Hayvan

Hayvan

Son dakika hayvan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hayvan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hayvan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayvan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayvan gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.953 hayvan haberi bulunmuştur. Tüm hayvan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da Şahmeran'ın evi olarak biliniyor! Seyahatname'de adı geçiyor
Adana'da Şahmeran'ın evi olarak biliniyor! Seyahatname'de adı geçiyor Adana'da yer alan Yılan kalesi efsanesiyle merak konusu oldu. İşte efsanesiyle ünlü Yılan kalesi hakkında bilinmeyen detaylar... Toros Dağları’nı aşarak Antakya’ya giden tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Adana'da Şahmeran'ın evi olarak biliyor! Seyahatname'de adı geçiyor tarafından yapılmıştır. Anavarza, Tumlu ve Kozan Kaleleri gibi ovadaki diğer kaleleri de görüş alanının içine alan kalenin sekiz yuvarlak burcu vardır.
27.05.2024 Adana
Başıboş köpekler için harekete geçiliyor! Sokakta hiçbiri kalmayacak, işte yasa telifinin detayları...
Başıboş köpekler için harekete geçiliyor! Sokakta hiçbiri kalmayacak, işte yasa telifinin detayları... Sokak hayvanlarının uyutulmasıyla gündeme gelen “hayvan hakları yasa teklifi” tartışılmaya devam ediyor. Can yakıcı hale gelen başıboş hayvan sorunu için 4 bakanlık harekete geçti. Merak edilen o yasa teklifinin detayları belli oldu. Öte yandan başıboş köpeklerin arasında “Alfa” diye nitelendirilen lider cinslerin toplanması köpek saldırılarının önüne geçebilir mi sorusunu akıllara getirdi. İşte detaylar...
25.05.2024 Gündem
Adana'da kurbanlık fiyatları belli oldu
Adana'da kurbanlık fiyatları belli oldu Adana'da kurbanlık kilogram fiyatları belli oldu.
24.05.2024 Adana
Sokak hayvanlarıyla ilgili resimli mesajlar: Yaşat, Sev, Uyutma! Sokak hayvanlarıyla ilgili duygusal sözler!
Sokak hayvanlarıyla ilgili resimli mesajlar: Yaşat, Sev, Uyutma! Sokak hayvanlarıyla ilgili duygusal sözler! Sokak hayvanlarıyla ilgili yeni yasa teklifi tüm Türkiye'de konuşulmaya devam ediyor. Başıboş sokak hayvanlarının uyutulmasıyla ilgili düzenlemeyi de içeren yasa teklifi verilmeye hazırlanıyor. Hayvan Haklarını Koruma Yasası'nda yapılacak bu değişiklik hayvan severleri de ayağa kaldırmış durumda. Bu durum sosyal medyada oldukça ayyuka çıktı. Sokak hayvanlarıyla ilgili resimli mesaj arayanlar, konuya tepkisini paylaşımlar yaparak dile getiriyor. İşte uyutulacağı iddia edilen sokak hayvanlarıyla ilgili duygusal sözler...
23.05.2024 Yaşam
İsmail Kartal, Ali Koç'un yanında sinirden masayı yumrukladı, hayvan gibi olun
İsmail Kartal, Ali Koç'un yanında sinirden masayı yumrukladı, hayvan gibi olun Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Galatasaray derbisi sonrası konuşması ve görüntüsü ortaya çıktı. Ali Koç'un da soyunma odasında bulunduğu anlarda tecrübeli teknik adamın hareketleri olay oldu. İşte detaylar...
23.05.2024 Fenerbahçe
Kurbanlık sorgulama: Tarım Cebimde uygulaması nedir? Tarım Cebimde nasıl kullanılır, kurbanlık hayvan sorgulaması nasıl yapılır?
Kurbanlık sorgulama: Tarım Cebimde uygulaması nedir? Tarım Cebimde nasıl kullanılır, kurbanlık hayvan sorgulaması nasıl yapılır? Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bir uygulamayı hayata geçirdi. Vatandaşlar, hayvan pazarlarında almak istediği kurbanlık hayvanın bilgilerine Tarım Cebimde uygulamasıyla ulaşabilecek. Mobil uygulama üzerinden hayvanların sağlık ve küpe bilgisine ulaşabilecek kişiler, "Tarım Cebimde hayvan sorgulaması nasıl yapılır?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Tarım Cebimde nedir?
23.05.2024 Gündem
Sokak hayvanları uyutulacak mı, sokak köpekleri yasası maddeler neler? Sokak hayvanları kanunu ne zaman çıkacak? Sokak hayvanları İngiltere modeli
Sokak hayvanları uyutulacak mı, sokak köpekleri yasası maddeler neler? Sokak hayvanları kanunu ne zaman çıkacak? Sokak hayvanları İngiltere modeli Türkiye’nin uzun süredir gündeminde yer alan sokak köpekleri konusuna yönelik çalışmalar başladı. AK Parti, İngiltere, İtalya ve Portekiz’de uygulanan ‘uyutma’ yöntemini incelemeye başladı. Bu gelişmeni ardından “Sokak köpekleri uyutulacak mı?” sorusuna yanıt aranıyor. Peki, Sokak hayvanları uyutulacak mı, sokak köpekleri yasası maddeler neler? Sokak hayvanları kanunu ne zaman çıkacak? Sokak hayvanları İngiltere modeli
22.05.2024 Gündem
Kurbanlıklar, 'Tarım Cebimde' uygulaması ile sorgulanabilecek
Kurbanlıklar, 'Tarım Cebimde' uygulaması ile sorgulanabilecek Tarım ve Orman Bakanlığı'nın mobil uygulaması 'Tarım Cebimde' ile kurbanlık hayvanların küpe numaraları girilerek büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla ilgili detaylara ve aşı bilgilerine ulaşılabiliyor.
22.05.2024 Gündem
Sokak hayvanlarının uyutulması ne demek, sokak hayvanları uyutulacak mı? Sokak hayvanlarını uyutan ülkeler hangileri?
Sokak hayvanlarının uyutulması ne demek, sokak hayvanları uyutulacak mı? Sokak hayvanlarını uyutan ülkeler hangileri? AK Parti, bir süredir üzerinde çalıştığı Hayvan Hakları Kanunu’nda yapılacak değişiklikle sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulması konusunu değerlendirmeye aldı. Edinilen bilgilere göre, partinin bir süredir üzerinde çalıştığı kanun teklifi taslağında seçenekler arasında ‘uyutma’ konusu da yer alıyor. Peki, Sokak hayvanlarının uyutulması ne demek, sokak hayvanlarını uyutan ülkeler hangileri?
22.05.2024 Gündem
Devlet desteği aldı! Kendi işini kurdu, şimdi paraya para demiyor
Devlet desteği aldı! Kendi işini kurdu, şimdi paraya para demiyor Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı İsaköy Mahallesinde yaşayan kadın girişimci Gülnaz Alp, 2004 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hibe ettiği 10 adet küçükbaş hayvanı ile yetiştiriciliğe başladı. Kendini işinin patronu oldu, yaklaşık 2 bin hayvan yetiştirip satan kadının hikayesi ilgi topluyor.
21.05.2024 Gündem
Amasya'da skandal görüntüler! Hayvana işkence, defalarca baltayla vurup bayılttı
Amasya'da skandal görüntüler! Hayvana işkence, defalarca baltayla vurup bayılttı Amasya'da bir et entegre tesisinde görevli iki kişi, kesim öncesi huysuzlanan büyükbaş hayvanı bayıltmak için başına defalarca baltayla vurdu, bir diğeri hayvana birkaç defa bıçak batırdı. Cep telefonuyla görüntülenen anlar sosyal medyada yayınlandı, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
18.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde! Ziraat Bankası kredi limitleri artırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde! Ziraat Bankası kredi limitleri artırıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Çiftçiler için müjdeler veren Erdoğan, ekipman kredisinin 150 bin liradan 250 bin liraya, küçük baş hayvan için kredinin 400 binden 600 bin liraya, büyük baş için de 1 milyondan 1 buçuk milyona çıkarıldığını duyurdu.
17.05.2024 Gündem
Gramı 10 bin dolar! Türkiye'de birçok türü var
Gramı 10 bin dolar! Türkiye'de birçok türü var ABD’li profesörün havalimanında endemik türdeki akrep gibi hayvan türleriyle yakalanması Türkiye’nin biyolojik zenginliğini bir kez daha gündeme taşıdı. Zehrinin gramı 10 bin liraya satılan akrepleri çiftliğinde besleyen Ali Yılmaz, çiftliğindeki 10 bin akrebin zehrinden yılda 300 milyon TL ihracat yapıyor
15.05.2024 Ekonomi
Dünyaca ünlü masallar engelsiz bir dünya için yeniden yazıldı
Dünyaca ünlü masallar engelsiz bir dünya için yeniden yazıldı Küresel masallar, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yeniden yorumlandı.
14.05.2024 Vitrin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki suni fiyat artışını yakından takip ettik. Fahiş fiyat artışları sadece piyasa şartları ile ifade edilemez. Burada fırsatçılık vardır. Bu ürünlerin arz talep dengesini bozacak çıkar odakları piyasayı bozmakta. Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız." ifadelerini kullandı.
14.05.2024 Gündem
ABD'li profesörün İstanbul'da şok planı! İfadesi ortaya çıktı
ABD'li profesörün İstanbul'da şok planı! İfadesi ortaya çıktı Türkiye’den ABD’ye akrep ve tarantula kaçakçılığı suçlaması ile İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan ABD merkezli Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Prof. Lorenzo Prendi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.
13.05.2024 Gündem
Zehirli hayvan kaçakçısına operasyon: Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki endemik hayvan türlerini toplayan ABD'li profesör yakalandı!
Zehirli hayvan kaçakçısına operasyon: Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki endemik hayvan türlerini toplayan ABD'li profesör yakalandı! İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri Türkiye'de yaşayan endemik türdeki hayvanların kaçak yollarla yurtdışına kaçırılmasına yönelik çalışma yürüttü. İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen operasyonda Amerika'nın New York kentinde müze müdürü olan Profesör Lorenzo Prendini İstanbul Havalimanı'nda suçüstü yakalandı. Prendini'nin valizinde yaklaşık bin 500 adet akrep, tarantula ve örümcekle, içerisinde hayvanlardan elde edilen zehirlerin bulunduğu değerlendirilen 88 adet plastik şişe ele geçirildi.
13.05.2024 Gündem
Kurban kesimiyle ilgili yeni karar! 1 Haziran'da başlıyor
Kurban kesimiyle ilgili yeni karar! 1 Haziran'da başlıyor Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Kurban satış yerleri, İstanbul'da Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hale getirilecek. Kurban kesiminde kurallara uymayanlara da ceza uygulanacak.
11.05.2024 Ekonomi
Destek ödemeleri banka hesaplarına yatırılıyor
Destek ödemeleri banka hesaplarına yatırılıyor Toplamda 944 milyon liralık tarımsal destekleme ödemeleri bugün hesaplara aktarılıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, detayları sosyal medya hesabından paylaştı.
10.05.2024 Ekonomi
Lassa ateşi belirtileri neler, Lassa hastalığı nedir? Lassa salgını nasıl bulaşır?
Lassa ateşi belirtileri neler, Lassa hastalığı nedir? Lassa salgını nasıl bulaşır? Nijerya'da hayvandan insana bulaşan ve ölümcül olabilen Lassa ateşi nedeniyle 4 ayda 156 kişi yaşamını yitirdi. Şubat 2023'te Nijerya hükümeti, Lassa ateşi salgını nedeniyle "acil durum" ilan etmişti. Peki, Lassa ateşi nedir, belirtileri neler? Lassa salgını nasıl bulaşır?
10.05.2024 Gündem
Hayvan sağlığına dikkat çeken dijital sergi
Hayvan sağlığına dikkat çeken dijital sergi 2021 yılında Siemens Healthineers Türkiye tarafından hayata geçirilen, ‘Algoritmalar ve Bitkiler’ adlı serginin ardından bu kez de ‘Algoritmalar ve Hayvanlar’ adlı sergi çevrimiçi ziyarete açıldı. Sergide hayvan sağlığında tıbbi görüntülemenin önemine dikkat çekmek için farklı türde hayvanların tanı amacıyla çekilmiş MR ve bilgisayarlı tomografi görüntüleri sanatsal bir yorumla yer alıyor.
9.05.2024 Vitrin
60 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler ithal çoban istiyor
60 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler ithal çoban istiyor Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki hayvan besicileri sürülerini otlatmaya çoban bulamıyor. Masrafsız aylık 35 bin ila 60 bin TL arasında değişen ‘çoban aranıyor’ ilanları sonuç vermiyor. Hayvancılığın bitme noktasına geldiğinden yakınan besiciler çareyi ithal çobanda arıyor...
9.05.2024 Ekonomi
Validen belediyelere barınak talimatı! "Takipçisi olacağız"
Validen belediyelere barınak talimatı! "Takipçisi olacağız" Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, barınak kurması zorunlu olan Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan Belediyelerine bir an önce barınak kurulması talimatı verdiklerini söyledi.
8.05.2024 Yerel Haberler
Binlerce kuşun bulunduğu Atatürk Parkı çocuklu ailelerin vazgeçilmezi oldu! "Simge gibi oldu"
Binlerce kuşun bulunduğu Atatürk Parkı çocuklu ailelerin vazgeçilmezi oldu! "Simge gibi oldu" Adana'da kentteki kuşların uğrak noktalarından biri olan Atatürk Parkı, sahip olduğu yoğun kuş popülasyonu nedeniyle çocuklu ailelerin vazgeçilmezi oldu.
7.05.2024 Adana
Kurban bayramında hangi hayvanlar kesilir? Kurban bayramında dişi hayvan kesilir mi, kurbanda kesilecek hayvanların özellikleri nelerdir?
Kurban bayramında hangi hayvanlar kesilir? Kurban bayramında dişi hayvan kesilir mi, kurbanda kesilecek hayvanların özellikleri nelerdir? 2024 yılı Kurban Bayramı 20 Haziran’da başlıyor. Kurban Bayramı için az bir süre kalırken kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşların kurbanlık şartları ve fiyatları araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu yıl için vekâletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlenmiştir" dedi. Peki, Kurban bayramında hangi hayvanlar kesilir? Kurban bayramında dişi hayvan kesilir mi, Kuranda hangi hayvanlar kesilmez, hangi hayvan kurbanlık olmaz?
6.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hayvan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayvan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.