Psikiyatri uzmanının yazdığı reçeteyle uyuşturucu ticareti yaptılar! Operasyonla klinik mühürlendi
Psikiyatri uzmanının yazdığı reçeteyle uyuşturucu ticareti yaptılar! Operasyonla klinik mühürlendi Konya'da polisin psikiyatri uzmanı doktor Ferit Karaduman'ın özel kliniğinde para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçete ettiği bilgisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında düzenlediği operasyonla yakalandı. Yapılan operasyonda 51 kişi gözaltına alındı, 35 şüphelinin ise tutuklandığı açıklandı.
3.05.2024 Gündem
Kronik yorgunluğa dikkat!
Kronik yorgunluğa dikkat! Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Öztepe Yavaşcı, kronik yorgunluğun en önemli tedavisinin kişinin yeterli istirahatı sağlaması olduğunu söyledi.
11.09.2020 Sağlık
Doğum sonrası depresyondan kurtulmak mümkün mü, tedavisi var mı?
Doğum sonrası depresyondan kurtulmak mümkün mü, tedavisi var mı? Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nazan Aydın cevaplıyor; Doğum sonrası depresyondan kurtulmak mümkün mü, tedavisi var mı? Öncelikle doğum sonrası dönemde kendini daha keyifsiz ve daha üzgün hisseden kişilerin bu durumu bir başkasıyla paylaşmaları tedavide atılacak ilk adımdır. Sıkıntıların ve hüzünlerin paylaştıkça azalacağını unutmamamız gerekir. Doğum sonrası depresyonun şiddeti fazlaysa bir ruh sağlığı uzmanından yardım alınmalıdır. Gerektiğinde psikoterapi, ilaç tedavisi ve destek gruplarıyla bu hastalığın tedavisi mümkündür.
17.05.2016 Sağlık
Doğum sonrası depresyon neden olur, kişi üzerinde etkisi nasıldır?
Doğum sonrası depresyon neden olur, kişi üzerinde etkisi nasıldır? Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nazan Aydın cevaplıyor; Doğum sonrası depresyon neden olur, kişi üzerinde etkisi nasıldır? Doğum sonrası depresyonu, doğum sonrası ilk hafta içerisinde sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır ve maalesef doğum yapan her 7 kadından 1’inde görülmektedir. Doğum sonrası depresyonu yaşayan annelerin bu durumu anlatamamaları, yaşadıklarını başkalarıyla paylaşmaktan çekinmeleri depresyonu kendi içerilerinde yaşamalarına sebep olur.
17.05.2016 Sağlık
Doğum sonrası depresyon
Doğum sonrası depresyon Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nazan Aydın cevaplıyor; Doğum sonrası depresyon Aileye yeni bir bireyin katılacağı haberi, ardından gelen gebelik süreci ve gebelik sonrası dönem mutluluk verici bir süreç olarak yaşanır. Ancak bazen işler yolunda gitmeyebilir ve anne beklediği şekilde huzurlu hissetmeyebilir. Bebeğine bakım verirken çoğu annenin hissettiği duyguları huzuru bir şekilde hissedemeyebilir.
17.05.2016 Sağlık