Kıbrıs Barış Harekâtı

Kıbrıs Barış Harekâtı

Son dakika Kıbrıs Barış Harekâtı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kıbrıs Barış Harekâtı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıbrıs Barış Harekâtı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıbrıs barış harekâtı gelişmeleri de dahil olmak üzere 7 kıbrıs barış harekâtı haberi bulunmuştur. Tüm kıbrıs barış harekâtı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! 'Ayşe tatile çıksın' parolasının yanlış bilinen hikayesi
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! 'Ayşe tatile çıksın' parolasının yanlış bilinen hikayesi Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü kutlanıyor. Harekâtın üzerinden 49 yıl geçmiş olsa da o süreçte yaşananlara ilişkin birçok detay çoğumuz tarafından bilinmiyor. Türkiye tarihindeki önemli kırılma noktalarından biri olan harekâtın son tanıklarının ilk kez anlattıkları ise arka planda yaşananları gözler önüne seriyor. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in liderliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı harekâtın hakkında merak edilenler ve "Ayşe tatile çıksın" parolasının unutulmaz hikayesi...
20.07.2023 Gündem
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı bugün yapılıyor
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı bugün yapılıyor Lefkoşa’da tarihi gün yaşanıyor. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümünde Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı yapılıyor. Test uçuşları başarıyla tamamlanan havalimanına ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı gerçekleştirecek.
20.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi adımından sonra KKTC’den Birleşmiş Milletler'e rest: Ya tanı ya terk et!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi adımından sonra KKTC’den Birleşmiş Milletler'e rest: Ya tanı ya terk et! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’ta BM kürsüsünden tanınma çağrısından ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilk somut adımı attı. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türk ve Rum sınır hattındaki ara bölge dışında KKTC’de de 2 kamp ve bir temas noktası bulunan BM Barış Gücü’nün Rumlar’dan izin alarak görev yaptığını belirterek, “Misafirlik bitti, ya KKTC ile askeri anlaşma imzalar ya da KKTC’den çekilirler” resti çekti.
5.10.2022 Dünya
Kıbrıs Maraş'ta tarihi hamle! Aya Nikola Rumları birbirine düşürdü...
Kıbrıs Maraş'ta tarihi hamle! Aya Nikola Rumları birbirine düşürdü... Maraş'ta yerleşime açılan Aya Nikola Rum sakinlerini bekliyor. Türkiye ve KKTC 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yıldönümünde tarihi bir adım atarak, 46 yıldır kapalı tutulan ve geçen eylül ayında halkın ziyaretine açılan turistik Maraş kentinde mülk sahibi Rumların Türk yönetimi altında eve dönüş yolunu açan bir karar aldı.
22.07.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs Barış Harekâtı paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs Barış Harekâtı paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 46. yıl dönümüne dair bir paylaşımda bulundu.
20.07.2020 Gündem
Rumlar Solo Türk'ü ve Türk Yıldızları'nı şikayet etti
Rumlar Solo Türk'ü ve Türk Yıldızları'nı şikayet etti KIBRIS Rum Yönetimi, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı hava akrobasi filosu Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün KKTC’ye gelmesi ve paraşütçülerin atlayış yapmasını, sözde Rum hava sahasının ihlal edildiği ve bölgenin yasa dışı kapatıldığı (NOTAM) iddiası ile BM’ye şikayette bulundu...
29.09.2021 Gündem
Ecevit'in Annan Planı değerlendirmesi
Ecevit'in Annan Planı değerlendirmesi Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Bülent Ecevit, Kıbrıs'ta Annan Planı'nın kabul edilmesi halinde Türklerin tamamen Rumlar'ın egemenliği altına gireceğini söyledi
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıbrıs barış harekâtı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.