Sanayi

Sanayi

Son dakika sanayi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sanayi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sanayi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sanayi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sanayi gelişmeleri de dahil olmak üzere 24.854 sanayi haberi bulunmuştur. Tüm sanayi haberleri aşağıda listelenmiştir.
TMSF, Mondihome’u satışa çıkardı
TMSF, Mondihome’u satışa çıkardı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Mondi Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satışa çıkardı. Şirketi hisse satışına ilişkin ilan, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı.
11.05.2024 Ekonomi
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlar şimdi yandı! Kapatma cezası geliyor
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlar şimdi yandı! Kapatma cezası geliyor Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını ağırlaştıran torba yasa teklifi Meclis Sanayi, Ticaret ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu’ndan geçti. Teklif ile satıcıların satış sonrası hizmetlerine de yeni kurallar getiriliyor. İşte detaylar...
11.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Önceliğimiz güven ortamını sağlamak"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Önceliğimiz güven ortamını sağlamak" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Önümüzdeki dönemde önceliğimiz ülkemizde yatırımcıların öncelik verdiği güven ortamını sağlamak, finansal istikrarı pekiştirmek, sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışını sağlamaktır" dedi.
10.05.2024 Ekonomi
Değer kaybı yüzde 74'e ulaştı! Beşiktaş hissesinde neler oluyor?
Değer kaybı yüzde 74'e ulaştı! Beşiktaş hissesinde neler oluyor? 24 Nisan 2024 tarihinden beri Beşiktaş'ın hisseleri düşüyor. 89.75 lira seviyesinden hisse 22.82 liraya kadar geriledi. Düşüşün sebebi bilinmezken, açıklama gelip gelmediği merak ediliyor.
10.05.2024 Şampiy10
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Kaynaklar yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata dönüşmeli" dedi. Şimşek ayrıca "Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Buna benzer yoğun şekilde yaptığımız çalışmalar var. Çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek" ifadesini kullandı.
10.05.2024 Ekonomi
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Komisyonda kabul edildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Komisyonda kabul edildi Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.
9.05.2024 Ekonomi
İŞKUR duyurdu! Bu meslekleri yapanlar işsiz kalmıyor! Kadroların yarısı boş, eleman bulunamıyor
İŞKUR duyurdu! Bu meslekleri yapanlar işsiz kalmıyor! Kadroların yarısı boş, eleman bulunamıyor Türkiye'de eleman açığı sorunu giderek büyüyor. İŞKUR'un verilerine göre sadece geçen ay açık 230 bini buldu. Gençlerin yoğun emek gerektiren işlere ilgisi giderek azalırken birçok sektörlerde ara eleman açığı büyüyor. Sanayi sektörünün yaşadığı istihdam krizi şimdi de hizmet sektörüne sıçradı. İŞKUR tek tek açıkladı. En çok aranan meslekler belli oldu.
9.05.2024 Çalışma Hayatı
Şehrin dinamiği üretimin kalbini harekete geçirdi: Türkiye’nin ilk sanayi temalı gençlik koşusu için gün sayılıyor
Şehrin dinamiği üretimin kalbini harekete geçirdi: Türkiye’nin ilk sanayi temalı gençlik koşusu için gün sayılıyor Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB)’nin bu yıl ulusal çapta 4’ncüsünü düzenleyeceği Türkiye’nin “Sanayi” temalı tek Gençlik Koşusuna hazırlanıyor. AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Türkiye’nin ilk sanayi temalı gençlik koşusunu gazetevatan.com için değerlendirdi.
8.05.2024 Adana
İkinci Türk astronot uçuşa hazırlanıyor
İkinci Türk astronot uçuşa hazırlanıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Astronotumuz Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024'te ABD'nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek." dedi.
7.05.2024 Gündem
İkinci Türk astronotun uzaya gidiş tarihi belli oldu
İkinci Türk astronotun uzaya gidiş tarihi belli oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, astronot Tuva Cihangir Atasever'in uzay seyahatiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
7.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.
6.05.2024 Gündem
Koton ne zaman borsada işlem görecek, Koton kaç lot verdi? KOTON halka arz sonuçları açıklandı! Koton borsa işlem tarihi…
Koton ne zaman borsada işlem görecek, Koton kaç lot verdi? KOTON halka arz sonuçları açıklandı! Koton borsa işlem tarihi… Koton Halka arz sonuçları açıklandı. Koton Mağazacılık 30,50 TL hisse payı ile geçtiğimi hafta halka arz olmuştu. Halka arz sonucunda 3.471.254 yurt içi bireysel yatırımcıya dağıtım yapıldı. Halka arz büyüklüğü 4.166.300.000 TL olarak gerçekleşti. Peki, Koton halka arz borsada ne zaman işlem görecek? Koton kaç lot verdi, Koton ne zaman işlem görmeye başlayacak?
6.05.2024 Ekonomi
Adana’da 2024 yılı sulama sezonu başladı! Milletin hizmetine sunuluyor
Adana’da 2024 yılı sulama sezonu başladı! Milletin hizmetine sunuluyor DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Adana‘da 2 Mayıs tarihinde başlayan 2024 yılı sulama sezonunda toplam 2 milyon 207 bin dekar tarım arazisinin sulanacağını söyledi.
7.05.2024 Adana
Antalya'daki teleferik kazasının bilirkişi raporunda 'mühendis' çelişkisi
Antalya'daki teleferik kazasının bilirkişi raporunda 'mühendis' çelişkisi Antalya’da yaşanan teleferik kazasına ilişkin bilirkişi raporunda, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın olurunun yeterli olduğu belirtilirken, sonrasında ise inşaat mühendisi onayı ve imzasının bulunmadığı ifadesine yer verildi.
5.05.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu: TÜRKSAT 6A’ya yeni logo
Bakan Uraloğlu duyurdu: TÜRKSAT 6A’ya yeni logo Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın üretim ve test süreçlerinin başarıyla tamamlandığını ve Haziran ayında Amerika’nın Florida eyaletindeki Space-X’in merkezine gönderileceğini hatırlatarak Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın logosunu belirlediklerini açıkladı.
5.05.2024 Gündem
Bakanlıktan, İzmir'deki yabancı istihdamına ilişkin açıklama
Bakanlıktan, İzmir'deki yabancı istihdamına ilişkin açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İzmir'de bir şirketteki grev kararının, Türk çalışanların işine son verilip yerlerine yabancı işçilerin istihdam edilmesi nedeniyle alındığı iddiasını yalanladı.
3.05.2024 Gündem
Başkan Kıvanç duyurdu! “Adana’nın ihracatı 1 milyar dolara ulaştı”
Başkan Kıvanç duyurdu! “Adana’nın ihracatı 1 milyar dolara ulaştı” Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana ihracatının 2024 yılı Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 artış ile 238 milyon 702 bin dolara ulaştığını belirtti. Başkan Kıvanç, “Adana olarak Ocak-Nisan 2024 döneminde ise 2023 yılının aynı dönemine göre Adana ihracatı yüzde 7,9 artış ile 1 milyar dolara ulaşmıştır” dedi.
3.05.2024 Adana
Giyim markası Koton halka arz Kaç gün sürecek?, Kaç lot verecek?
Giyim markası Koton halka arz Kaç gün sürecek?, Kaç lot verecek? Koton Mağazacılık ve Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arz için yaptığı başvuru 25 Nisan 2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.
2.05.2024 Ekonomi
Giyim markası Koton halka arz oluyor
Giyim markası Koton halka arz oluyor Koton Mağazacılık ve Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arz için yaptığı başvuru 25 Nisan 2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.
2.05.2024 Ekonomi
MSB kaynakları açıkladı: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği
MSB kaynakları açıkladı: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak sınır birliklerinin Türkiye’nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurmasına ilişkin, “Bu faaliyetler bizimle koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir. Bundan sonraki süreçte; PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir.” açıklamasını yaptı.
2.05.2024 Gündem
Adana Hacı Sabancı OSB'de 6. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması sonuçlandı
Adana Hacı Sabancı OSB'de 6. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması sonuçlandı Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (AOSB) ve Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu işbirliğinde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
1.05.2024 Adana
Oto tamir atölyelerinde çalışan emekçiler, işçiliğin geleceği için endişeli! Eleman yok
Oto tamir atölyelerinde çalışan emekçiler, işçiliğin geleceği için endişeli! Eleman yok Adana'nın Kozan ilçesinde oto tamir atölyelerindeki ustalar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de yoğun mesailerini sürdürürken, artık geleceğin işçi ve ustalarının yetişmediğini kaydetti.
2.05.2024 Adana
Bakan Kacır'dan KOBİ'lere müjde: 300 milyon avroluk finansmanı sunuyoruz
Bakan Kacır'dan KOBİ'lere müjde: 300 milyon avroluk finansmanı sunuyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "300 milyon avroluk bir finansmanı; dijital dönüşüm ve olgunluk değerlendirme analizi gerçekleştirerek, dijital dönüşüm ihtiyaçlarını tespit eden ve yol haritasını oluşturan KOBİ'lerimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.
30.04.2024 Ekonomi
Babası gözlerini kaybetti, tamirci oldu! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildi
Babası gözlerini kaybetti, tamirci oldu! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildi Aksaray'da 13 yaşındayken demir ustası babası Mehmet Kılıç geçirdiği kaza sonucu gözlerini kaybedince okulu bırakmak zorunda kalan ayakkabı tamircisi olan Turgut Kılıç, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle düzenlenecek program için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edildiğini söyledi.
30.04.2024 Gündem
İhracat verileri açıklandı: Dış ticarette azalma
İhracat verileri açıklandı: Dış ticarette azalma Mart ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 4,1, ithalat yüzde 6,3 azaldı.
30.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sanayi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sanayi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.