Maske Zorunluluğu

Maske Zorunluluğu

Son dakika maske zorunluluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maske zorunluluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maske zorunluluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maske Zorunluluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maske zorunluluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 444 maske zorunluluğu haberi bulunmuştur. Tüm maske zorunluluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Özel okullar için yeni karar! Erken kayıt yaptıran herkesi kapsıyor, ek ücret açıklaması
Özel okullar için yeni karar! Erken kayıt yaptıran herkesi kapsıyor, ek ücret açıklaması Bursa'da çocuğu özel okula giden Murat Ç., erken kayıt sözleşmesine aykırı talep edilen yemek ve kırtasiye ücreti için dava açtı. Tüketici Mahkemesi'nden çıkan karar ise emsal niteliğinde... Karara göre; özel okul yönetimi, erken kayıt yaptıran Murat Ç.’den dönem içinde 'yemek ve kırtasiye gideri' adı altında ek ücret talep edemeyecek. İşte kararın tüm detayları
14.12.2022 Gündem
Maske zorunluluğu geri mi dönüyor? Okullar harekete geçti
Maske zorunluluğu geri mi dönüyor? Okullar harekete geçti Koronavirüs pandemisi ile başlayan maske takma zorunluluğu, hastalığın kontrol altına alınması ile gevşetildi. Aşılama ve virüsün uğradığı mutasyonla birlikte ise; maske kullanan kşi sayısı yok denecek kadar az hale geldi. Ancak koronavirüsün artından çocuklarda yaygın olarak görülmeye başlanan grip vakaları okulları da harekete geçirdi. Birçok okul velilere, çocukların okula maske takarak gelmesi konusunda mesaj gönderdi.
14.12.2022 Eğitim
Almanya'dan flaş karar! Aşının geçerlilik süresi değişiyor: 'Taze aşılı' kavramı dikkat çekti
Almanya'dan flaş karar! Aşının geçerlilik süresi değişiyor: 'Taze aşılı' kavramı dikkat çekti Alman hükümetinin yasa taslağında 'taze aşılı' kavramı dikkat çekti. Ekim'de yürürlüğe girmesi öngörülen yasada aşılılara yönelik muafiyetlerden yararlanabilmek için son doz üzerinden 3 ay geçmemiş olması gerekiyor. 'Taze aşılı' kavramı, eyaletlerin sorumluluk alanına bırakılan önlemlerde de yer alıyor. Eyaletler, sağlık önlemleri veya diğer kritik altyapıların işlevselliğinin devam ettirilebilmesi için gerekli durumlarda ek önlemler alabilecek.
4.08.2022 Dünya
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzmanlardan maske yasağı ile ilgili peş peşe öneriler geldi. Vaka sayılarının 40 kat arttığını söyleyen uzmanlar asıl salgının sonbaharda geleceğini ifade etti. İşte yasaklarla ilgili kritik tüm gelişmeler...
30.07.2022 Yaşam
Maske yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi
Maske yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi Maske yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi. Maske yasağı ile ilgili tarih verildi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Covid-19 vaka sayısındaki artışlara ilişkin önemli bilgiler verdi. Almanya'da sonbaharda maske kullanımına başlanacağını söyleyen Özkan, Türkiye'ye de dikkat çekti. Peki Türkiye'de maske zorunluluğu geri gelir mi? İşte Özkan'ın açıklamaları...
23.07.2022 Yaşam
Komşuda koronavirüs alarmı verildi! 7’nci dalgayı resmen ilan ettiler
Komşuda koronavirüs alarmı verildi! 7’nci dalgayı resmen ilan ettiler İran Sağlık Bakanı Behram Einullahi, İran’da Covid-19 salgınında 7’nci dalganın başladığını açıkladı.
17.07.2022 Dünya
Maske zorunluluğu geri geliyor! Artan vakalar sonrası harekete geçildi
Maske zorunluluğu geri geliyor! Artan vakalar sonrası harekete geçildi Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, Covid-19'un yayılmasının önüne geçmek için sonbaharda maske zorunluluğunun geri geleceğini duyurdu.
17.07.2022 Dünya
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı! Son zamanlarda Kovid-19 vakalarında hızlı artış görülmesine rağmen vatandaşların rahat davrandığına dikkat çeken uzmanlar, 2.5 aydır kimsenin aşı yaptırmaya gelmediğini belirtiyor.
10.07.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler... Yasaklarla ilgili flaş açıklama. Kovid-19 vaka sayısında artış sürerken Prof. Dr. Serap Şimşek, “Günlük vaka sayısı 8000 olarak açıklandı ancak branş hekimleri olarak bu sayının 100 bin sınırına dayandığını düşünüyoruz” dedi ve bayram sonrasına işaret etti. Önlemler de geç mi kaldık? İpin ucu kaçtı mı?” sorusı üzerine Şimşek, “Toplu ulaşım, uçaklar, şehirlerarası otobüsler, AVM’ler ve kalabalık kapalı alanlarda maske kuralının gelmesi gerekirken, vakit kaybediyoruz. Geçtiğimiz kış dönemi hafif seyirli olduğu belirtilen Omicron varyantı nedeniyle ocak sonundan nisan ayına kadar 3 aylık sürede resmi rakamlara göre 15 bin yurttaşımız yaşamını yitirdi. Dünya Sağlık Örgütü her ülkenin resmi ölüm rakamlarını 3 ile çarpması gerektiğini duyurdu” dedi.
8.07.2022 Yaşam
Kabus yeniden patladı! Kapanma ve maske zorunluluğu kararı alındı, vaka sayılarında rekor artış
Kabus yeniden patladı! Kapanma ve maske zorunluluğu kararı alındı, vaka sayılarında rekor artış Koronavirüs kabusu yeniden artmaya başladı. Omicron'un alt varyantlarından BA.4 ile BA.5 kaynaklı vakalardaki artış dünya genelinde endişeye neden oldu. Çin'in Xian kenti kapanma kararı verirken Avrupa ülkeleri 'maske zorunluluğunu' yeniden tartışmaya açtı. Öte yandan Fransa’da koronavirüs vakaları yükselişte, ülkede son 24 saatte 206 bin 554 yeni vaka tespit edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
6.07.2022 Dünya
Maske ile ilgili flaş gelişme! Tam bitti derken geri dönüyor
Maske ile ilgili flaş gelişme! Tam bitti derken geri dönüyor İki yıl boyunca hayatlarımızı kâbusa çevirdikten sonra azalan vaka sayıları ve neredeyse biten ölümlerle birlikte adını artık çok zikretmemeye başladığımız koronavirüs acaba geri mi dönüyor? Almanya’dan gelen haberler hiç de iç açıcı değil. Almanya, bu kış Covid ile savaşmak için Ekim'den Mart'a kadar restoranlarda, barlarda ve mağazalarda Maske takmayı zorunlu hale getirmeyi düşünüyor.
18.06.2022 Dünya
YKS'de 3 milyon 243 bin aday ter dökecek
YKS'de 3 milyon 243 bin aday ter dökecek Hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 243 bin 425 aday girecek. Covid-19 salgınının kontrol altına alınmasıyla öğrenciler, maske zorunluluğu olmadan sınav salonuna girebilecek.
17.06.2022 Eğitim
Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs tablosu artık haftalık olarak açıklanacak!
Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs tablosu artık haftalık olarak açıklanacak! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük yayınlanan Covid-19 tablosunun, 1 Haziran'dan itibaren haftalık olarak yayınlanacağını duyurdu.
1.06.2022 Gündem
Uçaklarda yeni dönem resmen başladı!
Uçaklarda yeni dönem resmen başladı! Uçak yolculuğu yapacakları çok yakından ilgilendiren karar! Uzun süredir devam eden uygulamaya son verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 'hastaneler dışında maske zorunluluğu kalktı' açıklamasının ardından uçaklarda maske kullanım zorunluluğu da kaldırılıyor. 
30.05.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Ve sona erdi
Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Ve sona erdi Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Toplu taşıma ile ilgili flaş açıklama geldi. Ve yasaklar kalktı. Türkiye'de üç gün art arda koronavirüs vaka sayısının binin altına düşmesiyle toplu ulaşımda maske zorunluluğu kalktı. Öte yandan bazı vatandaşlar maske yasağının kaldırılmasını doğru bulurken bazı vatandaşlar ise maske takmaya devam edeceğini belirtti. İşte toplu taşımadaki maske yasağıyla ilgili flaş gelişme...
30.05.2022 Yaşam
Hastanelerde maske kalktı mı? Maske nerelerde kullanılmaya devam edecek?
Hastanelerde maske kalktı mı? Maske nerelerde kullanılmaya devam edecek? Hastanelerde maske takmak zorunlu mu? sorusu hastanelere gidecek ve muayene olacak pek çok kişinin araştırdığı konuların başında geliyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son coronav virüs tablosuna göre, 24 saatte 2 kişi hayatını kaybetti, 864 yeni vaka tespit edildi. Vaka sayısının binin altına gelmesiyle birlikte maske zorunluluğu ile ilgili açıklama geldi. Peki, Hastanelerde maske kalktı mı? Maske nerelerde kullanılmaya devam edecek? Hastanelerde maske takmak zorunlu mu? İşte maske zorunluluğu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklaması…
30.05.2022 Gündem
Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Otobüste maske zorunlu mu? İşte Bakan Koca’dan maske açıklaması!
Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Otobüste maske zorunlu mu? İşte Bakan Koca’dan maske açıklaması! Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? sorusu corona virüs tablosunun açıklanmasıyla birlikte gündemde yer alıyor. Türkiye'nin 29 Mayıs 2022 günlük corona virüs tablosuna göre, son 24 saatte 2 kişi hayatını kaybetti, 864 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vaka sayısının üç gün art arda binin altında gelmesiyle birlikte maske zorunluğu ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Otobüslerde maske zorunlu mu? İşte detaylar…
30.05.2022 Gündem
THY'den son dakika maske kararı! Tüm yolcular için geçerli
THY'den son dakika maske kararı! Tüm yolcular için geçerli Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 'hastaneler dışında maske zorunluluğu kalktı' açıklamasının ardından uçaklarda maske kullanım zorunluluğu da kaldırılıyor. Bakan Koca'nın açıklamasından sonra THY’den ilk açıklama Genel Müdür Bilal Ekşi’den gelirken, yarından itibaren THY’de maske kuralının sonra ereceği açıklandı.
29.05.2022 Ekonomi
Gözler vaka sayılarında! Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Maske yasağı hastanede ve toplu taşımada devam ediyor mu, tamamen kalktı mı?
Gözler vaka sayılarında! Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Maske yasağı hastanede ve toplu taşımada devam ediyor mu, tamamen kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Koronavirüs vakaları 2 gün üst üste 1000’in altına düştü. Vaka sayısı bugün de binin altında kalırsa toplu taşımada maske takmak da zorunluluk olmaktan çıkacak. Peki, toplu taşımada maske kalktı mı? İşte toplu taşımada maske yasağı ile ilgili son durum…
25.05.2022 Gündem
Otobüslerde maske yasağı kalktı mı, toplu taşımada maske yasağı kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Otobüs, metro, marmaray, metrobüs…
Otobüslerde maske yasağı kalktı mı, toplu taşımada maske yasağı kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Otobüs, metro, marmaray, metrobüs… Otobüslerde maske kalktı mı, toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Toplu ulaşım araçlarında maske kullanımı zorunluluğu ile ilgili aramalar devam ediyor. Vaka sayılarının 2 bin civarına inmesi ile kapalı alanlarda maske kullanımı kaldırılmıştı. 9 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açık alanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Peki, Otobüslerde maske yasağı kalktı mı, toplu taşımada maske yasağı kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Toplu taşımada maske takmak zorunlu mu? İşte Otobüs, metro, marmaray, metrobüs için son durum…
23.05.2022 Gündem
Hastanede maske takmak zorunlu mu? Hastanelerde maske yasağı kalktı mı, hastanelerde maske zorunluluğu var mı?
Hastanede maske takmak zorunlu mu? Hastanelerde maske yasağı kalktı mı, hastanelerde maske zorunluluğu var mı? Hastanelerde maske kalktı mı, hastanelerde maske yasağı kalktı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunmuş, Erdoğan, "Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulaması vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edecektir" ifadelerini kullanmıştı. 22 Mayıs itibariyle Türkiye'de son 24 saatte 118 bin 852 test yapılırken 905 vaka belirlendi. Söz konusu gelişmelerin ardından, Hastanede maske takmak zorunlu mu? Hastanelerde maske zorunlu mu, hastanelerde maske zorunluluğu var mı, hastanelerde maske yasağı kalktı mı?
23.05.2022 Gündem
Kabine toplantısı ne zaman? Kabine saat kaçta toplanacak? İşte Kabine’nin gündemi!
Kabine toplantısı ne zaman? Kabine saat kaçta toplanacak? İşte Kabine’nin gündemi! Yeni haftaya girilirken milyonlarca kişinin gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne çevrildi. Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Alınacak yeni kararlar beklenirken, gündem, dış siyaset, koronavirüs salgınında gelinen son durum ve ekonomideki gelişmeler olacak. Peki, Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak? Toplu taşıma ve hastanelerde maske zorunluluğu kalkacak mı? İşte Kabine’nin gündemi!
22.05.2022 Gündem
Yurt dışı uçuşlarda maske zorunluluğu kalkıyor mu? Uçakta maske zorunluluğu kalktı mı?
Yurt dışı uçuşlarda maske zorunluluğu kalkıyor mu? Uçakta maske zorunluluğu kalktı mı? Havalimanlarında ve uçaklarda Covid-19 salgınına karşı uygulanan tıbbi maske zorunluluğuna yönelik uygulama ile ilgili yeni güncelleme geldi. AB Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) ile Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) havalimanlarında ve uçakların içinde tıbbi maske zorunluluğuna yönelik uygulamanın kaldırılması tavsiye edildi. Peki, Yurt dışı uçuşlarda maske zorunluluğu kalkıyor mu? Uçakta maske zorunluluğu kalktı mı? İşte detaylar…
11.05.2022 Dünya
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Ve bitiyor
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Ve bitiyor Yasaklarla ilgili flaş açıklama. Maske zorunluluğu kalkıyor. Kovid 19'un yaz ayları ile birlikte büyük oranda gündemden düşmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde vaka sayılarının daha da düşmesi ile birlikte hastaneler ve toplu taşımada maske zorunluluğu ve nihayetinde karantina tamamen kaldırılacak.
10.05.2022 Yaşam
Otobüste maske zorunluluğu kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? İşte maske zorunluluğu olan yerler!
Otobüste maske zorunluluğu kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? İşte maske zorunluluğu olan yerler! Maske zorunluluğu geçtiğimiz haftalarda bazı istisnalar dışında kaldırılmıştı. Özellikle, Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kaldırılmış, sağlık kuruluşları da, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamaya devam etmesi kararı almıştı. Türkiye’nin bazı illerinde toplu taşımada yaşanan maske tartışmalarının ardından pek çok kişi de maske zorunluluğunun olduğu yerleri araştırmaya başladı. Peki, Otobüste maske zorunluluğu kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? İşte maske zorunluluğu olan yerler!
6.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Maske Zorunluluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maske zorunluluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.