Molnupiravir

Molnupiravir

Son dakika Molnupiravir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Molnupiravir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Molnupiravir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Molnupiravir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan molnupiravir gelişmeleri de dahil olmak üzere 43 molnupiravir haberi bulunmuştur. Tüm molnupiravir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca'dan vaka açıklaması: Kasım- Aralık gibi yeniden çıkış olabilir
Bakan Koca'dan vaka açıklaması: Kasım- Aralık gibi yeniden çıkış olabilir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Covid'de dalga 3, 4 hafta önce pik noktasına erişti. Günlük 60 bini geçen rakamları gördük, şu an 10 bin rakamlarına indi" dedi.
23.08.2022 Gündem
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş karar, güncelleme yapıldı, artık...
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş karar, güncelleme yapıldı, artık... Sağlık Bakanlığı son dakika olarak kamuoyuna duyurdu. Güncelleme yapıldı. Çok sayıda kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Sağlık Bakanlığı, Molnupiravir etken maddeli antiviral Kovid-19 ilacının kullanımına ilişkin güncellemeye gitti. İlacın kullanacağı yeni hasta grupları belirlendi. Buna göre, Molnupiravir etken maddeli ilaç, aşılama durumuna bakılmaksızın, tanısı PCR ile doğrulanmış, hafif-orta seyirli, semptomlarının ilk 5 gününde olan ve ağır Covid-19’a ilerleme açısından yüksek riskli, 18 yaş üstündeki şu hasta gruplarında da kullanılacak
13.04.2022 Gündem
Maske ile ilgili flaş açıklama! Uyarı geldi
Maske ile ilgili flaş açıklama! Uyarı geldi İngiltere ve Danimarka’nın ardından Türkiye’de de Kovid tedbirlerinin gevşetilmesine Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Derneği’nden (KLİMİK) itiraz geldi. KLİMİK Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ‘’Pandeminin bitip bitmediğini belirleyen kurum Dünya Sağlık Örgütü’dür, DSÖ, pandemi bitmedi diyor’’ derken, Antalya’da düzenlenen 22’nci KLİMİK Kongresi’nde konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk, “Ülkelerdeki vaka ve aşılama oranlarına baktığımızda, tedbirlerin gevşetilmesi çok da uygun değil” dedi. Enfeksiyon uzmanlarının ortak görüşü ise ‘’Pandeminin devam etmesi demek, halen olağanüstü enfeksiyon ve ölüm var demektir’’ şeklinde ifade edildi.
10.03.2022 Yaşam
HES kodu, maske ve kısıtlamalarla ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, Bakan Koca resmen açıkladı
HES kodu, maske ve kısıtlamalarla ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, Bakan Koca resmen açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadelede yeni dönemin detaylarını açıklayan Bakan Koca, açık havada maske zorunluluğunun kaldırıldığını ifade etti. Kapalı ortamlarda havalandırmanın yeterli olması ve mesafe kuralına uyulması durumunda maske kullanımının şart olmadığını dile getiren Bakan Koca, yeni dönemde HES kodu uygulamasının kaldırıldığını söyledi. İşte Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklanan salgınla mücadelede yeni dönemin detayları...
2.03.2022 Gündem
Yasakla ilgili son dakika gelişmesi! Sona eriyor! Kafe, restoran, lokanta, sokak, park, cadde...
Yasakla ilgili son dakika gelişmesi! Sona eriyor! Kafe, restoran, lokanta, sokak, park, cadde... Yasakla ilgili son dakika gelişmesi. Maske yasağı açık alanda sona eriyor. Kafe, restoran, lokanta, park, bahçe, cadde, sokak gibi açık alanlarda maska yasağı uygulanmayacak. Aslında bu yasak fiilen kalkmış durumda. Bu konuda bir denetim uygulanmıyor ve vatandaşlar açık havada maskesiz dolaşabiliyor. Yapılacak düzenleme ile açık havadaki yasak resmen de kaldırılmış olacak. Öte yandan toplu taşım araçları, uçak, tren, otobüs, AVM'ler, tiyatro sinema gibi kapalı mekanlarda maske zorunluluğu devam edecek. İşte maske yasağı ile ilgili tüm gelişmeler...
22.02.2022 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi İlhan tarih verdi: 'Vaka ve vefatların düşmesini bekliyorum'
Bilim Kurulu Üyesi İlhan tarih verdi: 'Vaka ve vefatların düşmesini bekliyorum' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs salgınında İstanbul'da vaka sayısının düşmeye başladığını belirterek, "Anadolu'da da aşağıya doğru gidişin olabileceğini düşünüyorum. Vakalar bu ay sonuna doğru daha aşağıya doğru inebilir. Vefatların da giderek aşağıya doğru düşmesini bekliyorum" dedi.
21.02.2022 Gündem
Maskeler ne zaman çıkacak? Maske zorunluluğu kalkıyor mu?
Maskeler ne zaman çıkacak? Maske zorunluluğu kalkıyor mu? 2 yıldan uzun bir süredir tüm dünyada devam eden koronavirüs nedeniyle maske zorunluğu pek çok ülkede devam ediyordu. Son dönemde birçok ülkede maske zorunluluğu kaldırılırken Türkiye’de de maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı merak ediliyordu. Gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına çevrilirken, Bilim Kurulu’nun maske kararı ile ilgili görüşleri bekleniyordu. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısında maskenin ne zaman çıkacağını ele alacaklarını belirtti. Peki, Maskeler ne zaman çıkacak? Maske zorunluluğu kalkıyor mu? İşte maske kararı ile ilgili detaylar…
21.02.2022 Sağlık
19 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
19 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı tarafından 19 Şubat koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 462 bin 252 Kovid-19 testi yapıldı, 80 bin 454 kişinin testi pozitif çıktı, 278 kişi yaşamını yitirdi.
19.02.2022 Gündem
Migren tedavisinde son dakika gelişmesi! Migren aşılamaları başladı
Migren tedavisinde son dakika gelişmesi! Migren aşılamaları başladı Migren tedavisinde son dakika gelişmesi! Dünyada üç yıldır kullanılıyordu, migren aşısı Türkiye’ye de geldi. Sağlık Bakanlığı onayladı, uzmanlardan migren aşısı ile ilgili uyarı geldi. Aşının her migren tipinde uygulanabildiğini belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, “Uygulanması çok kolay olan ve özel hazır enjektörler içinde satılan migren aşısı, ayda bir kez cilt altına enjeksiyon şeklinde yapılabiliyor. Migren aşısı migren ağrısını başlatan maddeleri engelleyerek ağrı gelişmesini önleyici bir etki yaratıyor" dedi.
19.02.2022 Sağlık
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek?
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 65 yaş üzeri için uyarılarda bulundu. Bakan Koca, Molnupiravir ilacının kullanımının önemli olduğunu dikkat çekerek, “65 yaşınızı geçtiyseniz veya herhangi bir bağışıklık sistemi sorununuz varsa ihtimalleri hafife almayın. Önemsiz gibi görünen şikâyetleri nezle, soğuk algınlığı ile karıştırmayın. Test yaptırın. Molnupiravir etken maddeli ilaçla başlayan yeni dönemde erken tanı riski azaltıyor.” dedi. Peki, Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Molnupiravir ne için kullanılır? İşte detaylar…
18.02.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan 65 yaş ve üstüne uyarı
Bakan Koca'dan 65 yaş ve üstüne uyarı 65 yaş ve üstüne son dakika uyarısı geldi. Sağlık Bakanı Koca sosyal medya üzerinden 65 yaş ve üstü kişileri test ve ilaç konusunda uyardı.
18.02.2022 Gündem
Koronavirüs ilacı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Koca duyurdu: Yüzde 62 oranında...
Koronavirüs ilacı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Koca duyurdu: Yüzde 62 oranında... Son dakika haberi... Bilim Kurulu koronavirüs ile mücadele, aşılamada son durum gibi gündem maddeleri ile bir kez daha bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 maddeden oluşan yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Koca, “Yerli aşımız Turkovac’ın tüm illerimize dağıtımı sağlanmış, ilçelere dağıtımına ise başlanmıştır. İki hafta sonra aile hekimliklerine Turkovac aşımızın dağıtımına başlanacaktır. Yerli aşımızın kullanımı tüm vatandaşlarımız için en üst seviyede önerilmektedir” dedi. Omicron varyantı kaynaklı vaka artışının düşüşe geçtiğini duyuran Bakan Koca, "Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımına başlanmıştır. 65 yaş üzeri ve bağışıklığı baskılanmış vatandaşlarımıza Molnupiravir ilacının dağıtımı başlamıştır" bilgisi paylaşıldı.
17.02.2022 Gündem
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Bakan Koca duyurdu
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Bakan Koca duyurdu Maske ile ilgili flaş açıklama! Salgınla mücadelede yeni yol haritası önümüzdeki hafta kamuoyuna duyurulacak. Sağlık Bakanı Koca, maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin bilgi vereceklerini de açıkladı.
17.02.2022 Gündem
65 yaş üstüne iyi haber! Ve başladı
65 yaş üstüne iyi haber! Ve başladı 65 yaş üstü PCR testi pozitif kişilere iyi haber geldi. Covid ilacı Molnupiravir dağıtılmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımına gelecek hafta başlıyoruz. İlaç, 65 yaş üzeri ile kronik hastalığı olanlarda erken dönemde kullanılacak" demişti.  
12.02.2022 Yaşam
Molnupiravir nedir, kullanımı nasıl olacak? Molnupiravir ilaç hangi ülkenin, kim hangi firma üretiyor, ilacın yan etkisi var mı?
Molnupiravir nedir, kullanımı nasıl olacak? Molnupiravir ilaç hangi ülkenin, kim hangi firma üretiyor, ilacın yan etkisi var mı? Covid ilacı Molnupiravir'in, 65 yaş üstü PCR testi pozitif kişilere dağıtılmaya başlandığı açıklandı. Peki, Molnupiravir nedir, kullanımı nasıl olacak? Molnupiravir ilaç hangi ülkenin, kim hangi firma üretiyor?
12.02.2022 Sağlık
Vakalar patladı, o kent alarm veriyor! Herkes hastaneye koştu
Vakalar patladı, o kent alarm veriyor! Herkes hastaneye koştu Koronavirüs risk haritasına göre Tokat'ta vaka sayıları patladı. Vaka sayısı 100 binde 390,56'e yükselen ilde alarm verildi. PCR testi yaptırmak isteyenler hastane önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
6.02.2022 Gündem
Vatandaşlar nüfus artışının şaşkınlığını yaşıyor
Vatandaşlar nüfus artışının şaşkınlığını yaşıyor Geçtiğimiz yıl nüfusu en fazla düşen bu yıl da nüfusu en fazla artan şehir olan Gümüşhane’de vatandaşlar bu durumun şaşkınlığını yaşıyor.
6.02.2022 Gündem
Koronavirüs ilacı ile ilgili son dakika gelişmesi! Molnupiravir için tüm çalışmalar tamamlandı! Tarih verildi, geliyor! İlk olarak...
Koronavirüs ilacı ile ilgili son dakika gelişmesi! Molnupiravir için tüm çalışmalar tamamlandı! Tarih verildi, geliyor! İlk olarak... Koronavirüs ile mücadele tüm dünyada güçlü bir şekilde devam ediyor, özellikle Omicron ve alt varyantlara karşı uyarılar art arda geliyor. Yeni mutasyonlarla salgının kontrolden çıkabileceğini belirten yetkililer Omicron’un pandemiyi bitiren varyant da olabileceğine dikkati çekiyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, koronavirüs ilacıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadelede aşıdan sonra ilk alternatif olan Molnupiravir’in Türkiye’de kullanılamaya başlayacağı tarihi resmen duyurdu. Uzman isimler, koronavirüs ilacı Molnupiravir’in ilk olarak kimlerin kullanabileceği ve ilacın etkinliğini tek tek açıkladı.
6.02.2022 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan'dan Molnupiravir kullanımı ile ilgili açıklama
Prof. Dr. Ceyhan'dan Molnupiravir kullanımı ile ilgili açıklama Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, gelecek hafta kullanımına başlanacak 'Molnupiravir' isimli koronavirüs ilacının, virüsün RNA'sına girip çoğalmasını engelleyen ilaç grubundan olduğunu söyledi. Ceyhan, "2021 yılı sonunda acil kullanım onayı verildi. ABD’de kullanımda, AB ülkelerinin birçoğunda da acil kullanım onayı verildi; ama kullanım, beklenenin çok altında" dedi.
4.02.2022 Gündem
Molnupiravir nedir, yan etkileri nelerdir? Molnupiravir’i kim, hangi firma üretiyor?
Molnupiravir nedir, yan etkileri nelerdir? Molnupiravir’i kim, hangi firma üretiyor? Molnupiravir ilacının kullanımı haftaya başlanacak. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlığı'nın gelecek hafta itibariyle kullanımına başlanacağını açıkladığı molnupiravir etken maddeli antiviral ilaçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Aynı durumda kullanılabilen %85 etkili antikor karışımı ve %90 etkili paxlovid varken, insanlara etkin olduğu bile belli olmayan molnupiravir vermek sıkıntılı olacaktır" diyen Ceyhan, Koronavirüs Bilim Kurulu'na da çağrı yaptı. Peki, Molnupiravir nedir, yan etkileri nelerdir? Molnupiravir’i kim, hangi firma üretiyor?
4.02.2022 Sağlık
Koronavirüs ve Omicron varyantını bitirecek en güçlü silah geliyor! Kritik uyarı yapıldı: Tam tersi etki yapabilir, yüzde 50...
Koronavirüs ve Omicron varyantını bitirecek en güçlü silah geliyor! Kritik uyarı yapıldı: Tam tersi etki yapabilir, yüzde 50... Koronavirüs salgını ile mücadelede tüm dünya tedbirlerini artırırken, Omicron ve alt varyantı olan BA.2 endişe yaratmaya devam ediyor. Yeni varyantlar, Avrupa ve Asya olmak üzere tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Bir araştırma, alt mutasyonların, koronavirüsün orijinal versiyonunu geride bırakabileceğini ortaya çıkardı. Bugün üretilen aşıların hepsinin orijinal virüse göre üretildiğini belirten uzmanlar 6 ay sonra hepsinin etkisiz kalabileceğinden endişe duyduklarını dile getirdi. Aşısızlar için uyarıda bulunan bilim insanlarından Omicron için "doğal bir aşı gibi etki yaratabilir" açıklaması geldi. Aşıyla ilgili art arda gelişmeler yaşanırken Kovid’i hedef alarak çoğalmasına engel olduğu belirlenen Molnupiravir ilacına da onay çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilacın önümüzdeki hafta 65 yaş üstü ve kronik hastalarda kullanılmaya başlanacağını açıkladı. İşte koronavirüs salgını ile mücadelede son durum...
4.02.2022 Gündem
65 yaş ve üzeri için son dakika kararı! Bakan Koca resmen duyurdu
65 yaş ve üzeri için son dakika kararı! Bakan Koca resmen duyurdu Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı bir açıklama yayımladı. Bakan Koca, "Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gelecek hafta itibariyle başlayacaktır. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızda ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızda erken dönemde Molnupiravir ilacının kullanımı temin edilecektir" dedi.
2.02.2022 Gündem
Pfizer’in Covid-19 hapına acil kullanım onayı
Pfizer’in Covid-19 hapına acil kullanım onayı Güney Kore hükümeti, Pfizer tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen antiviral hapına acil kullanım onayı verdiğini açıkladı.
27.12.2021 Sağlık
Molnupiravir ve Paxlovıd ilaçları ile ilgili açıklama! 'Hastalık süresini azaltacak'
Molnupiravir ve Paxlovıd ilaçları ile ilgili açıklama! 'Hastalık süresini azaltacak' Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, Covid-19 tedavisi için üretilen Molnupiravir ile Paxlovıd adlı ilaçların pandeminin daha hızlı sonlanması ve daha kontrol edilebilir olması açısından umut verici olduğunu bildirdi. Molnupiravir'in yakın zamanda Türkiye'de tedavi protokolüne ekleneceğini belirten Taşova, "İlaçların hastalık süresini ve yoğun bakımlardaki yoğunluğu azaltacağını bekliyoruz" dedi.
13.12.2021 Gündem
Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Tarih verildi! Eylül 2022'de...
Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Tarih verildi! Eylül 2022'de... Kovid-19 enfeksiyonuna karşı geliştirilen ilaçların umut verdiğini belirten Prof. Dr. İftihar Köksal, Eylül 2022’de virüsün grip formuna dönüşeceğini söyledi. İlaçları akıllı füzeye benzeten Prof. Dr. Unutmaz’a göre ise gelecek baharda Kovid ölümcül olmaktan çıkacak.
10.12.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Molnupiravir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki molnupiravir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.