Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokayev ile masa tenisi oynadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokayev ile masa tenisi oynadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile masa tenisi oynadı.
10.05.2022 Siyaset
Kazakistan ile 15 anlaşma imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 10 milyar dolar hedefine ulaşacağız
Kazakistan ile 15 anlaşma imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 10 milyar dolar hedefine ulaşacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile başbaşa görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası iki ülke arasında 15 yeni anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tokayev ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "5 milyar olarak belirlediğimiz hedefimizi geride bıraktık. İnşallah birlikte atacağımız adımlarla 10 milyar dolar hedefine ulaşacağız" dedi. Tokayev ise açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman bize destek çıktığını biliyoruz. Erdoğan vizyon sahibi bir lider" ifadelerini kullandı.
10.05.2022 Siyaset
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, iktidar partisi başkanlığına yeniden seçildi
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, iktidar partisi başkanlığına yeniden seçildi Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, iktidar partisi Nur Otan’ın liderliğini geçtiğimiz yıl devralmasının ardından bugün yeniden seçildi.
28.01.2022 Dünya
Kazakistan'da seçimin kazananı belli oldu!
Kazakistan'da seçimin kazananı belli oldu! Kazakistan Merkez Seçim Komisyonu, Kasım Cömert Tokayev'in oyların yüzde 70,76'sını alarak cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığını açıkladı.
10.06.2019 Dünya