İşsizler

İşsizler

Son dakika işsizler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işsizler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işsizler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşsizler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işsizler gelişmeleri de dahil olmak üzere 492 işsizler haberi bulunmuştur. Tüm işsizler haberleri aşağıda listelenmiştir.
İşsizler adına banka hesabı açıp 223 milyonluk vurgun yaptılar!
İşsizler adına banka hesabı açıp 223 milyonluk vurgun yaptılar! Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda, ücret karşılığı anlaştıkları işsiz şahıslar adına bankalardan açtırdıkları hesapları ve çıkarttıkları GSM hatlarını yasadışı bahislerde kullandıkları tespit edilen 27 kişi yakalandı. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken, şüphelilerden biri elleriyle kalp yaparak sevgilisine seslendi.
24.01.2024 Gündem
CHP'li Öztrak: Tanju Özcan'ın genel merkeze alınmayacağı talimatı yok
CHP'li Öztrak: Tanju Özcan'ın genel merkeze alınmayacağı talimatı yok CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu'dan Ankara'ya değişim yürüyüşü gerçekleştiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP Genel Merkezi'ne alınmayacağı iddialarına ilişkin, "Böyle bir talimat yok. Bu soruyu soranlar hala CHP'yi tanımamışlar" dedi.
10.07.2023 Gündem
Emekli ve işsizler ödeme yapmayacak! Kasım ayı sonuna kadar süresi var
Emekli ve işsizler ödeme yapmayacak! Kasım ayı sonuna kadar süresi var Emlak vergisinin ikinci taksitinin kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Ancak kimi durumlarda vergiden muaf olmak mümkün. Emekli, ev kadınları ve işsizler belirli koşullar dahilinde emlak vergisinden muaf sayılıyor.
1.11.2022 Ekonomi
Türkiye genelinde 45 bin personel alımı! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşvikleri belli oldu! İşte il il personel alımı yapacak teşvikler!
Türkiye genelinde 45 bin personel alımı! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşvikleri belli oldu! İşte il il personel alımı yapacak teşvikler! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yatırım ve teşvik belgesi alan pek çok şirket aynı zamanda bulundukları bölge ve illerde istihdama da kapı aralıyor. 9 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan teşvik listelerinde istihdam edilecek personel listeleri de yer alıyor. Teşvik verilen şirketler bulundukları illerde personel alımları yapacak. İşte il il teşvik alan şirketler ve istihdam edecekleri personel sayıları!
9.10.2022 Personel Alımı
5.137 TL gerekli şartları taşıyan herkese ödeniyor, paralar PTT hesaplarına yatırılıyor, 10 ay boyunca...
5.137 TL gerekli şartları taşıyan herkese ödeniyor, paralar PTT hesaplarına yatırılıyor, 10 ay boyunca... Milonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Temmuz ayı itibarı ile ödeme rakamı değişti. Asgari ücret zammı sonrası 5.137 TL'ye yükseldi. 30 gün içerisinde başvuruda bulunanlar alıyor. En az 6 ay ödeniyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki kim ne kadar işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı alanlar sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor mu? İşte tüm çalışanları ilgilendiren konun ayrıntıları...
27.07.2022 Çalışan Hakları
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa...
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Zam geldi. Ödeme miktarı 5.137 TL'ye yükseldi. Başvuran 10 ay aralıksız alıyor. 30 gün içerinde müracaatta bulunulması gerekiyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa ne olur? İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
24.07.2022 Çalışan Hakları
5.137 TL'ye yükseldi! En az 6 ay ödeniyor, 30 gün içerisinde...
5.137 TL'ye yükseldi! En az 6 ay ödeniyor, 30 gün içerisinde... Milonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Temmuz ayı itibarı ile ödeme rakamı değişti. Asgari ücret zammı sonrası en düşüğü 2 bin 568 lira, en yükseği 5 bin 137 lira oldu. Başvuru için 30 gün sınırı bulunuyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor.
19.07.2022 Çalışan Hakları
Fatih Erbakan: İşçiye, memura, emekliye yüzde 100 maaş zammı ile işe başlayacağız
Fatih Erbakan: İşçiye, memura, emekliye yüzde 100 maaş zammı ile işe başlayacağız Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Pendik Meydanı’nda halkla buluştu. Meydanda bulunan AK Parti, Saadet Partisi standlarını ve esnafı ziyaret eden Dr. Erbakan meydanda yaptığı konuşmada, “Türkiye’de paylaşım ve yönetimde adaleti sağlayacağız. Bahane, mazeret üretmeyeceğiz. Milli kaynak paketleri kitabımız, projelerimiz hazır. 'Önce millet' diyerek dar gelirli 85 milyona adil şekilde bu kaynak aktarılacak. İşçiye, memura, emekliye gelir gelmez en az yüzde 100 maaş zammıyla işe başlayacağız" dedi. 
2.07.2022 Siyaset
Fatih Erbakan: Bu topraklarda LGBT sapkınlığına geçit vermeyeceğiz
Fatih Erbakan: Bu topraklarda LGBT sapkınlığına geçit vermeyeceğiz Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Aile toplumun sigortasıdır. LGBT sapkınlığı dış güçler eliyle toplumumuzun dibine bir dinamit olarak yerleştirilmek isteniyor. Cinsiyetsiz ailesiz bir toplum isteniyor. Bu LGBT sapkınlığına bu topraklarda geçit vermeyeceğimizi bununla mücadele edeceğimizi bütün Türkiye’ye ilan ediyoruz” dedi.
27.06.2022 Siyaset
BBP lideri Mustafa Destici'den asgari ücretle ilgili dikkat çeken mesaj: En az yüzde 20 fark verilmeli
BBP lideri Mustafa Destici'den asgari ücretle ilgili dikkat çeken mesaj: En az yüzde 20 fark verilmeli Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yılbaşında enflasyon yüzde 30 açıklandı, asgari ücrete yüzde 50 verildi. Bugün enflasyon yüzde 70. Aradaki bu yüzde 20 fark verilmelidir ve inşallah verilecektir. Düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili bir düzenleme yapıldı ama yeterli mi yetmez. Bir iyileştirme daha yapılmalı ve bunun üstüne enflasyon farkı da artı olarak verilmelidir.“ dedi.
19.06.2022 Siyaset
CHP lideri Kılıçdaroğlu: CHP'li olmak sıradan bir olay değildir
CHP lideri Kılıçdaroğlu: CHP'li olmak sıradan bir olay değildir İzmir'de 'Üye Katılım Töreni'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'ye katılmak yeni sorumluluklar üstlenmek demektir. Artık CHP üyesi sıradan bir kişi değildir. CHP'li partisini, halkı bilecek. Her sorunun nasıl çözüleceğini büyük bir sabır, dikkat ve bilgiyle karşısına aktaracak. CHP'li olmak sıradan bir olay değildir. CHP'li olmak Mustafa Kemal ve arkadaşlarının verdiği Kurtuluş Savaşı'nın, bağımsızlığın arkasında durmak demektir" dedi.
18.06.2022 Siyaset
TYP yönetmeliği değişti! TYP'ye katılanlar program süresince kaç gün izin kullanabilecek? TYP’de izin süresi kaç gün?
TYP yönetmeliği değişti! TYP'ye katılanlar program süresince kaç gün izin kullanabilecek? TYP’de izin süresi kaç gün? Toplum Yararına Programlarda (TYP) değişiklik! İŞKUR’un TYP yönetmeliği değişti. İŞKUR tarafından düzenlenen işsizlere geçici gelir desteği sağlayan Toplum Yararına Programların (TYP) yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. TYP’ye alınacak personelin kriterleri değişirken, TYP’nin belirli bir mesleğe yönelik TYP düzenlenmemesi ve TYP katılanların izin durumları gibi konular değişti. Peki, TYP'ye katılanlar, program süresince kaç gün izin kullanabilecek? TYP’de izin süresi kaç gün? TYP başvuruları nasıl yapılacak? TYP’de çalışma nasıl olacak? İşte TYP çalışma şartları!
30.05.2022 Çalışan Hakları
İŞKUR resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, 5 gün...
İŞKUR resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, 5 gün... İŞKUR son dakika duyurdu! Resmen değişti. Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) toplum yararına programlarına (TYP) katılanlar, program süresince 5 güne kadar ücretsiz izin kullanabilecekler. Hastalık sebebiyle çalışılamayan günler de 5 günlük süreye dahil edilecek. Beş günlük sürenin aşılması halinde toplum yararına programdan çıkartılacaklar.
30.05.2022 Çalışma Hayatı
Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisi öder? Emlak Vergisi borcu sorgulama ekranı!
Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisi öder? Emlak Vergisi borcu sorgulama ekranı! Emlak vergisi ödemeleri her yıl iki taksit halinde ödeniyor. 2022 yılının ilk taksit ödemelerinde son haftalara girildi. Emlak vergisi ödemede süreç devam ederken konut ve iş yeri olan mülk sahipleri emlak vergisi ödemelerinin nasıl ve nereden yapılacağını araştırıyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisi öder? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? Emlak Vergisi borcu sorgulama ekranı!
11.05.2022 Ekonomi
Ev, işyeri, arsa, arazi sahibi herkesi kapsıyor! Muafiyete engel olan yıl ve para detayı! Hepsi ödeyecek...
Ev, işyeri, arsa, arazi sahibi herkesi kapsıyor! Muafiyete engel olan yıl ve para detayı! Hepsi ödeyecek... Konut, işyeri, arsa ve arazi sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Çok sayıda kişi merak ediyordu. Emlak vergisi ile ilgili önemli detaylar tek tek belirtildi. Mülk sahiplerine muafiyet tanınıyor. Ancak muafiyete engel durumlar da oluyor. İlk taksiti mayıs ayı sonuna kadar ödenecek olan vergiler için kimlerin muaf olduğu detaylarıyla açıklandı. Mülk sahibinin eşinin geliri muafiyete engel mi? Hangi mülk sahipleri vergi ödemeyecek? Faiz geliri olanlar muafiyetten yararlanabilir mi? İşte emlak vergisinde merak edilenler...
10.05.2022 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Emekli, işsiz, engelli ve şehit yakınları muaf sayılıyor
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Emekli, işsiz, engelli ve şehit yakınları muaf sayılıyor Evi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emlak vergisi ile ilgili bilinmeyen detaylar açığa kavuşturuldu. Bazı konut sahipleri için emlak vergisinde sıfır oran dikkate alınıyor, vergi istenmiyor. Muafiyet için en önemli kriter; mülk sahibinin tek bir konutunun olması ve bu konutunun brüt 200 metrekareyi aşmaması. Ayrıca mülk sahibinin (İşsizler, ev hanımları...) gelir elde etmiyor olması da diğer bir kriter. Emekli maaşı dışında gelir yoksa yine muafiyetten yararlanılabiliyor. 2021 yılı içinde, 53 bin liraya kadar mevduat faizi, repo benzeri (menkul sermaye iradı) geliri elde edilmişse, 2022 için emlak vergisi avantajı yine devam ediyor. Engelliler, şehit yakınları ve gaziler de tek konut muafiyetinden yararlanabiliyor.
3.05.2022 Ekonomi
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak Çalışan milyonlarca kişi için geçerli. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Bizzat başvuru yapanlar alıyor. Ödeme miktarı 1.986 TL ile 3.972,82 TL arasında değişiyor. Vatandaşlar en az 6 ay bu ödemelerden yararlanabiliyor. Gerekli şartları taşıyan ve belirlenen süre içerisinde müracaatta bulunan tüm vatandaşlar ayrım gözetmeksizin alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanlar işsiz kalmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar işsizlik ödeneğinden yararlanıyor. 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı almak mümkün. Bu süre içerisinde yeni bir iş bulanların ödemeleri kesiliyor. Ancak yeniden işsiz kaldıklarında ödenmeyen işsizlik aylığını yeniden alabiliyorlar.
30.03.2022 Çalışan Hakları
SGK harekete geçti ve değişti! Çalışanları kapsayan kod detayına dikkat! Para alamıyorlar...
SGK harekete geçti ve değişti! Çalışanları kapsayan kod detayına dikkat! Para alamıyorlar... Çalışan milyonlarca kişiyi kapsayan kod detayına dikkat edilmesi gerekiyor. SGK harekete geçti ve adı değişti. Bu kodlara göre iş akdi feshedilenler para alamıyor. Çalışanlar, işten çıktıkları zaman şartları taşıdığı takdirde işsizlik ödeneği alabiliyor. Prim günü ve çalışma süresi dışında kritik bir koşul da çalışanın kendi istek ve kusurunun bulunmaması. Burada da SGK'nın belirlemiş olduğu kodlar devreye giriyor ve işçinin ödeneği alıp alamayacağı tespit ediliyor. Kod 29 iptal edildi ve 11 ayrı kod belirlendi. İşveren bu kodlarla bildirim yaparsa çalışanlar para alamıyor. Ancak çalışanların çoğunun bilmediği bir konu var. İşveren tazminat ödememek için çıkış kodunu yanlış seçerek işçiyi mağdur edebiliyor. Haksız yere iş akdi feshedilen işçi dava açıp kazanırsa ödeneği alabiliyor. İşte SGK'nın belirlediği işten çıkış kodları ve işsizlik ödeneğine etkisi...
28.03.2022 Çalışan Hakları
Emlak vergisi ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman, nasıl ödenir? Emlak vergisi ödenmezse cezası ne kadar?
Emlak vergisi ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman, nasıl ödenir? Emlak vergisi ödenmezse cezası ne kadar? Emlak vergisi her yıl düzenli olarak belediyelere ödenir. Ev ve dükkan sahipleri emlak vergisinin son ödeme tarihini sorgularken, kimlerin muaf olduğunu da araştırıyor. Emlak vergisi borç ödeme işlemleri için elektronik ortamda yapılabildiği gibi, belediyelerin ilgili birimlerine ya da banka şubeleri aracılığıyla da yapılabiliyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir, ödeme tarihleri?
26.03.2022 Ekonomi
3.973 TL en az 6 ay ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 30 gün içerisinde...
3.973 TL en az 6 ay ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 30 gün içerisinde... Çalışan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. 3 bin 973 lira TC. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile PTT'den alınabiliyor. Para ödemesi öncesinde başvuru yapılması gerekiyor. Başvuruda 30 gün sınırı bulunuyor. Ödemeler 6 ay ile 10 ay arasında değişen sürelerde yapılıyor. Çalışma süresi uzadıkça ödeme alınan zaman da artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan herkes belli şartların taşınması koşulu ile işsizlik maaşından yararlanabiliyor. Peki tüm işsizler işsizlik maaşı alabiliyor mu? Türkiye İstatistik Kurumu’na göre ocak ayında resmi işsiz sayısı 3 milyon 859 bin kişi oldu. Aynı ay işsizlik maaşı alan kişi sayısı ise 483 bin kişide kaldı. Her 8 işçiden 1’i işsizlik maaşı alabildi. İşsizlik aylığı alabilmesi için kişinin kendi isteği ile işten çıkmış olması gerekiyor. Ancak bazı işverenler çıkardıkları işçi ile ilgili SGK'ya Kod 29 bildiriminde bulunuyor. Kod 29 işten çıkarma sebebi olarak gösterildiğinde “İşçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan davranışları nedeniyle iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenle feshi’ne olanak sağlıyor. Kod 29 ile bildirim yapılan işçi, işverence işten çıkartılmasına rağmen işsizlik ödeneği alamıyor. İşsizlik ödeneği alabilmek için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemenin yanı sıra son 120 gün hizmet akdi ile çalışmak gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar ise iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. İşsizlik ödeneği, son dört aylık dönemdeki ortalama brüt ücretin yüzde 40’ı oranında bağlanıyor
18.11.2022 Çalışan Hakları
Kredi ile ev alan 5 yıl vergi ödemiyor! 7000 lira sınırı var...
Kredi ile ev alan 5 yıl vergi ödemiyor! 7000 lira sınırı var... Kredi ile ev alan milyonları ilgilendiriyor. Kredi ile ev alanlara güzel haber geldi. Devlet kredi ile ev alanlara muafiyet sağlıyor. Gayrimenkul yatırımı yapıp, krediyle ev alanlar, kredi giderlerini ve 5 yıl boyunca satın alma bedelinin yüzde 5’ini gider olarak gösterebiliyor. Bu mükellefler genellikle 5 yıl boyunca kira gelirleri için vergi ödemeyebiliyorlar. Kira gelirleri; konut kirası ve iş yeri kirası olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Konut kira gelirlerinin 7.000 lirası vergiden istisnadır. 2021 yılı için konut kira geliriniz 7.000 liradan fazla ise beyanname vermeniz gerekiyor. İstisna tutarından daha az kira gelirleri için beyanname verilmiyor. Ticari, zirai ve mesleki kazançlarını normal olarak beyan eden mükellefler konut kira geliri istisnasından faydalanamıyor. İş yeri kira gelirleri için durum biraz farklı. İş yeri kira gelirleri için herhangi bir istisna öngörülmemiş olup, kiracılar tarafından kira ödemesi üzerinden stopaj yapılması gerekiyor. İş yeri kira gelirleri için kural olarak beyanname verilmiyor. Ancak eğer yıllık kira geliri 2021 yılında 53.000 lirayı aşıyorsa, iş yeri kira gelirleri de beyan ediliyor. Öte yandan 1.319 Sayılı Yasa'nın 8. Maddesi'nde bu istisnalar sıralanmıştır. Buna göre, hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ve 18 yaşından büyük ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemiyorlar. İşte milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
5.03.2022 Ekonomi
Emekli, ev hanımı, işsiz, engelli, gaziler ve şehit yakınları muaf tutulacak! Milyonlara güzel haber! Paraları ceplerinde kalacak
Emekli, ev hanımı, işsiz, engelli, gaziler ve şehit yakınları muaf tutulacak! Milyonlara güzel haber! Paraları ceplerinde kalacak Emekli, ev hanımı, işsiz, engelli, gazi ve şehit yakını milyonları ilgilendiriyor. Paraları ceplerinde kalacak. Milyonlarca vatandaşa güzel haber geldi. Mart ayı ile birlikte vergi dönemleri de başladı. Gelir vergisinde beyanname süresi bu ay içinde dolarken, emlak vergisi için de ödeme süreci başladı. Belediyelere ödediğimiz emlak vergisinde çok önemli istisnalar var. 1.319 Sayılı Yasa'nın 8. Maddesi'nde bu istisnalar sıralanmıştır. Buna göre, hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ve 18 yaşından büyük ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemiyorlar. Emlak vergisi her yıl iki taksit halinde ödeniyor. İlk taksit Mart ayından başlayıp Mayıs sonuna kadar ödeniyor. İkinci taksit ödeme süreci ise Temmuz'da başlıyor. İşte emlak vergisiyle ilgili son dakika tüm detaylar...
5.03.2022 Emekli
2021 yılı son çeyreğine ilişkin işsizlik rakamları açıklandı
2021 yılı son çeyreğine ilişkin işsizlik rakamları açıklandı İşsiz sayısı 2021 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 78 bin kişi azalarak 3 milyon 780 bin kişi oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalış ile yüzde 11,2 seviyesinde gerçekleşti.
15.02.2022 Ekonomi
Devletten işçi başına 1025 lira destek! Başvuran almaya hak kazanıyor
Devletten işçi başına 1025 lira destek! Başvuran almaya hak kazanıyor Devletten çalışan başına 1025 liralık pirim desteği. Milyonlarca işçi, patronu kapsıyor. Sosyal yardım alan kişileri istihdam eden işletmelere bir yıl süreyle prim desteği veriliyor. Geçen yıl 733.39 lira olan destek tutarı bu yıl bin 25 liraya çıktı. Bu destekten yararlanabilmek için son bir yıl içinde nakdi düzenli sosyal yardımlardan en az bir defa yararlanmış olanların ikamet ettiği hanede yaşaması gerekiyor. Bizzat kendisinin sosyal yardım alması zorunluluğu bulunmuyor. Yaşadığı haneden sosyal yardım alan bir kişinin bulunması yeterli oluyor. Ayrıca, aile içindeki kişi başına aylık gelirinin asgari ücretin üçte birinden (Bu yıl için 1.668 lira) az olması, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması gerekiyor.
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor! Yüksek maaş formülü
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor! Yüksek maaş formülü Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması. Asgari ücret zammı belli oluyor. Asgari ücret 2022 maaş zammında sırada son toplantı var. Asgari ücret için düşünülen son dakika formülüne göre çalışanlar daha az vergi ödeyecek. Birinci vergi dilimi yıllık brüt asgari ücret seviyesine çekilecek. çalışanlara yılda 1.500 lira katkı sağlanacak. 252 TL işçinin cebine kalacak ve kesintiler yansıtılırsa asgari ücretliye 215 lira ek zam yapılacak. Bu sayede asgari ücret zammının 4 bin liranın altında kalmaması sağlanacak.
13.12.2021 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

İşsizler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işsizler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.