Kamikaze

Kamikaze

Son dakika kamikaze haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamikaze ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamikaze haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamikaze

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamikaze gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 kamikaze haberi bulunmuştur. Tüm kamikaze haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN Türk'te gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Güler terörle mücadelede net mesajlar vererek, 'Terör kaynağında yok edilecek, sürekli operasyon yapacağız.' ifadelerini kullandı.
2.05.2024 Gündem
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı?
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı? İran, İsrail'e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri çoğu saldırıyı önledi. Bu gelişmenin ardından Hava Savunma Sisteminin nasıl çalıştığı, hangi ülkelerde olduğu ve Türkiye’de olup olmadığına yönelik araştırmalar arttı.
14.04.2024 Gündem
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah Hareketi'ne ait hedeflere yönelik hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Hizbullah da İsrail'in sınırdaki hava savunma sistemi demir kubbeye ve Golan Tepelerinde yer alan Keyla askeri üssündeki hava ve füze savunma karargahının vurulduğunu açıkladı. Peki, Demir Kubbe nedir, Demir Kubbe’nin özellikleri neler?
14.04.2024 Gündem
Rusya, Harkov'u vurdu: 1'i bebek, 3'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti
Rusya, Harkov'u vurdu: 1'i bebek, 3'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti Rusya ordusunun Ukrayna'nın Harkov bölgesine insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırı sonucu 1'i bebek, 3'ü çocuk olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti.
10.02.2024 Dünya
İnsansız deniz aracı Albatros, hedefi 12'den vurdu
İnsansız deniz aracı Albatros, hedefi 12'den vurdu Yerli ve milli imkanlarla üretilen kamikaze insansız deniz aracı (İDA) sürüsü Albatros, test atışı kapsamında denizdeki hedef gemiyi tam isabetle vurarak batırdı. Test atışı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargahından anbean takip edildi.
8.10.2023 Gündem
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir'
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir' İlk kez geçtiğimiz Şubat Biden'ın Kiev ziyareti sırasında ateşlenen ancak başarısız olan, sesten 12 kat hızlı giden 'Sarmat' füzesine gizli bir görev verildiği ortaya çıktı.
3.09.2023 Dünya
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu Ülkesinin doğusunda Ruslarla çatışan Ukrayna savaş dehşetini Rusya topraklarına taşıyor. Moskova'ya yapılan İHA saldırılarından sonra Karadeniz'deki Rus limanı Novorossiysk patlamalarla sarsıldı. Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk Limanı’na insansız deniz araçlarıyla saldırı gerçekleştirildiğini duyurarak liman yakınlarındaki Olenegorsky Gornyak adlı Rus savaş gemisinin vurulduğunu açıkladı. Emekli Jandarma Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer, CNN Türk'te İDA'ların özelliklerini ve neden saldırıda başarılı olduğunu anlattı.
4.08.2023 Dünya
Türkiye başardı, dünyada eşi benzeri yok! İnsansız deniz aracı Çaka geliyor
Türkiye başardı, dünyada eşi benzeri yok! İnsansız deniz aracı Çaka geliyor HAVELSAN’ın geliştirdiği kamikaze dalış yapabilen insansız deniz aracı Çaka, IDEF’23 savunma fuarının ilgi odağı oldu.
28.07.2023 Ekonomi
Düşmanın iletişimini "MERT" kesecek
Düşmanın iletişimini "MERT" kesecek METEKSAN Savunma tarafından geliştirilen MERT Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi, düşman unsurların haberleşmesini keserken, el yapımı patlayıcı (EYP) saldırılarından da koruma sağlayacak.
26.07.2023 Ekonomi
TUSAŞ'ın yeni sanat eseri: Süper Şimşek
TUSAŞ'ın yeni sanat eseri: Süper Şimşek Türkiye’nin insansız hava platformları, TUSAŞ imzalı ANKA-3 ile yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Hedef uçak olarak ortaya çıkan Şimşek ailesinin ANKA-3’e özel geliştirilen son üyesi Şimşek-3 de kritik bir konumda. Kamikaze İHA’ya da dönüşecek Şimşek-3’ün sahip olacağı imkan ve kabiliyetler ülkemizi bu alanda sayılı güçlerinden biri yapacak.
3.05.2023 Ekonomi
TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Bursa’da…
TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Bursa’da… TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması için sayılı günler kaldı. Yarışma 15-19 Nisan tarihlerinde Bursa Yunuseli Havalimanında gerçekleşecek.
13.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Türk SİHA'ları dünya gündeminde! İngilizler karşılaştırdı, Bayraktar TB2 fark attı
Türk SİHA'ları dünya gündeminde! İngilizler karşılaştırdı, Bayraktar TB2 fark attı Rusya'nın Ukrayna'yı işgali boyunca birçok İHA ve SİHA sahada kullanıldı. Bu İHA'ları karşılaştıran İngiliz basını aralarında Bayraktar TB-2'ninde olduğu bir liste hazırladı. Söz konusu listede TB2 resmen fark yarattı.
2.04.2023 Ekonomi
Ukrayna'nın başkenti Kiev kâbusa uyandı! Sivillere uyarı: Sığınaklardan çıkmayın!
Ukrayna'nın başkenti Kiev kâbusa uyandı! Sivillere uyarı: Sığınaklardan çıkmayın! AFP'de yer alan son dakika haberine göre, Ukrayna'nın kalbi Kiev güne saldırı haberi ile uyandı. Ülkenin başkenti Kiev Rus saldırısının hedefi oldu. Kiev Oblast Valisi Oleksiy Kuleba'dan sivillere 'sığınaklarda kalın' çağrısı yapıldı.
19.12.2022 Dünya
Zelenskiy: Rusya'nın enerji sistemlerimizi vurması nedeniyle Avrupa'ya enerji akışını askıya aldık
Zelenskiy: Rusya'nın enerji sistemlerimizi vurması nedeniyle Avrupa'ya enerji akışını askıya aldık Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson'ın, Ukrayna ziyareti sırasında açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın, Ukrayna'nın enerji altyapısına yaptığı saldırılar nedeniyle Avrupa'ya enerji akışını durdurduklarını söyledi.
1.11.2022 Dünya
Rusya’dan tahıl koridoru tehdidi!
Rusya’dan tahıl koridoru tehdidi! Kremlin yönetimi 22 Temmuz’da İstanbul’da varılan tahıl koridoru anlaşmasını İran yapımı dronların cephede kullanılıp kullanılmadığına dair soruşturmayı engellemek için koz olarak kullanıyor. Rusya’nın BM Temsilcisi, olası bir soruşturma durumunda anlaşmadan çekileceklerini açıkladı.
21.10.2022 Yaşam
Beyaz Saray: Rusya-Ukrayna savaşında İran şu an doğrudan sahada
Beyaz Saray: Rusya-Ukrayna savaşında İran şu an doğrudan sahada Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'da konuşlandırılan Rus askerlerinin Ukrayna'ya saldırılarında İran tarafından gönderilen insansız hava araçlarını (İHA) kullandığını söylerken, "İran şu an doğrudan sahada" dedi.
20.10.2022 Dünya
Rusya, Kiev'de enerji tesisini vurdu
Rusya, Kiev'de enerji tesisini vurdu Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko, Rusya'nın başkent Kiev'de bulunan bir enerji tesisini vurduğu açıkladı.
18.10.2022 Dünya
Türkiye için sevindiren gelişme! Süpersonik uçak geliyor, ve ortaya çıktı
Türkiye için sevindiren gelişme! Süpersonik uçak geliyor, ve ortaya çıktı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)  'hedef uçak' olarak kullanılmak üzere tasarlanan ve kamikaza insansız hava aracına (İHA) da dönüştürülebilen turbojet motorlu 'Şimşek'in süpersonik (sesten hızlı) uçuşu için çalışma başlatıldı. TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız, "Şu anda sübsonik (ses hızının altında) olarak uçuyoruz. Ama 6 ay içinde 0,8-0,9 mach hızında uçan yeni bir hedef uçağımız olacak" dedi.
17.10.2022 Ekonomi
Kiev'de art arda patlama sesleri!
Kiev'de art arda patlama sesleri! Rus güçlerinin sabah erken saatlerde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği saldırılar nedeniyle şehirde 2 ayrı patlama meydana geldi.
17.10.2022 Dünya
Ukrayna kritik Lyman şehrini geri aldı! Rusya Zelenski'nin memleketi Krivyi Rih'i vurdu...
Ukrayna kritik Lyman şehrini geri aldı! Rusya Zelenski'nin memleketi Krivyi Rih'i vurdu... Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaş tüm şiddetiyle sürerken çatışma bölgelerinde kritik gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna'nın stratejik öneme sahip Donetks bölgesindeki Lyman'ı ele geçirmesi sonrası Rusya'dan flaş bir hamle geldi. İşte savaştaki son durum...
3.10.2022 Dünya
Ukraynalı pilotlar ABD'ye şikayet yağdırdı: Bayraktar SİHA'ları gibi etkili değil
Ukraynalı pilotlar ABD'ye şikayet yağdırdı: Bayraktar SİHA'ları gibi etkili değil Rusya - Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna Hava Kuvvetleri'nde görevli pilotlar, ABD yapımı SİHA Mq-9 Reaper'ı Rus hava savunmasına karşı etkisiz olduğu için Ukrayna Genelkurmay Başkanı'na şikayet etti. Pilotların, Bayraktar TB-2'yi daha etkin gördüğü belirtildi.
22.06.2022 Dünya
Ukrayna’ya topyekûn yığınak! ABD'den dev yardım paketi, İngiltere'den 8 bin asker, Polonya'dan 200 tank...
Ukrayna’ya topyekûn yığınak! ABD'den dev yardım paketi, İngiltere'den 8 bin asker, Polonya'dan 200 tank... Ukrayna ile Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, Batı’nın askeri yardımları artık ağır silahları da kapsayacak şekilde hızla artıyor. ABD, Kongre’den 20 milyarı askeri olmak üzere 33 milyar dolarlık bütçe istedi. Ukrayna’nın Donbas bölgesine Rus hava saldırılarına karşı ilk kez S-300 savunma sistemi yerleştirildi.
30.04.2022 Dünya
ABD Başkanı Joe Biden dev paketİ onayladı! İşte Ukrayna'ya yollayacağı silahların tam listesi...
ABD Başkanı Joe Biden dev paketİ onayladı! İşte Ukrayna'ya yollayacağı silahların tam listesi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş tüm şiddetiyle sürerken, Ukrayna’ya dünyanın dört bir yanından yardım yağmaya devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden da verdiği sözü tuttu ve bütçe oylamasında Ukrayna’ya yollanacak yeni silahların listesi açıklandı ve kabul edildi. İşte Ukrayna’nın sahip olacağı yeni silah ve mühimmatların tam listesi…
29.04.2022 Dünya
SSB Demir açıkladı! KARGU, TSK'ya teslim edildi!
SSB Demir açıkladı! KARGU, TSK'ya teslim edildi! Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, yerli insansız hava muhabere aracı KARGU’nun yeni teslimatlarının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) gerçekleştirildiğini söyledi.
10.04.2022 Gündem
Bayraktar'a ABD füzesi! Türkiye satmayınca her yerde arıyorlar
Bayraktar'a ABD füzesi! Türkiye satmayınca her yerde arıyorlar Ukrayna’ya bugüne kadar tanksavar sistemleri ve kamikaze drone’lar veren ABD, son yardım paketine akıllı füze sistemlerini de ekledi. Amerikan Forbes dergisi, “Füzeler, Ukrayna cephesinde efsane haline gelen Bayraktar SİHA’larında kullanılacak. Ancak Hellfire hantal kalıyor, Cirit gibi füze aranıyor” yorumunu yaptı.
10.04.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kamikaze ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamikaze haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.