Omicron

Omicron

Son dakika Omicron haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Omicron ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Omicron haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Omicron

haberleri sayfasında son dakika yaşanan omicron gelişmeleri de dahil olmak üzere 566 omicron haberi bulunmuştur. Tüm omicron haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Sağlık
Prof. Dr. Şener'den 'JN.1' açıklaması: Paniğe kapılacak bir durum yok
Prof. Dr. Şener'den 'JN.1' açıklaması: Paniğe kapılacak bir durum yok İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, Çin'de yeni görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi JN.1 ile ilgili paniğe kapılacak bir durumun olmadığını söyledi. Şener, "Her varyant bizi birazcık diken üstünde tutsa da aşılı popülasyonların, özellikle genç yaşta ise herhangi bir yandaş hastalığı yoksa çok korkacağı bir şey yok" dedi.
24.12.2023 Gündem
JN1 varyantı nedir? Covid-19 yeni varyantı JN.1 varyantı belirtileri neler, Covid-19 varyantı hangi ülkelerde var, Türkiye'de görüldü mü?
JN1 varyantı nedir? Covid-19 yeni varyantı JN.1 varyantı belirtileri neler, Covid-19 varyantı hangi ülkelerde var, Türkiye'de görüldü mü? Salgın olarak birçok dünya ülkesini etkileyen koronovirüsün yeni bir varyantı ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni varyant JN.1 olarak isimlendirdi ve uyarıda bulundu. DSÖ, Omicron alt varyantı JN.1'i hızla yayılması nedeniyle “dikkate alınması gereken varyant” kategorisine aldı. Peki, Covid-19 JN.1 varyantı nedir, Covid-19 yeni varyantı JN1 belirtileri neler? Yeni varyant JN.1 hangi ülkelerde görüldü, Türkiye’de var mı?
21.12.2023 Gündem
Eris  varyantı ile ilgili yeni açıklama: Yayılımının artacağını düşünüyorum
Eris varyantı ile ilgili yeni açıklama: Yayılımının artacağını düşünüyorum Tüm dünyada paniğe neden olan Eris varyantıyla ilgili konuşan Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emine Sönmez, “Son günlerde Eris çok konuşuluyor, 50’ye yakın ülkede Eris varyantlarının hızla yayıldığını görüyoruz. Hakikaten çok hızla yayılan bir virüs, vaka sayısı fazla, çoğu ayakta atlatıyor, yatan hasta sayısı yok denecek kadar az. MRNA aşıları Omicron’a etkiliydi, bunlarda çok etkili olduğu düşünülmüyor. Kış aylarında Eris’in yayılımının artacağını düşünüyorum. Tamamen kapanma ya da kısıtlama geleceğini düşünmüyorum” dedi.
16.10.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan Eris açıklaması: Halkımız için gündem olmaya değer değil
Bakan Koca'dan Eris açıklaması: Halkımız için gündem olmaya değer değil Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Eris' varyantının sınırlı sayıda Türkiye'de de görüldüğü bilgisini paylaşarak, "Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler; ama halkımız için gündem olmaya değer değil" dedi.
19.09.2023 Gündem
Bakan Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü
Bakan Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü Eris varyantı Türkiye'de... Sağlık Bakanı Koca 'Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme' diyerek sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
15.09.2023 Gündem
Baş ağrısı ve kuru öksürük şikayeti olanlara kötü haber! Eris varyantının habercisi...
Baş ağrısı ve kuru öksürük şikayeti olanlara kötü haber! Eris varyantının habercisi... Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. İngiltere ve ABD gibi ülkelerde hızla yayılan EG.5.1 veya eris adıyla bilinen yeni bir varyanttan bahsediliyor. Eris varyantının, Omicron varyantının alt türü olarak 50'yi aşkın ülkede görüldüğünü ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, “Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı. Omicron varyantına benzer olan Eris varyantı belirtileri arasında baş ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve eklem ağrısı görülüyor” dedi.
13.09.2023 Sağlık
Bakan Koca: Müsterih olun, ülkemizde henüz ‘Eris’ vakası görülmedi
Bakan Koca: Müsterih olun, ülkemizde henüz ‘Eris’ vakası görülmedi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinde COVID vakalarının arttığı iddialarını yalanladı. Şu ana kadar Türkiye’de Eris varyantının bulunmadığının belirten Bakan Koca, “Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiç bir durum söz konusu değil. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil” dedi.
6.09.2023 Gündem
Eylül ayında vaka sayılarında artış olabilir
Eylül ayında vaka sayılarında artış olabilir Prof. Dr. Alper Şener, Omicron varyantının alt türevi olan Eris'in (EG.5.1), Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletlerinde yaygın olarak görülmeye başladığını belirterek, “Türkiye’de ise bu süreç biraz daha uzayacak gibi görünüyor. Eylül ayı içerisinde belki 3’üncü, 4’üncü haftasından sonra karşı karşıya kalacağımız yada göreceğimiz vaka sayılarında artış olabilir” dedi.
22.08.2023 Haber
Eris Virüsü belirtileri: EG.5.1 Eris Varyantı nedir, öldürür mü, Covid 19 Varyantı Eris Türkiye’de var mı, Eris Virüsü yayılır mı?
Eris Virüsü belirtileri: EG.5.1 Eris Varyantı nedir, öldürür mü, Covid 19 Varyantı Eris Türkiye’de var mı, Eris Virüsü yayılır mı? İngiltere'de, Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'in (EG.5.1) ülke genelinde yayıldığı duyuruldu. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı'na (UKHSA) göre, yeni varyant Eris, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan birini oluşturuyor. Uzmanlar, ülkede Kovid-19 vakalarındaki artışın, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin 21 Temmuz'da vizyona girmesinin ardından milyonlarca kişinin sinemaya akın etmesiyle bağlantılı olabileceğini öne sürdü. Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Yeni varyant Türkiye’ye de yayılır mı?" sorusunu yanıtladı. Peki, Eris Varyantı nedir, Eris Virüsü belirtileri neler? Türkiye’de Eris Virüsü var mı, EG.5.1 Eris Varyantı yayılır mı?
9.08.2023 Sağlık
Eris virüsü nedir, belirtileri neler? Eris varyantı tehlikeli mi, Covid 19 yeni varyantı (EG.5.1) bulaşıcı mı, Eris virüsü Türkiye’de var mı?
Eris virüsü nedir, belirtileri neler? Eris varyantı tehlikeli mi, Covid 19 yeni varyantı (EG.5.1) bulaşıcı mı, Eris virüsü Türkiye’de var mı? EG.5.1 olarak da bilinen Omicron'un alt varyantı olan eris virüsü için İngiltere alarma geçti. Covid virüs vaka sayısında artışa neden olan virüs burun akması, baş ağrısı, tükenmişlik, hapşırma ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Peki, Eris virüsü nedir, belirtileri neler? Eris varyantı tehlikeli mi, Covid 19 yeni varyantı (EG.5.1) bulaşıcı mı, Eris virüsü Türkiye’de var mı?
8.08.2023 Sağlık
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor Missouri Üniversitesi'nden araştırmacılar, New York şehrini istila eden farelerin, COVID-19'a neden olan virüs SARS-CoV-2'nin birden fazla varyantını taşıyor olabileceğini açıkladı.
10.03.2023 Dünya
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi Türkiye genelinde geçtiğimiz kasım ayından bu yana birçok kişiyi hasta eden, ancak son on gündür azalma gözlenen viral hastalıklar yeniden tırmanışa geçti. Acil servisler ve polikliniklerde hasta yoğunluğu yine yükselişe geçerken, uzmanlar çocuklar başta olmak üzere, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik hastalığı olan kişileri etkileyen viral salgının mart ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor ve “Mart sonuna kadar maske, mesafe ve hijyene uyulmalı” diyor.
13.01.2023 Gündem
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı!
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı! Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının ABD başta olmak üzere birçok ülkede yeniden artması üzerine alarma geçti. DSÖ maske kararını açıkladı.
11.01.2023 Gündem
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı Koronavirüs pandemisinde milyarlarca insana umut olan Pfizer ve Moderna'dan son dakika kararı geldi. İki firma aşı sonrası sorun yaşadığını iddia eden hastalar için kritik bir adım attı.
15.11.2022 Sağlık
Vaka sayılarıyla ilgili flaş açıklama! Merak edilen soru cevabını buldu
Vaka sayılarıyla ilgili flaş açıklama! Merak edilen soru cevabını buldu İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs döneminde yaz aylarındaki normalleşme sonrası vaka sayılarında ciddi anlamda düşüşler yaşandığına dikkat çekerek, “Özellikle kış dönemi Kasım-Aralık ayı solunum yolu virüslerinin yeniden aktif hale geçtiği dönem. Dolayısıyla koronavirüs dışındaki diğer solunum yolu virüsleri aktif hale geçecek. Buna eşlik eden bir Covid-19 ya da yeni bir varyant olmadığı sürece bu kış dönemi rahat geçiririz diye düşünüyorum” dedi.
11.09.2022 Yaşam
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek, "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık. Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi.
4.09.2022 Gündem
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı'
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı' Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek,  "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık.  Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi. 
4.09.2022 Gündem
Koronavirüs, maymun çiçeği ve HIV ile ilgili korkutan açıklama! Bu ilk kez oldu
Koronavirüs, maymun çiçeği ve HIV ile ilgili korkutan açıklama! Bu ilk kez oldu Koronavirüs, maymun çiçeği ve HIV virüsleri ile ilgili son dakika uyarısı! İtalyan bilim insanları, 36 yaşındaki bir İtalyan erkek hastaya uygulanan Kovid-19, maymun çiçeği ve HIV testlerinin aynı gün pozitif çıktığını duyurdu. Bilim insanları vakanın ilk ve 3 virüsünde aynı anda bulunduğu bir ‘eş bulaşma’ vakası olabileceğini vurguladı.
24.08.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
17.08.2022 Gündem
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı Koronavirüs salgınında aşı karşıtları Kovid-19 aşılarının kalp krizine yol açtığını iddia ediyordu. Ancak Güney Kore’de 600 bine yakın kişiyle yapılan araştırma bunu çürüttü.
11.08.2022 Gündem
Bilim Kurulu üyesi Özlü açıkladı: Koronavirüste ölüm sayıları giderek artıyor
Bilim Kurulu üyesi Özlü açıkladı: Koronavirüste ölüm sayıları giderek artıyor Ülkemizde özellikle son günlerde belirgin bir artış gösteren Covid-19 vakaları tedirgin etmeye devam ederken, ölüm sayılarının fazla olması ürkütüyor.
10.08.2022 Gündem
Aşıda yeni dönem! BioNTech’ten flaş açıklama geldi, bu ay başlıyor
Aşıda yeni dönem! BioNTech’ten flaş açıklama geldi, bu ay başlıyor 2 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı BA.4 ve BA.5 için alarma geçmiş durumda. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.
9.08.2022 Dünya
Tedirgin eden gelişme! Tüm Türkiye'de artıyor, toplu taşıma, uçak ve AVM...
Tedirgin eden gelişme! Tüm Türkiye'de artıyor, toplu taşıma, uçak ve AVM... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Bakanlığı'n açıkladığı haftalık Covid-19 tablosundaki rakamlara göre günlük vaka sayısının ortalama 50 bin civarında olduğunu, günlük 22 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. İlhan, "Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değil. Bu yüzden mutlaka maskemizi kalabalık olan yerlerde takmalıyız" dedi. Prof. Dr. İlhan, maskenin bazı alanlarda tekrar zorunlu hale getirilip getirilmeyeceğine ilişkin, "Sağlık kuruluşlarında maske takma halihazırda zorunlu. Bunun dışındaki diğer toplu alanlar, toplu taşımalar, uçaklar çok kalabalık AVMlerde ise şu an böyle bir yaklaşım söz konusu değil" açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayı...
3.08.2022 Gündem
Türkiye'de maymun çiçeği vaka sayısı kaç oldu, Maymun çiçeği için pandemi ilan edilir mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı!
Türkiye'de maymun çiçeği vaka sayısı kaç oldu, Maymun çiçeği için pandemi ilan edilir mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de maymun çiçeği vakasını açıkladı. Peki, Türkiye'de maymun çiçeği vaka sayısı kaç oldu? Maymun çiçeği için pandemi ilan edilir mi?
2.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Omicron ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki omicron haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.