Sahil Güvenlik

Sahil Güvenlik

Son dakika sahil güvenlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahil güvenlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahil güvenlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahil Güvenlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahil güvenlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.940 sahil güvenlik haberi bulunmuştur. Tüm sahil güvenlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı! Aylıklar iptal ediliyor paralar faiziyle geri alınıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı! Aylıklar iptal ediliyor paralar faiziyle geri alınıyor Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı. Eşe dosta işyerinde çalışmadığı halde sigorta yapanlar ile sahte işyeri girişiminde bulunanları hem parasal hem de cezai yaptırımlar bekliyor. Sahte sigortalı tespiti halinde; sahte olduğu tespit edilen hizmetler, bağlanan aylıklar iptal edilirken ödenmiş olan maaş ve diğer parasal değerler faiziyle geri alınıyor. İlgililer hakkında ise Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda yargı nezdinde cezai yaptırım süreci başlatılıyor.
29.05.2024 Ekonomi
İzmir'de yurt dışına kaçmaya çalışan 10 FETÖ şüphelisi yakalandı
İzmir'de yurt dışına kaçmaya çalışan 10 FETÖ şüphelisi yakalandı İzmir'de, MİT ve Ege Deniz Bölge Komutanlığı, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı çalışmayla yurt dışına kaçmaya çalışan 10 FETÖ/PDY şüphelisi yakalandı.
25.05.2024 Gündem
Emekliye çifte bayram müjdesi! SGK harekete geçti, İkramiye ve maaşlar o tarihte ödenecek
Emekliye çifte bayram müjdesi! SGK harekete geçti, İkramiye ve maaşlar o tarihte ödenecek Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Kurban Bayramı öncesi tarih netleşti. 16 milyon emeklinin merakla beklediği müjde geldi. Hükümet, Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyelerini ve maaşlarını yatıracak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandı. Haziran ayında emeklilere yapılacak maaş ödemeleri bayram nedeniyle erken tarihe çekilirken, maaşlara 3 bin TL ikramiye eklenmesi kararlaştırıldı. İşte detaylar...
25.05.2024 Ekonomi
Emniyet’e yeni atamalar! Bakan Yerlikaya duyurdu
Emniyet’e yeni atamalar! Bakan Yerlikaya duyurdu Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 2024 yılı genel atamaları gerçekleşti.
25.05.2024 Gündem
Kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu? Kuzen evliliklerinin yasaklanması iddiası: Kuzen evliliği yasak mı, yasal mı?
Kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu? Kuzen evliliklerinin yasaklanması iddiası: Kuzen evliliği yasak mı, yasal mı? Sosyal medyada ‘kuzen evliliklerinin yasaklanması gündemde’ haberi hızla yayıldı. Kuzen evliliklerinin yasaklanabileceği iddiası sonra vatandaşlar arama motorlarına yönelerek “Kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, gerçekten kuzen evliliği yasaklanıyor mu, yasal mı?
25.05.2024 Gündem
SGK resmen duyurdu! Hibe desteği sağlanacak, her ay asgari ücret tutarında ödeme yapılacak
SGK resmen duyurdu! Hibe desteği sağlanacak, her ay asgari ücret tutarında ödeme yapılacak Çalışanlara güzel haber! Hibe desteği verilecek. 25 ay boyunca devam edecek. Asgari ücret tutarındaki destek ödemesinden yararlanmanın bazı şartları bulunuyor. Bu şartları sağlayan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeden yararlanacak.
23.05.2024 Çalışma Hayatı
Devlet korumasında yetiştirilen gençler kamuya atandı!
Devlet korumasında yetiştirilen gençler kamuya atandı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla gerçekleşen Devlet korumasından yararlanarak yetişen 600 gencin kamu kurumlarına yerleştirilmesi kura töreni ile yapıldı.Bakanı Göktaş, 2003-2023 yılları arasında toplam 40 bin 991 genci kamuya yerleştirdiklerini vurguladı.
22.05.2024 Gündem
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenecek! Yeni dönem bugün başladı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenecek! Yeni dönem bugün başladı Türkiye'de sağlık hizmetlerine yeni bir dönem başlıyor. Yürürlüğe giren yeni uygulama ile vatandaşlar artık hastaneye gitmeden uzaktan muayene olabilecek. E-nabız üzerinden yapılacak muayene sonrası doktorlar da e-reçete üzerinden ilaç yazabilecek. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişikliği ile uzman hekimler tarafından uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin geri ödeme listesine alındığını bildirdi.
22.05.2024 Gündem
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi 2024: İkramiyeler bayramdan önce verilecek mi, bayram ikramiyesini kimler alacak?
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi 2024: İkramiyeler bayramdan önce verilecek mi, bayram ikramiyesini kimler alacak? Bu sene Kurban Bayram 16-19 Haziran’da idrak edilecek. Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri 2-5 Nisan arasında hesaplara yatırılınca, gözler Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihe çevrildi. Peki, emeklilere kurban bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak, emekli ikramiyeleri bayramdan önce hesaplara yatar mı? Bayram ikramiyesini kimler alacak?
22.05.2024 Ekonomi
SGK tarafından karşılanacak! Uzaktan muayene dönemi bugün başladı, E-nabız üzerinden yapılacak
SGK tarafından karşılanacak! Uzaktan muayene dönemi bugün başladı, E-nabız üzerinden yapılacak Türkiye'de sağlık hizmetlerine yeni bir dönem başlıyor. Yürürlüğe giren yeni uygulama ile vatandaşlar artık hastaneye gitmeden uzaktan muayene olabilecek. E-nabız üzerinden yapılacak muayene sonrası doktorlar da e-reçete üzerinden ilaç yazabilecek.
22.05.2024 Gündem
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı! Aylıklar iptal ediliyor paralar faiziyle geri alınıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı! Aylıklar iptal ediliyor paralar faiziyle geri alınıyor Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı. Eşe dosta işyerinde çalışmadığı halde sigorta yapanlar ile sahte işyeri girişiminde bulunanları hem parasal hem de cezai yaptırımlar bekliyor. Sahte sigortalı tespiti halinde; sahte olduğu tespit edilen hizmetler, bağlanan aylıklar iptal edilirken ödenmiş olan maaş ve diğer parasal değerler faiziyle geri alınıyor. İlgililer hakkında ise Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda yargı nezdinde cezai yaptırım süreci başlatılıyor.
20.05.2024 Ekonomi
Teleferik kazasında mahsur kalanları 120 saniyede kurtardılar!
Teleferik kazasında mahsur kalanları 120 saniyede kurtardılar! Antalya'da 12 Nisan'da Sarısu Teleferik İstasyonu'nda meydana gelen kaza sonrası 1 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı. 36 kabinde mahsur kalan 174 kişi, 23 saatlik çalışmayla kurtarıldı. Olay yerine 22 dakikada ulaşan ilk ekibin JAK timleri olduğu ve 30 kiloluk ekipmanlarıyla mahsur kalanları 2 dakikada tahliye ettikleri belirtildi.
16.05.2024 Gündem
Deniz Kuvetleri Tatbikatı'nda yerli silah sistemleri dikkat çekiyor!
Deniz Kuvetleri Tatbikatı'nda yerli silah sistemleri dikkat çekiyor! Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurları arasında müşterek çalışabilirlik usullerinin denenmesi amaçlanan Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatına katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Yerli ve milli imkan ve kabiliyetler ile inşa edilmiş olan çok sayıda platformumuz ve platformlarımıza entegre radar, elektro-optik, mühimmat, alt sistem, faydalı yük, elektronik bileşen ve yazılımlarımız ile savunma sanayimiz tarafından geliştirilen birçok yerli ve milli ürün de yer almaktadır" dedi.
15.05.2024 Gündem
Sahte rapor alıp tatile gitti! ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan hapis cezası aldı
Sahte rapor alıp tatile gitti! ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan hapis cezası aldı Konya'da Özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U., hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp tatile gitti. Sahte raporla tatile çıktığını öğrenen rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle açılan davada, 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan 5 ay hapis cezası aldı.
15.05.2024 Gündem
Çalışanları kapsıyor, rapor alanlar dikkat! Paralar geri istenebilir
Çalışanları kapsıyor, rapor alanlar dikkat! Paralar geri istenebilir Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. Rapor parası olarak bilinen iş göremezlik ücreti ile ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. İşçinin tedavisi bitmeden işe başlaması durumunda sürekli iş göremezlik gelirinin kesileceğini söyleyen SGK Uzmanı Dilek Ete, sürekli ve geçici iş göremezlik süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı. İşte detaylar...
15.05.2024 Çalışma Hayatı
SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek açıklaması!
SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek açıklaması! Adana'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Canbolat, 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Vatandaşlara sosyal güvenlik sisteminin işleyişi, hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi verileceğini belirten Canbolat, “Toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.
14.05.2024 Adana
SGK uzmanı Özgür Kaya hayatını kaybetti
SGK uzmanı Özgür Kaya hayatını kaybetti Katıldığı televizyon programlarıyla tanınan sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya hayatını kaybetti. Kaya'nın akciğer yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü belirtiliyordu.
14.05.2024 Gündem
Tamamlayıcı sağlık sistemine ne zaman geçilecek? SGK düğmeye basmıştı, detaylar ortaya çıktı
Tamamlayıcı sağlık sistemine ne zaman geçilecek? SGK düğmeye basmıştı, detaylar ortaya çıktı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda da sosyal güvenlik sistemi ile kişilere sağlık güvencesi sağlanması amacıyla tamamlayıcı sağlık sisteminin destekleneceği yer alıyor. SGK kapsamında olan 4 milyon kişinin tamamlayıcı sağlık sigortası bulunuyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK ile anlaşmalı özel hastanelerin ayakta ve yatarak tedavilerde talep edeceği her türlü fark ücretini karşılıyor. Yani, sigorta SGK’nın ödediğinin üzerini tamamlıyor. İşte tamamlayıcı sağlık sistemi ile ilgili detaylar...
13.05.2024 Ekonomi
SGK duyurdu! Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı
SGK duyurdu! Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 10’u yerli üretim olmak üzere 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı.
9.05.2024 Gündem
Memur ve emekliye zam! Enflasyon rakamları sonrası oran belli oldu, en düşük emekli maaşı…
Memur ve emekliye zam! Enflasyon rakamları sonrası oran belli oldu, en düşük emekli maaşı… Memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor. Mart ayı enflasyon rakamları memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı için belirleyici oluyor. İşte zammı belirleyecek dördüncü veri açıklandı. Nisan verisiyle 4 aylık zam oranı kesinleşmiş oldu. Öte yandan enflasyon rakamları sonrası en düşük emekli maaşı için 2 farklı tahmin ortaya çıktı. İşte detaylar...
3.05.2024 Ekonomi
Yeni doğan bebekler üzerinden dolandırıcılık! 6 hastaneye baskın: 14 doktor ve 17 hemşire gözaltında
Yeni doğan bebekler üzerinden dolandırıcılık! 6 hastaneye baskın: 14 doktor ve 17 hemşire gözaltında İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı.. Doktorlar Fırat S. ile İlker G'nin, irtibatlı oldukları 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla ortak hareket ettiği tespit edildi. Operasyon kapsamında 6 hastanede arama yapıldığı öğrenildi. Öte yandan operasyonda 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ele geçirildi
27.04.2024 Gündem
SSK çalışanlarına maaş gibi destek ödemesi! Her ay 12 bin TL hesaplara yatırılacak
SSK çalışanlarına maaş gibi destek ödemesi! Her ay 12 bin TL hesaplara yatırılacak  Destek ödemesi ile ilgili detaylar netleşti. Annelere 325 euro destek ödemesiyle ilgili ayrıntılar belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Avrupa Birliği destekli projeyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 euro destek verecek. Peki, annelere 325 euro destek ödemesi başvuruları nasıl yapılacak, başvuru şartları neler? İşte detaylar...
26.04.2024 Çalışma Hayatı
Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın
Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın Mısır’dan Bulgaristan’a seyir halindeki kuru yük gemisinin makine dairesinde Çanakkale Boğazı Akbaş önlerinde yangın çıktı. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Boğazı’nda ‘Ak Discovery' isimli 107 metrelik kuru yük gemisinde çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı.
25.04.2024 Gündem
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Mart ayında yüzde 17,1 arttı
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Mart ayında yüzde 17,1 arttı TÜİK verilerine göre Mart ayında 226 bin 617 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
25.04.2024 Ekonomi
SGK tek tek tespit ediyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor
SGK tek tek tespit ediyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor.
25.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sahil Güvenlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahil güvenlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.