İlk

İlk

Son dakika ilk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilk gelişmeleri de dahil olmak üzere 315.083 ilk haberi bulunmuştur. Tüm ilk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) nedir, nerede? Uluslararası Ceza Mahkemesi görevleri
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) nedir, nerede? Uluslararası Ceza Mahkemesi görevleri Uluslararası Adalet Divanı Savcısı Karim AA Khan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Hamas hareketinden Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) ve Ismail Haniye için tutuklama başvurusunda bulundu.
20.05.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar'dan Reisi'nin helikopterini bulan Akıncı TİHA açıklaması!
Selçuk Bayraktar'dan Reisi'nin helikopterini bulan Akıncı TİHA açıklaması! İran Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin bulunduğu helikopteri arama çalışmalarında Akıncı TİHA, ısıya duyarlı kameraları sayesinde önemli rol oynadı ve enkazın yerini tespit etti. Akıncı’nın kritik görevinin ardından Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, CNN TÜRK’e özel açıklamalarda bulundu.
20.05.2024 Gündem
Haydar Dümen'in eşine tefeciler tuzak kurdu! Emniyet ekipleri tarafından operasyon yapıldı
Haydar Dümen'in eşine tefeciler tuzak kurdu! Emniyet ekipleri tarafından operasyon yapıldı İstanbul'un Silivri İlçesinde borç para verdiği mağdurların taşınmazlarına el koyan şüphelilere yönelik operasyon yapıldı. Mağdurların içinde 2022 yılında hayatını kaybeden psikiyatr Haydar Dümen'in eşi Gülten Dümen de bulunuyor. Sanıkların "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" ile "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına ilişkin çalışma yapıldığı açıklandı.
20.05.2024 Magazin
Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında gizli tanığın ifadelerini geri çektiğini mahkeme başkanı açıkladı!
Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında gizli tanığın ifadelerini geri çektiğini mahkeme başkanı açıkladı! 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 20'si tutuklu, 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davada mahkeme başkanı 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanığın ifadelerini geri çektiğini açıkladı. Tanık Erkan Doğan'ın ifadelerine sinirlenen Bora Kaplan da duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle salondan çıkartıldığı açıklandı.
20.05.2024 Gündem
FETÖ terör örgütü davalarında tanıklık yapan eski emniyet imamına dava açıldı!
FETÖ terör örgütü davalarında tanıklık yapan eski emniyet imamına dava açıldı! FETÖ'ye yönelik birçok soruşturmada ve çatı ana davasında tanık olarak dinlenen ve 2015 yılında kendiliğinden Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek örgüte ilişkin bildiklerini anlatan Kemalettin Özdemir hakkında 'şüpheli' sıfatıyla başlatılan soruşturma kapsamında 'Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
20.05.2024 Gündem
Gaziantep’te istihdamı, katma değeri ve çevre sağlığını bir arada sunan proje!
Gaziantep’te istihdamı, katma değeri ve çevre sağlığını bir arada sunan proje! Gaziantep’te kırsal alanda hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelere, keçe yapımı öğretilerek hem küçükbaş hayvanlardan elde edilen yüne katma değer kazandırılıyor hem kadın çiftçilerin istihdam oranı artırılıyor hem de koyun ve keçi yünü yakımının önüne geçilerek çevreye verilen zarar engelleniyor.
20.05.2024 Gaziantep
Otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı
Otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı Gaziantep’te yolun karşısına geçmek isteyen bir kişiye otomobil çarptı. Yaralanan vatandaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
20.05.2024 Gaziantep
1. çeyrek bilanço tarihleri belli oldu! Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin 2024 ilk çeyrek bilanço tarihleri ne zaman?
1. çeyrek bilanço tarihleri belli oldu! Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin 2024 ilk çeyrek bilanço tarihleri ne zaman? Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin 1. çeyrek bilanço tarihleri merak ediliyor. Yatırımcılar için çok önemli bir veri olan bilançolar hisselerin performansı ve finansal hareketleri hakkında da bilgi veriyor. İşte 2024 ilk çeyrek bilanço tarihleri açıklanan şirketler...
20.05.2024 Ekonomi
İşte Akıncı İHA'nın tarihi görevinin dakika dakika detayları!
İşte Akıncı İHA'nın tarihi görevinin dakika dakika detayları! İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkilileri taşıyan helikopterin düşmesinin ardından Türkiye tarafından arama faaliyetlerinde görevlendirilen Akıncı İHA, helikopterin enkazını tespit etti. İran'daki görevini başarıyla tamamlayıp, yurda dönen Akıncı İHA, Van'daki üssüne inmeden önce gökyüzünde ay yıldız rotası çizdi. Bayraktar AKINCI 7 saat 27 dakika uçuş gerçekleştirdi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, 'Dünyada başka hiçbir hava aracının uçamayacağı olumsuz şartlarda görev yaptı.' ifadelerini kullandı. İşte dakika dakika Bayraktar Akıncı'nın tarihi görevinin detayları...
20.05.2024 Gündem
Gaziantep’teki vatandaşların çevre illere gitmesine son veren 3 boyutlu cihaz! Kolaylık sağlayacak
Gaziantep’teki vatandaşların çevre illere gitmesine son veren 3 boyutlu cihaz! Kolaylık sağlayacak Gaziantep Şehir Hastanesi, 3 boyutlu aritmi cihazları ile kalp çarpıntısı ve ritim bozukluğu tedavisinde sayılı merkez haline gelecek.
20.05.2024 Gaziantep
Şahin, Alleben Göleti civarındaki 6. etap hobi bahçesinin müjdesini verdi!
Şahin, Alleben Göleti civarındaki 6. etap hobi bahçesinin müjdesini verdi! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 5’inci etap hobi bahçesindeki hak sahipleriyle bir araya geldi.
20.05.2024 Gaziantep
Fenerbahçe'nin hükmen yenilgisi var! Süper Lig'de ilk hangi averaja bakılır? İkili averaj mı, genel averaj mı önemlidir? Süper Lig'de şampiyonluk hangi averajla gelebilir?
Fenerbahçe'nin hükmen yenilgisi var! Süper Lig'de ilk hangi averaja bakılır? İkili averaj mı, genel averaj mı önemlidir? Süper Lig'de şampiyonluk hangi averajla gelebilir? Son haftasına girilen Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk ihtimalleri yapılıyor. Dün oynanan Galatasaray Fenerbahçe derbisinin geride kalmasıyla aradaki puan farkı 3'e düştü. Haftaya oynanacak maçlar çok önemli hale geldi. Fenerbahçe İstanbulspor ile Galatasaray deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak. Peki puan eşitliği olursa hangi averaja bakılacak? Süper Lig'de ikili averaj mı genel averaj mı önemlidir? İşte detaylar...
20.05.2024 Şampiy10
Seyhan Nehri'nde kaybolan gencin cesedi bulundu! Soruşturma başlatıldı
Seyhan Nehri'nde kaybolan gencin cesedi bulundu! Soruşturma başlatıldı Adana'da serinlemek için dün Seyhan Nehri'ne giren 18 yaşındaki gencin bugün cesedi bulundu.
20.05.2024 Adana
Tekvandoda Avrupa şampiyonu olan sporcunun hayali ailesine ev alabilmek
Tekvandoda Avrupa şampiyonu olan sporcunun hayali ailesine ev alabilmek Gaziantep’te, temizlik işçisi bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Furkan Ubeyde Çamoğlu, (18), yaşadığı imkansızlıklara rağmen başladığı tekvando sporunda, Avrupa şampiyonu oldu. 9 Mayıs'ta Sırbistan’da yapılan şampiyonada 54 kiloda altın madalya kazanan ve yeni hedefinin gelecek yıl yapılacak dünya şampiyonasında da aynı başarıyı göstermek olduğunu ifade eden Çamoğlu, "En büyük hayalim, dünya şampiyonu olunca elde edeceğim gelirle, aileme ev alabilmek" dedi.
20.05.2024 Gaziantep
Seda Sayan isyanı etti!
Seda Sayan isyanı etti! Kral Müzik Youtube kanalına konuk olan şarkıcı Seda Sayan, özel hayatı ve kariyeri hakkında yöneltilen sorulara dikkat çeken cevaplar verdi. İlk albümünü Aysel Gül ismiyle 1983 yılında çıkaran Sayan, 'emeklilik' sorusuna dikkat çeken cevap verdi.
20.05.2024 Magazin
İran'ın yeni Cumhurbaşkanı kim olacak, İbrahim Reisi yerine kim gelecek? İran’da Cumhurbaşkanı nasıl seçilir?
İran'ın yeni Cumhurbaşkanı kim olacak, İbrahim Reisi yerine kim gelecek? İran’da Cumhurbaşkanı nasıl seçilir? İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin yerinin bulunduğunu duyurdu. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reis’ini hayatını kaybetmesiyle yeni İran Cumhurbaşkanı kim olacak, Reisi yerine kim gelecek? İran Cumhurbaşkanı kim oldu, açıklandı mı?
20.05.2024 Gündem
Tarihi Kapalı Çarşı’da restorasyon maliyeti açıklandı!
Tarihi Kapalı Çarşı’da restorasyon maliyeti açıklandı! 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde ağır hasar alan tarihi Kapalı Çarşı’nın restorasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde yapılacak. Restorasyona 1 milyar TL'den fazla harcama yapılacağı açıklandı.
20.05.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten kira ve KDV açıklaması: Devam etmesi için bir neden görmüyorum
Bakan Şimşek'ten kira ve KDV açıklaması: Devam etmesi için bir neden görmüyorum Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide dengelenme sürecine girildiğini belirtti. Şimşek, kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep olmadığını belirtti. IMF eleştirilerine yanıt veren Şimşek, "Bu program Türkiye'nin kendi programıdır. Hiçbir uluslararası kuruluşla diyaloğa girmedik" dedi.
20.05.2024 Ekonomi
Beşiktaş'tan Jose Mourinho hamlesi! İşte görüşmelerde son durum
Beşiktaş'tan Jose Mourinho hamlesi! İşte görüşmelerde son durum İkinci Başkan Hüseyin Yücel’in İstanbul’da geçen ay bir araya geldikleri Portekizli teknik adama teklif yaptıklarını açıklaması siyah-beyazlıları heyecanlandırdı. Yönetimin yeni sezon için ilk hedefinin Jose Mourinho olduğu aktarıldı.
20.05.2024 Beşiktaş
Antika dolu müzenin altında binlerce yıllık hamam mağarasını keşfetti
Antika dolu müzenin altında binlerce yıllık hamam mağarasını keşfetti Tüm mal varlığını satarak antikaya yatıran Hanifi Özaslan müzeye çevirdiği evinin altında hamam bulunan bir mağara keşfetti.
20.05.2024 Gaziantep
Organize Şube Müdürü’nden 11 sayfa ifade! 'Yakala talimatı vermedi'
Organize Şube Müdürü’nden 11 sayfa ifade! 'Yakala talimatı vermedi' Ayhan Bora Kaplan (ABK) suç örgütüne yönelik soruşturmanın M7 kod adlı gizli tanığı Serdar Sertçelik’in iddiaları üzerine açığa alınan isimlerden Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, 15 Mayıs günü avukatı Suna Öztaşdönderen ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak ifade vermek istediğini söyledi. Savcının talimatı üzerine Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nca Öner hakkında ‘suç için anlaşma’, ‘göreve ilişkin sırrın açıklanması’, ‘yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs’, ‘suçluyu kayırma’, ‘gizliliğin ihlali’ suçlamasıyla gözaltı işlemi yapıldı. Öner’in ifadesi Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’ndaki ‘İfade Odası’nda alındı. Öner’in 11 sayfalık ifadesine Hürriyet ulaştı.
20.05.2024 Gündem
Adanalı muhtar mahalleli kaynaşsın istedi, ilk vaadini gerçekleştirdi! Şenlik düzenledi
Adanalı muhtar mahalleli kaynaşsın istedi, ilk vaadini gerçekleştirdi! Şenlik düzenledi Adana’nın İmamoğlu ilçesine bağlı Üçtepe Mahallesi'ne muhtar seçilen Ali Şahin, köylünün kaynaşması için Aşıklar Şöleni düzenledi.
20.05.2024 Adana
İlk Çinli tıpçılar kullandı, şimdi Türkiye'de revaçta:  Bağırsakları tertemiz yapıyor! FODMAPS oranı düşük, kan şekeri dengede kalıyor
İlk Çinli tıpçılar kullandı, şimdi Türkiye'de revaçta: Bağırsakları tertemiz yapıyor! FODMAPS oranı düşük, kan şekeri dengede kalıyor Son zamanlarda yapılan diyetlerde kendine muhakkak yer bulan karabuğday teknik olarak tahıl bile kabul edilmiyor. Çinli tıpçıların ilaç yapımında da kullandığı karabuğday ravent familyasına ait bir bitki. Ancak her şekilde insan sağlığına iyi gelen faydalara sahip. Bu mucizeye gelin birlikte bakalım.
20.05.2024 Yaşam
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter enkazına ulaşıldı
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter enkazına ulaşıldı İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin içerisinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşıldı. İran devlet televizyonunda yer alan haberde, yapılan ilk incelemeler neticesinde şu ana kadar herhangi bir yaşam belirtisi görülmediği ve helikopter içerisinde bulunan herkesin hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi.
20.05.2024 Vatan TV
İran lideri Reisi'yi taşıyan helikopterle irtibat kuruldu! Türkiye'den yardım istediler
İran lideri Reisi'yi taşıyan helikopterle irtibat kuruldu! Türkiye'den yardım istediler İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı. Sisli bölgeden ilk görüntüler ülke basınında yer aldı. İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi konu ile ilgili resmi açıklamada bulundu. İranlı yetkililer "Umudumuzu koruyoruz ancak bilgiler endişe verici" açıklamasında bulundu. İran liderinin helikopterine ulaşıldı. İran Dini Lideri Hamaney, kazaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, “İran halkı endişelenmesin, ülkenin işlerinde herhangi bir aksama olmayacak” dedi. Öte yandan Türkiye, İran'a geçmiş olsun mesajı yayınlayarak, "Her türlü destek için harekete geçilmiştir" denildi. Ayrıca AFAD, İran'ın Türkiye'den yardım talep ettiğini duyurdu. İran'dan yapılan son açıklamada ise helikopterden 2 kişiyle irtibat kurulduğu belirtildi.
19.05.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İlk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.