Kota

Kota

Son dakika kota haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kota ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kota haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kota

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kota gelişmeleri de dahil olmak üzere 831 kota haberi bulunmuştur. Tüm kota haberleri aşağıda listelenmiştir.
Paris 2024 Olimpiyatları'nda güreşecek 11 sporcumuz belli oldu! İşte sporcuların listesi
Paris 2024 Olimpiyatları'nda güreşecek 11 sporcumuz belli oldu! İşte sporcuların listesi Türkiye Güreş Federasyonu’nun ev sahipliğinde 9-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da Başakşehir Spor Salonu’nda düzenlenen, 93 farklı ülke adına tam 517 güreşçinin katılım gösterdiği Paris 2024 Olimpiyatları kalifikasyon müsabakaları sona erdiği açıklandı.
13.05.2024 Şampiy10
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Kaynaklar yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata dönüşmeli" dedi. Şimşek ayrıca "Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Buna benzer yoğun şekilde yaptığımız çalışmalar var. Çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek" ifadesini kullandı.
10.05.2024 Ekonomi
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmemiş altın ithalatında uygulanan kotaya ilişkin bir bilgilendirme duyurusu yayınladı.
6.05.2024 Ekonomi
Yenişehir Dünya ve Avrupa Triatlon Yarışları başlıyor!
Yenişehir Dünya ve Avrupa Triatlon Yarışları başlıyor! Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası, Mersin'in Yenişehir İlçesinin ev sahipliğinde 20-21 Nisan’da düzenlenecek. 5 kıtadan toplamda 380 sporcu bu hafta sonu Yenişehir’in adından söz ettiren triatlon parkurunda yarışacağı belirtildi.
19.04.2024 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.
27.03.2024 Ekonomi
Limak Çimento borsada ne zaman işlem görecek? Limak Çimento işlem tarihi belli oldu: Limak Doğu Anadolu Çimento ne zaman işlem görecek?
Limak Çimento borsada ne zaman işlem görecek? Limak Çimento işlem tarihi belli oldu: Limak Doğu Anadolu Çimento ne zaman işlem görecek? Limak çimento ne zaman işlem görecek? Limak Çimento’nun borsada işlem göreceği tarih belli oldu. Borsa İstanbul, Limak Çimento hisselerinin işlem görmeye başlayacağı tarihi açıkladıktan sonra yatırımcılar arama motorlarına yöneldi. Geçtiğimiz hafta tamamlanan Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LMKDC) halka arzının sonuçları Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) paylaşılmıştı.
21.02.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Fanatik Sports & Business Summit 2023 düzenlendi
Fanatik Sports & Business Summit 2023 düzenlendi Fanatik Gazetesi ev sahipliğinde, Bitexen, Petrol Ofisi, Türkiye İş Bankası, Ülker, Vestel ve Qnet sponsorluğunda düzenlenen Fanatik Sports & Business Summit 2023, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında Türk sporunu ileri taşıyan sporcular ve yöneticilerin katılımıyla bugün gerçekleşti.
27.12.2023 Şampiy10
7500 TL taksitle İstanbul'da ev sahibi olma imkanı! Ödeme planı ve teslim tarihi belli oldu
7500 TL taksitle İstanbul'da ev sahibi olma imkanı! Ödeme planı ve teslim tarihi belli oldu Ev sahibi olmak isteyenlere güzel haber geldi .Evi olmayanlara avantajlı şartlar sunuluyor. 7500 TL taksit imkanı ile ev almak hayal olmaktan çıkıyor. İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde 12 bin 500 adet konut için temel atma işlemleri başladı. THY ve Emlak Konut işbirliğiyle yapılacak olan Yenişehir Arnavutköy Projesi kapsamında yaklaşık 3 bin THY personeline kota ayrıldı. Kura ile belirlenecek olan konutlar 2025 yılında sahiplerine teslim edilecek. 3 bin konutun dışındakiler ise başvuru yapanlara kura ile verilecek.
27.12.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında büyük fark! Kuyumcuda 4 lira bankada 60 lira: İşte vatandaşlar için en karlı yöntem...
Altın fiyatlarında büyük fark! Kuyumcuda 4 lira bankada 60 lira: İşte vatandaşlar için en karlı yöntem... Altın fiyatları için kritik açıklamalar uzman isimlerden geldi. Altın alıp satarken banka ya da kuyumcudan olması büyük fark yaratıyor. Bankadan alınan altının değer kazanması uzun zaman sürerken kuyumcudan alınan altında marj oranı çok dar olmasından dolayı kısa zamanda kâra geçiliyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan düzenlemeyle birlikte altın ithalatına kota ve yasak getirilirken yüzde 20 oranında da yükümlülük geldi. Böylece gram altın fiyatı ortalama olarak 60 lira daha artmış oldu.
20.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Hatay Havalimanına ilave yeni pist inşa edeceğiz
Bakan Uraloğlu: Hatay Havalimanına ilave yeni pist inşa edeceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ”Hatay Havalimanı’nda PAT sahaları çalışmaları 21 Kasım’da başladı, Hatay Havalimanı için yapılan yer tespitinde en uygun yer bulunduğu alan, Hatay Havalimanı’na ilave yeni bir pist inşa edeceğiz, Hatay’ı çok daha güçlü ve gelişmiş bir şekilde ayağa kaldıracağız.” ifadelerine yer verdi. Bakan Uraloğlu ayrıca, İskenderun’u Hatay’a bağlayacak; İskenderun Hatay Otoyolu Projesini hazırladık, 2024’te ihalesini yapacağız ve Dörtyol-Hassa Tünel Yolu Projesi’nin ihalesi de bu yıl yapılacak” dedi.
2.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Üniversite öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar desteği müjdesini vererek, "9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz" dedi.
26.09.2023 Gündem
Filenin Sultanları Arjantin'i 3-1 yendi
Filenin Sultanları Arjantin'i 3-1 yendi A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu dördüncü maçında Arjantin'i 3-1 yenerek 4'te 4 yaptı. Milliler bu skorla üst üste 19'uncu galibiyetine ulaştı.
20.09.2023 Voleybol
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı!
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı! Sektör temsilcileri Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın liderliğinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi. Sektörün içinde bulunduğu durum hazırlanan bir sunumla anlatıldı.
28.08.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında büyük sürpriz! Kimse ne olduğunu anlamadan artacak
Altın fiyatlarında büyük sürpriz! Kimse ne olduğunu anlamadan artacak Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Altın fiyatları üst üste rekor kırmasının ardından bir miktar düşüşe geçti. Son birkaç haftadır da altında dalgalı seyir sürüyor. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulunarak, 'Kimse ne olduğunu anlamadan fiyatlar artacak" dedi.
15.08.2023 Ekonomi
Dövizdeki hareketliliğe rağmen onlarca Türk sıraya girdi! Almak için paranızın olması yeterli değil...
Dövizdeki hareketliliğe rağmen onlarca Türk sıraya girdi! Almak için paranızın olması yeterli değil... Piyasalar ve dövizlerdeki hareketliliğe rağmen lüks tüketime olan ilgi artarak devam ediyor. Lüks saat, çanta, özel dikim kıyafetler ve otomobil için aylarca beklemeniz gerekiyor. Aynı durum restoranlara gitmek için de geçerli.
9.08.2023 Gündem
Rusya'dan Türkiye kararı! Domateste kota değişti
Rusya'dan Türkiye kararı! Domateste kota değişti Türkiye’den Rusya’ya önemli ihracat kalemlerinden olan ve Fethiye ve Seydikemer ilçelerinden gönderilen domates ihracatında Rusya daha önce 350 bin ton olan Domates ihracat kotasını 500 bin tona çıkardı.
22.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu öncesi açıkladı: Yatırım sinyali aldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu öncesi açıkladı: Yatırım sinyali aldık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısında konuştu. Tahıl koridoru ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum. Seyahatten dönünce Putin ile görüşme yapacağım. Ağustos'ta ülkemizde görüştüğümüzde bu konuları konuşacağız." dedi.
17.07.2023 Gündem
Plajda "harcama limiti" vurgunu!
Plajda "harcama limiti" vurgunu! Plajlara giriş ücretleri epey arttı. O da yetmezmiş gibi şimdi işletmeciler bir de plajda "harcama limiti" diye bir kota belirledi. Yani denize girmek isteyenler daha plaja girmeden binlerce lira ödüyor. Hiçbir harcama yapmasalar bile ceplerinden çıkan o para iade edilmiyor. Peki böyle bir durumla karşılaşanlar ne yapmalı? Yanıtı Meva Coşkun ve Volkan Kamber'in haberinde.
10.07.2023 Vatan TV
Plajlarda yeni vurgun! Paranızı geri alabilirsiniz!
Plajlarda yeni vurgun! Paranızı geri alabilirsiniz! Denize girmek isteyen vatandaşlar sahil boyunca özel plajlarla karşılaşıyor. Bu plajlarda “harcama limiti” adı altında bir ücret isteniyor. Uzmanlar ise ödenen paranın geri alınabileceğini söylüyor.
10.07.2023 Ekonomi
Bakan Osman Aşkın Bak, 3. Avrupa Oyunları’nı değerlendirdi: Gurur duyulacak bir tablo
Bakan Osman Aşkın Bak, 3. Avrupa Oyunları’nı değerlendirdi: Gurur duyulacak bir tablo Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, milli sporcuların Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nda elde ettiği sonucu “Gurur duyulacak bir tablo” olarak değerlendirirken, elde edilen bu başarının önümüzdeki süreçte başta 2024 Paris Olimpiyat Oyunları olmak üzere artarak devam edeceğine inandığını ifade etti.
3.07.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Şimdiden gaz ticaretinde önemli bir ülke haline geldik
Bakan Çavuşoğlu: Şimdiden gaz ticaretinde önemli bir ülke haline geldik Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, “Şu anda Doğu, Güneydoğu Avrupa ve Balkanlar başta olmak üzere Avrupa’ya gaz tedariki yapmaya başladık. Azerbaycan’dan gelen boru hattının kapasitesini iki katına çıkarıyoruz. Cezayir ve Nijerya gibi 15 farklı ülkeden LNG’yi tankerle getiriyoruz, terminallerde gaza dönüştürüp boru hattı ile gaz ihracatı ve ticaretine başladık. Bulduğumuz doğal gazın bir kısmını sisteme bağladık, bu bizim için yeterli değil. Şimdiden gaz ticaretinde önemli bir ülke haline geldik” dedi.
8.05.2023 Gündem
Kira artışları devam ediyor! '10 bin TL'nin altında ev yok'
Kira artışları devam ediyor! '10 bin TL'nin altında ev yok' Deprem sonrası afet bölgesinden başta komşu iller olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanına göç başladı. Vatandaşlar deprem riski taşıyan illerde ise; riskin düşük olduğu ilçeleri tercih ediyor. İl değiştirme imkanı olanlar 'güvenli' şehirlere yönelirken, bu süreçte İstanbul ilk kez dışa göç veriyor. Peki yaşanan iç göç kiralık daire fiyatlarını nasıl etkiledi? Önümüzdeki günlerde kiralarda düşüş eğilimi görülecek mi?
13.03.2023 Ekonomi
Göknur Gıda ne zaman işlem görecek? İşlem kodu değişti! İşte Göknur Gıda işlem tarihi…
Göknur Gıda ne zaman işlem görecek? İşlem kodu değişti! İşte Göknur Gıda işlem tarihi… Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle halka arzı iki defa ertelenen Göknur Gıda’da talep toplama sona erdi. Borsa İstanbul’da yerini almak için gün sayan Göknur Gıda’nın işlem tarihi merak konusu oldu. Peki, Göknur Gıda ne zaman işlem görecek?
7.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kota ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kota haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.