Sakarya Gaz Sahası

Sakarya Gaz Sahası

Son dakika Sakarya Gaz sahası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sakarya Gaz sahası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sakarya Gaz sahası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sakarya Gaz Sahası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sakarya gaz sahası gelişmeleri de dahil olmak üzere 130 sakarya gaz sahası haberi bulunmuştur. Tüm sakarya gaz sahası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması: Yaklaşık 2 milyon hanenin ihtiyacının karşılayacak
Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması: Yaklaşık 2 milyon hanenin ihtiyacının karşılayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz üretildiğini ve bunun 1,8 milyon hanenin ihtiyacını karşılayabileceğini bildirdi.
29.04.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar'dan Karadeniz gazı açıklaması: 40 milyon metreküpe çıkacak
Bakan Bayraktar'dan Karadeniz gazı açıklaması: 40 milyon metreküpe çıkacak Türkiye'nin enerji alanındaki atılımları katlanarak devam ediyor. Petrol, doğal gaz, yenilenebilir enerji alanındaki ivmesi her geçen gün artan yatırımların meyveleri alınmaya başlandı.
29.01.2024 Gündem
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Ekonomi
Karadeniz gazından ekonomiye dev katkı
Karadeniz gazından ekonomiye dev katkı Karadeniz'de son 3 ayda üretilen doğalgaz 284 milyon metreküpü aşarken, ekonomiye katkısı 4.3 milyar TL oldu. Günlük 1.5 milyon hanenin ihtiyacı karşılandı.
29.11.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar duyurdu: Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi
Bakan Bayraktar duyurdu: Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, geçtiğimiz yıl vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar lirasının devlet tarafından karşılandığını bildirdi.
17.11.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Doğal gazda dışa bağımlılığımızı yüzde 30 oranında azaltmış olacağız
Bakan Bayraktar: Doğal gazda dışa bağımlılığımızı yüzde 30 oranında azaltmış olacağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Sisteme verdiğimiz günlük 4 milyon metreküplük gazla yaklaşık 1,5 milyon hanenin günlük ihtiyacını karşılayabiliyoruz. İlk aşamada bu üretim günlük 10 milyon metreküpe, birkaç yılda ise 40 milyon metreküpe çıkacak. Böylece doğal gazda dışa bağımlılığımızı yaklaşık yüzde 30 oranında azaltmış olacağız" dedi.
13.10.2023 Gündem
Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir
Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Bakan Bayraktar "Farklı deniz yetki alanları karalarda lokasyonlarda, Hakkari'de, Eylül'de Van'da sondaj yapacağız" dedi.
28.08.2023 Ekonomi
Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfinin yıl dönümü! Faz-2 başlayacak
Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfinin yıl dönümü! Faz-2 başlayacak Zonguldak açıklarında Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğal gaz keşfinin üzerinden 3 yıl geçti. Karadeniz doğal gazı, '2020 yılında denizlerde yapılan en büyük keşif, milli imkanlarla yapılan ilk derin deniz keşfi' olarak tarihe geçti.
21.08.2023 Gündem
Bakan Bayraktar: 2024 yılı petrolde rekorlar yılı olacak
Bakan Bayraktar: 2024 yılı petrolde rekorlar yılı olacak Şırnak’ta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, 2023 yılında Türkiye Petrolleri inşallah bu sene bitmeden, yüzüncü yılın içerisinde tarihin en büyük üretim rakamına geçmiş olacak ve bir rekor kırmış olacak. Yani rekorlar yılı olacak. 2024 yılında yine Türkiye Petrolleri açısından fevkalade önemli. 70'inci yılında Türkiye Petrolleri inşallah bu üretim rekorlarının daha da yukarı taşıyacak ve 200 bin varil günlük üretime ulaşacak. Bu Türkiye’nin ihtiyacının yaklaşık yüzde 20’sini karşılanması anlamına geliyor” dedi.
24.06.2023 Ekonomi
Fatih yeni sondaja başladı! TPAO duyurdu
Fatih yeni sondaja başladı! TPAO duyurdu Türkiye'nin sondaj çalışmaları son hızla devam ediyor. Fatih sondaj gemisinin 135 milyar metreküp gaz keşfettiği Amasra-1 kuyusundan sonra Amasra-3'te yeni sondaj çalışmasına başladı.
6.05.2023 Ekonomi
Doğal gazda 1 ay faturasız dönem! 'Sıfır' yazacak, okuma yapılmışsa bedel iade edilecek
Doğal gazda 1 ay faturasız dönem! 'Sıfır' yazacak, okuma yapılmışsa bedel iade edilecek Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santralı alanında gazetecilere doğalgazda faturasız dönemin detaylarını anlattı. Enerjide yeni yatırımlarla yerli kaynakların payının giderek arttığını vurgulayan Dönmez, “Bunun en güzel örneği Karadeniz’de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğalgaz. Bu sayede abonelere fatura gidecek ama ödenecek tutar kısmında ‘sıfır’ yazacak” bilgisini verdi.
2.05.2023 Ekonomi
Bakan Soylu: “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı”
Bakan Soylu: “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa’da sivil toplum kuruluşları yetkilileriyle birlikte toplantıya katıldı. Bakan Soylu, “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı” şeklinde konuştu.
1.05.2023 Gündem
Karadeniz gazı devreye alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlarda 1 ay, sıcak su için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz
Karadeniz gazı devreye alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlarda 1 ay, sıcak su için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz Türkiye tarihinin en önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde ilk kez karaya ulaştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende müjdeleri açıkladı. Erdoğan, birinci müjdeyi, "Vatandaşlarımızın evlerinde ve mutfaklarında sıcak su tüketimindeki doğalgazı bir yıl ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe gelen doğalgaz tüketimi harcaması bir yıl boyunca faturalardan düşecek." dedi. İkinci müjdede ise "Bir ay süreyle de tüm kullanımlarda doğalgaz evlerde ücretsiz olacak." ifadelerini kullandı.
20.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazı devreye alındı! Tarihi yolculukta Berat Albayrak'ın sözleriyle başlamıştı
Karadeniz gazı devreye alındı! Tarihi yolculukta Berat Albayrak'ın sözleriyle başlamıştı Zonguldak'ta karadan 170 kilometrelik deniz açıklığından getirilecek olan yerli ve milli doğal gazın Filyos Limanı'ndaki hazırlıkları tamamlandı. Türkiye'nin 100. yılını kutlaması sebebiyle 2023 yılına atıfta bulunarak tören saat 20.23'te yapıldı. Türkiye için tarihi öneme sahip projede Berat Albayrak'ın payı var. Türkiye'nin enerjideki tarihi yolculuğu Albayrak'ın "Arama sondaj gemisi ile yılda en az Karadeniz'de 2 tane, Akdeniz'de 2 tane kuyu kazacağız" sözleriyle başlamıştı.
20.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazı için geri sayım! 'Herkesi mutlu edecek bir müjde geliyor'
Karadeniz gazı için geri sayım! 'Herkesi mutlu edecek bir müjde geliyor' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Dönmez, "Yarın gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazında tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan meşaleyi yakacak
Karadeniz gazında tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan meşaleyi yakacak Karadeniz gazı için yarın büyük gün. Saat 20.23’te yapılacak törenle Türkiye için tarihi meşale yanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Nisan akşamı meşaleyi yakacak.
19.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazı karada yanmaya başladı, test işlemleri sürüyor
Karadeniz gazı karada yanmaya başladı, test işlemleri sürüyor Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen Karadeniz Gazı 170 kilometrelik deniz açıklığından karaya ulaştı. İlk test için yanma işlemleri başlatıldı.
18.04.2023 Ekonomi
TPAO Genel Müdürü Bilgin: Doğal gaz, mayıs ayı başında tüm sisteme verilecek
TPAO Genel Müdürü Bilgin: Doğal gaz, mayıs ayı başında tüm sisteme verilecek TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, doğal gazın evlerde kullanılacağı net tarihin mayıs ayının ilk haftası olduğu belirterek, “Mayıs'ın ilk yarısında düşünülüyor. Yine seçimle ilişkilendirilecek ama öyle değil” dedi. 
14.04.2023 Gündem
Bakan Dönmez açıkladı, Bloomberg dünyaya duyurdu: Karadeniz gazı mayıs ayında evlerde kullanılacak!
Bakan Dönmez açıkladı, Bloomberg dünyaya duyurdu: Karadeniz gazı mayıs ayında evlerde kullanılacak! Türkiye Karadeniz gazı için geri sayıma geçti. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamayı sayfasına taşıyan ABD merkezli Bloomberg, bu gelişmeyi 'Türkiye, kendi bulduğu gazı Mayıs ayından itibaren evlere ulaştırmayı hedefliyor' başlığı ile okurlarına duyurdu.
9.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde...
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı mayıs ayı itibariyle evlerde kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Nisan'da açıklayacak, gündemi değiştirecek" dedi.
8.04.2023 Ekonomi
Yeni doğal gaz çalışması müjdesi! Bakan Dönmez duyurdu
Yeni doğal gaz çalışması müjdesi! Bakan Dönmez duyurdu Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği 710 milyar metreküplük doğal gaza ilişkin olarak çalışmalar son hızla devam ederken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yeni müjdelerde bulundu. Bakan Dönmez doğal gaz arama çalışmalarının Ordu ve Rize açıklarına kayabileceğini söyledi.
2.02.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez: 'Mukavemet' gemisi, deniz tabanındaki işlemler için filomuza katıldı
Bakan Dönmez: 'Mukavemet' gemisi, deniz tabanındaki işlemler için filomuza katıldı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'in derinliklerinden itibaren enerji üssü inşa ettiklerini belirterek, "Bunlar için de özel nitelikli, özel gemilere ihtiyacımız var. 'Mukavemet' adını verdiğimiz gemi, deniz tabanındaki işlemleri yapmak üzere filomuza katılmış durumda" dedi
23.01.2023 Ekonomi
Sakarya'da keşfedilen doğal gaz ile ilgili yeni hamle
Sakarya'da keşfedilen doğal gaz ile ilgili yeni hamle Türkiye için sevindiren gelişme. Gaz toplama ve dağıtım haznesi ÇEPNİ, Sakarya Gaz Sahası'nın ikinci üretim merkezinde yeni bir gelişme yaşandı.
6.01.2023 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama geldi! 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama geldi! 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti." diyerek yeni müjdeyi duyurdu. CNN TÜRK canlı yayınında Fulya Öztürk'ün konuğu olan Enerji Uzmanı İshak Turan "710 milyar metre küplük doğal gaz bize toplam tüketimimizi 12 yıl boyunca karşılayabilecek bir rakam. Türkiye önümüzdeki 50 yıl boyunca doğal gaz tüketimini buradaki tesisten sağlayabilecek" dedi.
27.12.2022 Ekonomi
Petrol ve doğal gaz keşfi ile ilgili flaş açıklama! Bölgeden açıklama geldi
Petrol ve doğal gaz keşfi ile ilgili flaş açıklama! Bölgeden açıklama geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğal gaz rezervlerindeki artış açıklamasını değerlendiren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim üyesi Dr. İshak Turan, "Umarım buradaki çalışmalar önceki yıllar gibi netice verir, 2023 yılında da benzer ek keşif ve müjdeleri bekliyoruz" dedi.
27.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sakarya Gaz Sahası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sakarya gaz sahası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.