Kan Dolaşımı

Kan Dolaşımı

Son dakika kan dolaşımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kan dolaşımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kan dolaşımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kan Dolaşımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kan dolaşımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 330 kan dolaşımı haberi bulunmuştur. Tüm kan dolaşımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Kristal kuvars taşı, katı ve sert halde bulunan bir mineral grubudur. Yer kabuğunun ortalama %10'luk bir bölümünden fazlası da kristal kuvarstan oluşmaktadır.
7.02.2024 Yaşam
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları...
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları... Pirit taşı, günümüzde en önemli taş çeşitleri arasında yer alır. Pirit ya da Pyrite ismi verilen doğal taşının ismi, “ateş” anlamına gelen Yunanca “pyr” sözcüğünden gelir. Pirit, diğer bir sert yapılı malzemeye ya da metale çarpması halinde yangını başlatabilmek için gereken kıvılcımları yaratmak için kullanılabildiğinden bu doğal taşa bu isim verilmiştir.
29.01.2024 Yaşam
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları...
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları... Son yıllarda oldukça popüler olan Garnet Taşı en yaygın olarak kullanılan taşlardan biridir. Halk arasında lal taşı olarak da bilinen Garnet taşı tarih boyunca popülerliğini koruyan taş çeşitlerinden biridir.
17.01.2024 Yaşam
Tüketen 10 yaş gençleşiyor! Kan dolaşımını yüzde 45 iyileştiriyor
Tüketen 10 yaş gençleşiyor! Kan dolaşımını yüzde 45 iyileştiriyor Yapılan araştırmalar sonucunda besinlerde bulunan bazı bileşiklerin, özellikle yaşam süresi üzerindeki etkileri ortaya çıktı. Tek tek meyvelerin sağlıklı özelliklerine bakıldığında önemli etkileri olduğu uzun zamandır biliniyordu. Son dönemlerde özellikle bir meyvenin kan dolaşımı üzerindeki şaşırtıcı etkisi ortaya çıkarıldı. Kan dolaşımını %45 oranında iyileştirebilen bu meyve; ömrü uzatabiliyor.
23.10.2023 Sağlık
Beyni 30 yaş gençleştiriyor, kan dolaşımını düzenliyor! Bilim insanları ilk kez açıkladı
Beyni 30 yaş gençleştiriyor, kan dolaşımını düzenliyor! Bilim insanları ilk kez açıkladı Hafıza problemlerini yavaşlatıyor ve hafıza kapasitesini artırıyor. Ciltteki ölü derilerin atılmasına yardımcı oluyor, gözenekleri temizliyor. Kan dolaşımını hızlandırıyor, kuru ve hassas ciltler için şahane bir bakım kremi olabiliyor. ABD'de yapılan bir araştırma, bu besini tüketmenin yaşla bağlantılı zihinsel gerilemeyi azalttığını ortaya koydu.
8.07.2023 Sağlık
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli Son yıllarda estetik yaptırmak cep yakıyor. Ancak hem estetik maliyetinden kurtulmak , hem de daha sağlıklı bir yol tercih edip günde 15-20 dakikanızı ayırarak genç ve sağlıklı bir yüze estetik yaptırmadan sahip olmamız mümkün. Peki bu nasıl oluyor? İşte yanıtı...
11.06.2023 Sağlık
Ömrü uzatan meyve keşfedildi! Kan dolaşımını artırıyor, damarda biriken yağı silip süpürüyor
Ömrü uzatan meyve keşfedildi! Kan dolaşımını artırıyor, damarda biriken yağı silip süpürüyor İnsan ömrü, tıbbın da ilerlemesi ile her geçen artan bir ortalama ile öne çıkıyor. Vatandaşlar Ömrü uzatan yiyecekler hangileridir? Meyvelerin faydaları nelerdir? Meyvelerin kalorileri ne kadardır? gibi soruların cevaplarını sıklıkla araştırıyor. Özellikle beslenme sisteminde, bazı besinlerin ömrü uzatabilme kapasitesine dair önemli veriler elde edildi. Örneğin; uzmanlar, bir meyvenin kan dolaşımını şaşırtıcı bir biçimde yüzde 45 oranında artırarak ömrün uzamasına katkıda bulunuyor.
24.05.2023 Sağlık
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat! Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022 Sağlık
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları ile vücudun ısı dengesi bozulurken, ısı dengesinin sağlanması için kalp hızında meydana gelen dalgalanmalar kalp krizini tetikleyebiliyor.
16.07.2022 Sağlık
Mezoterapi 20’li yaşlarda cildin korunmasını sağlıyor!
Mezoterapi 20’li yaşlarda cildin korunmasını sağlıyor! Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, günümüzde sıklıkla uygulanmaya başlanan mezoterapi yöntemini tüm detaylarıyla sizler için anlatıyor.
27.06.2022 Sağlık
Alzheimer’a şifa, hafızayı güçlendiriyor! Kan şekerini düzenliyor, tam bir demir deposu...
Alzheimer’a şifa, hafızayı güçlendiriyor! Kan şekerini düzenliyor, tam bir demir deposu... Kan şekerini düzenliyor, kronik astıma oldukça iyi geliyor ve bu hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. İçerdiği vitaminler neticesinde vücuda enerji veriyor, düzenli olarak tüketenlerde yorgunluk gibi şikayetleri ortadan kaldırıyor. Kan dolaşımı problemi ve rahatsızlığı çekenler için bitkisel yollardan tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Hafızayı güçlendiriyor, Alzheimer gibi hastalıkların belirtilerini ortadan kaldırıyor. Tam bir demir kaynağı olan bu besin, demir eksikliği hastalığının tedavisinde de kullanılıyor.
11.06.2022 Yaşam
Kan dolaşımını düzenliyor, vücudu baştan aşağı temizliyor! Yaraları iyileştiriyor, iştah açıcı, uyku verici, anne sütünü artırıcı...
Kan dolaşımını düzenliyor, vücudu baştan aşağı temizliyor! Yaraları iyileştiriyor, iştah açıcı, uyku verici, anne sütünü artırıcı... Şifalı bitki deyince akla gelenler arasında! Vücudu baştan aşağı temizliyor, iştah açıcı, uyku verici, anne sütünü artırıcı, gastrik spazm şikayetlerini ve bağırsak gazlarını giderici olarak kullanılıyor, mide ve bağırsak şikayetleri, şişkinlik ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisine katkı sağlıyor. Özellikle kokusu ve aroması ile bilinen bu bitki, ağırlıklı olarak içki, ilaç ve gıda sektöründe kullanılıyor. Ağrı hissini azaltarak romatizmal ve artritik ağrıları bitiriyor, yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor. Spazmlar, solunum yolları, kaslar, sinirler, kan damarları ve iç organların aşırı kasılması ile şiddetli öksürük, kramp, kasılma, tıkalı kan dolaşımı, mide ve göğüste ağrılara iyi geliyor. Kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlığı iyileştiriyor, sindirime yardımcı oluyor. Uzmanlar bitkisel östrojen etkisi gösteren bu bitkinin meme ve over kanseri tedavisi gören kadın hastalar tarafından kullanılmamasını öneriyor...
29.05.2022 Sağlık
Ozon tedavisi nedir? hangi hastalıklarda uygulanabilir?
Ozon tedavisi nedir? hangi hastalıklarda uygulanabilir? Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Topal, ozon tedavisi nedir, hangi hastalıkların tedavisinde uygulanır tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.04.2022 Sağlık
Dayanılmaz ağrılarda etkili yöntem! Kan dolaşımını destekliyor, ağrıların giderilmesinde kullanılıyor!
Dayanılmaz ağrılarda etkili yöntem! Kan dolaşımını destekliyor, ağrıların giderilmesinde kullanılıyor! Spor yaralanmalarında fizik tedavi uzmanları ve fizyoterapistlerin sıkça başvurduğu yöntemler arasında yer alan Kinosiotape (bantlama tedavisi) kan ve lenf dolaşımını destekliyor. Özellikle belirli bir bölgede meydana gelen ağrının giderilmesinde kullanılan yöntemleri anlatan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Yener Güçlü, ağrı bandı uygulaması ile ilgili bilgi verdi.
19.03.2022 Sağlık
Üç doktor ölümünü kesinleştirdi, otopside hortladı! Uyandığında ilk bunu sordu
Üç doktor ölümünü kesinleştirdi, otopside hortladı! Uyandığında ilk bunu sordu "Ölü" ilan edildikten sonra dirilme olayları son günlerde dünya gündeminden düşmüyor. Üç doktor tarafından öldüğü bildirilen bir adamın otopsisinden kısa bir süre önce uyandığı açıklandı. Benzer bir olay ise ünlü bir aktrisin başına geldi.
4.02.2022 Dünya
Genetik gözaltı morlukları artık tedavi edilebiliyor!
Genetik gözaltı morlukları artık tedavi edilebiliyor! Gözaltı morluklarının nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi veren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Başar Kaya, “Bu nedenlerin çoğu kalıtsaldır, yani halkaların oluşmasına neden olan bu özellikleri doğuştan miras almışsınızdır. Bu genetik miras da artık tedavi edilebiliyor” dedi.
24.12.2021 Sağlık
Artık tedavi edilebiliyor!
Artık tedavi edilebiliyor! Gözaltı morluklarının nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi veren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Başar Kaya, “Bu nedenlerin çoğu kalıtsaldır, yani halkaların oluşmasına neden olan bu özellikleri doğuştan miras almışsınızdır. Bu genetik miras da artık tedavi edilebiliyor” dedi.
24.12.2021 Sağlık
Ömrü 10 yıl uzatan kilit besin! Kan dolaşımını yüzde 45 artırıyor, birçok hastalığa şifa
Ömrü 10 yıl uzatan kilit besin! Kan dolaşımını yüzde 45 artırıyor, birçok hastalığa şifa Ömrü 10 yıl uzatan mucizevi besin, kan dolaşımını yüzde 45 oranında artırarak vücuttaki akışı düzenliyor. Kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı, felç, periferik arter hastalığı ve vasküler bunama vakasına karşı şifa, hipertansiyona iyi geliyor. İnsanların uzun bir yaşam sürme şansını belirleyen çok sayıda faktör vardır ama bunlardan en önemlisi iyi beslenmedir. Meyve ve sebzeler, yüksek konsantrasyonlarda antioksidanlar sayesinde uzun ömürlülüğü artırmaya özellikle meyillidir. Yapılan bir araştırma, bu besinin arter sağlığı üzerindeki etkilerini ortaya çıkardı. Egzersiz Fizyolojisi Profesörü Mark Willems'e göre, bir haftalık alım bile genel kan dolaşımı için ikna edici sonuçlar sunabiliyor ve vücudun saatini 10 yıl geriye döndürmeye yardımcı olabiliyor. İşte insan ömrünü 10 yıl uzatabilecek süper besin ve faydaları...
4.12.2021 Sağlık
Eli doktorların zamanla yarışıyla yerine dikildi
Eli doktorların zamanla yarışıyla yerine dikildi Erzincan'da bahçedeki ağacın dallarını kestiği sırada elektrikli sprial makinesine temas eden Turgut Ünal'ın kopan sol eli, Erzurum'da doktorların 7 saatlik mikrocerrahi müdahalesiyle yerine dikildi.
21.11.2021 Sağlık
Cildiniz için kışa hazırlık reçetesi! Uzmanından 5 öneri!
Cildiniz için kışa hazırlık reçetesi! Uzmanından 5 öneri! Ciltte yaz mevsiminden kalma sorunları onarmak ve erken yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmak için doğru adımları uygulamak şart. Mevsim geçişinde ciltte meydana gelen kuruluklar ve nem oranının düzenlenmesi için cildi kışa hazırlamak gerekiyor. Medikal Estetik Hekimi Dr. Ayşegül Girgin cilt için kış önerilerinde bulundu.
1.11.2021 Sağlık
'Menopoz sonrası egzersiz yapın' önerisi
'Menopoz sonrası egzersiz yapın' önerisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Dr. Ruhnaz Yılmaz, menopoz sonrası dönemde kilo alma eğilimi olduğunu ve kemik erimesinin hızlandığını belirterek, ruh ve beden sağlığı için egzersiz yapılması tavsiyesinde bulundu.
20.10.2021 Sağlık
Sağlıklı dişler için ne yapmalıyız?
Sağlıklı dişler için ne yapmalıyız? Ağız ve diş sağlığı sorunları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunlarının başında geliyor. Ağız hijyenimize ve diş sağlığımıza dikkat etmediğimizde genel sağlığımız da tehlikeye girmiş oluyor. Sağlıklı dişlere sahip olmanız için Dr. Dt. Beril Karagenç Batal, önemli ipuçları paylaştı.
15.10.2021 Sağlık
Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkün
Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkün Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan, grip riskini ve ciddi komplikasyonlarını azaltmanın en iyi yolunun her yıl aşı yaptırmak olduğunu belirterek, "6 aydan daha büyük tüm bireyler, ideal olarak ekim ayı sonuna kadar yıllık grip aşısı olmalıdır." ifadesini kullandı.
7.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kan Dolaşımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kan dolaşımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.