Plajlar

Plajlar

Son dakika plajlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan plajlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını plajlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Plajlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan plajlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 336 plajlar haberi bulunmuştur. Tüm plajlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'nın büyüleyici plajları! Şehir merkezine sadece 1 saat mesafede
Adana'nın büyüleyici plajları! Şehir merkezine sadece 1 saat mesafede Tarihi, kültürü ve eşsiz mutfağıyla Türkiye'nin gözbebeği olan Adana tatil için yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra plajlarıyla da dikkat çeken Akdeniz'in incisi Adana turizm açısından bir çekim noktası olmak üzere. İşte kente bağlı üç ilçenin güzel kumsallarından bir kaç tanesi...
20.03.2024 Adana
Adana’nın en güzel ve en iyi 8 plajı! Şehir merkezine sadece 1 saat mesafede
Adana’nın en güzel ve en iyi 8 plajı! Şehir merkezine sadece 1 saat mesafede Tarihi, kültürü ve eşsiz mutfağıyla Türkiye'nin gözbebeği olan Adana tatil için yerli ve yabancı turistler içinde benzersiz olanaklar sunuyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra plajlarıyla da dikkat çeken AK Deniz'in incisi Adana turizm açısından bir çekim noktası olmak üzere. İşte kente bağlı üç ilçenin güzel kumsallarından bir kaç tanesi...
6.03.2024 Adana
Ortak Kullanım Alanları Nerelerdir? Ortak Kullanım Alanlarına Örnekler...
Ortak Kullanım Alanları Nerelerdir? Ortak Kullanım Alanlarına Örnekler... Sadece kişiye özel olmayan, diğer insanların da yararlanabildiği birçok mekan bulunmaktadır. Bu mekan ya da yerleşim bölgelerine ortak kullanım alanları adı verilmektedir. Adından anlaşıldığı üzere bulunanların yerlerin ortaklaşa kullanılıyor oluşu kişiler açısından birçok sorumluluk getirmektedir. Bu sorumluluklardan birisi ise bu alanları temiz tutmaktır. Temiz ve dağıtılmamış bir biçimde başka kişilerin de kullanmasına olanak sağlamalı gelecek nesillerin kullanımı için de özen gösterilmelidir.
4.01.2024 Yaşam
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Cezayir, Afrika'nın kuzey bölümünde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları arasında Mali, Fas, Nijer, Libya ve Tunus yer almaktadır.
4.09.2023 Eğitim
Kandıra'da 'mavi bayraklı' plajlar hariç denize girmek yasaklandı
Kandıra'da 'mavi bayraklı' plajlar hariç denize girmek yasaklandı Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle Kerpe, Kovanağzı, Miço Koyu, Cebeci, Kumcağız plajları dışındaki tüm plajlarda denize girmek yasaklandı.
25.08.2023 Yaşam
Karadeniz'de yine can pazarı! Çocukların feryadı yürekleri dağladı
Karadeniz'de yine can pazarı! Çocukların feryadı yürekleri dağladı Yozgat’tan Samsun'a gelen ve serinlemek için denize giren aileden 5 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Denizde kaybolan aile fertlerini dalgıçlar kısa sürede bularak sağ çıkardı, çocukların anne-babalarının peşinden feryatları ise yürekleri dağladı.
18.08.2023 Yaşam
Ege'de tedirgin eden görüntü! Plajlar bomboş kaldı
Ege'de tedirgin eden görüntü! Plajlar bomboş kaldı İzmir'in turistik ilçesi Foça sahillerinde ortaya çıkan koyu mavi renkli, uzun kuyruklu denizanası yoğunluğu bugün de görüldü. Halkın tedirgin olduğu bölgede bazı plajlar da boş kaldı.
18.08.2023 Yaşam
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı!
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı! Sahil ve plajların özel işletmelerde olması nedeniyle giriş ücreti alınması vatandaşı kızdırdı. 'Havlu hareketi' yapmaya başlayan tatilciler yürüyüş düzenlemeye başladı.
16.08.2023 Gündem
Resmen talep yağıyor! Asgari ücretle çalışacak personel bulunmuyor
Resmen talep yağıyor! Asgari ücretle çalışacak personel bulunmuyor Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, savaş sonrası Rusya ve Ukrayna'dan gelen göçün özellikle 2 sektörü etkilediğini belirtip, "Kuaförler ve güzellik salonlarında işler artmış durumda. Yine aynı şekilde fotoğrafçılık sektöründe de ciddi artış olduğu belirtiliyor" dedi. Fotoğrafçı Aytaç Develi de genelde plajlar, tarihi ve doğal alanlarda turistler veya yerleşik yabancılardan yoğun fotoğraf çekimi talebi aldıklarını söyledi.
14.08.2023 Yaşam
Fırtına alarmı! Tüm plajlar kapatıldı
Fırtına alarmı! Tüm plajlar kapatıldı Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde 'fırtına' uyarısı sonrası tüm plajlar halka kapatıldı. Ayrıca Sarıyer Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada denize girmenin yasaklandığı bildirildi.
13.08.2023 Gündem
Dünyaca ünlü Akvaryum koyuna giriş-çıkışında büyük kriz! Mülk sahibi 150 lira alıyor
Dünyaca ünlü Akvaryum koyuna giriş-çıkışında büyük kriz! Mülk sahibi 150 lira alıyor Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesinde dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nda 2 kez yaşanan kapı krizi ve giriş ücreti krizinin ardından bu kez de Akvaryum Koyu'na ulaşan yola mülk sahibi tarafından demir kapı ile koya giriş-çıkış saati koyması kriz yaşanıyor. Dün saat 19.00'da koydan çıkarılmak istenen tatilciler Jandarma'yı çağırdı. Koya gelen Jandarma tatilcilere, ‘Şahıs arazisi olduğu için kapatma hakkı var’ uyarısında bulundu. Tatilciler ise, duruma ‘saat 9’a kadar buradayım çıkmıyorum’ diyerek, tepki gösterdi.
7.08.2023 Yaşam
Dünyanın en iyi 50 plajı açıklandı: Listede Türkiye'den de bir yer var!
Dünyanın en iyi 50 plajı açıklandı: Listede Türkiye'den de bir yer var! Bu sıcak havalarda herkes buz gibi bir denize girip güneşlenmek ister. Dünyanın birçok yerinde görülmeye değer harikulade plajlar var. 2023'ün en iyi plajları listesini hazırlayan Big 7 Travel, 50 olağanüstü güzellikte plaj seçti. Dünyanın en iyi 50 plajı arasında Türkiye'nin de gözde plajlarından biri yer alıyor.
6.08.2023 Yaşam
Mehmet Özhaseki: Mavi Bayraklı plaj sayısı 551’e yükseldi
Mehmet Özhaseki: Mavi Bayraklı plaj sayısı 551’e yükseldi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Mavi Bayraklı plaj sayısının bu yıl 551’e yükseldiğini açıklayarak, “Mavi Bayraklı plaj sıralamasında dünya üçüncüsü olan ülkemizin eşsiz güzellikteki plajlarını ve denizlerimizi koruyor, yarınlarımıza temiz bir çevre bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.
23.07.2023 Gündem
İstanbul'da çılgın tarife: Havuza girmek 295 euro
İstanbul'da çılgın tarife: Havuza girmek 295 euro Kurban Bayramı ile birlikte yaz sezonu resmen açıldı. Birçok kişi Ege ve Akdeniz sahillerinin yolunu tuttu. Tatili İstanbul’da geçirmek isteyenler ise her sezon olduğu gibi özel plajlar ve otellerin havuzlarını tercih ediyor. Yeni sezonda otellerin havuz tarifesi yüksek. Boğaz kenarındaki Çırağan Palace Kempinski havuz için kişi başı 295 Euro ücret isterken, Four Seasons’ta 2 bin 850 TL, Hilton’da 2 bin 200 TL tarife uygulanıyor. Anadolu Yakası’nda fiyatlar 400 TL’den başlıyor.
29.06.2023 Ekonomi
Türkbükü Halk Plajı, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın katılımıyla açıldı
Türkbükü Halk Plajı, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın katılımıyla açıldı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Muğla'nın Bodrum ilçesinin Türkbükü ve Torba mahallelerine 2 yeni halk plajı yapıldı. Türkbükü'ndeki halk plajının açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Alpaslan, "Bu sene 2'si Bodrum'da olmak üzere 5 halk plajımız daha hizmete girmiş bulunmakta. Ücretsiz halk plajları, dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın konforlu tatil yapmaları için sunmuş olduğumuz bir hizmet" dedi.
27.06.2023 Yaşam
İstanbul'da fiyatlar yükseldi, tatil bölgelerini aratmıyor! Kişi başı 150 TL'den başlıyor
İstanbul'da fiyatlar yükseldi, tatil bölgelerini aratmıyor! Kişi başı 150 TL'den başlıyor Sadece bir mavi bayraklı plajın bulunduğu İstanbul'da sahillerde hareketlilik başladı. Denize girmek isteyenler bazı noktalarda ücretsiz halk plajlarını, belirli noktalarda da özel plaj işletmelerini tercih ediyor. Bazı vatandaşlar plajlara girişte alınan ücretlerden şikayetçi.
25.06.2023 Gündem
Plaj ücretleri cep yakıyor! Kişi başı 5 bin TL isteyen de var, Euro ile ödeme talep eden de...
Plaj ücretleri cep yakıyor! Kişi başı 5 bin TL isteyen de var, Euro ile ödeme talep eden de... Bu yaz tatil yapmak isteyenlerin bütçesini sadece otel ücretleri değil aynı zamanda plaj ücretleri de zorlayacak.. Bazı plajlar giriş ücreti istemezken, bazıları Euro ile ücret talep ediyor. Bodrum’da denize girmek için kişi başı 5 bin TL’yi aşan ücret isteyen de var, 250 TL isteyen de. Çeşme’de ise fiyatlar 300 TL’den başlıyor 3.500 TL’ye kadar çıkıyor. İşletmelere göre maliyet nedeniyle fiyat artışı devam edecek.
8.06.2023 Ekonomi
Fiyatlar 100 TL'den başlıyor! Hafta sonu için İstanbul'a yakın tatil rotaları...
Fiyatlar 100 TL'den başlıyor! Hafta sonu için İstanbul'a yakın tatil rotaları... Yaz geldi İstanbul ve çevresindeki plajlar hafta sonundan itibaren açılmaya başlıyor. Plaj fiyatları Adalar’da kişi başı 100 liradan başlıyor 350 liraya kadar çıkıyor. Kilyos ve Şile’de ise ücret 250-350 lira. Vatandaşlar Şile, Maşukiye, Sapanca, Güzeldere, Topuk Yaylası, Cumalıkızık ve Gölyazı turları için ise kişi başı ortalama 350-400 liralık bir bütçe ayırmak zorunda.
31.05.2023 Ekonomi
Türkiye'de Mavi Bayraklı plajların sayısı yükseldi
Türkiye'de Mavi Bayraklı plajların sayısı yükseldi Türkiye’de, temiz denizlerin göstergesi olarak kabul edilen mavi bayrağa sahip plajların sayısı yükselmeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu eksende 2023 yılında 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatın Mavi Bayrak ödüllerini kazandığını açıkladı.
25.05.2023 Yaşam
Türkiye'nin 'Mavi Bayrak'lı plaj sayısı 551'e ulaştı
Türkiye'nin 'Mavi Bayrak'lı plaj sayısı 551'e ulaştı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'de 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatın ‘Mavi Bayrak’ almaya hak kazandığını duyurdu.
24.05.2023 Gündem
Bodrum'da '1 milyon turist' hedefine ulaşıldı
Bodrum'da '1 milyon turist' hedefine ulaşıldı Muğla'nın Bodrum ilçesinde 'sarı yaz' döneminin başlaması ile plajlar, yabancı turistlere kaldı. Turizmde '1 milyon yabancı turist' hedefine ulaşıldığını belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "Okulların açılmasıyla birlikte iç pazarda daralma mevcut. Şu an İngiltere başta olmak üzere Rusya ve Polonya gibi ülkeler Bodrum pazarında" dedi.
3.10.2022 Gündem
Bodrum'da plajlar yabancı turistlere kaldı
Bodrum'da plajlar yabancı turistlere kaldı Muğla’nın Bodrum ilçesinde, eğitim öğretim yılının yarın başlayacak olması nedeniyle plajlarda yerli turist sayısı azalırken, yabancı turistler denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkardı.
11.09.2022 Yaşam
Ne Bodrum, ne Antalya... Nem oranı yüzde 83'e çıktı, herkes oraya akın etti
Ne Bodrum, ne Antalya... Nem oranı yüzde 83'e çıktı, herkes oraya akın etti Düzce'nin Akçakoca ilçesinde nem oranı yüzde 83'e çıktı, sahil ve plajlar tıklım tıklım doldu. İlçedeki pansiyon ve otellerdeki doluluk oranının ise yüzde 90'a çıktığı öğrenildi.
22.08.2022 Yaşam
Sıcak hava nedeniyle Kuşadası'nda plajlar doldu! Giriş yasaklandı
Sıcak hava nedeniyle Kuşadası'nda plajlar doldu! Giriş yasaklandı Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sıcak havadan bunalan yerli halk ve tatilciler plajları doldurdu. Sıcak hava nedeniyle yangın riskine karşı Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı giriş ve çıkışlara kapatıldı.
23.07.2022 Yaşam
Kuşadası'nda plajlar doldu, Milli Park yangın riskine karşı kapatıldı
Kuşadası'nda plajlar doldu, Milli Park yangın riskine karşı kapatıldı Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sıcak havadan bunalan yerli halk ve tatilciler plajları doldurdu. Sıcak hava nedeniyle yangın riskine karşı Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı giriş ve çıkışlara kapatıldı.
23.07.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Plajlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki plajlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.