Mart

Mart

Son dakika mart haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mart ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mart haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mart

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mart gelişmeleri de dahil olmak üzere 52.310 mart haberi bulunmuştur. Tüm mart haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması! İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına değindi. Bakan Bolat, "Türkiye'nin tutumu dünyada vicdan sahibi herkes tarafından takdir ediliyor. Dünyada bu konuda Türkiye tek. Şu var, 2 Mayıs itibariyle Türkiye'den İsrail'e herhangi ihracat ve ithalat anlamında herhangi bir ticaret yapılmamaktadır" dedi.
17.05.2024 Gündem
Cinayet televizyon programında çözüldü! Eski eşini boğarak öldürdüler
Cinayet televizyon programında çözüldü! Eski eşini boğarak öldürdüler Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşayan 52 gün önce kaybolan 3 çocuk babası inşaat işçisi Şaban Ataş, bir televizyon programına katılan boşandığı eşi Emine Karabulut'un itirafıyla cinayete kurban gittiğinin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan 5 şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
17.05.2024 Gündem
28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir?
28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 28 Şubat davası sanıkları sağlık sorunları nedeniyle affedildi. Kararda, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçlarından hapis yatan Haci Sülük, Aliefter Aslan, Sevda Yüksel, silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklu olan Avni Yılmaz ve Gülbey Sarıoğlu, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklu olan Süleyman Tuna, kan gütme ve saiki öldürme suçundan tutuklu olan Abdulhekim Yılmaz da sürekli hastalık ve kocama hali dolayısıyla affedildi. Söz konusu kararın ardından 28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
17.05.2024 Gündem
Burdur'da 'akraba' krizi! CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
Burdur'da 'akraba' krizi! CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi Büyük Birlik Partisi'nin 31 Mart seçimlerinde Burdur'dan belediye başkan adayı Muhammet Taşkın, Belediyede Başkan Ali Orkun Ercengiz'in çok sayıda akrabası olduğunu belirterek bir liste hazırladı. Yeni atama yapmadığını söyleyen Ercengiz ise kendisini savundu.
17.05.2024 Gündem
Hizmet üretim endeksi arttı
Hizmet üretim endeksi arttı TÜİK verilerine göre hizmet üretim endeksi 2024 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,8 arttı.
16.05.2024 Ekonomi
İlk üç ayda yabancı turist harcamalarında artış
İlk üç ayda yabancı turist harcamalarında artış Türkiye’deki yabancı kartlı işlemlerin 2024’ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ciro bazlı yüzde 7, adet bazlı ise yüzde 16 büyüdüğü açıklandı. Bireysel yabancı kartlı ödemelerin ülke bazlı dağılımı incelendiğinde İngiltere menşeli kartlar ciroda zirvede yer aldı. Mısır menşeli kartlar ise geçen yıla göre büyüme rekoru kırdı. Yabancıların en çok harcama yaptığı şehirler sırasıyla İstanbul Antalya, İzmir, Ankara ve Muğla oldu.
16.05.2024 Ekonomi
Rus eşini bıçaklayarak öldürdü! Eski eşiyle görüştüğünü iddia etti
Rus eşini bıçaklayarak öldürdü! Eski eşiyle görüştüğünü iddia etti Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi'nde tartıştığı Rus eşi Elena Samsanova'yı 14 kez bıçaklayarak öldüren ve hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Atila Sarıhan, mahkemede kadının eski eşiyle görüştüğüne dair mesajlar gördüğünü iddia etti. Mahkeme, Sarıhan'ın tutukluluk halinin devamına, öldürülen Samsanova'nın cep telefonun detaylı olarak incelenmesini talep etti.
16.05.2024 Gündem
Hizmet endeksi verileri açıklandı! Üretim yüzde 6.8 arttı!
Hizmet endeksi verileri açıklandı! Üretim yüzde 6.8 arttı! Mart ayına ilişkin hizmet üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre (yıllık) yüzde 6,8 arttığını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bir önceki aya göre (aylık) aynı kaldığını belirtti.
16.05.2024 Gündem
İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası için buluşuyor!
İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası için buluşuyor! Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu ev sahipliğinde Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenecek 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası'nın lansman ve basın toplantısı Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi.
15.05.2024 Şampiy10
Ücretli çalışan sayısı arttı! Sektör sektör açıklandı
Ücretli çalışan sayısı arttı! Sektör sektör açıklandı Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 14 milyon 839 bin 534 kişi iken, 2024 yılı Mart ayında 15 milyon 225 bin 128 kişi oldu.
15.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Kamu kurumlarının milletimiz ve iş dünyamıza tasarrufta örnek olmasını hedefliyoruz. Bu paket kamuda verimliliği artırarak tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorundadır. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça cari açıktaki iyileşme hız kazanacak" dedi.
15.05.2024 Gündem
18 başbakan, 7 cumhurbaşkanı değişti ama o hala muhtar
18 başbakan, 7 cumhurbaşkanı değişti ama o hala muhtar Adana'nın Kozan ilçesinde 27 yaşında muhtar olan ve 10 dönemdir muhtarlık yapan 75 yaşındaki Mehmet Avcı 31 Mart seçimlerinde yeniden göreve gelirken, 18 başbakan, 7 cumhurbaşkanı ve 19 vali eskitti.
15.05.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratik vesayete izin vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratik vesayete izin vermeyiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bürokratik vesayete izin vermeyiz. Kanunun dışına çıkan, marazı olan kim varsa hukuk zemininde mutlaka hesabı soruluyor." ifadelerini kullandı. Kongre süreci hakkında konuşan Erdoğan, "Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz." dedi. Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı ardından ise, ‘Yakın zamanda CHP’ye gideceğim’ açıklamasında bulundu.
15.05.2024 Gündem
İki ayda e-ihracat ile 4.5 milyon ürün satıldı
İki ayda e-ihracat ile 4.5 milyon ürün satıldı E-ticaret platformu Trendyol, mart ve nisan ayına ilişkin e-ihracat verilerini açıkladı. Buna göre Türk üreticiler iki aylık dönemde yaklaşık 4.5 milyon ürünü dünya pazarlarıyla buluşturdu. En çok satış yapılan ülkeler Suudi Arabistan ve Azerbaycan oldu.
15.05.2024 Ekonomi
Mart'ta yağmayan kar Mayıs'ta yağdı! Lapa lapa kar yağışını gören gözlerine inanamadı! Batı illeri de beyaza büründü
Mart'ta yağmayan kar Mayıs'ta yağdı! Lapa lapa kar yağışını gören gözlerine inanamadı! Batı illeri de beyaza büründü  Mart'ta yağmayan kar Mayıs'ta yağdı. Herkes havaların ısınmasını beklerken kış adeta geri döndü. Lapa lapa kar ve dolu yağışı görenler gözlerine inanamadı. Mayıs ayında her yer beyaza büründü. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından kar, dolu ve kuvvetli yağıştan kaynaklanan olumsuzluklar yaşanmaya devam ediyor. Bir ilde okullar tatil edilirken, vatandaşlar yollarda kaldı. Hava sıcaklıklarının daha da düşeceği açıklandı. İşte Meteoroloji tarafından yapılan son dakika açıklamasının detayları ve il il hava durumu...
15.05.2024 Gündem
İş gezisi için Maldivlere gittiğinde tanıştılar! Sibiryalı geline Türk usulü düğünle evlendiler
İş gezisi için Maldivlere gittiğinde tanıştılar! Sibiryalı geline Türk usulü düğünle evlendiler Mersin'in Erdemli İlçesinde geçen yıl mart ayında iş gezisi için Maldivler'de tanıştığı Rusya’nın Sibirya bölgesinde yaşayan Mariia Sadnova ile İlyas Can Kil Türk usulü düğünle evlendiler.
14.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstişare ve yenilenme sürecimizin sonucunda, AK Parti olarak yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam etmekte kararlıyız" dedi. "Kongre sürecimizi başlatacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizden güç devşirecek değil, bize güç katacak kişiler lazım" dedi.
14.05.2024 Gündem
Tavuk yumurtası üretimi arttı!
Tavuk yumurtası üretimi arttı! Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,6 arttı.
14.05.2024 Ekonomi
EYT düzenlemesiyle emekli olmuştu, iptal edildi! Maaşı geri istendi..
EYT düzenlemesiyle emekli olmuştu, iptal edildi! Maaşı geri istendi.. Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan aşçı Taner Baysal, EYT düzenlemesiyle emekli olduktan 9 ay sonra emekliliği iptal edildi. Borcu olduğu iddiaları üzerine ödeme yapıp tekrar başvurarak emekli oldu. Baysal’dan 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da tahsil edileceği açıklandı.
14.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Miçotakis görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Miçotakis görüşmesi sona erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesi sona erdi.
13.05.2024 Gündem
İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti'den istifa etti
İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti'den istifa etti İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor. Son olarak eski TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu
13.05.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı
Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal meyda hesabından cari açık rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
13.05.2024 Ekonomi
Ticaret satış hacmi arttı
Ticaret satış hacmi arttı Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 10,5 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 19,4 arttı.
13.05.2024 Ekonomi
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları: (kariyerkapisi.cbiko.gov.tr) 2024 | (USP) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl sorgulanır?
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları: (kariyerkapisi.cbiko.gov.tr) 2024 | (USP) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl sorgulanır? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütülen Ulusal Staj Programı başvuruları 28 Aralık – 10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.Yapılan açıklamaya göre stajyer havuzu işverenlerin erişimine açıldı. Programa staj teklifleri yıl sonuna kadar gönderilebilecek. Peki, Ulusal Staj Programı (USP) sonuçları ne zaman açıklanacak?
13.05.2024 Gündem
Eylem Tok’a Oğuz Murat Aci’nin annesi Pervin Aci'den  Anneler Günü’nde çağrı: Çocuğunu al ve gel
Eylem Tok’a Oğuz Murat Aci’nin annesi Pervin Aci'den Anneler Günü’nde çağrı: Çocuğunu al ve gel Timur Cihantimur’un ehliyetsiz kullandığı lüks otomobil ile ATV aracına çarparak ölümüne neden olduğu Oğuz Murat Aci’nin annesi Pervin Aci, oğlu olmadan geçirdiği ilk Anneler Günü’nde Eylem Tok’a seslendi: “Onun Anneler Günü’nü kutlamıyorum. Hiç mi vicdanı sızlamadı çocuğunu kaçırırken? Alsın çocuğunu gelsin.”
13.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mart ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mart haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.