Küçükbaş

Küçükbaş

Son dakika küçükbaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan küçükbaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını küçükbaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Küçükbaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan küçükbaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.157 küçükbaş haberi bulunmuştur. Tüm küçükbaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Otlatma sezonu Adana'da başladı!  Hayvancılık yapanlar için büyük bir yem kaynağı sağlıyor
Otlatma sezonu Adana'da başladı! Hayvancılık yapanlar için büyük bir yem kaynağı sağlıyor Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta özellikle yem girdi maliyetinin azaltılmasında önemli bir yere sahip olan meralarda, ilkbahar dönemi otlatma sezonu Adana’da başladı.
7.04.2024 Adana
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Emekli maaşının en az asgari ücret kadar olması gerek
Emekli maaşının en az asgari ücret kadar olması gerek Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Suat Kılıç, “Buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize, devletimizin yöneticilerine Hazine ve Maliye Bakanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza açık çağrıda bulunuyorum. En düşük emekli maaşının 17 bin lira olan asgari ücret düzeyine çıkarılması lazım. Vatandaş rahat etsin. Siyasi faydasını kim görürse görsün” dedi.
23.03.2024 Ekonomi
Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024? Küçükbaş küpe desteği ne kadar, küçükbaş hayvan küpe desteği ne zaman verilecek?
Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024? Küçükbaş küpe desteği ne kadar, küçükbaş hayvan küpe desteği ne zaman verilecek? Yeni doğan buzağıların küpe takılması ve kayıt altına alınması, doğduğu işletmede 4 ay kalması şartıyla verilen buzağı destekleme ödemesine yönelik detaylar sorgulanmaya devam ediyor. Çiftçi destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar “Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, buzağı desteği ne zaman yatacak 2024
19.03.2024 Ekonomi
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde yapımı devam eden Kozan Canlı Hayvan Pazarı’nda incelemede bulundu. Kökçüoğlu, projenin yapımı tamamlandığında Kozan’ın ve çevre ilçelerin faydalanacağı modern bir hayvan pazar yeri olacağını ifade etti.
23.02.2024 Adana
Sağanak yağış Antalya'da etkili oldu! Alt geçitte 1 kişi hayatını kaybetmişti, felaketin görüntüleri ortaya çıktı
Sağanak yağış Antalya'da etkili oldu! Alt geçitte 1 kişi hayatını kaybetmişti, felaketin görüntüleri ortaya çıktı Antalya yoğun yağışlardan sonra felaketi yaşadı. Halil Yıldız'ın (47) otomobil içerisinde ölü bulunduğu alt geçitteki su seviyesinin 2,5 metre yükseldiği görüldü. Suyun duvarda bıraktığı iz dikkati çekti. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu yarın okullarda eğitime başlanacağını bildirdi. Muratpaşa ilçesinde ise su dolan bodrum katta mahsur kalan bir kediyi AFAD gönüllüsü kendi hayatını hiçe sayarak kurtardı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
14.02.2024 Gündem
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Turgut Altınok: Tarımın başkenti Ankara olacak
Turgut Altınok: Tarımın başkenti Ankara olacak AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Başkent, layık olduğu yerde değil. 2 yılda bütün köylerimizin altyapısını, üstyapısını yapacağız. Tarımın başkenti Ankara olacak. Sera şehri bir Ankara olacak. Çiftçilerimize 50 litre mazot desteği vereceğiz. Tohum desteğini 2 ile 5 ton arasına çıkaracağız" dedi.
3.02.2024 Gündem
Şırdan fiyatı 3 liradan 100 liraya yükseldi
Şırdan fiyatı 3 liradan 100 liraya yükseldi Adana’da bundan 5 yıl önce günde 3 bin 500 şırdan çöpe dökülürken, son yıllarda Türkiye genelinde satılmaya başlanınca, tanesi 3 liradan 100 liraya kadar yükseldi.
28.01.2024 Adana
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir ve vücutta depolanmaz. Bu nedenle gıdalardan düzenli olarak vücuda alınması gereken bir vitamin grubudur.
5.01.2024 Sağlık
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2022 yılında Konya'da pilot olarak uygulanmaya başlayan Gelir Koruma Sigortası, artık ülke genelindeki bütün üreticilerimizi kapsayacak. Çiftçilerimiz, Gelir Koruma Sigortası yaptırarak yüzde 60 devlet prim desteğinden faydalanabilecek" dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Devletten destek aldı! Varlığı iki katına çıktı
Devletten destek aldı! Varlığı iki katına çıktı Devlet destekleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Erzincan'da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında destekleme alan kadın girişimci hayvan varlığını 2 katına çıkardı.
10.12.2023 Ekonomi
Kamyon, sürüye çarptı; 17 koyun telef oldu
Kamyon, sürüye çarptı; 17 koyun telef oldu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kamyonun yolun karşısına geçen sürüye çarptığı kazada, 17 koyun öldü.
3.10.2023 Yaşam
Kalyon Karapınar GES 600 koyunu besliyor
Kalyon Karapınar GES 600 koyunu besliyor Kalyon Enerji, dünyanın 6’ncı, Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi santrali Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’ni (GES) küçükbaş hayvanların otlaması için kullanımına açarak, Türkiye’de bir ilke imza attı.
25.09.2023 Ekonomi
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş!
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş! Türkiye'de istatistiklere göre 30 yılda at, eşek, katır, deve, domuz, manda, yerli sığır, tiftik keçisi ile ördek sayısı azaldı, kültür ırkı sığır, koyun, keçi ve tavuk sayısı arttı. 1993'te 245 milyon 833 bin 780 olan hayvan sayısı, 2023'te 194 milyon dolayında artışla 440 milyon 56 bin 30 oldu.
21.09.2023 Ekonomi
Polonya Bayrağı Anlamı Nedir? Polonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Polonya Bayrağı Anlamı Nedir? Polonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Polonya, Orta Doğu'da bulunan bir ülkedir. Polonya'nın bayrağı iki yatay şerit halinde üstte beyaz, altta kırmızı renkten oluşur. 
14.09.2023 Eğitim
Aşiret düğününde gelin ile damada para ve altın yağdı
Aşiret düğününde gelin ile damada para ve altın yağdı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dünya evine giren Yüksel Geçirgen ve Sima Bellier çiftine kilolarca altın ve 2 milyon TL takıldı.
7.09.2023 Yaşam
Çanakkale yangını 20 yıllık emeklerini küle çevirdi döndü göz yaşları sel oldu: Canımızı zor kurtardık
Çanakkale yangını 20 yıllık emeklerini küle çevirdi döndü göz yaşları sel oldu: Canımızı zor kurtardık Salı günü öğlen saatlerinde Çanakkale’de çıkan orman yangını çok sayıda yerleşim alanını kullanılamaz hale getirdi. Yangının arasında canını zor kurtaran adamın hem iş yeri hem de hayvanları küle döndü. Onlarca hayvandan geriye acı tablo kalırken, yangın yerine gelen adam gördüğü tablo karşısında gözyaşlarına boğuldu. Basri Tezel bir hafta sonra kızının düğününü yapmaya hazırlanırken, tüm mal varlığının yangında kül olduğunu ifade etti.
24.08.2023 Gündem
Çanakkale'yi 30 yıllık ahşap elektrik direği yaktı! Yangın kontrol altına alındı
Çanakkale'yi 30 yıllık ahşap elektrik direği yaktı! Yangın kontrol altına alındı Salı günü başlayan yangın Çanakkale'de 1500 hektardan fazla ormanlık alanı küle çevirdi. Damyeri köyünde başlayan yangında alevlerin etrafı çevrildi. Damyeri köyü sakini ve ilk ihbarı yapan kişi Ali Güçlü elektrik direğindeki kablolardan düşen kıvılcımların otları tutuşturmasıyla yangının çıktığını söyledi. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale orman yangını kontrol altına alındığını bildirdi. Yaklaşık, 4 bin 80 hektar alan yangından etkilendi.
24.08.2023 Gündem
Geline kilolarca altın, damada ise 2 milyon TL'lik takı
Geline kilolarca altın, damada ise 2 milyon TL'lik takı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Diri aşiretinden Müdür Karael'in oğlu İbrahim Karael ile İstanbul'da yaşayan Karslı iş insanı Ayhan Karakuş'un kızı İrem Karakuş, görkemli bir düğünle dünyaevine girdi. 2 binin üzerinde kişinin katıldığı düğünde damada 2 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı.
15.08.2023 Yaşam
Afet bölgesindeki çiftçilere toplam 8,8 milyar lira destek ödemesi yapıldı
Afet bölgesindeki çiftçilere toplam 8,8 milyar lira destek ödemesi yapıldı Tarım ve Orman Bakanlığı, afet bölgesindeki çiftçilere depremin yaşandığı günden itibaren 8,8 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yaptı.
5.08.2023 Gündem
İstanbul'u terk edip köy hayatı yaşıyordu! Özlem Tekin çiftliğine kilit vurdu
İstanbul'u terk edip köy hayatı yaşıyordu! Özlem Tekin çiftliğine kilit vurdu Yıllar önce müziğe ara verip İstanbul'dan ayrılan Özlem Tekin, Milas’ta köy hayatı sürmeye başlamıştı. Ünlü rock'çı şehirden uzakta köpekleriyle yaşıyor, yetiştirdiği sebze ve meyveleriyle ilgileniyor, küçükbaş hayvan besliyordu. Aylardır evine uğramayan Tekin'in çiftliğinin bakımsız hali dikkat çekti.
26.07.2023 Magazin
Şap hastalığı sebebiyle 136 köy karantinaya alındı
Şap hastalığı sebebiyle 136 köy karantinaya alındı Zonguldak merkeze bağlı bazı köyler, Ereğli ilçesinin tüm köyleri, Devrek ve Gökçebey'deki bazı köylerde karantina başlatıldı. Karantinadaki 136 köyde, hayvan giriş-çıkışı yasaklandı; ekipler aşılama çalışmaları için hareket geçti.
7.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Küçükbaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki küçükbaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.