Orman Genel Müdürlüğü

Orman Genel Müdürlüğü

Son dakika Orman Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Orman Genel Müdürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Orman Genel Müdürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orman Genel Müdürlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orman genel müdürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.037 orman genel müdürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm orman genel müdürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlık ve kamu kurumlarına 647 yeni kadro! Resmi Gazete'de yayımlandı
Bakanlık ve kamu kurumlarına 647 yeni kadro! Resmi Gazete'de yayımlandı Bazı kamu kurumlarına yeni kadro ihdas edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.04.2024 Gündem
Yeşil deniz kaplumbağalarının yuvası çöl olmayacak! Harekete geçildi
Yeşil deniz kaplumbağalarının yuvası çöl olmayacak! Harekete geçildi Adana Orman Bölge Müdürlüğü Ağyatan Lagünü ile Akdeniz arasında kalan 445,6 hektar kumul alanda 7 milyon fidan dikerek, kumul erozyonu ile mücadele edip, yeşil deniz kaplumbağaların yuvasının çöl olmaktan kurtarılacağını bildirdi.
21.02.2024 Adana
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
Ziya Polat kimdir? Adıyaman AK Parti belediye başkan adayı Ziya Polat nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Ziya Polat'ın biyografisi
Ziya Polat kimdir? Adıyaman AK Parti belediye başkan adayı Ziya Polat nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Ziya Polat'ın biyografisi AK Parti Adıyaman Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Polat oldu. Ziya Polat'ın hayatı ve kariyeri 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde oy kullanacak olan vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, Ziya Polat kimdir, nereli, kaç yaşında?
18.01.2024 Gündem
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Coğrafi Bilgi Sistemleri (Cbs) Nedir, Ne İşe Yarar? Cbs Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Coğrafi Bilgi Sistemleri (Cbs) Nedir, Ne İşe Yarar? Cbs Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Coğrafi bölgelerin tamamında ilgili bölgeyi tanımlamak amaçlı CBS büyük önem taşımaktadır. Bu durum aynı zamanda Coğrafi bilgi sistemi şeklinde anlatılabilir. Bu sistemi kullanan kişiler ise Coğrafi bilgi sistemi bölümü mezunu olarak farklı yerlerde görevlerini gerçekleştirirler.
16.12.2023 Eğitim
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Sakla Beni dizisi hangi kanalda? Sakla Beni hangi gün saat kaçta başlıyor?
Sakla Beni dizisi hangi kanalda? Sakla Beni hangi gün saat kaçta başlıyor? Sakla Beni dizisi hangi kanalda sorusunun yanıtı merak ediliyor. Uraz Kaygılaroğlu, Asude Kelebek, Cemre Baysel'in başrollerinde yer aldığı dizi Perşembe günleri yayınlanıyor. Geçtiğimiz hafta ekran macerasına başlayan OGM Pictures yapımı Sakla Beni saat kaçta başlıyor? Detaylar haberimizde.
9.11.2023 Televizyon
Sakla Beni Gülseren Budayıcıoğlu hikayesi mi? Sakla Beni dizisi sonunda ne oluyor?
Sakla Beni Gülseren Budayıcıoğlu hikayesi mi? Sakla Beni dizisi sonunda ne oluyor? Sakla Beni dizisi 1 bölümüyle ekrana bu akşam geliyor. Star Tv'de yayınlanacak ve başrollerinde Uraz Kaygılaroğlu, Cemre Baysel, Asumab Kelebek arasında kıskançlıkla bağlanan bir hikayeyi ekrana taşıyacak. OGM Pictures yaptımı dizinin yönetmenliğini Nadim Güç yapıyor. Seyirci, uzun süredir tanıtımları dönen Sakla Beni dizisinin gerçek hikayeden uyarlandığı konusunda habeleri takip ediyor. Olay örgüsü ve oyuncularıyla dikkat çeken Sakla Beni Gülseren Budayıcıoğlu kitabı mı sorusu da gündemdeki yerini aldı. Peki Sakla Beni dizisi sonunda ne oluyor? İşte detaylar...
2.11.2023 Televizyon
Sakla Beni dizisi konusu nedir? Sakla Beni oyuncuları kimler? Star Tv dizisi Sakla Beni nerede çekiliyor?
Sakla Beni dizisi konusu nedir? Sakla Beni oyuncuları kimler? Star Tv dizisi Sakla Beni nerede çekiliyor? Sakla Beni dizisi 1 fragmanı yayınlandı. Star Tv'de yayınlanacak dizinin başrollerinde Uraz Kaygılaroğlu, Cemre Baysel, Asude Kelebek yer alıyor. OGM Pictures yapımcılığında gerçekleşen ve yönetmenliğini Nadim Güç'ün yaptığı Sakla Beni dizisi konusu nedir? Armağan Gülşahin'in senaryosunu yazdığı Sakla Beni dizisi oyuncuları kimler? İşte detaylar...
2.11.2023 Televizyon
İzmir'de yangına müdahale eden helikopter baraja düştü! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı
İzmir'de yangına müdahale eden helikopter baraja düştü! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan bir helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı'na düştüğünü, görevli dört mürettebattan birinin sağ olarak kurtarılırken, diğer üç mürettebatın arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
17.09.2023 Gündem
Kırklareli'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi
Kırklareli'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi Kırklareli' de sel felaketinde kayıp olan 2 kişiden 1' inin cansız bedenine ulaşıldı. Ölü sayısı 5' e yükselirken, kayıp 1 kişiyi arama çalışması sürüyor.
6.09.2023 Gündem
Sultangazi Kent Ormanı'nda yangın!
Sultangazi Kent Ormanı'nda yangın! Sultangazi Kent Ormanın'nda yangın çıktı. Yangın helikopterlerinin havadan müdahalesiyle alevler kısa sürede kontrol altına alındı.
3.09.2023 Gündem
Çanakkale'yi 30 yıllık ahşap elektrik direği yaktı! Yangın kontrol altına alındı
Çanakkale'yi 30 yıllık ahşap elektrik direği yaktı! Yangın kontrol altına alındı Salı günü başlayan yangın Çanakkale'de 1500 hektardan fazla ormanlık alanı küle çevirdi. Damyeri köyünde başlayan yangında alevlerin etrafı çevrildi. Damyeri köyü sakini ve ilk ihbarı yapan kişi Ali Güçlü elektrik direğindeki kablolardan düşen kıvılcımların otları tutuşturmasıyla yangının çıktığını söyledi. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale orman yangını kontrol altına alındığını bildirdi. Yaklaşık, 4 bin 80 hektar alan yangından etkilendi.
24.08.2023 Gündem
Çanakkale orman yangını söndürüldü mü, son durum ne? Orman yangını ne durumda, Çanakkale yangını hangi bölgelerde devam ediyor, söndü mü?
Çanakkale orman yangını söndürüldü mü, son durum ne? Orman yangını ne durumda, Çanakkale yangını hangi bölgelerde devam ediyor, söndü mü? Çanakkale'nin Damyeri mevkiinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangında son durum vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Tedbir amacıyla 10 köy boşaltıldı, evler hasar gördü. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yangına müdahalenin aralıksız sürdüğü belirtilerek, "Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden toplam; 2 bin 240 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 araç ve iş makinesi sevk edilmiştir. Bölgedeki 10 köyde 337 hane ve 1104 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlarımıza ve personele yemek ve içecek ikramı yapılmaktadır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi. Peki, Çanakkale orman yangını söndürüldü mü? Çanakkale orman yangını nerede çıktı, Çanakkale yangını hangi bölgede?
23.08.2023 Gündem
Çanakkale'de orman yangını! Yerleşim yerleri boşaltıldı
Çanakkale'de orman yangını! Yerleşim yerleri boşaltıldı Çanakkale'de orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada orman yangını nedeniyle arazöz ve iş makinalarının yoğun olarak çalışmasından dolayı vatandaşların acil durumlar dışında Çanakkale-İzmir Yolu'nu kullanmamaları istendi. Çanakkale'de orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken şehir merkezi adeta duman altında kaldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale Kepez Bölgesi'nde yaşanan orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiğinin güney-kuzey yönlü geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü'nde, ülke genelinde çıkan yangınlara ilişkin açıklama yaptı.
22.08.2023 Gündem
5 ilde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor
5 ilde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor Bolu'nun Göynük ilçesinde, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Antalya'nın Akseki ilçesinde ve Eskişehir'in Alpu ilçesinde orman yangını çıktı. Bingöl'ün Genç ilçesinde ise dün çıkan orman yangını kontrol altına alınmak üzereyken rüzgarın etkisiyle büyüdü. Orman yangınlarına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Öte yandan Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman yangınının, büyüme eğiliminde olduğu bildirildi.
15.08.2023 Gündem
Yalı Çapkını dizisinde ünlü oyuncu veda etti, Seyran ve Ferit baş başa kaldı!
Yalı Çapkını dizisinde ünlü oyuncu veda etti, Seyran ve Ferit baş başa kaldı! Yalı Çapkını dizisinde esas hikaye yeni sezonda başlıyor. Geçtiğimiz sezona damga vuran OGM Pictures yapımı Yalı Çapkını dizisinde flaş bir ayrılık haberi geldi. Baran Bölükbaşı'nın ayrılığı sonrası yaşanan son gelişme izleyenleri sevindirdi.
10.08.2023 Televizyon
Marmaris'te yanan ormanlar yeni haliyle görüntülendi
Marmaris'te yanan ormanlar yeni haliyle görüntülendi Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınlarında küle dönen Bördübet ve Değirmenyanı bölgeleri, 1 yıl sonra Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) çalışması ile yeniden yeşillendi.
6.08.2023 Yaşam
Afet bölgesindeki çiftçilere toplam 8,8 milyar lira destek ödemesi yapıldı
Afet bölgesindeki çiftçilere toplam 8,8 milyar lira destek ödemesi yapıldı Tarım ve Orman Bakanlığı, afet bölgesindeki çiftçilere depremin yaşandığı günden itibaren 8,8 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yaptı.
5.08.2023 Gündem
AK Parti'li Çelik'ten TB2 İHA iddialarına tepki
AK Parti'li Çelik'ten TB2 İHA iddialarına tepki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yangınlar sonrası gündeme gelen TB2 İHA iddialarına tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bayraktar TB2 İHA’ların yangınları önlemede kullanılmasını, siyaset ve gazetecilik kılığına girmiş linç kampanyası ile hedef almaya çalışıyorlar. Siyaset ve gazetecilik kılığına girmiş sinsi linç kampanyalarını yürütenler, belgeler ve rakamlar karşısında bir kere daha yalancı durumuna düşmüşlerdir." dedi.
30.07.2023 Gündem
Baykar’dan açıklama: 5 noktada orman yangınlarına karşı hizmet verilmektedir
Baykar’dan açıklama: 5 noktada orman yangınlarına karşı hizmet verilmektedir Baykar Teknoloji, orman yangınlarında İHA'ların görevlendirildiğini ve personel, kira, elektrik, su giderlerinin kendilerinin karşıladığını açıkladı. Baykar CEO'su Haluk Bayraktar yapılan bir haberi örnek göstererek "Gazetecilikte bir haber hazırlanırken karşı tarafa da söz hakkı tanınır diye biliyorum. Bize ulaşan, arayan, soran olmadı. Olsaydı anlatırdık. Bu gazetecilikten çok itibar suikasti..." dedi.
29.07.2023 Gündem
Yunanistan’dan Türkiye’ye teşekkür
Yunanistan’dan Türkiye’ye teşekkür Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’nin Atina’daki orman yangınlarıyla mücadele kapsamında gönderdiği 2 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri için teşekkür etti.
22.07.2023 Dünya
Türkiye, Yunanistan'a yangın söndürme uçağı ve helikopteri gönderiyor
Türkiye, Yunanistan'a yangın söndürme uçağı ve helikopteri gönderiyor İletişim Başkanlığı, ''Türkiye, Yunanistan’da devam eden orman yangınlarıyla mücadele için 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri gönderecek'' açıklamasında bulundu.
21.07.2023 Gündem
Korkunç rapor! 20 günde 295 orman yangını çıktı; 3 bin 160 hektar alan zarar gördü
Korkunç rapor! 20 günde 295 orman yangını çıktı; 3 bin 160 hektar alan zarar gördü Türkiye'de 12-18 Temmuz tarihleri arasında çıkan 147 orman yangını ve 166 ziraat yangının tamamı kontrol altına alındı. 1-20 Temmuz arasındaki 20 günlük dönemde 295 orman yangınında 3 bin 160 hektar alan zarar gördü. Geçen yıl aynı dönemde 197 orman yangını çıktı, 1438 hektar alan zarar gördü.
21.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Orman Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orman genel müdürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.