Savrun fayı nerede, Adana'da büyük deprem bekleniyor mu? Savrun fay hattı kaç km, aktif mi, Savrun fayı var mı, Adana'da büyük deprem olacak mı 2023?
Savrun fayı nerede, Adana'da büyük deprem bekleniyor mu? Savrun fay hattı kaç km, aktif mi, Savrun fayı var mı, Adana'da büyük deprem olacak mı 2023? Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Osmaniye ve Gaziantep'te de hissedildi. 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından yaklaşık 15 dakika içerisinde 3 artçı deprem daha oldu. Deprem çevre illerde de hissedildi. Adana'da meydana gelen 5,5'lik depremle ilgili açıklamam yapan Prof. Dr. Naci Görür, "6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var" dedi. Peki, Savrun fayı nerede, Adana'da büyük deprem mi bekleniyor? Savrun fay hattı kaç km, aktif mi, Savrun fayı var mı, Adana'da büyük deprem olacak mı 2023?
23.10.2023 Gündem
Savrun fayı nerede, kırıldı mı? Savrun fay hattı kaç km, nereden, hangi illerden geçiyor?
Savrun fayı nerede, kırıldı mı? Savrun fay hattı kaç km, nereden, hangi illerden geçiyor? İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş merkezli depremlerden olumsuz etkilenen Savrun Fayı'nın 20 kilometre uzunluğundaki kuzey segmentinin tetiklenip, 4 ve üstü çok sayıda deprem üreterek kırılmaya başladığını söyledi. Şimdiye kadar anaşok niteliğinde 15 günde kırılan Amanos, Narlı, Pazarcık, Erkenek, Doğanşehir Çardak, Antakya faylarına 8'inci fay olarak Savrun Fayı'nın da eklendiğine dikkat çeken Sözbilir, bunun bölgedeki fay tetiklenme mekanizmasının devam ettiğini göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi. Peki, Savrun fayı nerede, Savrun fay hattı kırıldı mı? Savrun fay hattı kaç km, nereden, hangi illerden geçiyor?
25.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri