Nisan

Nisan

Son dakika nisan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nisan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nisan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nisan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nisan gelişmeleri de dahil olmak üzere 47.340 nisan haberi bulunmuştur. Tüm nisan haberleri aşağıda listelenmiştir.
SSK, Bağ-Kur, emekliye zam müjdesi! Maaş hesabı değişti, işte en düşük emekli maaşı için 2 rakam
SSK, Bağ-Kur, emekliye zam müjdesi! Maaş hesabı değişti, işte en düşük emekli maaşı için 2 rakam SSK, Bağ-Kur, emeklileri yakından ilgilendiriyor. Emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi olmak üzere 16 milyon vatandaşı ilgilendiren düzenleme Temmuz ayında yapılacak. Emekli zammı için Merkez Bankası'nın yayımladığı anket sonuçları ve Nisan ayı enflasyon rakamlarına göre en güçlü hesap belli oldu. Öte yandan kök maaş zammı ile SSK, Bağ-Kur emeklisi yüzde 4 ek ödeme alıyor. İşte kuruşu kuruşuna emekli maaşı hesapları...
8.05.2024 Ekonomi
Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’nin En Yüksek Oranları Misli’de! Öne çıkan istatistikler, dev karşılaşma hakkında bilinmesi gerekenler…
Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’nin En Yüksek Oranları Misli’de! Öne çıkan istatistikler, dev karşılaşma hakkında bilinmesi gerekenler… UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid, bu akşam saat 22.00’de Estadio Santiago Bernabéu’da Bayern Münih’i konuk edecek. 2-2’lik ilk maçın ardından oynanacak rövanş mücadelesinde iki takım da adını Devler Ligi finaline yazdırmak için sahaya çıkacak. Dev karşılaşmanın heyecanı Misli’de en yüksek oranlarla yaşanacak.
8.05.2024 İddaa
2024-ALES/1 sınav sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sınav sonuçları açıklandı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) ardından adayların gözü kulağı sonuçlardaydı. Yüksek lisans yapmak veya akademik kadrolara yerleşmek isteyenlerin katıldığı sınav için ALES sonuçları açıklandı.
8.05.2024 Gündem
Ne altın, ne dolar, ne de mevduat hesabı... En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu
Ne altın, ne dolar, ne de mevduat hesabı... En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu Uzun vadeli yatırım yapmak isteyenlerin tercihi altın olurken, kısa sürede yüksek kar sağlamak isteyenler dövizi tercih ediyor. Ancak en çok kazandıran yatırım aracı bu kez şaşırttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayında yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı.
8.05.2024 Ekonomi
Final Yolunda Türkiye’nin En Yüksek Oranları Misli’de!
Final Yolunda Türkiye’nin En Yüksek Oranları Misli’de! UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid, bu akşam saat 22.00’de Estadio Santiago Bernabéu’da Bayern Münih’i konuk edecek. 2-2’lik ilk maçın ardından oynanacak rövanş mücadelesinde iki takım da adını Devler Ligi finaline yazdırmak ve Dortmund’un rakibi olmak için sahaya çıkacak. Karşılaşmayı Bayern Münih’in alması durumunda finalin adı 2013’teki gibi Almanya finali olacak ve iki ezeli rakip Dortmund ve Bayern Münih karşı karşıya gelecek. Dev karşılaşmanın heyecanı Misli’de Türkiye’nin en yüksek oranlarıyla yaşanacak.
8.05.2024 Şampiy10
Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek, aile destek ödemesi en son ne zaman yatacak?
Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek, aile destek ödemesi en son ne zaman yatacak? Mayıs ayı Aile Destek Programı Mayıs 2024 ödemelerine yönelik hak sahipleri aramalarını yoğunlaştırdı. Nisan ayı ödemeler Ramazan bayramı nedeniyle hesaplara erken yatmıştı. Mayıs ayında ilk haftayı geride bırakırken Aile Destek paralarının ne zaman yatacağı, erken yatıp yatmayacağı ile ilgili aramalar arttı. Aile Destek Programı 2024 yılında sona erecek. Peki, Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri bu ay son mu?
8.05.2024 Ekonomi
Lilak ne zaman işlem görecek? Lila kağıt kaç lot verdi, Lila halka arz sonuçları sonrası Lila ne zaman işlem görecek? Lila kağıt işlem tarihi
Lilak ne zaman işlem görecek? Lila kağıt kaç lot verdi, Lila halka arz sonuçları sonrası Lila ne zaman işlem görecek? Lila kağıt işlem tarihi Lila Kağıt'ın halka arz süreci sona erdi, bireysel yatırımcılara verilen lot miktarı da belli oldu. Yatırımcılar, Lila Kağıt'ın halka arz sonuçlarının açıklanmasıyla borsa işlem tarihini araştırmaya başladı. Şirket, halka arz yoluyla mevcut sermayesini 500.000.000 TL'den 590.000.000 TL'ye çıkaracak ve ayrıca mevcut ortakların sahip olduğu 30.000.000 TL nominal değerli payların satışıyla toplamda 120.000.000 TL nominal değerli pay halka arz edildi. Peki, Lila ne zaman işlem görecek, Lila Kağıt halka arz kaç lot verdi, Lila Kağıt ne zaman borsada işlem görecek?
8.05.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu, yolcu trafiğinin yüzde 53.7 arttığını açıkladı!
Bakan Uraloğlu, yolcu trafiğinin yüzde 53.7 arttığını açıkladı! Nisan ayında Türkiye genelinde hizmet veren havalimanlarında toplamda 17 milyon 973 bin 101 yolcu taşındığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk 4 ayında havalimanlarında taşınan yük ve kargo miktarının ise iç hatlarda 256 bin 240 ton, dış hatlarda 1 milyon 117 bin 156 ton olmak üzere toplamda 1 milyon 373 bin 395 tona ulaştığını bildirdi.
8.05.2024 Gündem
Antalya'daki teleferik faciasında CHP'li başkan için istenen ceza belli oldu
Antalya'daki teleferik faciasında CHP'li başkan için istenen ceza belli oldu Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan'da meydana gelen, 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin yaralandığı ve mahsur kalan 174 kişinin 23 saatte kurtarıldığı teleferik kazasıyla ilgili, teleferik işletmecisi ANET'in önceki Yönetim Kurulu Başkanı, mevcut Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı. Kocagöz’ün tutukluluğuna yapılan itiraz ise reddedildi. Kocagöz’ün avukatları, tutukluluğa tekrar itiraz için bilirkişi raporunu bekledi. Bilirkişi raporunun dosyaya eklenmesinin ardından savcılık tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
7.05.2024 Gündem
Emekliye kurban bayramında ne kadar ikramiye verilecek? Kurban bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, bayram öncesi emekliye ikramiye verilecek mi?
Emekliye kurban bayramında ne kadar ikramiye verilecek? Kurban bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, bayram öncesi emekliye ikramiye verilecek mi? SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, Mayıs ayının ilk haftası sona ererken Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri için araştırmalarını hızlandırdı. 2024 yılında bayram ikramiyesi tutarı 3.000 lira olarak belirlendi. Kurban Bayramı bu yıl haziran ayına denk geliyor. Peki, Kurban bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, bayram öncesi emekliye ikramiye verilecek mi?
7.05.2024 Ekonomi
Beşiktaş hisselerinde büyük düşüş! 10. kez tabanı gördü
Beşiktaş hisselerinde büyük düşüş! 10. kez tabanı gördü Beşiktaş hisseleri, Borsa İstanbul’da büyük düşüş yaşadı. Siya-beyazlı kulübün hisseleri BJKAS yaklaşık yüzde 50 değer kaybederek üst üste 10. kez taban oldu.
7.05.2024 Ekonomi
Adana'da çocukların '23 Nisan Ekspresi' coşkusu! Yoğun ilgi gördü
Adana'da çocukların '23 Nisan Ekspresi' coşkusu! Yoğun ilgi gördü Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde hayata geçirilen 23 Nisan Ekspresi, Adana Tren Garı'nda minikleri ağırladı. VR teknolojisi kullanılarak hazırlanan animasyonlara minikler yoğun ilgi gösterdi.
7.05.2024 Adana
Refah neresi, Refah Sınır Kapısı nerede? Refah Gazze haritası
Refah neresi, Refah Sınır Kapısı nerede? Refah Gazze haritası İsrail ordusunun, Mısır sınırındaki Refah sınır kapısının Gazze tarafının operasyonel kontrolünü ele geçirdiği bildirildi. Kerem Şalom Sınır Kapısı'nın ise güvenlik nedeniyle kapatıldığı ve güvenlik durumu izin verdiğinde yeniden açılacağı belirtildi. Peki, Refah neresi, Refah Sınır Kapısı nerede? İşte Refah Gazze haritası…
7.05.2024 Gündem
Nuran Şahin bulundu mu, Müge Anlı’da aranan Nuran Şahin ve Gökmen Kaya öldü mü?
Nuran Şahin bulundu mu, Müge Anlı’da aranan Nuran Şahin ve Gökmen Kaya öldü mü? Antalya Gazipaşa'da yaşayan Nuran Şahin (52) yaklaşık 2 hafta önce evinden hastaneye gitmek üzere ayrıldı ve bir daha dönmedi. Ailenin yakınları Müge Anlı ve ekibinden yardım istedi. Peki, Nuran Şahin bulundu mu?
7.05.2024 Yaşam
Ali Sukas kimdir, görevden alındı mı, Edanur Gezer olayı nedir?
Ali Sukas kimdir, görevden alındı mı, Edanur Gezer olayı nedir? İstanbul Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in hayatını kaybetmesine ilişkin düzenlenen bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan ve yakalama kararıyla aranan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas ifade vermek üzere avukatlarıyla birlikte Küçükçekmece Adliyesi'ne geldi.
6.05.2024 Gündem
Otomotiv ihracatı Nisan ayında arttı! 2,75 milyar dolar oldu
Otomotiv ihracatı Nisan ayında arttı! 2,75 milyar dolar oldu Türkiye otomotiv endüstrisinin nisan ayı ihracatı yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu.
6.05.2024 Ekonomi
Almanya'da döner gündem oldu, şimdi de devlet desteği istediler
Almanya'da döner gündem oldu, şimdi de devlet desteği istediler Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in 22-24 Nisan tarihlerinde Türkiye’ye yaptığı resmi ziyarete ‘Berlin döneri’ götürmesinin yankıları sürerken Sol Parti, döner fiyatlarında artışın engellenmesi için devlet desteği verilmesini gündeme getirdi.
6.05.2024 Dünya
Lila Kağıt kaç lot verdi, Lila Kağıt halka arz ne zaman işlem görecek? LİLAK (Lila Kağıt) halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak? Borsada Lilak ne zaman işlem görecek?
Lila Kağıt kaç lot verdi, Lila Kağıt halka arz ne zaman işlem görecek? LİLAK (Lila Kağıt) halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak? Borsada Lilak ne zaman işlem görecek? 3 gün boyunca talep toplayan Lila Kağıt (LİLAK) halka arz sonuçları yeni haftayla birlikte sorgulanıyor. Mevcut sermayesini 500.000.000 TL’den 590.000.000 TL’ye çıkarmayı hedefleyen Lila Kağıt, 30.000.000 TL nominal değerli payların da satışıyla toplama 120.000.000 TL nominal değerli pay halka arz edildi. Peki, Lila Kağıt ne zaman işlem görecek, Lila Kağıt halka arz kaç lot verdi? Lila Kağıt halka arz sonuçları hakkında merak edilenler…
6.05.2024 Ekonomi
Çocuklarına ünlülerin  isimlerini verdi! Quaresma Azad ile Anne Marie'den sonra Vargas..
Çocuklarına ünlülerin isimlerini verdi! Quaresma Azad ile Anne Marie'den sonra Vargas.. Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Ferit Köşk Mahallesi’nde elektrik akımına kapılması sonucu sol gözünü kaybetmesi sonucunda profesyonel futbolcu hayali yarıda kalan Veysi Çevik, 2017’de dünyaya gelen oğluna Beşiktaş’ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma’yı 22 Nisan’da doğan kızına da Fenerbahçeli milli voleybolcu Melissa Teresa Vargas’ın ismini verdi. Çevik, “Ben profesyonel olamadım, inşallah onlar olur” dedi.
6.05.2024 Gündem
Koton ne zaman borsada işlem görecek, Koton kaç lot verdi? KOTON halka arz sonuçları açıklandı! Koton borsa işlem tarihi…
Koton ne zaman borsada işlem görecek, Koton kaç lot verdi? KOTON halka arz sonuçları açıklandı! Koton borsa işlem tarihi… Koton Halka arz sonuçları açıklandı. Koton Mağazacılık 30,50 TL hisse payı ile geçtiğimi hafta halka arz olmuştu. Halka arz sonucunda 3.471.254 yurt içi bireysel yatırımcıya dağıtım yapıldı. Halka arz büyüklüğü 4.166.300.000 TL olarak gerçekleşti. Peki, Koton halka arz borsada ne zaman işlem görecek? Koton kaç lot verdi, Koton ne zaman işlem görmeye başlayacak?
6.05.2024 Ekonomi
Emekli maaşı zammıyla ilgili çarpıcı tahmin! Oran verildi, işte en düşük emekli maaşı
Emekli maaşı zammıyla ilgili çarpıcı tahmin! Oran verildi, işte en düşük emekli maaşı Emekli maaşıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayında tüketici enflasyonunun aylık yüzde 3,18, yıllık yüzde 69,80 olduğunu açıkladı. Bu durumda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Ekonomistler ne diyor? İşte detaylar...
6.05.2024 Çalışma Hayatı
Antalya'daki teleferik kazasının bilirkişi raporunda 'mühendis' çelişkisi
Antalya'daki teleferik kazasının bilirkişi raporunda 'mühendis' çelişkisi Antalya’da yaşanan teleferik kazasına ilişkin bilirkişi raporunda, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın olurunun yeterli olduğu belirtilirken, sonrasında ise inşaat mühendisi onayı ve imzasının bulunmadığı ifadesine yer verildi.
5.05.2024 Gündem
Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi yarın sona eriyor
Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi yarın sona eriyor Kurumlar vergisi beyannamesi için sona doğru yaklaşılıyor. KDV beyanname veriliş süresi ve Ba-Bs bildirim süresinin uzatılması hakkında Gelirler İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) önemli bir açıklama geldi. Normal şartlar altında 29 Nisan tarihine kadar verilmesi gereken her iki beyan ile ilgili sosyal medya üzerinden duyuruda bulunan GİB, süre uzatımı yapıldığını kamuoyu ile paylaştı.
5.05.2024 Ekonomi
Kabine yarın toplanıyor: İşte gündemdeki konular
Kabine yarın toplanıyor: İşte gündemdeki konular Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Beştepe'deki kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda; ekonomideki son durumun yanı sıra öğretmen atamalarının ele alınması bekleniyor. Türkiye'nin, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davada müdahil olma kararına ilişkin süreç de değerlendirilecek.
5.05.2024 Gündem
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni oran verildi, refah payı detayı belli oldu
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni oran verildi, refah payı detayı belli oldu Memur ve emekli milyonlarca vatandaş Temmuz zammına kilitlenmiş durumda. Zam oranları ile ilgili yeni tahminler açıklanırken refah payı detayı da ortaya çıktı. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı 4 aylık enflasyon farkı belli oldu. Böylelikle geride sadece mayıs ve haziran aylarının enflasyon verisi kaldı. Peki açıklanan son verilere göre emekli maaşlarıyla ilgili konuşulan zam oranı ne? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...
5.05.2024 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Nisan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nisan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.