Koronavirüs varyantlarına dikkat! Tatilde kuralları hafife almayın!
Koronavirüs varyantlarına dikkat! Tatilde kuralları hafife almayın! Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte turizm sektöründe de hareketliliğin yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Haydar Sur, özellikle turistik işletmelerin alınan önlemlere çok sıkı bir şekilde uymasının önemini vurguluyor. Önlemlere uyulması halinde turizm sezonunun belki Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayına kadar uzayabileceğinin altını çizen Sur, bugünlerde gündemde olan delta varyantıyla mücadelede de önlemlere devam edilmesini tavsiye ediyor.
11.07.2021 Sağlık
"Hindistan varyantı hem aşıyı hem bağışıklığı etkisizleştirebilir"
"Hindistan varyantı hem aşıyı hem bağışıklığı etkisizleştirebilir" Koronavirüs mutasyonları hakkında açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, "Hindistan varyantının, kaçış proteinleri üreterek hem aşıyı hem hastalığı geçirmiş kişilerin bağışıklığını etkisizleştirebileceğinden şüpheleniyoruz" dedi.
2.05.2021 Sağlık
Hindistan varyantı kabusu Türkiye'de! 'Çok ürkütücü bir şey'
Hindistan varyantı kabusu Türkiye'de! 'Çok ürkütücü bir şey' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamanın ardından CNN TÜRK ekranlarına bağlanan Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, aşılamadaki durum ve Türkiye'de Hindistan varyantının görülmesine dair açıklamada bulundu.
28.04.2021 Gündem
Hindistan varyantı nedir? Hindistan varyantının özellikleri nelerdir, aşı Hindistan varyantında etkili mi?
Hindistan varyantı nedir? Hindistan varyantının özellikleri nelerdir, aşı Hindistan varyantında etkili mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada "Vaka sayılarının artış hızı azaldı. İçinde bulunduğumuz hafta başından itibaren vaka artış hızı yavaşlamış. İngiltere varyantı ne kadar hızlı yayıldığını acı şekilde gösterdi. Sağlık alt yapısının gücü büyük hasta yüklerini karşılasa da hiçbir kapasite sınırsız değildir. Sağlık sistemimizin üzerindeki yükü düşürmek zorundayız. Sağlık çalışanları her gün yeni hastalarla mücadele sürecine yeniden başlamıştır.” Diyerek mevcut mutasyonlar dışında yeni bir tür olan Hindistan varyantının da Türkiye’de görüldüğünü söyledi. Hindistan varyantı nedir? Hindistan varyantının özellikleri nelerdir, aşı Hindistan varyantında etkili mi? Hindistan varyantı nedir? Hindistan varyantının özellikleri nelerdir, aşı Hindistan varyantında etkili mi?
22.04.2021 Gündem