İşten Çıkarma Yasağı

İşten Çıkarma Yasağı

Son dakika İşten çıkarma yasağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İşten çıkarma yasağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İşten çıkarma yasağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşten Çıkarma Yasağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işten çıkarma yasağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 183 işten çıkarma yasağı haberi bulunmuştur. Tüm işten çıkarma yasağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında kaydedilen 15 binin üzerinde konuta şu ana kadar 6 bin 946 kişi yerleştirildi. 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemesi, 1 milyon 376 bin 947 depremzede ailemizin hesaplarına yatırılmıştır. " ifadelerini kullandı.
14.03.2023 Gündem
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Kentsel Dönüşümü desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Yeni Finansman Modelleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Bakan Nebati, çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini söyledi.
11.03.2023 Ekonomi
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremler sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise felaketin yaşandığı bölgede çalışma hayatını düzenleyecek yeni bir karar daha geldi.
23.02.2023 Gündem
Depremzedeleri yakından ilgilendiren karar! OHAL süresince uygulanacak
Depremzedeleri yakından ilgilendiren karar! OHAL süresince uygulanacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çalışma ve sosyal güvenlik alanında alınan tedbirler 22 Şubat 2023 tarihli 32112 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı uyguluyoruz” dedi.
22.02.2023 Gündem
Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır?
Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır?  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan kentler için, belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulamaları başlatıldı. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır? 
22.02.2023 Çalışma Hayatı
Deprem bölgesi için iki önemli karar! Resmen devreye girdi
Deprem bölgesi için iki önemli karar! Resmen devreye girdi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.
22.02.2023 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın
Kılıçdaroğlu: 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretlinin işinin güvence altına alınması gerektiğini belirterek, "Ayrıca acilen işletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın" dedi.
26.12.2021 Siyaset
SGK duyurdu! 200 bin kişi arttı
SGK duyurdu! 200 bin kişi arttı Koronavirüs kısıtlamalarında istihdam azalırken, işten çıkarma yasağı da normalleşme sonrası sona erdi. Temmuz ayı itibarıyla sona eren fesih kısıtı sonrası istihdam piyasasındaki gelişmeleri değerlendiren SGK Başkanı İsmail Yılmaz, “Türkiye genelinde de yaklaşık 200 bin artış var" dedi.
19.08.2021 Ekonomi
Nakdi ücret desteği, kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ile ilgili flaş açıklama!
Nakdi ücret desteği, kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ile ilgili flaş açıklama! Nakdi ücret desteği, kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ile ilgili açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kovid-19 dönemi boyunca kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödeneği kapsamında yaklaşık 8 milyon kişi için toplam 57 milyar lira ödeme yapıldığını bildirdi.
29.07.2021 Ekonomi
Her ay  1.556 TL ödeniyor! Bir yıl sürüyor
Her ay 1.556 TL ödeniyor! Bir yıl sürüyor Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 12 ay boyunca 1.556 TL ödeniyor. Bazı durumlarda bu süre 18 aya kadar çıkıyor. Koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların ekonomik olarak zor durumda kalmaması için sağlanan desteklerden bazıları devam ediyor. Özellikle pandemi sürecinde vatandaşların işini kaybetmemesi için bir dizi destek paketi devreye alındı. İşen çıkarma yasağının uygulanması bunlar içerisinde en önemli olandı. Pandemi döneminde istihdamı korumak amacıyla uygulanan kısa çalışma ve işten çıkarma yasağı 30 Haziran’da sona erdi. İşletmeler normalleşme döneminde iki teşvik mekanizması ile desteklenecek. Destekten yararlanabilmek için geçen yılki işçi sayısına ilave işçi almak gerekecek. İşçi sayısı geçen yılın altına düşenler ise teşviklerden yararlanamayacak.
14.07.2021 Ekonomi
2 bin 862 lira ödeniyor! Hemen başvurun, 30 gün içerisinde...
2 bin 862 lira ödeniyor! Hemen başvurun, 30 gün içerisinde... Her ay 2.862 TL ödeme yapılıyor. Başvuranlar en az 6 ay para alıyor. Başvuruda süre sınırı bulunuyor. 30 gün içerisinde müracaat edilmesi gerekiyor. Bu süre içinde başvuru yapmayanlar daha az ödeme alıyor. Örneğin 10 ay maaş alacak bir sigortalı eğer 2 ay geç başvurursa 8 ay maaş alıyor. En düşük işsizlik maaşı 1.431 lira iken en yüksek miktar 2.862 lira olarak belirlendi. İşten çıkarma yasağı sona erdi. Bu süreçte işsiz kalanların işsizlik maaşından yararlanabilmeleri içerinde fesih işleminden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a işsizlik maaşından yararlanabilme için başvuru yapması gerekiyor. İşsizlik maaşı kişinin aldığı son brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilenler...
13.07.2021 Ekonomi
Çalışanları ilgilendiriyor! O kağıda sakın imza atmayın, paranız yanar...
Çalışanları ilgilendiriyor! O kağıda sakın imza atmayın, paranız yanar... Çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sakın o kağıda imza atmayın. Paranızı alamazsınız ve mağdur olursunuz. 30 Haziran tarihinde ücretsiz izne çıkarma sona erdi. Ancak konuyla ilgili çok fazla şikayet geliyor. Bu tarihten sonra çalışanlar ücretsiz izne çıkartılamaz. İsteği olmadan ücretsiz izne çıkartılan çalışanlar haklı fesih ile kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir. Ancak bazı işverenler çalışanlardan ücretsiz izne çıkmayı kabul ettiğine dair imzalı yazı alıyor. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer imzalarsanız haklı fesih hakkı kaybolur ve paranızı da alamazsınız.
10.07.2021 Ekonomi
Faizi ile geri alınacak! Flaş detay, yüz binleri ilgilendiriyor
Faizi ile geri alınacak! Flaş detay, yüz binleri ilgilendiriyor Koronavirüs salgını döneminde uygulanan işten çıkarma yasağı 1 Temmuz itibarı ile sona erdi. Birçok çalışan işten çıkarılma endişesi yaşamaya başladı. İşten çıkarma yasağı sonrasındaki süreç ile ilgili önemli bir detay dikkat çekiyor. Pandemi dolayısıyla getirilen istihdama dönüş ve artı istihdam prim desteklerinden yararlanan işletmeler, söz konusu işçilerin en az yarısını, yararlandıkları ortalama destek süresi kadar 1 Temmuz’dan sonra çalıştırmaya devam etmek zorundalar. Bu işçileri haklı bir sebep olmadan işten çıkarttıkları için istihdam zorunluluğunu yerine getiremeyen işletmeler, aldıkları prim desteğinin tamamını gecikme faiziyle iade edecekler.
Nakdi ücret desteği ne zaman ödenecek? Temmuz ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?
Nakdi ücret desteği ne zaman ödenecek? Temmuz ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Binlerce çalışanın beklediği nakdi ücret desteği ödemeleri ile ilgili son gelişmeler merak ediliyor. Nakdi ücret desteğine ilişkin resmi açıklama bekleniyor. Haziran ayı itibariyle tamamlanan nakdi ücret desteğinde uzatma kararının olup olmadığı ve desteğin ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki, Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Nakdi ücret desteği ne zaman ödenecek? İşte Temmuz ayı nakdi ücret desteğinin ödeneceği tarih...
7.07.2021 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneğiyle 3,7 milyon çalışana 35,2 milyar lira ödeme
Kısa çalışma ödeneğiyle 3,7 milyon çalışana 35,2 milyar lira ödeme Kısa çalışma ödeneğiyle 15 ayda 3,7 milyon çalışana 35,2 milyar lira ödeme yapıldı.
1.07.2021 Yaşam
Çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! Değişti, artık...
Çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! Değişti, artık... Normalleşme süreci çalışma hayatına da yansıdı. Çok sayıda çalışanı yakından ilgilendiren değişiklik bugün itibarı ile başlıyor. Kısa çalışma ve ücretsiz izin- işten çıkarma yasağı sonlandırıldı.
1.07.2021 Çalışma Hayatı
Kılıçdaroğlu: Benim ve partimin önceliği bu memlekete adalet getirmek
Kılıçdaroğlu: Benim ve partimin önceliği bu memlekete adalet getirmek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu memleket çok badireyi atlattı. Beraber, birlikte Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda göreceksiniz. Benim ve partimin önceliği bu memlekete adalet getirmek" dedi.
29.06.2021 Siyaset
Kılıçdaroğlu: Benim ve partimin önceliği bu memlekete adalet getirmek
Kılıçdaroğlu: Benim ve partimin önceliği bu memlekete adalet getirmek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu memleket çok badireyi atlattı. Beraber, birlikte Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda göreceksiniz. Benim ve partimin önceliği bu memlekete adalet getirmek" dedi.
29.06.2021 Siyaset
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! 30 gün detayı, süreyi kaçıran...
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! 30 gün detayı, süreyi kaçıran... Milyonlarca çalışan için geçerli. 30 gün süre sınırı bulunuyor. Bu süre içerisinde başvuru yapılması gerekiyor. Kovid – 19 pandemisi dolayısıyla geçen yıl 17 Nisan’da başlayan işten çıkarma yasağı 30 Haziran’da sona eriyor. Yasağın bitmesinin ardından işten çıkarmalarda artış bekleniyor. İş Kanunu’na göre, işe iade davası açmak mümkün. Peki işten atılan herkes işe iade davası açabilir mi? İşe iade davasının kaç gün içinde açılması gerekir? Zaman aşımı süresi ne zaman başlar? İşveren işe iade edilen işçiyi başka bir yerde çalıştırabilir mi? İşe başlatmama tazminatı ne kadardır?
29.06.2021 Çalışma Hayatı
Kısa çalışma ödeneği alan işsizlik maaşı alabiliyor mu? Kısa çalışma işsizlik maaşını etkiler mi?
Kısa çalışma ödeneği alan işsizlik maaşı alabiliyor mu? Kısa çalışma işsizlik maaşını etkiler mi? Kısa çalışma ödeneği 30 Haziran'da sona eriyor. 1 Temmuz itibariyle başlayacak normalleşme sürecinde nargile kafeler hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine devam edecek. Pandemi sürecinde kısa çalışma ödeneği alan çalışanlar, 30 Haziran sonrasında işten çıkarma yasağı sona erdiğinde işsiz kalmaları halinde işsizlik maaşı alıp alamayacaklarını merak ediyor. Peki, Kısa çalışma ödeneği alan işsizlik maaşı alabiliyor mu? Kısa çalışma işsizlik maaşını etkiler mi? İşte kısa çalışma ödeneği alan çalışanların işten çıkarılmaları halinde sahip olduğu haklar...
29.06.2021 Çalışan Hakları
Emekli maaşları düşüyor, emeklilik tarihleri gecikiyor! 2 gün kaldı...
Emekli maaşları düşüyor, emeklilik tarihleri gecikiyor! 2 gün kaldı... Emekli maaşları daha düşük olacak, emeklilik tarihleri gecikecek. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. 2 gün kaldı. Bu hafta sona eriyor. Son anda yeni bir karar alınıp süre uzatılmazsa kısa çalışma, işten çıkarma yasağı, ücretsiz izin uygulaması, nakdi ücret desteği ve normalleşme desteği 30 Haziran'da sona erecek. Sosyal güvenlik primleri yatırılmayan çalışanların emeklilik tarihleri gecikecek, emekli maaşları daha düşük olacak. Hastalık ve doğum nedeniyle rapor parası alamayacaklar. Emeklilikle ilgili bu riskleri bulunan çalışanlar için borçlanma hakkı verilmesi gerekiyor. İşte tüm detaylar...
28.06.2021 Ekonomi
Ücretsiz izin ne zaman bitecek? Ücretsiz izin uzatıldı mı? Pandemi ücretsiz izin ödeneği uzatılacak mı?
Ücretsiz izin ne zaman bitecek? Ücretsiz izin uzatıldı mı? Pandemi ücretsiz izin ödeneği uzatılacak mı? Ücretsiz izin desteğinde son günlere girildi. Ücretsiz izin parası olarak da bilinen ücretsiz izin desteği her ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılıyor. 30 Haziran’da, salgının başından bu yana işverenlere ve çalışanlara verilen desteklerin tamamı son bulacak olması nedeniyle milyonlar ücretsiz izin ile ilgili gelişmeleri takip ediyor. Peki, Pandemi ücretsiz izin ödeneği uzatılacak mı? Ücretsiz izin ne zaman bitecek? Haziran ayı ücretsiz izin maaşları ne zaman yatacak? Ücretsiz izin uzatıldı mı? İşte detaylar...
28.06.2021 Çalışan Hakları
Ödemeler kesilecek! Milyonları ilgilendiriyor... 30 Haziran'da sona eriyor...
Ödemeler kesilecek! Milyonları ilgilendiriyor... 30 Haziran'da sona eriyor... Ödemeler kesiliyor... Özel sektör, kamu, milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 30 Haziran'da sona eriyor. Geçen yıl mart ayından beri devam eden kısa çalışma ödeneği desteğinde süre 30 Haziran'da doluyor. Yeni bir düzenleme olmazsa kısa çalışma ödeneği, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin desteği uygulamaları da çarşamba sona erecek.
28.06.2021 Ekonomi
İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşçi çıkarma yasağı uzayacak mı? İşten çıkarma yasağı 1 Temmuz'da bitiyor mu?
İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşçi çıkarma yasağı uzayacak mı? İşten çıkarma yasağı 1 Temmuz'da bitiyor mu? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma yasağı kalkıyor. Salgının ekonomik etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak amacıyla 1 yılı aşkın süredir devam eden işten çıkarma yasağı da 1 Temmuz kararlarının adından merak konusu oldu. Peki, İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşçi çıkarma yasağı kalkıyor mu? İşten çıkarma yasağı 1 Temmuz'da bitiyor mu? İşte detaylar...
29.06.2021 Çalışma Hayatı
Meral Akşener: TBMM, Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi Nobel'e aday göstersin
Meral Akşener: TBMM, Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi Nobel'e aday göstersin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koronavirüs aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin insanlığa çok büyük bir hizmette bulunduğunu belirterek, "İYİ Parti grubu olarak, TBMM'nin bu iki bilim insanımızı insanlığa ve bilim dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı, Nobel'e aday göstermesini talep edeceğiz" dedi.
16.06.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İşten Çıkarma Yasağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işten çıkarma yasağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.