip yaptı! Görenler poşet poşet aldı
Fiyatlar dip yaptı! Görenler poşet poşet aldı Samsun'da semt pazarlarında yaşanan bolluk fiyatlara olumlu yansıdı. Karpuz 1,5, şeftali ve salatalık ise 5 TL'ye geriledi.
6.08.2022 Ekonomi
Sebze fiyatlarında büyük düşüş! Kilosu 5 liraya kadar indi...
Sebze fiyatlarında büyük düşüş! Kilosu 5 liraya kadar indi... Kocaeli’de pazarlarda Ağustos ayı bolluğu yaşanıyor. Tezgâhın en pahalısı kuru bamya olurken kilosu 40 liradan alıcı buluyor, 5 liraya kadar düşen şeftaliye ise rağbet arttı.
5.08.2022 Ekonomi
Ağustos takvimi 2022! Ağustos ayı özel günler ve haftalar neler? Ağustos ayı önemli günler!
Ağustos takvimi 2022! Ağustos ayı özel günler ve haftalar neler? Ağustos ayı önemli günler! Ağustos ayı başladı. Yeni ayın başlamasıyla o aya özel önemli günler ve haftalar için yapılan aramalar da başladı. İşte ağustos ayı özel günler ve haftalar…
1.08.2022 Gündem
Türkiye aşkına, vatan uğruna! 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, binler Saraçhane Meydanı'na akın ediyor...
Türkiye aşkına, vatan uğruna! 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, binler Saraçhane Meydanı'na akın ediyor... 15 Temmuz 2016 günü Türkiye, demokrasisine yönelen büyük tehlikeyi canlarını ortaya koyan halkın verdiği destansı mücadele sayesinde bertaraf etti. Millet iradesini hiçe sayan cuntacıların girişimi, sokaklara dökülen halk tarafından tarihin çöplüğüne gömüldü. O gün şehit ve gazi olan kahramanların anısı ise yaşatılmaya devam ediyor.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde “Türkiye Aşkına” temasıyla Türkiye genelinde ve yurt dışında binlerce anma etkinliği düzenleniyor.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Saraçhane Meydanı’nda gerçekleşecek etkinliklere katılacak ve millete seslenecek.
Etkinliğe MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.
15.07.2022 Gündem
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye bu hain tertibi boşa çıkardı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye bu hain tertibi boşa çıkardı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "15 Temmuz, darbelerle oluşan tarihi dönemin kapatıldığının tescil edildiği bir gecedir. Bu yönüyle 15 Temmuz'a çok net bir şekilde halk hareketi diyebiliriz. Böyle bir hareket dünya tarihinde de yoktur" dedi.
15.07.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Şeftali ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şeftali haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.