Kalp-Damar Hastalıkları

Kalp-Damar Hastalıkları

Son dakika kalp-damar hastalıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalp-damar hastalıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalp-damar hastalıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp-Damar Hastalıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp-damar hastalıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.424 kalp-damar hastalıkları haberi bulunmuştur. Tüm kalp-damar hastalıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı” Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024 Adana
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Bu ilimiz kalp hastalıklarında ilk sırada! Dikkat: Türkiye'nin kalp-damar hastalıkları ölümünde ilk 10 şehir belirlendi!
Bu ilimiz kalp hastalıklarında ilk sırada! Dikkat: Türkiye'nin kalp-damar hastalıkları ölümünde ilk 10 şehir belirlendi! Tüm dünyada ölüm sebepleri arasında en çok orana sahip dolaşım sistemi hastalıkları Türkiye'de de oldukça yaygın olarak görülüyor. Ancak bazı iller dolaşım sistemi ölümlerinde öne çıkıyor. İşte kalp hastalıklarına bağlı ölümlerde ilk sırada olan o ilimiz...
13.02.2024 Gündem
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir Uzmanlar vatandaşları son zamanlar da sayısı oldukça artan ve son derece tehlikeli olan şah damarı tıkanıklığı konusunda uyarıyor. Hastalık bazen konuşma bozukluğu, kol ve bacaklarda hissizlik, geçici veya kalıcı konuşma bozukluğu gibi semptomlar gösterebilirken bazen de hiç bir bulgu göstermeden de inmeye neden olabiliyor.
18.01.2024 Sağlık
Gögüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer? Gögüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gögüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer? Gögüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Göğüs kafesi ağrısı genelde üşütme ya da soğuk algınlığı gibi durumların sonucu olarak ortaya çıkabilir. Kalp krizi gibi ciddi sorunların belirtisi de olabildiği için önemsenmesi ve aksatılmadan doktora gidilmesi gerekir.
2.01.2024 Sağlık
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor  Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
22.12.2023 Yaşam
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem
Kahve dükkanlarındaki rezalet ortaya çıktı! Filtre kahveyi, bone ve kadın çorabıyla demliyorlar
Kahve dükkanlarındaki rezalet ortaya çıktı! Filtre kahveyi, bone ve kadın çorabıyla demliyorlar Kahve tüketimi Türkiye'de son yıllarda arttı. Yapılan denetimlerde kahve dükkanlarındaki sağlıksız ortamlar da ortaya çıktı. Konya'da Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, sahadaki gözlemlerinde bazı işletmelerde kahvelerin, sağlıksız ortamlarda demlendiğini tespit ettiklerini söyleyerek, ''Filtre kağıdı kullanmak yerine, özellikle saç bonesiyle, kadın çorabıyla, maliyetleri düşürmek adına kahve demlemesi yapabiliyorlar. İçinde plastik barındıran ve sıcak suyla temas ettiğinde çözülen, kanserojen madde olan plastik içeren malzemeler kullanıyorlar'' dedi.
4.10.2023 Gündem
Bayraktar KIZILELMA, havacılık tarihinde ilkleri başardı! NATO ülkelerine damgasını vurdu
Bayraktar KIZILELMA, havacılık tarihinde ilkleri başardı! NATO ülkelerine damgasını vurdu Baykar’ın öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirdiği insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA , insanlı savaş uçakları ile kol uçuşları gerçekleştirerek havacılık tarihinde birçok ilke imza attı.
6.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Dondurma tüketirken dikkat edin! Diyabet, kalp damar hastalıkları ve zeka geriliğine sebep olabilir
Dondurma tüketirken dikkat edin! Diyabet, kalp damar hastalıkları ve zeka geriliğine sebep olabilir Yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra, A, B, D vitaminleriyle besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere işaret eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Elif Akçeken, “Endüstriyel dondurma yüksek miktarda mısır şurubu, tatlandırıcılar, koruyucular, emülgatör, renk ve aroma maddeleri içerebilmektedir. Bu yüzden fazla tüketilmesi halinde diyabet, kalp damar hastalıkları ve gıda boyası sebebiyle çocuklarda zekâ geriliğine sebep olabilir” dedi.
6.06.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, kahve beyazlatıcılarının kullanımının sağlıklı beslenme açısından sorgulanması gerektiğini belirterek, “Kahve beyazlatıcılarının içinde bulunabilen palm yağı, margarin, glikoz şurubu ve yağ kaynaklı olan emülgatör gibi maddelerin hepsinin kalori yükü yüksektir. Aşırı işlenmiş kimyasal maddelerin glisemik indeksinin yüksek olacağı da dikkate alınmalıdır. Sürekli ve yüksek miktarda tüketim sonucunda fazla kilo, obezite, insülin direnci, kalp damar hastalıkları ve ilişkili birçok ciddi hastalık riskinde artış söz konusu olabilir” dedi.
18.12.2022 Sağlık
D vitamini eksikliği halk sağlığı problemi haline geldi
D vitamini eksikliği halk sağlığı problemi haline geldi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, D vitamini eksikliğinin 'halk sağlığı problemi' haline geldiğini söyledi.
28.11.2022 Sağlık
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir?
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir? Ünlü oyuncu Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay, bugün akciğer embolisi nedeniyle acil ameliyata alındı. Yaşanan gelişme sonrası akciğer embolisi hakkında yapılan aramalar arttı.
9.11.2022 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
Ferhan Şensoy ölüm yıl dönümünde anıldı!
Ferhan Şensoy ölüm yıl dönümünde anıldı! Usta oyuncu Ferhan Şensoy, 31 Ağustos 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti. Sık sık babasına duyduğu özlemi dile getiren Derya Şensoy, babasını ölüm yıl dönümünde andı. Şensoy'un mezarını ziyaret eden Derya Şensoy, fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı. Derya Baykal da eski eşine duyduğu özlemi sosyal medyadan paylaştığı kare ile dile getirdi.
31.08.2022 Magazin
Alzheimer hastalığına neden oluyor, beyin hücrelerini yok ediyor! Herkes çok seviyor ama...
Alzheimer hastalığına neden oluyor, beyin hücrelerini yok ediyor! Herkes çok seviyor ama... Kalp damar hastalıkları, obezite, diyabet, kansere neden oluyor, beyni bitiriyor, Alzheimer hastalığına neden oluyor. Alzheimer hastalarının beyninde nörofibriler ve amiloid plaklar saptandığını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Bengi Bahar Demirbağ, “Bu iki madde, nöron dediğimiz beyin hücresini yok eder. Bu maddelerin oluşumunda ise oksidatif maddeler (hazır ve işlenmiş gıdalar) rol oynar. Oksidatif gıdaların fazla tüketilmesi nedeniyle, insülin direncinin yol açtığı enerji metabolizmasındaki bozulma da beyin hücrelerini olumsuz etkiler” dedi. İşte beyin sağlığı için çok faydalı olan besinler...
4.08.2022 Sağlık
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor Akciğer embolisi, genellikle bir kan pıhtısı nedeniyle bir veya daha fazla akciğer damarının tıkanması sonucu meydana geliyor. Akciğer embolisi hayati tehlikesi oldukça yüksek olan hastalıklar arasında yer alıyor. Bu konuda risk faktörlerine dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Mustafa Yaman, akciğer embolisi, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
29.07.2022 Sağlık
Dinç yaşlanmanın yolu gün aşırı sporda yatıyor
Dinç yaşlanmanın yolu gün aşırı sporda yatıyor Özellikle 40 yaşından sonra vücuttaki kas kitlesinin azaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Cem Coşkun Avcı, “Gün aşırı yapılan spor her yaşta olduğu gibi ileri yaşta da sağlık açısından faydalıdır. Spor yapan yaşlıların kas kitlelerinde kayıp olmadığı için diyabet, kalp damar hastalıkları gibi metabolik hastalıklardan da korunma mümkün. Kişinin yaşına ve durumuna uygun yapılan sporun eklem hastalıklarına hatta Alzheimer’a karşı dahi koruyuculuğu bulunuyor” dedi.
4.07.2022 Sağlık
Uyku apnesi hipertansiyon nedeni
Uyku apnesi hipertansiyon nedeni Düzenli uykunun insan sağlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür, uyku bozukluğunun baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, çabuk sinirlenmek, odaklanma güçlüğü, yorgunluk gibi sorunlara yol açtığını söyledi. Dr. Gür, uyku apne sendromunun oksijen seviyesinin düşmesine, damar fonksiyonlarını etkileyerek zamanla sistemik hipertansiyon oluşmasına neden olabileceğini ve bu sebeple kalp - damar hastalıkları, beyin - damar hastalıkları, obezite ve hipertansiyon sorunu olan kişilerin tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.
1.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp-Damar Hastalıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp-damar hastalıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.